Megtalált ​álom (Álom-trilógia 3.) 62 csillagozás

Nora Roberts: Megtalált álom Nora Roberts: Megtalált álom

Az Álom-trilógia harmadik része (I. Merész álom, II. Késleltetett álom) Laura Templetonról, a Templeton-szállodák másik örököséről szól, aki – miután házassága tönkrement – két kislányával új életet kezd, önálló, független életvitelt alakít ki: dolgozik a saját szállodájában és a boltban. Szembe kell néznie nap mint nap az új kihívásokkal, amikor találkozik gyermekkori barátjukkal, Michael Furyvel, aki a Templeton-istállóban tartja a lovait. Szenvedéllyel teli kapcsolatuk lassan szerelemmé alakul. Egy szörnyű földrengés után rábukkannak a boldogtalan Seraphina múlt században elásott kincsesládájára, benne az aranypénzekkel. Laura Michaelben megtalálja az igazi társát, élete nagy szerelmét.

Veszélyes álmok címmel is megjelent.

Eredeti megjelenés éve: 1997

>!
GABO, Budapest, 2010
416 oldal · ISBN: 9789636893941 · Fordította: Király Zsuzsa
>!
GABO, Budapest, 2002
416 oldal · puhatáblás · ISBN: 963942143X · Fordította: Király Zsuzsa

Kedvencelte 3

Most olvassa 1

Várólistára tette 19

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

zuna19>!
Nora Roberts: Megtalált álom

Tetszett, akárcsak a második rész.
Itt is nagyon szerettem a főszereplőket és a történetet is. Ezen a részen sem lehetett unatkozni egy percig sem.
Laura és Michael szerethető páros. Imádtam őket. A két kislány is aranyos volt. Szerettem mindenkit ebben a részben. Annyira megérdemelték a boldog befejezést.
Imádtam minden apró részletet ebben a könyvben. A mellékszereplők jelenlétét, az állatokat, a romantikus, vicces és családi jeleneteket is.
A végén tetszett, hogy pontot tettek a Seraphina-s ügyre is. Mondjuk furcsa is lett volna, ha nem történt volna semmi sem a rejtéllyel kapcsolatosan.
Hiányosnak éreztem egy kicsit a sorozatot, tetszett tetszett, de nem ez a kedvencem az írónőtől. Habár azért nagyon boldog vagyok, hogy ezt is olvashattam.
Összességében: Az Álom trilógia megszerettette magát velem a végére. Pedig az első rész nem lett a kedvencem. Biztos fogom még olvasni máskor is.

Mrs_Curran_Lennart P>!
Nora Roberts: Megtalált álom

A kedvenc részem volt. Nemcsak azért, mert Michael Fury egy tipikus „rosszfiú”, hanem a körítés miatt is. Lovak, cicák, kutyák, kislányok, az írónő felvonultatta az egész arzenált, amitől egy történet édes lehet.

Paulina_Sándorné P>!
Nora Roberts: Megtalált álom

Találó a cím spoiler Imádtam Michael-t, ahogy körülvette Laurát, ahogy bánt a lányokkal. Tetszett, ahogy letolta Ali-t, amiért csúnyán beszélt és bánt az anyukájával. Annie-n meglepődtem, bár megértettem, hogy miért haragudott Michael-ra az elején. A lovak gyönyörűek lehetnek, milyen ügyes ló Max. Nagyon nagy élmény lehet egy kiscsikó születésénél jelen lenni. Érzelmekben gazdag volt a történet a számomra.

kiruu>!
Nora Roberts: Megtalált álom

Oooo! Ohóóóó! Ohooohóóóó!
Na de kérem szépen miért nem tetszett szólni Roberts néni, hogy ez a könyv ennyire fantasztikus?
Benne van az tökéletes álompasim, egy extra helyes, szexi és imádni való lovász pasi szerepébe, akinek a lovai az élete. Michael a legjobb és a legőrültebb.
Két tündéri kislány, Kayla aki mindenkit szeret és lehetetlen nem viszonozni, és Ali aki óriási változáson ment keresztül. Én nagyon megértettem.
Laura aki erős maradt és csodálom, hogy mennyire kitartó és álmodozó.
A családtagok, Mr és Mrs T, a kis J.T meg a többiek.
És hát a pacik… Ahhhhw.
Egyszerűen csodálatos könyv a legjobb romantikus könyv írótól!

Kuri_Szilvia P>!
Nora Roberts: Megtalált álom

Tetszett, hogy Laura nem akart a családi vagyonból új életet kezdeni, bár néha kicsit mártírnak tűnt. Michael kapcsolata a lányokkal, nagyon jól lett kidolgozva. Ann félelmét is meg lehet érteni, hisz csak az egyik oldalról hallotta a régi történetet, de talán ez megbocsájtható neki.
Seraphine kincse is megkerül a végén, és nagyon tetszik, hogy a kincs egy fiatal lány emlékei, álmai.

krisztina0419>!
Nora Roberts: Megtalált álom

Az álom-trilógiából ez a második kedvenc:) Michael és a gyerekek kapcsolat nagyon szerethetővé teszi ezt a történetet. És Laura is szerethető főszereplő.Bár néha ő is meg tud kissé bokrosodni, de a végén magára talál, és megbocsájtjuk a hibáit. Kayla az én kedvenc kislányom :) 5 csillagot megérdemel,

bbedyy>!
Nora Roberts: Megtalált álom

Szeretem ezt a sorozatot!
Már nagyon vártam, hogy Laurát vajon kivel boronálja össze az írónő.
Michael hű ha de jó pasi, bár kicsit sznob és pajzsként tartja maga előtt a sanyarú gyermekkorát.

Ingryd>!
Nora Roberts: Megtalált álom

Az Álom-trilógia is nagyon érdekes és olvasmányos. A három könyvben végigkísérhetjük három nő kialakuló kapcsolatait, sorsuk alakulását, illetve egy kis „történelemmel és misztikummal” álmuk valóra válását. Így lesz a három kötetből egy kerek egész. A történetek szórakoztatóak, izgalmasak, valamint romantikusak.

Hajnalka_Ferencsák>!
Nora Roberts: Megtalált álom

Laura nem olyan lány, mint a másik kettő történetben olvasható barátnője/nővére. Ő már szerelmes volt, sőt, házas, gyermekei is vannak, azt hitte, 19 évesen abba az irányba terelődött az élete, amire mindig is vágyott. De Peter nem az a férfi volt, aki az álmaiban szerepelt, egy önző, felszínes bunkó volt, és Laura, miután megtudta, hogy megcsalja, véget vetett a házasságuknak. Innen próbált meg ő felállni, ezért tértek vissza hozzá a lányok.
Két gyermek (akiket azért érezhetően megviselt az apjuk távozása) nevelése, megtalálni a szerepet az életben, karrierben, megkeresni a kenyérre valót, mindeközben a tökéletes arisztokrata lánynak tűnni és nem mutatni, mennyire megalázták és lerombolták az önbizalmát – nem könnyű.
Michael pedig külső szemmel az igazi rosszfiú, akire senki nem számít komolyan, akivel senki nem tervezne hosszú távon.
Szerettem ezt a könyvet minden túlzás és hiba ellenére, Michael „én nem kellek senkinek” és „Laura egy elkényeztetett kis nő, akinek annyi a dolga, hogy szép legyen” hisztériái, és az utolsó oldal szirupossága sem vette el a szívemnek kedves olvasmányélményt. Felnőtt fejjel sem.


Népszerű idézetek

zuna19>!

– Azt mondom, egy leopárd sosem változtatja meg a leshelyét.

184. oldal

zuna19>!

Michael Fury ugrott már le magas épületekről, harcolt dzsungelben, áztatta tájfun a tengeren, autóversenyző is volt, és időnként csontját is törte.
Verekedett kocsmában, egyszer egy cellában töltötte az éjszakát, amelynek falát a női nemi szervek anatómiailag eltúlzott, művészinek szánt rajzai díszítették. Ölt már embert, és sokat szeretkezett.
Tudomásul kellett vennie, hogy mindaddig védett volt az élete.
Még sosem kellett szembenéznie azokkal a nehézségekkel és veszélyekkel, amelyek azzal járnak, hogy két kislányt elvisz otthonról az iskolába.
– Mit értesz azon, hogy nem veheted föl ezt a cipőt?
– Nem illik a ruhámhoz.
Michael összehúzott szemmel mustrálgatta Ali virágos szoknyáját és rózsaszín pulóverét. Mintha valami zöld gönc lett volna rajta pár pillanattal ezelőtt.
– Legutoljára is ezt mondtad. Én nagyon klassznak látom. Cipő az cipő.
Mint minden nő, amióta Éva leszakította a fügefalevelet, Ali is az égnek emelte a szemét.
– Nem, ez a cipő nem jó. Ki kell cserélnem.
– Nos, akkor viszont siess! Jézusom! – motyogta, miközben Ali visszarohant, Kayla viszont ott maradt a kezébe kapaszkodva.

267. oldal

Mrs_Curran_Lennart P>!

Laura sosem engedte el magát, ha férfiakról volt szó. Azt hiszem, Michael Fury tökéletes ajándék lesz a harmincadik születésnapjára.
– Margo, emberről van szó, nem egy pár fülbevalóról!
– Mégis, azt hiszem drágám, nagyon jól nézne ki Laurán. Hogy így fogalmazzak.

Mrs_Curran_Lennart P>!

– Csak gondolkodj rajta – javasolta a férfi. – Egy darabig a közeledben leszek. Akarod, hogy szerelmeskedjünk a kocsiban, vagy inkább vigyelek haza? Az asszony elmosolyodott, maga sem tudta, hogyan. – Mindig olyan érdekes ajánlatokat kapok tőled. Kösz, de vigyél haza.
– Te veszítesz, tündérkém.

bookandcup>!

– Vesd le, ami az ingedből megmaradt – szólt rá a férfira.
Michael felrántotta a szemöldökét.
– Nos, Annie, most egy kicsit rozoga vagyok, de ha tudtam volna, hogy ilyen sürgős magának… Jaj! – A férfi hangtalanul tátogni kezdett megdöbbenésében, mert Ann keményen megcibálta és megcsavarta a fülét.
– Nem csak a füledet csavarom meg, ha úgy viselkedsz, mint egy tuskó. Le azzal az inggel, fiam!
– Jézusom! – mondta Michael, csak ült, és a sajgó fülét dörgölte. – Mi a baja velem?

bookandcup>!

– Van fogalmad róla, miféle felfedezés harmincévesen, hogy van benned érzékiség?
– Nem – mondta a férfi, és nem tudta megállni, rámosolygott az asszonyra. Olyan gyönyörű volt még részegen is. – Én tizenhat éves koromban megtaláltam a magamét, s azóta nem veszítettem el egy percre sem.


Hasonló könyvek címkék alapján

Jeaniene Frost: Síri csendben
Julie Garwood: A menyasszony
Richelle Mead: A halál csókja
Kresley Cole: A sötétség démona
Lisa Kleypas: Az ördög télen
Meg Cabot: Virradat
Irwin Shaw: Gazdag ember, szegény ember