Örvénylés (A Három Nővér Szigete 1.) 70 csillagozás

Nora Roberts: Örvénylés Nora Roberts: Örvénylés

A New York Times bestsellerírónője, Nora Roberts olvasók millióit kápráztatta el a barátságról, az elveszett szívekről, legendákról, szerelemről és vágyról szóló megható történeteivel. A Három Nővér szigetének legendáját feldolgozó trilógia első kötetében visszatér New England kísértő partjaihoz – és a három szenvedélyes és erős akaratú nő életének alakulásához…
Amikor Nell Channing megérkezik a bájos Három Nővér szigetére, úgy érzi, végre sikerült szadista férje látóköréből kiszakadnia, és hosszú hónapok után megnyugodhat egy kicsit.
A sziget különös története 1692-ig nyúlik vissza, a három boszorkány titokzatos szerelméig, akiknek leszármazottjai még ma is ott élnek. Nellnek fel kell magában fedeznie és felszínre kell hoznia azt a mágikus erőt és képességet, amellyel megmentheti saját magát és szerelmét, Zach Todd seriffet. A harcban nincs egyedül – nővérei bűbájos hatalmukkal és szeretetükkel védik őt.

Eredeti megjelenés éve: 2001

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Romantika rózsái

>!
GABO, Budapest, 2012
386 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636895457 · Fordította: Király Zsuzsa
>!
GABO, Budapest, 2004
386 oldal · puhatáblás · ISBN: 9639526150 · Fordította: Király Zsuzsa

Kedvencelte 8

Várólistára tette 31

Kívánságlistára tette 16


Kiemelt értékelések

zuna19>!
Nora Roberts: Örvénylés

A Három Nővér Szigete nem az a szokványos fantasy, amit már megszoktam Nora Robertstől.
Itt másfajta gonosz lappang, ami egyenesen hátborzongató.
Nem tudom, mit várjak ezek után. Igazából nagyon kíváncsi vagyok, hogyan és miként fog alakulni a továbbiakban a trilógia. Elképzelésem sincs, hogy a lányoknak mi a titkuk. Ami bosszant. De az írónő, most egyszeriben nagyon rejtélyes lett. Vagy csak az én agyam nem nyitott.
Az Örvénylésben lényegében a karakterekkel semmii bajom nem volt. Nell és Zach karakterileg most magasra tette a lécet. Imádtam őket. Minden tulajdonságukat szerettem. Annyira összeillő páros. És a házi kedvenceik is cukkerek.
A könyv lezárása furcsán gyors volt, de ezt betudom annak, hogy biztos a következő rész ezzel nyit.

8 hozzászólás
Nikyy18>!
Nora Roberts: Örvénylés

Tetszett ez a könyve is az írónőnek. Nellt hamar megkedveltem mert képes volt túl lépni az őt ért sérelmeken és új életet kezdeni. Jó volt benne a boszorkányos részek is, és már nagyon kíváncsi vagyok Ripley könyvére is.

3 hozzászólás
Navi P>!
Nora Roberts: Örvénylés

Ez most nagyon jól esett :)
A régi, jól megszokott NR karakterek, történetvezetés.
A sors által eggyé kovácsolt közösség, a közös cél, miközben az egyéni sorsukat is irányítják, megtalálják a párjukat.
Ez a jobbik fajta boszis sorozata NR-nek, nagyon tetszik a környezet, a Nővérek Szigete, tetszik az összetartozás, hogy nem mindenki rögtön borul a másik nyakába.
Evan egy szörnyeteg, megkapta, ami jár neki.
Kíváncsi vagyok a folytatásra :)

Neelah>!
Nora Roberts: Örvénylés

Mivel délelőtt majdnem belefulladtam egy nyálas és rózsaszín sztoriba (Csúf szerelem), kicsit veszélyes volt egy másik romantikus történetért nyúlni, de ez klasszisokkal jobban tetszett, például azért mert
– nem tinédzserek a főszereplők, akik a józan eszük helyett a hormonjaik után mennek,
– a karakterek szerethetők, még akkor is, ha az egyik olyan tahó, hogy az olvasó legszívesebben lekeverne neki egyet, a másik meg olyan gyönyörű, hogy a hiúság és a féltékenység ocsmány elegye szinte ostromolja az olvasót,
– központi szerepe van a sütés-főzésnek (és engem ezzel kenyérre lehet kenni, pedig én aztán nem vagyok egy konyhatündér és nem is akarok az lenni),
– adott egy erős, ugyanakkor megtört nő, akinek nulláról kell felépíteni az életét, míg a múltja a nyomában lohol,
– a varázslat úgy örvénylik a lapokon, mintha mi sem lenne természetesebb,
– ugyanarra a boszorkányvallásra épül, amire a Bűbájos boszorkák, amiért régen megátalkodottan rajongtam,
– helyet kap benne barátság, szerelem, árulás, gyász, boldogság, és mindez úgy, hogy az olvasó vérnyomása nem üti ki előbb a pozitív, majd negatív határértékeket,
– Zack-be én is belehabarodtam kissé.
Többek között.

1 hozzászólás
NightStar>!
Nora Roberts: Örvénylés

Mindig megtartottam a két lépés távolságot Nora Roberts könyveitől. Bele-belefutottam, amint a figyeltjeim olvasták, tévében láttam egy-egy részt a könyvekből készült filmekből, de egyáltalán nem fogott meg. A félelmeim egy része be is igazolódott, kicsit lassú folyásúnak, vontatottnak és laposnak éreztem a történetet. A karakterekkel viszont nem volt semmi bajom, szépen kidolgozta őket az írónő. A vége már izgalmas volt, várható volt, hogy mi fog történni, mégis nagyon szépen fokozta a feszültséget az írónő. És érdekes módon itt jön egy nagy pozitívum: az utolsó harmadot már félve olvastam, sokszor félretettem a könyvet, inkább molyoltam, bármit csináltam, de egyszerűen tartottam attól, hogy mi történik, amikor ez a feszültség a tetőfokára hág. Ám szépen túlbillentünk rajta, Nell-lel együtt én is fellélegeztem, ahogy szépen átlépett az árnyékán és meglépte, amit meg kellett.
Lényeg a lényeg, bár nem lettem Nora Roberts fan, a folytatás nagyon is érdekel.

9 hozzászólás
mea0810>!
Nora Roberts: Örvénylés

ez az év egyértelműen Nora Roberts éve nálam :)
már olvastam igen csak hasonlót de én szeretem ezeket a romantikus, boszis történeteket, a szereplők kedvesek, az egész sziget olyan bájos lehet, tényleg mint egy képeslap
szerelmes lettem mint szinte minden könyves férfi főhősbe:D Zach♥
és hát Nell levesei meg a sütik…mind szívesen megkóstolnám :D

Zsuzana P>!
Nora Roberts: Örvénylés

Ó igen, ez kellett nekem. Egy nagyon jó Nora Roberts. Ez a könyv boszorkányos részek nélkül is megállta volna a helyét. Én Mia részére leszek nagyon kíváncsi, Ripley annyira nem hozott lázba.

2 hozzászólás
Crona>!
Nora Roberts: Örvénylés

Nagyon szeretem az írónő könyveit. Főleg azokat a könyveit szeretem amiben van boszorkányság. Nagyon tetszett ahogy Nell megtervezte a szökését a férjétől. Nagyon jó történet. :)

mokus33>!
Nora Roberts: Örvénylés

Könnyed, romantikus történet, egy csipetnyi boszorkánysággal, varázslattal. A romantikus alapszituáció a kedvencem, amikor egy erős, kedves pasi megvédi szíve hölgyét a veszélyes helyzetben, utána boldogan élnek, amíg világ a világ :) Szóval tetszett, cserébe még a bűbájt is elviseltem, ami nekem nem jön be úgy általában, de itt nem volt annyira erőteljes, inkább színesítette a történetet. Még azt is megkockáztatom, hogy enélkül nem is annyira tetszett volna. Folytatom Ripley történetével, remélem, majd jobban megkedvelem őt, mert a karaktere picit túl férfias volt nekem. Meglátjuk, mi sül ki belőle :)

Paulina_Sándorné P>!
Nora Roberts: Örvénylés

Élveztem az írónő történetét. Nell nagyon rossz dolgon ment át, de hihetetlenül bátor embernek tartom, hogy meg merte lépni, azt, amit tett. Egy Julia Roberts film jutott róla eszembe. Zach imádni való. Tetszett, ahogy közelített Nell felé, édes volt. Mia és Ripley is szimpatikusak. Romantika magában is mágikus, de most még igazi mágia, varázslat is kapcsolódott hozzá, így még varázslatosabb lett a történet számomra.


Népszerű idézetek

zuna19>!

– Azt hiszem, vihar lesz.
– Olyan tiszta az ég, mint egy csecsemő lelkiismerete, drágám.

Zsuzana P>!

Az ember nem azért vásárol szandált, mert szüksége van rá, hanem azért, hogy kényeztesse magát. Tudod hány pár cipőm van?
– Nem.
– Én sem

zuna19>!

-(…) közlöm, hogy kiváló és együtt érző hallgató vagyok.

zuna19>!

– Amikor nagycsoportos voltam, azt terveztem, hogy férjhez megyek hozzád, és egy homokvárban fogunk lakni.

zuna19>!

– Az egyik virág tehát elhervad, hogy helyet csináljon a másiknak.

Ancsúr >!

Ám lehet, hogy egy nő szépnek születik, de a magabiztosságot tanulni kell. Meg kell szerezni. Hát nem édes elégtétel, amikor az ember megnyeri ezeket az apró csatákat? S valahányszor győz, mindannyiszor jobb fegyverzetben folytathatja a háborút.

zuna19>!

Lulu összefonta karját csontos mellén. Mia tudta, hogy így akar fenyegetőnek látszani. Mivel Lulu alig százötven centi volt, és nagykabátban sem nyomott többet negyven kilónál, és szomorú manóarca volt, sok munkájába telt, hogy fenyegetőnek véljék.
– Semmit sem tudsz róla.
– Annyit tudok, hogy egyedül van, munkát keres, és a megfelelő időben a megfelelő helyen volt.
– Idegen. Nem vehetsz föl csak úgy egy idegent, nem adhatsz neki kölcsön, nem adhatod bérbe a házadat, mielőtt legalább a hátterét ellenőrzöd. Egyetlen ajánlása sincs, Mia. Egyetlen sem. Amennyit tudsz róla, még pszichopata is lehet, aki a törvény elől menekül.
– Már megint sok krimit olvasol, igaz?

Ancsúr >!

– Az előítélet és a félelem sosem lát tisztán.


A sorozat következő kötete

A Három Nővér Szigete sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Lois Duncan: Locked in Time – Időbe zárva
Karen Chance: Megérint a sötétség
Kresley Cole: A sötétség démona
Laurell K. Hamilton: Árnyak csókja
Deborah Harkness: Az élet könyve
Jaymin Eve – Leia Stone: Ash – Parázs
Holly Black: The Wicked King – A gonosz király
Mary E. Pearson: Az árulás csókja
Darynda Jones: Első sírhant