Nyugvóponton (A MacKade Fivérek 4.) 83 csillagozás

Nora Roberts: Nyugvóponton Nora Roberts: Nyugvóponton

Már csak Shane, a gazdálkodó van „pártában”, de ő sem sokáig. Megérkezik dr. Rebecca Knight, a zseniális eszű városi kutató, aki műszerekkel szeretné mérni a polgárháborús lelkek jelenlétét. Kiderül, hogy ő is különösen fogékony az ilyesmire, és a fiúk nagyanyjával van lelki kapcsolatban. Shane tagadja a szellemek létezését, de csak azért, mert túlságosan is fájdalmas számára az „emlékezés”, ő ugyanis a nagypapa „reinkarnációja”. Aztán persze egymásra találnak…

Eredeti megjelenés éve: 1996

A következő kiadói sorozatokban jelent meg: Romantika télen-nyáron Harlequin Magyarország · A The New York Times sikerszerzője Harlequin Magyarország

>!
Harlequin Magyarország, Budapest, 2016
304 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634070030 · Fordította: Németi Anita
>!
Harlequin Magyarország, Budapest, 2016
304 oldal · ISBN: 9789634072881
>!
Harlequin Magyarország, Budapest, 2006
384 oldal · puhatáblás · ISBN: 9635374755 · Fordította: Németi Anita

Enciklopédia 1

Helyszínek népszerűség szerint

New York


Kedvencelte 6

Most olvassa 1

Várólistára tette 19

Kívánságlistára tette 14


Kiemelt értékelések

zuna19>!
Nora Roberts: Nyugvóponton

Kellemes meglepetés lett a befejező kötet. Annyira sokkal jobb volt, mint amit vártam. Sőt igazából az egész sorozatra elmondható ez.
A történet sem lett lájtosabb a végére és a karakterek is szerethetőek voltak. Főszereplők, mellékszereplők egyaránt.
Tetszett, hogy mindegyik rész egyedi volt.
Shane azt hittem, hogy nem lesz annyira kedvelhető, mint a testvérei. De persze, hogy tévedtem.
De még így is a legnagyobb meglepetés Rebecca lett. Imádni való teremtés. A női karakterek között szerintem ő a legszimpatikusabb.
Jó páros lett a tehenészfiú és a tudóslány, illenek egymáshoz.
Tuti újraolvasós lesz a sorozat.

Trice29 P>!
Nora Roberts: Nyugvóponton

Aranyos volt az utolsó páros is. Jókat mosolyogtam ezen a történeten. ♥ Méltó befejezése egy igazán aranyos sorozatnak!

Silverlight>!
Nora Roberts: Nyugvóponton

Szerintem ez a kötet egy tökéletes befejezése ennek a családregénynek. Megismerhettem fokozatosan az összes fiú jellemét. Bár sokban különböznek, mégis csodálatos értékeket őriznek magukban. Fontos nekik a család iránti szeret és elkötelezettség.
Shane a legkisebb fiú, s eddig talán a legéretlenebbnek tűnő is, de ebben a kötetben azért rácáfolt erre. Nekem a szellem vonal egy kicsit sok volt, főleg ebben a kötetben. Mégis jó volt a múltra fény deríteni. Nagyon jó kitalált befejezés. Tetszik, ahogyan az írónő stílusa is. Ezért is ő az egyik kedvenc íróm.

>!
Harlequin Magyarország, Budapest, 2006
384 oldal · puhatáblás · ISBN: 9635374755 · Fordította: Németi Anita
mezei P>!
Nora Roberts: Nyugvóponton

Nem mintha nem olvastam volna ötezer ilyen történetet, de azért még mindig jólesik. Nora Roberts női karaktereivel sokszor hadilábon állok, gyakran idegesítenek, Rebeccával is csak a könyv második felétől békültem meg. Alapvetően nem hiszek a kísértetekben, reinkarnációkban, álmokban, de nyilván nem is az volt a könyv célja, hogy meggyőzzön, hanem a könnyed szórakoztatás, és az teljesült is.

Paulina_Sándorné P>!
Nora Roberts: Nyugvóponton

Ellenállhatatlan történet. Shane-ről a MacGyver sorozat reklámja jut eszembe, mikor a narrátor mondja, hogy „és cuki”. Shane imádni való egy pasi. Bármelyik nőnemű lénynek el tudja csavarni a fejét pici babától kezdve az idősebb nemzedékig. Rebecca illik hozzá. Rebecca először fura volt, de aztán megkedveltem. Tetszett, ahogy bánt Shane-nel. Érdekes volt a szellemvilággal való találkozás, ahogy megismerhettük a múlt egy pici részét. Imádtam a MacKade fivéreket, sokat mosolyogtam rajtuk. spoiler

Odilia>!
Nora Roberts: Nyugvóponton

Amennyire vártam a 4. Fiú történetét, akkorát csalódtam benne :'-(
Ez a rész nagyon nem az én világom volt.

Eli>!
Nora Roberts: Nyugvóponton

Nekem valahogy most nem jöttek be a férfi szereplők, igaz én az utolsó résszel kezdtem a fivérek történetét, és visszafele fogok haladni. :) Meglátjuk, hogy az előző kötetek milyenek lesznek. De tetszik a környezet, én is eléldegélnék még most is tehenek között egy farmon, ahol sosincs kipufogógáz szag, és a természet csendje vesz körül..

zia P>!
Nora Roberts: Nyugvóponton

Shane-t kedveltem, ahogy már az előző három részben is. De Rebecca, nem is tudom, olyan fura.
A regény háromnegyedéig untam az egészet.
Egy farmon játszódott, de mégsem éreztem a hely varázsát. Pedig imádom a farmon játszódó történeteket.

kiruu P>!
Nora Roberts: Nyugvóponton

Shane a kedvencem a 4 extra helyes testvér közül. Nagyon vártam az ő könyvét, és nem csalódtam. Egy kicsit unalmas volt, de ettől még élveztem.
Rebecca nagyon furcsa volt számomra. Nem tudtam megérteni, de az biztos, hogy Shane mellé nagyon illik.
Összességében jó sorozat volt, örülök, hogy tele volt gyerekekkel és állatokkal.

Dianka>!
Nora Roberts: Nyugvóponton

Kíváncsi voltam a 4. Mackade fiú, az örökös csajozó gép Shane történetére is. Ez a kötet tetszett legkevésbé, nagyon átvették az uralmat a szellemek, Shane és Rebecca pedig nagyon háttérbe szorultak. Hiányoltam a kapcsolatukból az „önállóságot” inkább Sarah és John reinkarnációi, fantomérzelmeik uraltak mindent. Cselekménye sem volt a történetnek viszont az immár hatalmasra bővült MacKade família megjelenése elűzte az egyhangúságot. Shane azért hozta a korábbról ismert laza, életvidám, állatszerető, természetbarát, jólelkű pasit, ami nagyon jót tett Becky zárkózott, félénk, magányos természetének. Nagyon sajnálom, hogy a végére kifulladt a sorozat, és kicsit megkopott a „varázsa”…


Népszerű idézetek

zuna19>!

– Nem tudsz elijeszteni.
Shane ajka lassan mosolyra húzódott.
– Dehogynem. Ebben a pillanatban is azon töprengsz, hogy mi a fenét kezdj velem.
– Valójában azon tűnődöm, hogy vagy képes egyenes derékkal járni, amikor az önbizalmad ilyen rettenetes súllyal nehezedik a válladra.

bookandcup>!

– Valójában azon tűnődöm, hogy vagy képes egyenes derékkal járni, amikor az önbizalmad ilyen rettenetes súllyal nehezedik a válladra.
– Gyakorlat teszi a mestert – vigyorodott el a férfi szemtelenül. – Egyébként ezt én is kérdezhetném tőled, csak neked az önbizalom helyett a fejedben lévő súlyos gondolatok okoznak gondot.

Grox>!

Csak azt szeretném tisztázni, hogy érted-e a nem szó jelentését.

zuna19>!

– Aha… A minap kissé rámenős voltam. Akarod, hogy bocsánatot kérjek?
– Semmi szükség rá.
Shane ismét elmosolyodott. Egyre jobban megkedvelte azt a finom kis mozdulatot, amellyel a nő felszegte az állát.
– Akarsz újra kísérletezgetni? Jelen pillanatban ugyanis ellenállhatatlan vágyat érzek, hogy megcsókoljalak.
– Biztos vagyok benne, hogy egyfolytában ellenállhatatlan vágyat érzel minden nő iránt, aki az utadba kerül.
– Igen, csakhogy most te vagy itt velem.
– Ha majd azt akarom, hogy megcsókolj, akkor szólok – vetette oda Rebecca, de azért menekülőre fogta a dolgot, és töprengve odasétált a Tőgybalzsam feliratú ládához. – Az a gond, hogy amíg fenn áll közöttünk ez a…
– Vonzalom? – vágott közbe Shane. – Szenvedély?
– Feszültség – fejezte be a mondatot a nő. – Nos, elég nehéz ilyen körülmények között dolgozni. Mindenképpen szeretnék eltölteni néhány napot a házadban, de addig nem tudok a munkámra összpontosítani, amíg egyfolytában a nemkívánatos közeledéseddel kell szembenéznem.
– Nemkívánatos közeledés – ismételte meg Shane, és ahelyett, hogy dühbe gurult volna, megpróbálta inkább humorosan felfogni a dolgot. – Az ördögbe is, Rebecca, kedvelem, amikor ilyen kimért és morcos vagy. Mondj még valamit!
– Gondolom azt azért jobban kedveled, amikor a nők a lábad elé vetik magukat. Vagy amikor barackos pitét sütnek. Csak azt szeretném tisztázni, hogy érted-e a nem szó jelentését.

zuna19>!

– New York városa olyan, akár a pokol legmélyebb bugyra.

Kapcsolódó szócikkek: New York
zuna19>!

– Mivel a pokol legmélyebb bugyrában élek, mindig akad tennivaló. Rablások, gyilkosságok, vad orgiák… Tökéletes az életem.

zuna19>!

A fűben mindenfelé margaréta, hosszú szárú, pihés pitypang és búzavirág nyílt. A csodás látvány elfeledtette vele küldetése célját, és leguggolt, hogy szedjen egy csokorra valót. Mögötte hatalmas, buja zöld rét terült el, melyet még színesebbé varázsolt a rengeteg vadvirág és a vidáman kergetőző lepkerajok. Szakított valaha időt arra, hogy egy réten sétáljon? Nem, soha. A növénytan terén tett rövid látogatásából csak a bonyolult latin nevekre emlékezett, viszont ezek bemagolása nem okozott túl nagy élvezetet.
Itt az ideje, hogy ezen is változtasson, döntötte el magában, majd mosolyogva elindult a hatalmasra nőtt fűben, és figyelte, ahogy a nap fénye aranyba vonja a könnyű szellőben hajladozó, táncoló virágokat. Hirtelen összeszorult a torka és felgyorsult a szívverése. Egy pillanatra iszonyatos szomorúság töltötte el, és olyan mély magányt érzett, hogy megtántorodott a fájdalomtól. Az ujjai görcsösen markolták a virágokat.

zuna19>!

– Csókolgasd csak az állataidat, tehenészfiú!
Shane képtelen volt ellenállni. Egy szempillantás alatt utolérte a nőt és a karjába kapta.
– Te vagy a legédesebb bosszantó teremtés a földön!
Miközben szívből jövő nevetését visszaverték a fejőház falai, alaposan megpörgette az elképedt Rebeccát, akinek a lélegzete is elakadt egy pillanatra. Csak arra tudott gondolni, hogy a férfi karizma kemény, mint a kő, és csodás érzés, ahogy átöleli.
– Azt hittem, felfogtad, hogy mit jelent a nem!
– Eszembe sem jutott, hogy megcsókoljalak – védekezett Shane ártatlan arccal, de a tekintetében pajkos fény csillant. – Ha azonban szeretnéd… Olyan nagy baj az, hogy a karomban akartalak tartani egy kicsit? Esküszöm, könnyebb vagy, mint egy zsák takarmány.
– Igazán köszönöm ezt a költői bókot. Letennél végre!?
– Többet kellene enned. Miért nem maradsz itt? Összeütök valami finom vacsorát.
– Nem. Nem, nem és nem!
– Elég, ha egyszer mondod – incselkedett Shane, és oldalra biccentett fejjel szemügyre vette a nő hófehér selyemblúza alatt lüktető eret. Rebecca csapdába esett, rémült kismadárra emlékeztette. – Miért reszketsz?
– Dühös vagyok.


Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury – Köd és harag udvara
B. N. Toler: Lélekvesztők
Sarah Addison Allen: Sugar Queen – Édes élet
Karen White: Régiségbolt a Royal Streeten
Kristin Hannah: Fülemüle
Jeaniene Frost: Síri csendben
Karen Chance: Holdvadász
Colleen Hoover: It Ends with Us – Velünk véget ér
Susan Meissner: Szerencsés csillagzat
Aly Martinez: A szerelem védelmében