Piruett (Bannion család 1.) 78 csillagozás

Nora Roberts: Piruett

Lindsay szülői unszolásra kezd balettozni, s tizennyolc évesen már Amerika legjobb táncosa. Mégis kénytelen hazatérni szülővárosába, hogy gondoskodjon megözvegyült édesanyjáról. Az építész Seth is itt telepszik le, ahol igazi otthont akar teremteni árva unokahúgának. A kislány tehetséges táncos, aki isteníti a balettiskolát nyitó tanárnőt, s hamarosan Seth is vonzódni kezd Lindsay iránt. A lány sűrű munkarendje azonban alig hagy nekik időt ismerkedésre. A bimbózó szerelem egy elmérgesedő vitába torkollik, s Lindsay visszarepül New Yorkba, egykori társulatához. De vajon jelent-e neki akkora örömöt a színpad, mint amilyent Seth ölelése?

Eredeti megjelenés éve: 1983

>!
Harlequin Magyarország, Budapest, 2009
352 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635380589 · Fordította: Erdeős Zsuzsanna

Kedvencelte 6

Várólistára tette 42

Kívánságlistára tette 27

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

zuna19 P>!
Nora Roberts: Piruett

Már nagyon régóta terveztem, hogy elolvasom ezt a könyvet. A témája nagyon felkeltette a kíváncsiságomat. Ugye a balett témájú könyvek, főleg ha romantikusak nem lehetnek rosszak. Plusz pont ha a kedvenc írónőmtől van a könyv. Csak jó lehet. Ezt gondoltam és így is kezdtem bele a könyvbe.
A történet eleje nagyon sorsszerű. Szeptember eleje, esik az eső, mintha csak itt játszódna az egész sztori. Így nagyon jól indult, de sajnos elég hamar rá kellett jönnöm, hogy az eleje eléggé unalmas. Sajnos ez a későbbiekben sem változott sokat. Nem lett pörgős, eseménydús. Viszont a karakterek egyre szerethetőbbek voltak, de őket sem éreztem teljesen kiforrottaknak.
Hát nem ez volt a legjobb könyvem Nora Robertstől, de a Táncrendbe még reménykedek. Hátha az jobb lesz.

sarahangel>!
Nora Roberts: Piruett

Danielle Steel 'A cár balerinája' c. könyvében már kaptam egy kis ízelítőt arról, mennyire nehéz a balettnövendékek élete, mennyi áldozattal jár az, hogy a színpadon át tudják magukat teljesen adni a tánc érzésének.
Ebben a könyvben a főszereplő, a 25 éves Lindsay már nem balettnövendék ugyan, de megtudhatjuk, hogy ha egy nem is olyan rég híres balerina már 3 éve nem tanult táncot, csak tanított, az is mekkora nehézséget jelenthet egy esetleges visszatéréshez.

Romantika, balett, és egy kiscica, Nyizsinszkij – bár neki nem volt túl nagy szerepe a történetben, de elmosolyogtam magam, mikor felbukkant, hogy ennyire egyben van minden ebben a könyvben, amit szeretek.

A történet nagy részében inkább könnyed, de a vége felé fájdalmasan szép, amilyen a szerelem és amilyen a tánc tud lenni spoiler.
@ZitussKa, nagyon szépen köszönöm az ajándék könyvet, nagyszerű választás volt. :)♥ A borítóját meg imádom. :)

12 hozzászólás
Csoszi>!
Nora Roberts: Piruett

Nora Roberts és a romantika – remek párosítás. A legtöbb esetben. Sajnos, még a kis extra (a tánc és a balerina hősnő) sem volt elég ahhoz, hogy ez a könyv igazán szórakoztató legyen. A karakterek szerethetőek, de nem tudok sok jót mondani róluk, ahogy rosszat sem. A cselekmény nem túl bonyolult, semmi csavar nincs a történetben. A párbeszédek legtöbbször semmitmondóak, Lindsay és Seth közötti viták műbalhék pedig egy kicsit erőltetettek. Leginkább a balett, az elhivatottság, a csodálatos ház (Szikla-lak) és a hatalmas hó tetszett. spoiler Remélem, a folytatás jobb lesz.

>!
Harlequin Magyarország, Budapest, 2009
352 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635380589 · Fordította: Erdeős Zsuzsanna
landi72 P>!
Nora Roberts: Piruett

Egy kedves, könnyed szerelmi történet. A főszereplőt rögtön megkedveltem és a történet hangulata is rögtön magával sodort. Bepillantást nyerünk a balettnövendékek és balett-táncosok nem egyszerű mindennapjaiba. A szerelmi szál is teljesen rendben volt. Nagyon tetszett a történet is, szerettem olvasni, kellemes perceket okozott számomra.

Zsuzana P>!
Nora Roberts: Piruett

Szerintem ennyire unalmas Nora R. könyvet még nem olvastam. A limonádék limonádéja volt ez. Lehet el is aludtam közben, mert voltak oldalak amiket már csak robotpilóta módban bírtam elolvasni. Szerintem még a második része is sokkal de sokkal izgalmasabb volt. Na mindegy, egyszer fent máskor lent…

kicsiboszi P>!
Nora Roberts: Piruett

Kellemesen lagymatag könyvecske. Nem a történet, a két szereplő között kibontakozó kapcsolat ragadott meg, hanem a könyv hangulata: az álmos kisváros (valamiért Stars Hollow, a Szívek szállodájának a helyszínét láttam magam előtt), ahol mindenki ismer mindenkit, a balett, elvarázsolt. Még azt is el tudta feledtetni, hogy a könyv maga milyen unalmas. A főszereplők sem emelkednek ki a többi közül, mintha ők maguk is csak mellékszerepet játszanának. A történet nem fókuszált, össze-vissza beleláttunk mindenki fejébe, a mesélő csapongva mutatta egymás után mindenki gondolatát. Pedig nem lenne baj, ha egy könyvben nem lenne minden kimondva.
A szerelmi szál kicsit bénácska volt: úgy gyulladtak olthatatlan szerelemre, hogy alig találkoztak, csak néhány közös jelenetük volt. Elhiszem, hogy első látásra lángra kap valaki bugyija, de ez így olyan suta volt.
A magyar kiadásról annyit, hogy a fülszöveg nagyon béna, a könyv egész történetét közli tömörítve. Hol marad így az izgalom? Az utolsó öt oldal nem lett csak leírva benne. A fordítás is elég gyatra, néhol szörnyen magyartalanok a mondatok.

Annemary>!
Nora Roberts: Piruett

Romantikus történet egy balerináról (Lindsay), és egy növendék nagybátyjáról (Seth).
Olyan hirtelen történtek a dolgok egy pár perc után, majd hetekig semmi. Eldönthették volna , hogy akkor akarják egymàst vagy sem.
Ettől függetlenül egyszerű törtènet, ami számomra egyszerolvasós.
De a cica neve tetszett: Nyizsinszkij :-)

Szédültnapraforgó>!
Nora Roberts: Piruett

N. R.től ez volt a 7. olvasásom. A romantikus könyvei bevallom nem igazán lettek kedvenceim. Kissé túl rózsaszínek benne a dolgok. Bár ez lehet, hogy a Harlequin hibája :)
Ez a történet azért volt érdekes, mert egy komoly művészeti ág, a balett világába engedett egy ici-pici bepillantást, mely egy romantikus történetbe lett beleágyazva.
Azt hiszem, aki már sok romantikus történetet olvasott, rájöhet a címke alapján, hogy a vége hogyan fejeződik be. spoiler

Dixy05 P>!
Nora Roberts: Piruett

Éveken keresztül mindig én vettem anyukámnak a NR könyveket szülinapra, névnapra, stb. Néha bele-belelapoztam de még nem tudtam eléggé értékelni. Most sok évvel később vettem kézbe az első könyvemet az írónőtől. Magával ragadott az egész történet és az a világ, ahová az írónő bepillantást engedett az olvasónak. Nagyon tetszett minden sora, és külön jó volt, hogy ilyen részletesen és pontosan mutatta be a balett világát. A főszereplőket könnyen megszerettem és izgatottan szurkoltam, hogy a sok küzdelem árán vajon happy end lesz-e a végén. Úgy érzem nem ez volt az utolsó könyvem az írónőtől.

brigus_27 P>!
Nora Roberts: Piruett

Első Nora Roberts olvasásom volt,de nagyot csalódtam,persze pozitívan! :)
A történet alapból megfogott,hisz a balett az egyik kedvenc színházi műfajom.Nagyon könnyen olvasható volt,mondhatnám,hogy le sem tudtam tenni.Mindig pörgött a történet,nem voltak unalmas részek.Sőt,néha az intimebb részeknél még én is zavarba jöttem :D .A szereplők közül a legjobban Lindsay kidolgozása tetszett.Az írónő mindig éreztette a hangulatát,az érzéseit.
Egy dolog miatt adok 4 és fél csillagot,mert rengeteg volt a helyesírási hiba.Nem mondom,hogy nem tudtam volna így is kiolvasni,de az ember úgy jobban szeret olvasni,ha a szeme és az agya nem akad meg a hibákon. :D
Kíváncsian várom,hogy olvashassam a folytatást. :)


Népszerű idézetek

zuna19 P>!

– Kezdek a felé hajlani, hogy túl sokat olvasol.

194. oldal

3 hozzászólás
zuna19 P>!

– A gyerekek nem tölthetik úgy az egész életüket, hogy mindent megpróbálnak visszafizetni a szüleiknek. (…)

119. oldal

Sunshine>!

– Én csak annyira szeretek eltávolodni a talajtól, amennyire segédeszköz nélkül megtehetem – mondta. – Legfeljebb akkor vagyok hajlandó kiugrani egy repülőgépből, amikor a reptéren áll.
– Azt hittem, szereted a kihívásokat.
– De még annál is jobban szeretek életben maradni.

zuna19 P>!

– Kérlek, húzz vissza az égből! Még mindig felhők közt lebegek.

343. oldal

zuna19 P>!

– De jó nekem, hogy szerepelhettem a szombati pletykákban!

117. oldal

zuna19 P>!

– Le kellene tartóztatni, aki lakott területen, esőben így száguld.

68. oldal

zuna19 P>!

– Tudod, egy autót nem csak tankolni kell…
– Nem sokat értek a műszaki dolgokhoz – vonta meg Lindsay a vállát.
– Nem kell mérnöknek lenned ahhoz, hogy egy kicsit törődj az autóddal – kezdte Andy, de Lindsay nem hagyta.

55. oldal

Sunshine>!

– A dolgok csak akkor jönnek rendbe, ha ott leszel, ahová tartozol.

Sunshine>!

– Nem sok érzékem van a gyakorlati dolgokhoz. Viszont nagyon tudok álmodozni.


A sorozat következő kötete

Bannion család sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Eowyn Ivey: A hóleány
Mark Helprin: Téli mese
Mary Alice Monroe: Déli karácsony
Jessica Sorensen: The Redemption of Callie & Kayden – Callie, Kayden és a megváltás
Catherine Anderson: Szélbe írt sorok
Richard Paul Evans: Kegyelem
Jay Asher: What Light – Micsoda fény!
Lisa Kleypas: Az ördög télen
Susan Wiggs: Téli varázs
Charles Martin: Hegyek között