Megszállottság 186 csillagozás

Nora Roberts: Megszállottság

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Naomi Bowes gyermekkorában egy éjjel titokban apja nyomába szegődik, és azon az éjszakán az ártatlanság számára örökre elvész. Iszonyú dolgokat fed fel azáltal, hogy kiszabadít egy erdei veremben fogva tartott lányt, ezzel hírhedtté téve apját, aki a borzalmas bűnöket elkövette.

Naomi Carson néven sikeres fotóssá válik, és utazásai során egyszer csak rátalál egy olyan helyre, amely rendkívüli módon vonzza – ez azonban több ezer mérföldre van mindentől és mindenkitől, amit és akit addig ismert.

A nő szeretné fenntartani magányos életformáját, Sunrise Cove lakói azonban valami módon folyton elérik, hogy megnyíljon előttük – különösképpen az eltökélt Xander Keaton.
Naomi érzékeli, ahogy sorra leomlanak a maga köré emelt falak, és annak is tudatában van, hogy titkon mindig is arra az életre vágyott, amit ez az új helyzet tálcán kínál neki. De már oly sokszor kellett rádöbbennie, hogy a múlt fenyegető árnya mindenhová követi…

Eredeti megjelenés éve: 2016

>!
GABO, Budapest, 2016
596 oldal · ISBN: 9789634063537 · Fordította: Gázsity Mila
>!
GABO, Budapest, 2016
596 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634063186 · Fordította: Gázsity Mila

Enciklopédia 7

Szereplők népszerűség szerint

Naomi Carson


Kedvencelte 30

Most olvassa 5

Várólistára tette 123

Kívánságlistára tette 92


Kiemelt értékelések

zuna19 >!
Nora Roberts: Megszállottság

Pont az ilyen könyvei miatt szeretem az írónőt.
Mindig meg tud lepni valami újjal. Most ez nagyon kellett!
Hihetetlenül féltem a sztoritól. Mármint a fülszöveg alapján tudtam, hogy milyen is lesz körülbelül és hogy fog kinézni, de nem számítottam, hogy már a legelején meghökkenek és köpni nyelni nem fogok tudni. Borzongtam, szinte egész nap, amikor nekikezdtem. Még jó, hogy nem este az ágyban kezdtem neki, mert elolvastam volna az egészet egy huzamra. Hát, nem egy picuri könyvről van szó, bármennyire is olvastatta magár, mert olvastatta, de sajna 1 nap kevés volt hozzá. Iszonyatosan jó könyv, mind az 596 oldalával. Olyan Gyilkos elmék filingjét éreztem rajta, nem rossz értelemben.
A felépítése nagyon bejött. Az ilyeneket szeretem, ami a múltban kezdődik és a jelen fokozatosan színre lép. Nem volt ugrálás az időben. Az ide-oda össze-visszaságot rühellem.
A karakterek közt egyértelmű, hogy Naomi lett a kedvencem. Hihetetlenül bátor és erős főszereplő. Nora Roberts megint hozott egy ilyen kitartó és kedvelhető női karaktert, mint Naomi. Csak szeretni lehet.
Mason ❤
Őt is nagyon imádtam. Róla annyira olvasnák még tovább, hátha egyszer kap ő is egy könyvet. Reménykedek benne.
Seth és Harry nagyon kellett ide, ők voltak a biztos pontok, a nagybácsik. Nagyon édes figurák.
És elérkeztem Xander-hez is. Hát ő volt a hab a tortán. Már amikor feltűnt a sztoriban rögtön beleestem.
Naomi, Xander, Mason, Seth és Harry ❤ ❤ ❤
Max csillag, nem is kérdés. Megérdemli ez a könyv.
Szerintem nagyon rendben volt minden benne. Máskor is fogom még olvasni. Saját példány is kell belőle.

u.i.: Annyit áradoztam itthon a könyvről, hogy anya le akarja még nyúlni, mielőtt vissza viszem a könyvtárba. :D

5 hozzászólás
Mrs_Curran_Lennart P>!
Nora Roberts: Megszállottság

Nora Roberts idáig bármit is írt – misztikus románcot, romantikus sorozatot, krimit – mindben nagyon jó volt. De ez a könyv már szinte átmegy thrillerbe, és emellett édes és romantikus is. Mert hát ha van benne egy mókás kutya, egy gyönyörű hely, nagyszerű szomszédok és egy szuper pasi, aki zenél és hobbija az olvasás, akkor ellensúlyozza a sötét oldalt, hogy Roberts ezt a könyvet egy sorozatgyilkosról írta.
spoiler
A történet izgalmas, olvasmányos, szinte letehetetlen. Ami vicces, mert nem értem, hogy a Gabo, hogy adhat ki egy 590 oldalas könyvet ebben a nyomorék B5-ös ragasztott formátumban. Többször elzsibbadtak az ujjaim olvasás közben.

2 hozzászólás
Adri93>!
Nora Roberts: Megszállottság

Hohó!!! Új kedvenc a láthatáron ♥ Idén olvastam már jó pár darab Nora Roberts könyvet, de a Megszállottság mindent visz *-* alig tudtam letenni. Annyira jól volt megírva. Imádtam a szereplőket, Tag téged Mason-nel bármikor szìvesen örökbefogadnálak. ;-)

Navi P>!
Nora Roberts: Megszállottság

Hát, ez most megvett kilóra. Imádtam. Xander nagyon jó párja Naominak, tökéletesen kiegészíti. Jó volt látni, ahogy Naomi barátokat szeret, leküzdi az apja emlékét és hatását. Mason is nagyon jó karakter volt, ő a másik utat választotta és töretlenül ment a cél felé, amit el is ért :)
A krimi szál későn indult be, addig inkább a szociális kapcsolatok, a fényképezés, a házfelújítás volt terítéken, de valahogy olyan olvasmányosan, hogy szinte fel sem tűnt, hogy majd 300 oldalt kellett várni az első gyilkosságig. Az elkövető, így visszagondolva, tényleg nem lehet már, de valahogy nem azon járt az eszem.
Tag is nagyon édes volt :)
Biztosan újraolvasós lesz, nem bántam meg, hogy olvasatlanul vettem meg :)

Nikyy18>!
Nora Roberts: Megszállottság

Imádtam.Szörnyű amin keresztül kellett mennie Naominak, de végül csak sikerült megtalálnia a boldogságot és a szeretetet. Xandert azon nyomban megkedveltem amint kiderült szeret olvasni. Kevin és Jenny hihetetlenül aranyosak voltak, mindenkinek kellenének ilyen jó barátok.

Silverlight>!
Nora Roberts: Megszállottság

Nagyon jó krimi, bár egy kicsit nyomasztó. Én nem ajánlom éjszakai olvasásra, mert ahhoz túlságosan felkavaró. Egy megrendítő történet a sorozatgyilkosokra épülve, romantikus történetbe ágyazva. Senki nem tud úgy műfajokat vegyíteni, mint az írónő. Nem szeretem a krimiket, főleg az ennyire mélyrehatót, de valahogy mégis magával ragadott a történet, s nem bírtam letenni. Már az elejétől magával rántott. Igazából végig lekötött, annak ellenére, hogy azért voltak benne necces részek. Nekem tetszett, s nem bántam meg, bár nem egy újraolvasós könyv. Emellett már a történet közepén sejtettem, hogy ki lesz a második gyilkos, szóval nem a legjobb módszerrel sikerült elfedni a nyomokat. Jobban szeretem azokat a történeteket, ahol tényleg meglepődök a tettesen, hiszen nem lehetett számítani rá. A karakterek is érdekesek. Bár én nem tudom elképzelni, hogy Naomi helyében, hogyan lett volna erőm túltenni magam az eseményeket, főleg, amikor még gyerek volt. A média szörnyű hírhajszása mellett, a közösség szóbeszéde, elítélése is megjelenik a könyvben.

>!
GABO, Budapest, 2016
596 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634063186 · Fordította: Gázsity Mila
meteoritastar>!
Nora Roberts: Megszállottság

Sokat gondolkoztam ezen az értékelésen.
Mert olyan izgalmasan, ütősen indult az egész történet, hogy csak lestem….
De utánna, hiába voltak aranyosak, nagyon szimpatikusak a szereplők Taggal együtt. Nem is beszélve Xanderrőlspoiler :)):))/ Egyébként nekem nagyon tetszett a neve. Nem olyan szokványos név. Jó választás volt / De az elejéhez képest nagyon lelassultak az események. És úgy éreztem, hogy két könyv van a kezemben. Annyira külön vált benne a krimi és a romantika. Persze később egybefolyt, és újra felpörögtek az események, de hamarabb kellett volna.
A krimi szálnál elég hamar rájöttem, hogy ki van a háttérben, sajna, de az alap ötlet, az megrázó volt. Tetszett. Úgy sajnáltam Naomit és Masont. De nagyon örültem, mikor Seth és párja is képbe került. spoiler
A romantika: Szép volt. Tetszett, hogy nem csipp csupp és szeretik egymást, hanem szép lassan esnek egymásba. Az meg különösen megfogott, mikor rájöttek, azok a pillanatok. Olyan édes volt :)):)) Humor is volt benne. Amiben igencsak bravurozott Tag :)):)) De Xandert se kellett félteni a laza stílusával. spoiler
A helyszínt már nemis említem. Nem csodálom, hogy megvette a házat Naomi. Ilyenre vágyok én is. Irigy vagyok :)):))
Nem mondom, hogy Nora Roberts legjobb romantikus krimie, de van benne valami….. érdemes elolvasni……..

A_Shara>!
Nora Roberts: Megszállottság

Még nem olvastam Nora Roberts könyvet eddig. Újabb hiányosság, amit pótolnom kell. Nagyon tetszett, hasonlít Karen Rose könyveihez, de mégis más. Olyan krimis-csajos könyv.
Naomi és Xander jó páros volt. Nem zavart a ház felújításának a részletezése sem, magam előtt láttam az egészet.
Tetszett.
Még, még, még.

16 hozzászólás
Ancsúr P>!
Nora Roberts: Megszállottság

A könyv meglehetősen szokatlanul, de nagyon is izgalmasan indult. Sokszor merült fel bennem, hogy az írók miért csapnak bele a történet közepébe, és miért nem írnak hozzá előzményt, amiből kiderülne mondjuk egy gyilkosság indítéka, vagy egy szerelemi kapcsolat első felszikrázása. Na, ennél a történetnél nem volt ilyen gondolatom.
Hihetetlenül nagy élmény volt megismerkedni egy könyvön belül a gyerek Naomival, a főiskolás Naomival, és a felnőtt Naomival, Xanderrel, Taggal és Sunrise Cove minden lakójával. Ja, és persze az imádnivaló fbi-os öcsikével, Masonnel, aki szintén megérdemelne egy külön könyvet, mert biztos érdekes történetet lehetne kanyarítani ehhez a belevaló férfihoz.
Egyetlen… illetve kettő nagy hibája volt a könyvnek. Az egyik az, hogy nem tudom milyen korszakát élheti mostanában az írónő, de nagyon nem hiányzik, hogy minden egyes lakásfelújítási mozzanatról milliméteres pontossággal tudjak mindent. Vagy arról, hogy mi, milyen színű lesz. Ez komolyan agyfárasztás volt.
Aztán meg ott volt a könyv vége. Tényleg ennyire szükséges volt elnyújtani a történetet, hogy aztán 2-3 oldalban lecsaphassa a kötet végét? Ááá, én azt hittem, hogy ez lassabban fog megtörténni. Máskülönben amúgy tetszett a történet, és szívesen ajánlom mindenkinek, aki kikapcsolódást keres.

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

zuna19 >!

– Hűha, ezek szerint igaz a pletyka, hogy szereted a könyveket. Micsoda gyűjtemény!

Jucko84 P>!

– Ms. Carson…
– Hívj csak Naominak.
– Naomi. Szeretem a feleségemet.
A nő odafordult felé és kissé bizonytalanul rámosolygott.
– Nagyszerű.
– Tizenhat éves voltam, amikor belezúgtam, de majdnem egy egész éven át nem tudtam összeszedni a bátorságomat, hogy randira hívjam. Talán még mindig azon tépelődnék, hogyan csókolhatnám meg először, ha annak idején nem ragadja magához a kezdeményezést. Huszonhárom voltam, amikor összeházasodtunk… azt is ő intézte, mert én valószínűleg még nem jutottam volna el odáig, hogy megkérjem a kezét. Két gyerekünk van.
– Gratulálok.
– Ezzel csak azt akarom mondani, hogy szeretem a feleségem, és hogy bizonyos téren kicsit lassú vagyok. De ha már régebben ismernélek, akkor most simán szájon csókolnálak.
– Erre a későbbiekben számítanom kell esetleg?
Kevin elvigyorodott.
– Megeshet, ha továbbra is olyan tervekkel állsz elő, amikben mindig is reménykedtem és amiről már régen álmodoztam.

119-120. oldal

zuna19 >!

– Hogy hívják az ebet?
A nő mélyet sóhajtott.
– Tag.
– Mert olyan tagbaszakadt?
– Nem. Hanem mert családtag lett.
– Tag. – Az állat ugyan még nem ismerhette fel a nevét, a tréfálkozásra azonban szemmel láthatólag fogékony volt, mert lelkes kutyavigyorral meredt rá a férfira. – Hallgat a nevére.

zuna19 >!

Szaladj haza, fuss. Bújj vissza az ágyba, hunyd le a szemed. A fejében megszólaló hang éppoly élesen és vékonyan csengett, mint a kabócák neszezése.

zuna19 >!

– A húsvét megszentelt ünnep. Az imádság napja, nem a csokinyulaké.

Kapcsolódó szócikkek: húsvét
zuna19 >!

– Miféle ember húz nadrágot egy kutyára?
– Az a fajta, aki nem hajlandó egyfolytában azért hadakozni, hogy rajta tartsa azt az istenverte tölcsért. Állandóan leszedi magáról. Kevin ragasztószalaggal is megpróbálta rögzíteni, de mihelyt öt nyavalyás percre levettem róla a szemem, az sem jelentett akadályt. Amikor viszont rajta volt a gallér, akkor nekirohant mindennek. Beleértve engem. Esküszöm, szándékosan csinálta. Ki nem állhatta azt a vackot.
– A „szégyen gallérját”?
– Aha, a nyomorult „szégyengallért”. Ezért aztán most eljött a „gyalázat gatyájának” ideje. A süket kutyának viszont mintha tetszene a dolog.

zuna19 >!

Az embertelenség története. A bátorság története. A szörny gyermeke.
Novembertől a mozikban.

zuna19 >!

– A fenébe, a fenébe, a fenébe! Na jó, oké. Senkinek sem esett baja, beleértve a kicseszett Bambit.

Zsuzana P>!

– Barna övem is van.
– Nekem több is.
– Úgy értem barna öves karatés vagyok.

378

zuna19 >!

– Fogadalmat tettem. Szeretni fogom, tisztelni és engedelmeskedem neki.
– Ahogy ő is, és megszegte mindegyiket. Jézusom, hiszen megerőszakolt, megkínzott és megölt legalább húsz nőt… legalábbis ennyit vallott be. Méghogy bevallotta, az ég szerelmére, hiszen valósággal eldicsekedett vele! Több mint húsz fiatal lányról van szó! És miután végzett velük, szépen megtért az ágyadba.
– Hagyd abba! Hagyd abba! Azt akarod, hogy kimondjam, tényleg megtette mindezt? Hogy ilyen szörnyűségeket cselekedett? Hogyan élhetnék ezzel, Seth? Hogyan lennék képes ezzel élni?
– Úgy, hogy van két gyereked, akiknek szüksége van rád. Segítek neked, Susie. Elmegyünk innen, olyan helyre, ahol biztonságban érezheted magad te is, és a gyerekek is. Mindannyiótoknak kerítünk pszichiátert. A gyerekek jó iskolába fognak járni. Ne nekem kelljen elmondanom, hogy mit csinálj, ahogy azt a férjed tette. Ha kell, megteszem, hogy megvédjelek téged, meg a kicsiket. De szépen kérlek, emlékezz vissza, ki voltál, mielőtt megismerkedtél volna vele. Amikor még volt gerinced, voltak terveid, volt életkedved!


Hasonló könyvek címkék alapján

Stephenie Meyer: A Vegyész
Joël Dicker: A Baltimore fiúk
Jennifer L. Armentrout: Míg a halál…
Ker Dukey – K. Webster: Pretty Lost Dolls – Elveszett babácskák
Brenda Joyce: Halálos ölelés
Stephen King: Joyland
Karen M. McManus: Lehull a lepel
Sandra Brown: Aljas szándék
Sandra Brown: A csapda