Örvénylés (A Három Nővér Szigete 1.) 87 csillagozás

Nora Roberts: Örvénylés Nora Roberts: Örvénylés

A New York Times bestsellerírónője, Nora Roberts olvasók millióit kápráztatta el a barátságról, az elveszett szívekről, legendákról, szerelemről és vágyról szóló megható történeteivel. A Három Nővér szigetének legendáját feldolgozó trilógia első kötetében visszatér New England kísértő partjaihoz – és a három szenvedélyes és erős akaratú nő életének alakulásához…
Amikor Nell Channing megérkezik a bájos Három Nővér szigetére, úgy érzi, végre sikerült szadista férje látóköréből kiszakadnia, és hosszú hónapok után megnyugodhat egy kicsit.
A sziget különös története 1692-ig nyúlik vissza, a három boszorkány titokzatos szerelméig, akiknek leszármazottjai még ma is ott élnek. Nellnek fel kell magában fedeznie és felszínre kell hoznia azt a mágikus erőt és képességet, amellyel megmentheti saját magát és szerelmét, Zach Todd seriffet. A harcban nincs egyedül – nővérei bűbájos hatalmukkal és szeretetükkel védik őt.

Eredeti megjelenés éve: 2001

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Romantika rózsái GABO

>!
GABO, Budapest, 2012
386 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636895457 · Fordította: Király Zsuzsa
>!
GABO, Budapest, 2004
386 oldal · puhatáblás · ISBN: 9639526150 · Fordította: Király Zsuzsa

Kedvencelte 7

Várólistára tette 37

Kívánságlistára tette 20

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

zuna19>!
Nora Roberts: Örvénylés

A Három Nővér Szigete nem az a szokványos fantasy, amit már megszoktam Nora Robertstől.
Itt másfajta gonosz lappang, ami egyenesen hátborzongató.
Nem tudom, mit várjak ezek után. Igazából nagyon kíváncsi vagyok, hogyan és miként fog alakulni a továbbiakban a trilógia. Elképzelésem sincs, hogy a lányoknak mi a titkuk. Ami bosszant. De az írónő, most egyszeriben nagyon rejtélyes lett. Vagy csak az én agyam nem nyitott.
Az Örvénylésben lényegében a karakterekkel semmii bajom nem volt. Nell és Zach karakterileg most magasra tette a lécet. Imádtam őket. Minden tulajdonságukat szerettem. Annyira összeillő páros. És a házi kedvenceik is cukkerek.
A könyv lezárása furcsán gyors volt, de ezt betudom annak, hogy biztos a következő rész ezzel nyit.

8 hozzászólás
Lovas_Lajosné_Maráz_Margit P>!
Nora Roberts: Örvénylés

A Három Nővér Szigete 1

Ez a kötet remek sorozatindító olvasmány volt, nagyon tetszett.
Szeretem a szerző trilógiáit, főleg mivel nem szappanopera szerűek, hanem minden részben egy-egy új pár talál egymásra és leginkább családilag kapcsolódnak egymáshoz a részek, így nincs függő vég, minden kötet önállóan is megállja a helyét.
Ebben a részben egy hányatott sorsú, szökött feleség találja meg, önmagát és a helyét a Három nővér szigetén. Emellett szerelmet is talál a remek helyi seriff személyében.
Bonyolult az élete és mikor elég erősnek érzi magát, hogy szembenézzen a valósággal, utoléri az ex és nem lehet tudni, milyen vége lesz a történetnek.
Nagyon kedveltem a szereplőket, imádtam a szigetet, én is szívesen ellaknék ott, és a végén igen csak izgultam, pedig tudtam, hogy lévén romantikus könyv, csak jó vége lehet.

Nikyy18>!
Nora Roberts: Örvénylés

Tetszett ez a könyve is az írónőnek. Nellt hamar megkedveltem mert képes volt túl lépni az őt ért sérelmeken és új életet kezdeni. Jó volt benne a boszorkányos részek is, és már nagyon kíváncsi vagyok Ripley könyvére is.

3 hozzászólás
Navi P>!
Nora Roberts: Örvénylés

Ez most nagyon jól esett :)
A régi, jól megszokott NR karakterek, történetvezetés.
A sors által eggyé kovácsolt közösség, a közös cél, miközben az egyéni sorsukat is irányítják, megtalálják a párjukat.
Ez a jobbik fajta boszis sorozata NR-nek, nagyon tetszik a környezet, a Nővérek Szigete, tetszik az összetartozás, hogy nem mindenki rögtön borul a másik nyakába.
Evan egy szörnyeteg, megkapta, ami jár neki.
Kíváncsi vagyok a folytatásra :)

gyuszi64 >!
Nora Roberts: Örvénylés

2021/40, 30/75 eddigi olvasás

Jobb lett mint vártam, az írónő alaperényei megjelennek a műben, a fantasy-vonal pedig nem gyengítette a könyvet. A fő témákat (családi erőszak, újrakezdés) később jobban kidolgozta néhány nagyregényében, ebben a finálé lett kicsit gyengébb.

ancineni P>!
Nora Roberts: Örvénylés

Hasonló színvonalú és hangulatú, mint a Kulcs trilógia. Ismét három nő áll a sorozat középpontjában, a misztikus vonal pedig újra színesíti a történetet.
Az írónő három egymástól eléggé különböző személyiségű nőt alkotott, mégis mindannyian szimpatikusak voltak számomra.
Az első részben főleg Nell életét követhetjük nyomon, aki sötét és félelmetes múltja elől menekül. Végül a Három Nővér szigetén köt ki, és végre fellélegezhet, vagy mégsem?
Tetszett Nell kitartása, állhatatossága, szerénysége, keménysége, ahogy tartotta magát az általa átéltek ellenére.
Zach kitartó udvarlása meghozza a gyümölcsét, és Nellel igazán boldogok. Zach egy olyan férfi karakter, akit nem lehet szeretni: gyengéd, mély érzésekkel, amelyek nem csökkentik férfiasságát, türelmes, védelmező.
A regény vége nagyon izgalmasra sikeredett. Bár tudtam, hogy mi lesz a végkifejlet, mégis tűkön ültem.
Nem érdemes üres gyomorral olvasni a történetet, mert Nell nagyon ügyes szakács, és sokat süt-főz a cselekmény idején. :)
Kíváncsi vagyok Ripley és Mia történetére is.

Neelah>!
Nora Roberts: Örvénylés

Mivel délelőtt majdnem belefulladtam egy nyálas és rózsaszín sztoriba (Csúf szerelem), kicsit veszélyes volt egy másik romantikus történetért nyúlni, de ez klasszisokkal jobban tetszett, például azért mert
– nem tinédzserek a főszereplők, akik a józan eszük helyett a hormonjaik után mennek,
– a karakterek szerethetők, még akkor is, ha az egyik olyan tahó, hogy az olvasó legszívesebben lekeverne neki egyet, a másik meg olyan gyönyörű, hogy a hiúság és a féltékenység ocsmány elegye szinte ostromolja az olvasót,
– központi szerepe van a sütés-főzésnek (és engem ezzel kenyérre lehet kenni, pedig én aztán nem vagyok egy konyhatündér és nem is akarok az lenni),
– adott egy erős, ugyanakkor megtört nő, akinek nulláról kell felépíteni az életét, míg a múltja a nyomában lohol,
– a varázslat úgy örvénylik a lapokon, mintha mi sem lenne természetesebb,
– ugyanarra a boszorkányvallásra épül, amire a Bűbájos boszorkák, amiért régen megátalkodottan rajongtam,
– helyet kap benne barátság, szerelem, árulás, gyász, boldogság, és mindez úgy, hogy az olvasó vérnyomása nem üti ki előbb a pozitív, majd negatív határértékeket,
– Zack-be én is belehabarodtam kissé.
Többek között.

1 hozzászólás
NightStar>!
Nora Roberts: Örvénylés

Mindig megtartottam a két lépés távolságot Nora Roberts könyveitől. Bele-belefutottam, amint a figyeltjeim olvasták, tévében láttam egy-egy részt a könyvekből készült filmekből, de egyáltalán nem fogott meg. A félelmeim egy része be is igazolódott, kicsit lassú folyásúnak, vontatottnak és laposnak éreztem a történetet. A karakterekkel viszont nem volt semmi bajom, szépen kidolgozta őket az írónő. A vége már izgalmas volt, várható volt, hogy mi fog történni, mégis nagyon szépen fokozta a feszültséget az írónő. És érdekes módon itt jön egy nagy pozitívum: az utolsó harmadot már félve olvastam, sokszor félretettem a könyvet, inkább molyoltam, bármit csináltam, de egyszerűen tartottam attól, hogy mi történik, amikor ez a feszültség a tetőfokára hág. Ám szépen túlbillentünk rajta, Nell-lel együtt én is fellélegeztem, ahogy szépen átlépett az árnyékán és meglépte, amit meg kellett.
Lényeg a lényeg, bár nem lettem Nora Roberts fan, a folytatás nagyon is érdekel.

9 hozzászólás
mea0810>!
Nora Roberts: Örvénylés

ez az év egyértelműen Nora Roberts éve nálam :)
már olvastam igen csak hasonlót de én szeretem ezeket a romantikus, boszis történeteket, a szereplők kedvesek, az egész sziget olyan bájos lehet, tényleg mint egy képeslap
szerelmes lettem mint szinte minden könyves férfi főhősbe:D Zach♥
és hát Nell levesei meg a sütik…mind szívesen megkóstolnám :D

Zsuzana>!
Nora Roberts: Örvénylés

Ó igen, ez kellett nekem. Egy nagyon jó Nora Roberts. Ez a könyv boszorkányos részek nélkül is megállta volna a helyét. Én Mia részére leszek nagyon kíváncsi, Ripley annyira nem hozott lázba.

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

zuna19>!

– Azt hiszem, vihar lesz.
– Olyan tiszta az ég, mint egy csecsemő lelkiismerete, drágám.

Zsuzana>!

Az ember nem azért vásárol szandált, mert szüksége van rá, hanem azért, hogy kényeztesse magát. Tudod hány pár cipőm van?
– Nem.
– Én sem

zuna19>!

-[…] közlöm, hogy kiváló és együtt érző hallgató vagyok.

zuna19>!

– Amikor nagycsoportos voltam, azt terveztem, hogy férjhez megyek hozzád, és egy homokvárban fogunk lakni.

zuna19>!

– Az egyik virág tehát elhervad, hogy helyet csináljon a másiknak.

Ancsúr>!

Ám lehet, hogy egy nő szépnek születik, de a magabiztosságot tanulni kell. Meg kell szerezni. Hát nem édes elégtétel, amikor az ember megnyeri ezeket az apró csatákat? S valahányszor győz, mindannyiszor jobb fegyverzetben folytathatja a háborút.

zuna19>!

Lulu összefonta karját csontos mellén. Mia tudta, hogy így akar fenyegetőnek látszani. Mivel Lulu alig százötven centi volt, és nagykabátban sem nyomott többet negyven kilónál, és szomorú manóarca volt, sok munkájába telt, hogy fenyegetőnek véljék.
– Semmit sem tudsz róla.
– Annyit tudok, hogy egyedül van, munkát keres, és a megfelelő időben a megfelelő helyen volt.
– Idegen. Nem vehetsz föl csak úgy egy idegent, nem adhatsz neki kölcsön, nem adhatod bérbe a házadat, mielőtt legalább a hátterét ellenőrzöd. Egyetlen ajánlása sincs, Mia. Egyetlen sem. Amennyit tudsz róla, még pszichopata is lehet, aki a törvény elől menekül.
– Már megint sok krimit olvasol, igaz?

zuna19>!

– A teasüteményekről már hallottam, de a mosolyáról még nem.
– A mosoly ingyen van. A teasüteményt meg kell fizetnie.
– Kérek egyet. Áfonyásat. És egy hosszú kávét. Zack vagyok. Zack Todd.
– Nell! – mondta a lány, és felmarkolt egy kávésbögrét.


A sorozat következő kötete

A Három Nővér Szigete sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Deborah Harkness: A boszorkányok elveszett könyve
Erin Sterling: Ex Hex – Csiribú, szerelem!
Alice Hoffman: Átkozott boszorkák
Jeaniene Frost: Második kísértés
Kim Harrison: A Fistful of Charms – Egy maréknyi bűbájért
Laura Thalassa: Dark Harmony – A lélektolvaj
Ilona Andrews: Magic Bites – Pusztító mágia
Charlaine Harris: Vörös telihold
Kayra B King: Chaos
Cameron Dokey: Üldöz a vágy