Szent ​bűnök (D.C. Nyomozók 1.) 57 csillagozás

Nora Roberts: Szent bűnök Nora Roberts: Szent bűnök

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Nora ​Roberts klasszikus történetében a pattanásig feszült izgalom keveredik az érzéki szenvedéllyel – egy férfi és egy nő ered az őrült gyilkos nyomába, s kerül a nyomozás során újabb és újabb veszélyekbe…

A lusta nyári hónapok során a könyörtelen hőhullám a fő hír Washingtonban. Ám az időjárás-jelentések lekerülnek a címlapról, amikor holtan találnak egy fiatal nőt, mellette egy lapon a következő szavakkal: Bűnei megbocsáttatnak. Az első áldozatot hamarosan két másik követi, és hirtelen minden főcím a gyilkossal foglalkozik, akinek a sajtó a „Pap” nevet adta.
Amikor a rendőrség felkéri dr. Tess Courtot, a híres pszichiátert, hogy segítsen a nyomozásban, a doktornő zavaró portrét fest az eltorzult lélekről.

Ben Paris nyomozót a legkevésbé sem érdekli a gyilkos lelke, ám Tesst nem tudja egykönnyen kiverni a fejéből. A magas, barna és jóképű Bennek legendás híre van a nők körében, azonban a hűvösen elegáns Tess nem úgy reagál rá, ahogy a többiek szoktak – és a… (tovább)

Titkos bűnök címmel is megjelent.

Eredeti megjelenés éve: 1987

>!
Gold Book, Debrecen, 2018
396 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634264880 · Fordította: Békési József
>!
Gold Book, Debrecen, 2018
400 oldal · ISBN: 9789634264965 · Fordította: Békési József
>!
Gold Book, Debrecen-Józsa, 2009
396 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634261384 · Fordította: Békési József

Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Ben Paris · Dr. Teresa Court


Kedvencelte 3

Most olvassa 3

Várólistára tette 34

Kívánságlistára tette 26


Kiemelt értékelések

zuna19>!
Nora Roberts: Szent bűnök

Röpke 1,5 éve vár rám ez a könyv a polcon. Milyen kár, mivel nagyon jó sztorit kaptam.
Anno a második résszel kezdtem és ott feltűnt, hogy ennek lehet valami előzménye és igazam is volt. Sajnálom, hogy nem ezzel kezdtem, de így legalább újra olvashatom a Tünékeny szerelemet is.
A sztori izgalmas volt. A karakterek meg egyszerűen imádni valók. Kicsit olyan Gyilkos elmék hangulat lengte körül. De közben meg sokkal több romantika volt benne, így nem teljesen hajaz arra. Csak a pszichopata szál, ami nagyon beteg. :DD

Dora_Sullivan>!
Nora Roberts: Szent bűnök

Robertstől egy újabb klasszikus történetre leltem ebben a könyvben, mely az izgalom keveredik az érzéki szenvedéllyel, amit ő olyan módon tud hozni, amit én szeretek tőle.
Szeretem ha nem csak a történet karaktereit ismerhetem meg, de magát az egyes adott ügyek kimenetelét és okát is. Mint ahogyan ebben is megvolt ez. Érdekes volt ahogyan pszichológiai tekintetben is végig vezethető volt a nyomozás, és a „gyilkos” tetteinek miértjére a válasz keresések.
Tess és Ben remek párost alkottak. Tetszett, hogy az amellett, hogy vonzódtak egymáshoz, megpróbálkoztak azzal, hogy kiderítsék, hogy miként tudnák elfogadni a másikban azt, ami az első benyomás során nem tetszett nekik.
A gyilkos valódi kiléte meglepett, de értékeltem, hogy a végén derült ki a valódi kiléte, mert ez csak lendített a történet menetén. Mármint, hogy vártam, ki lehet az..

Számomra letehetetlen volt a könyv, végig fenntartotta a figyelmemet, így örültem, hogy elolvastam, és nem késleltettem az olvasását. :D :)

schalby P>!
Nora Roberts: Szent bűnök

Nagyon jó kis történet, a régebbi írásai az írónőnek valahogy jobban tetszenek mint a mostaniak. Olvastam a régi (Titkos bűnök) és az új kiadást is hiába mindkétszer ugyanúgy tetszett :)

baba03 P>!
Nora Roberts: Szent bűnök

Egy igazán izgalmas, olvasmányos könyv vot ez Nora Robertstől. Kicsit talán túlsúlyban volt a nyomozás, de nem bántam, mert nagyon izgalmas volt.
Ben érdekes karakter, szereti feszegetni a határokat, de alapjában véve nagyon jó nyomozó. Szerintem ha akarna sem tudna nagyobb ellenszenvvel viseltetni a pszichiáterek iránt, erre pedig személyes oka van. És ekkor találkozik Tess-szel, akit az egyik folyó ügyében kértek fel, mint pszichiátert. Nos, innen szép nyerni. :-) Mindkettőjüknek hamar felül kell vizsgálniuk az első benyomásait egymás iránt és rádöbbennek, hogy egyikük sem olyan, mint elsőre gondolták. Sokkal több van a másikban, mint először gondolták és bizony rájönnek, hogy fontosak egymásnak. Érdekes volt, ahogy Tess munkján keresztül belepillanthattunk egy pszichológus életébe, munkájába. Sokszor nem minden az, aminek látszik, ismét bebizonyosodott, hogy nem minden fekete vagy fehér. Tess nagyon jól tudta titkolni az érzelmeit, de bizony nagyon megviselték őt az egyes esetei, igazi érző lélek, ezért is lehet jó a munkájában.
A krimi szál, a nyomozás nagyon izgalmas volt, egészen a végéig nem derült ki, hogy ki is áll a háttérben. Őszintén mondom, hogy a fordulat nagyon meglepett, sosem gondoltam volna, hogy ki a gyilkos, remekül keverte a lapjait és rejtőzött el. Amikor kiderült én egy picit nagyobb drámát vártam volna, de nagyon hamar megoldódott az egész. A vége kicsit hirtelen volt, befejezetlennek tűnik, de az egészet tekintve nagyon jó történet volt.
Ben társa, Ed nagyon jópofa karakter, fel is keltette az érdeklődésemet rendesen, jöhet a következő rész.

Vica11>!
Nora Roberts: Szent bűnök

Imádtam ezt a könyvet. A két főhőst minden szempontból a szívembe zártam. Tökéletesen volt felépítve a gyilkos és a romantikus szál is! Nagyon nehezen tettem le. Hatalmas meglepi volt a gyilkos kiléte is!
Jó volt a pszichológusok emberpróbáló munkájába egy kicsit mélyebben betekinteni.

korbács P>!
Nora Roberts: Szent bűnök

Izgalmas, és nagyon pörgős. A végén nagyon tetszett a csavar, habár egy ilyen fordulat után, sokkal nagyobb lezárást vártam.
Tess és Ben páros között nem éreztem a vibrálást ezért is a – 1 csillag. Ben humora és stílusa megnyerő volt, Tess is nagyon karakteres jellem. A kettő együtt nekem még se egy egész.

Anaithnid>!
Nora Roberts: Szent bűnök

Ahogy a vidéki paraszt mondja a híres borász borár: – Hisz nincs ennek semmi baja. Egyszerű, kellemes, jól megszokott fordulatokkal teli krimi. Még azt se mondanám hogy norarobertses, kicsit inkább semmilyen, de persze ennek is meg vannak a maga előnyei. Ha esetleg vki nem bírja, itt ugyan fel nem ismeri. Mint egy kellemes, nem túl meleg, nem túl hideg fürdő. Azért az a pohár bor nem árt mellé :P

Jegvirag123>!
Nora Roberts: Szent bűnök

Nagyon tetszett a könyv és találó volt a fordulat a végén. Az egyes emberek gondolatainak, érzéseinek a leírása volt egy kisit hosszú számomra, ezért a fél csillag levonása.

dmmddm>!
Nora Roberts: Szent bűnök

A maga nemében (talán romantikus kriminek lehetne nevezni) igazán kellemes olvasmány, élveztem!


Népszerű idézetek

Sunshine>!

Az élet ajándék, de nem mindig könnyű és semmiképpen sem tökéletes.

Kapcsolódó szócikkek: élet
Sunshine>!

– (…) Tess a legjobb dolog, ami valaha történt velem. Istenem, ez nagyon sziruposan hangzik!
– Igen – bólintott Ed, és elégedetten majszolni kezdett egy datolyát. – A szerelmesek hajlamosak sziruposak lenni.
– Azt nem mondtam, hogy szerelmes vagyok. – A mondat gyorsan jött, szinte reflexből. – Csak azt, hogy ő különleges.
– Vannak, akik nehezen ismerik el az érzelmi kötődésüket, mert attól félnek, hosszú távon kudarcot fognak vallani. A szerelem szó akadály lett, amit ha egyszer kimondanak, megszünteti a magánéletet, az egyedülállóságot, és arra kötelezi az embert, hogy egy pár egyik felének tekintse magát.
Ben ledobta a csokipapírt az ülés alá.
– A Redbookban olvastad?
– Nem, én találtam ki. Lehet, hogy írnom kellene egy cikket.
– Figyelj, ha szerelmes lennék Tessbe, vagy bárkibe, akkor gond nélkül kimondanám.
– És? Az vagy?
– Fontos nekem. Nagyon.
– Eufémizmus.
– Kedvelem.
– Csak kerülgeted a forró kását.
– Oké, megőrülök érte.
– Nem az igazi, Paris.
Ben most lehúzta az ablakot és rágyújtott.
– Rendben, akkor szerelmes vagyok belé. Most boldog vagy?
– Egyél egy datolyát. Jobban leszel tőle.
Ben elkáromkodta magát, aztán felnevetett. Kidobta a cigarettát, elvett egy datolyát Edtől és beleharapott.
– Rosszabb vagy, mint az anyám.
– Ez a haverok dolga.

Sunshine>!

– (…) De emlékszem valakire, aki úgy dőlt el, mint egy kivágott vörösfenyő, miután lenyomott fél gallon vodkát és sárgarépalét.
– Csak ledőltem szunyókálni.
– Aha, egyenesen az arcodra.

Sunshine>!

Az egyik piros párnán elmosódott szürke sáv landolt. – Macskád is van? – Tess elámulva lépett oda az állathoz, hogy megsimogassa. – Mi a neve a kandúrnak?
– Nem kandúr. Ezt azzal bizonyította, hogy tavaly belefialt a fürdőkádba. – A macska hanyatt fordult, hogy Tess meg tudja vakarni a hasát. – Amúgy D. C.-nek hívom.
– Mint Washington, D. C.?
– Mint Dilis Cica.
– Kész csoda, hogy nincs valamilyen komplexusa. – Tess végigsimította a macska kerek pocakját, és elgondolkodott, hogy szóljon-e Bennek, egy-két hónapon belül újabb alomra számíthat.
– Nekirohan a falnak. Szándékosan.
– Tudok ajánlani egy kiváló állatpszichológust.
Ben felnevetett, bár nem volt teljesen biztos benne, hogy Tess csak viccel.

Sunshine>!

A sarokban megmoccant valami, ami a póknál is nagyobb volt. Ben a pisztolyáért nyúlt. – Az első patkányt, amit meglátok, lelövöm!
– Ez csak egy mezei egér – tette a társa vállára a kezét Ed. – A patkányok a pincéket szeretik.
– Mi van, kiadtad nekik albérletbe?

Sunshine>!

– Gondolom, a foglalkozása nem sok békés étkezésre ad lehetőséget. Úgy hallottam, maga a ritka, elhivatott rendőrök közé tartozik. – Erre Ben felvonta a szemöldökét, s a szenátor szélesen rámosolyogva intett a poharával. – A polgármester folyamatosan tájékoztat az ügy menetéről, mivel az unokám is dolgozik rajta.
– Nagyapa ezzel azt akarja mondani, hogy egyfolytában pletykálnak a polgármesterrel.
– Azt is – egyezett bele Writemore.

Sunshine>!

– Addig ki nem teszed a lábad a lakásból, amíg nem szólok, hogy tiszta a levegő!
– Semmiképpen – helyeselt Tess, miközben feltűzte a haját. – Hazahoztam annyi munkát, hogy egész nap az íróasztal előtt üljek.
– A szemetet sem viszed ki.
– Még akkor sem, ha a szomszédok feljelentenek.

Sunshine>!

– Jól vagy?
– Borzalmasan. Imádom bőrön keresztül felszívni a kávét.

Dora_Sullivan>!

Már a puszta tudat is enyhített az egész nap rettenetén. Tess ott volt mellette, és ma este, néhány órára csak ez számított.
– Szükségem van rád. – Felült, átölelte és maga elé fordította a nőt, hogy megcsókolhassa a nyakát. – Nagyon félek.
– Tudom.

Kapcsolódó szócikkek: Ben Paris · Dr. Teresa Court
Sunshine>!

– Elég szánalmas vagyok a konyhában, ezért nem tartok itthon túl sok ennivalót… akkor csinálnom kellene velük valamit.


A sorozat következő kötete

D.C. Nyomozók sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Sandra Brown: A csapda
Stephen King: Joyland
Ker Dukey – K. Webster: Pretty Stolen Dolls – Ellopott babácskák
Robert Galbraith: Halálos fehér
Karen M. McManus: Lehull a lepel
Sara Shepard: Pretty Little Liars
M. J. Arlidge: Szegény kisfiú
Helen Fields: Tökéletes maradványok
Kristina Ohlsson: Mostohák
Anne Frasier: A testolvasó