Táncrend (Bannion család 2.) 78 csillagozás

Nora Roberts: Táncrend

Ruth, az ifjú balerina mindig is bálványozta Nickolai Davidov koreográfust, aki hosszú éveken át barátja és nevelője volt. Bár Nick gyerekszámba veszi, s a lány is azt hiszi, elszállt a férfi iránti rajongása, egy érzelmes, új előadáson dolgozva elsöprő vonzalom bontakozik ki köztük. Nick gorombán számol le a gyengéd érzelemmel, s vérig sérti Ruth-t. Néhány héten át szótlanul próbálnak s lépnek fel, míg az ellenségeskedés mögött feszülő vágy diadalmasan egymás karjába nem űzi őket…

Eredeti megjelenés éve: 1983

>!
Harlequin Magyarország, Budapest, 2010
320 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635380114 · Fordította: Hanny Norbert

Enciklopédia 1


Kedvencelte 10

Most olvassa 2

Várólistára tette 23

Kívánságlistára tette 20

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

zuna19 P>!
Nora Roberts: Táncrend

Ez jobban tetszett, mint az első rész.
A történet itt sem volt tökéletes, de már sokkal izgalmasabb volt. Nem untam magam annyit.
A karakterek viszont teljesen szerethetőek voltak.
Ruth és Nick is kedvelhető volt már a legelejétől.

7 hozzászólás
ZitussKa P>!
Nora Roberts: Táncrend

Imádom!! Nem is tudom mikor szórakoztam ennyire jól egy törtèneten:) Nagyon szerettem, hogy a szereplők nem sablonosak, hanem talpraesettek, karakánok, szabadszájúak, őszintèk, ès nagyon szenvedèlyesek. Mind a magánèletükben, mind pedig, ahogyan a táncról vèlekednek. Az egèsz könyvet átjárja a balett iránti elhivatottság ès odaadás. Ez tènyleg egy elètforma:) Ilyenkor sajnálom, hogy semmi tehetsègem:D Nyikoláj igazi orosz, olyan magabiztos, fölènyes, heves vèrmèrsèkletű, ezzel szemben azonban èrzelmekkel teli, összetett szemèlyisèg. Rutht is nagyon a szívembe zártam. Kedves, megnyerő karakter:) Nyikolájjal tökèletes párost alkottak, időnkènt összefèrhetetlenek, szeszèlyesek ès mègis, tökèletesek. Hiányozni fog a humoruk:) Olvassátok! Kikapcsol:)

9 hozzászólás
molybarby>!
Nora Roberts: Táncrend

Többszörös olvasás után is úgy imádom ezt a könyvet, mintha csak most venném a kezembe először. Nora Roberts könyvei közül egyértelműen a Táncrend és a Piruett a kedvenceim. Ez a könyv tele van érzelemmel, szenvedéllyel és rengeteg kitartással amit a balett világának részesei el kell, hogy viseljenek. Ruth és Davidov kapcsolata nem hétköznapi, korban se állnak annyira közel egymáshoz, mégis a közöttük lévő kapcsolat csak úgy szikrázott. Imádtam minden egyes részét a könyvnek. Imádtam, hogy Ruth se adta magát olyan könnyen ha komoly kérdésekről volt szó, és persze Davidov attól a keményfejűségétől volt olyan ellenállhatatlan. A szemem előtt tökéletesen el tudtam képzelni minden egyes táncukat és tökéletes beleéltem magam a történetbe. Remek kikapcsolódás. :)

7 hozzászólás
Csoszi>!
Nora Roberts: Táncrend

Jobban tetszett, mint az első rész, de még ez sem volt tökéletes. Itt a társulat mindennapjait, a próbákat, az előadásokat, a táncosok közti rivalizálást ismerhetjük meg, ezáltal már jobban belelátunk a balett világába, a rengeteg munkába, fájdalomba. Bizony nagyon kitartónak és elhivatottnak kell lenni ahhoz, hogy valaki felkerüljön a csúcsra, és ott is maradjon. Az első kötethez képest öt év telt el. Ezúttal is kedveltem a főszereplőket, bár nem mindig értettem, hogy mi szükség volt a hisztikre, vagy éppen a dühkitörésekre és indokolatlan sértődésekre. Jó lett volna, ha egy kicsit többet megtudok Nyikoláj oroszországi éveiről, a fiatalkoráról, vagy éppen a családi hátteréről. Nem volt rossz, de úgy érzem, ebből azért többet is ki lehetett volna hozni.

>!
Harlequin Magyarország, Budapest, 2010
320 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635380114 · Fordította: Hanny Norbert
sarahangel>!
Nora Roberts: Táncrend

A sorozat első része is nagyon tetszett, de ez még annál is jobb volt. Eddigi Nora Roberts olvasmányaim közül ez lett a kedvenc.

Az első oldalaktól kezdve megfogott a történet. Ruth egy fiatal balett-táncos, már a sorozat első részében is megismerhettük őt, akkor még csak 17 éves volt. 5 év telt el azóta. Nyikoláj egy orosz származású elismert balett-táncos és koreográfus, aki mestere a szakmának, és kizárólag a legjobbakat fogadja tanítványaiul. Nyikolájnál dolgozni megtiszteltetés ugyan, de egyben kőkemény meló is, mert a munkánál nem ismer kegyelmet.

Két olyan ember, akik a munkában tökéletes összhangban vannak egymással, így nem véletlen, hogy Nyikoláj Ruth-t szokta kiválasztani partneréül. Ők ketten felrobbantják a színpadot szenvedélyes, érzelmes előadásukkal. Több éve táncolnak már együtt, de most valami megváltozott köztük. Talán az, hogy Ruth az évek során tinédzser lányból felnőtt nő lett. Talán az, hogy ennyi idő kellett nekik az érzelmi fejlődéshez. Hőseinknek egy idő után el kell gondolkodniuk azon, hogy saját érzéseikből mennyi képezi az előadás részét, és mennyi az, ami annál is többet jelent. Két olyan emberről van szó, akiknek a tánc a szenvedélyük, az életük, és amit nem biztos, hogy egy kívülálló meg tudna érteni.

Minden megvolt ebben a könyvben, amitől kedvenc lett számomra. Egy határozott, érző szívű lány, aki nem adja meg magát akárkinek. Egy orosz származású, akcentussal beszélő és olykor oroszul káromkodó koreográfus, aki oroszul gondolkodik akkor, mikor elragadják az érzelmek. Na és Ruth cicája, aki valamivel nagyobb szerepet kapott itt, mint az első részben. Jókat mosolyogtam, mikor Nyizsinszkij az egyik pasit kerülte, a másikhoz meg egyből ment hízelkedni. Amilyen okos egy cica, tudta ő, hogy melyik pasinak kell szurkolni a gazdi párválasztása terén… nemhiába, az állatok jó emberismerők. ;)) Na és a fő téma, ami köré épül az egész történet, a balett. Mondtam már, hogy szeretem? ;)

A történetben feltűnik Lindsay és Seth is, akik az első részben voltak a főszereplők.
Kár, hogy nincs 3. rész, az írónő szerintem azzal is meg tudott volna lepni minket.
Ajánlom mindenkinek, aki szereti a szenvedéllyel és érzelmekkel teli történeteket. :)

2 hozzászólás
meteoritastar>!
Nora Roberts: Táncrend

Nem olvastam az elso reszt, ugy fogtam bele ebbe a tortenetbe. De nem zavart, igy is elveztem.
Szep tortenet volt.
Kulonosen tetszett, ahogy elem tarta az irono a tancot. Teljesen magaval ragadtak a probak es az eloadasok hangulata, mozdulataik, lepeseik es erzeseik. Imadtam.
A szereploket is kedveltem. Hiaba, az ilyen ferfi karakter a gyengem. Birtam, ahogy Nick bant Ruthal. A piszkalodasain jokat mosolyogtam.
Ami miatt nem tudok ot csillagot adni, az azert van, mert hianyerzetem van. Belementunk egy kis rivalizalasba, amin hamar tull leptunk. Tobbet is ki lehetett volna hozni belole, s akkor a szereplokbol is tobbet kaptam volna.:)):))

brigitta244>!
Nora Roberts: Táncrend

Nekem ez most nagyon tetszett. Nem tudom azt mondani, hogy ez Nora Roberts legjobb regénye, de az biztos, hogy egy könnyed nyári olvasmánynak nagyon jó volt. A duologi előző részét nem szerettem ennyire, emlékeim szerint azt nehezebben olvastam el. Jó volt megismerni a balerinák világát, hogy milyen is egy társulat tagjának lenni és milyen szerelembe esni a tanárunkkal és partnerünkkel. Jó volt olvasni az előző kötetből megismert szerelmes párunkról is, hogyan is alakult az ő családi életük. Nickolai egy orosz keménykezű férfi aki szeret parancsolgatni a magánéletben és ezt Ruth nehezen viseli ezért is voltak konfliktusaik rendesen. Ruth egy feltörekvő príma balerina aki bálványozza Nickolait és tini kora óta szerelmes belé, de úgy gondolja, hogy túl jutott rajta, de nem tud közel kerülni divattervező barátjához így újra Nickolai karjai között találja magát és végre beteljesül a szerelmük.

brigus_27 P>!
Nora Roberts: Táncrend

Nora Robert továbbá is levett a lábamról. :)
Én mint krimi fan, faltam eme romantikus könyvet. Ha több időm lett volna, akkor előbb ki olvastam volna.
Érdeklődve haladtam a könyvvel, ahogy Ruth történetével folytattam a sorozatot. spoiler Most is volt olyan leírása ami levett a lábamról. A tájleírása annyira elképesztő.
A szereplők szerethetőek voltak, kivéve Nyikolájt. spoiler Könnyen olvasható volt, pörgős volt, ó és az imádnivaló balett kifejezések. Sokkal közelebb hozta a szívemhez a könyvet, hisz imádom a balett műfajt. :)
Azt hiszem az írónő rávett, hogy olvassak még tőle. :)

Zsuzsanna_Makai>!
Nora Roberts: Táncrend

Ez a rèsz sokkal jobb volt, mint az előző. Most ez ùjraolvasàs volt, de totàl nem emlèkeztem rà. Az 5☆-ot mòdosìtottam is 4-re, csak mert a nő azon akadt ki, ès rohant el, ès hagyta ott az embert, mert az azt mondta neki, h költözzön hozzà.

Dorin_Kulcsár>!
Nora Roberts: Táncrend

Nora Robertstől még nem olvastam, így nem voltak különösebben nagy elvárásaim. A borító és a fülszöveg miatt döntöttem úgy, hogy adok neki egy esélyt. Kikölcsönözést követően azonnal elkezdtem olvasni. Gyorsan haladtam vele és miután végeztem utána néztem és meglepődtem, amikor megtudtam, hogy egy kötet második részéről van szó. A mellékszereplőket valóban kidolgozatlannak tartottam, de nem éreztem a könyvön, hogy folytatás lenne. Aranyos, kedves történet, amit érdemes elolvasni főleg akkor ha szeretnétek egy kicsit bepillantást nyerni a balett világába.


Népszerű idézetek

ZitussKa P>!

– Bájos, karcsú nyakad van – dünnyögte a fèrfi, ès cirógatni kezdte azt. – Hát ne akard, hogy kitekerjem.

1 hozzászólás
zuna19 P>!

– A saját életembe azért csak van beleszólásom!

159. oldal

zuna19 P>!

– A férfiak a gyengéim, de már nem hadakozom ez ellen.

124. oldal

1 hozzászólás
zuna19 P>!

– Amikor felgyulladnak a fények, és fölcsendül a muzsika, történik valami. Mindig valami különleges. Mindig.

102. oldal

zuna19 P>!

– Lám, lám, milyen hallgatag vagy!
– Mint egy szfinx.

138. oldal

zuna19 P>!

– A szerelem mindig ijesztő, ha kellő hangsúlyt kap. Ha pedig valami különleges emberbe vagy szerelmes, akkor még ijesztőbb. Halálra rémültem, amikor beleszerettem Lindsaybe.
– Ki hitte volna! Én mindig azt hittem, hogy te aztán sebezhetetlen vagy, és nem félsz semmitől.
– A szerelem mindenkit gyávává tesz, Ruth – mutatott rá Seth, és visszagondolt a házasságukat megelőző hónapokra Lindsayvel.

289. oldal

zuna19 P>!

– Ki öntött bele egy egész doboznyi haleledelt az aranyhalas akváriumba? – kérdezte a férfi, mire Lindsay felvonta a szemöldökét.
– Amanda csak segíteni akart – felelte az asszony mosolyogva. – Ki vitte el őket az állatkertbe, és tömte meg őket hot doggal és karamelles pattogatott kukoricával?
– Csak segíteni akartam – szabadkozott Seth derűsen.

86-87. oldal

zuna19 P>!

– Beképzelt majom! Szerinted ki vitt ágyba kit? Öntsünk tiszta vizet a pohárba, Davidov! Én nyitottam ajtót, én mondtam ki, hogy mit szeretnék, én vettem le a ruhádat! Ne tégy úgy, mintha mindez a te ötleted lett volna! Ha bocsánatot akarsz kérni tőlem, amiért szeretkeztél velem, csak rajta! De ne bújj el a bűntudat mögé csak azért, mert szűz voltam! Azért voltam szűz, mert szűz akartam lenni. A saját döntésem volt, mikor vesztem el a szüzességemet, és kivel. Én csábítottalak el téged! – fejezte be dühösen.
– Nos – szólalt meg a férfi néhány másodperc hallgatást követően – most aztán szépen a helyemre tettél.
Ruth halkan elnevette magát. Dühös volt, megbántott, és továbbra is lüktetett a teste.
– Ez még csak a kezdet.

175. oldal

Kapcsolódó szócikkek: bűntudat
zuna19 P>!

– Nos? – tette Seth kislánya fejére a kezét. – Mi legyen a büntetés, Amanda?
– A mamát nem szabad elfenekelni.
– Nem? – vigyorgott Seth Lindsayre hamiskásan. Odalépett hozzá, és felhúzta. – Márpedig lehet, hogy szükség lesz rá, hogy igazság szolgáltassék!
Könnyedén, incselkedően megcsókolta a feleségét.
– Megvesztegethetlek? – kérdezte az asszony halkan.
– Mindig – bólintott Seth, mire Lindsay hevesen megcsókolta.

284. oldal

Sunshine>!

– Gyakoroltál, Davidov, hogy ilyen elviselhetetlen legyél, vagy született tehetség vagy?


Hasonló könyvek címkék alapján

Federica Bosco: Szerelmem egy angyal
Belinda Alexandra: Flamenco Párizsban
Kimberley Freeman: Vadvirágok lányai
Whitney G.: Alapos kétely
Danielle Steel: A cár balerinája
Carol Souya: Évszakok
Kun Mia: A pillangó útja
Brigitte Blobel: Táncból kitűnő – matekból elégtelen
Aurora Marsotto: Álom lábujjhegyen
Anne-Marie Pol: Nina álma