Korallzátony 32 csillagozás

Nora Roberts: Korallzátony Nora Roberts: Korallzátony Nora Roberts: Korallzátony

Valahol ​a Karib-tenger varázslatos világában, a korallzátonyok mesés, színpompás birodalmában nyugszik egy régen elfeledett vitorlás csodás kincseivel együtt. Csak néhány ember hisz létezésében , de ők megszállottan kutatnak utána, s leginkább a legendás amulett után, amelynek a roncsban kell rejtőznie. Kezdetben nem bízok a sikerben Tate Beaumont, a tehetséges fiatal tengeri régész sem, aki csak apja kedvéért enged a csábításnak, és társul a bosszantóan vonzó Matthew Lassiterrel, a hajóroncsokat felkutató kincsvadász család legifjabb tagjával. Kezdeti kétkedése ellenére végül meggyőzik őt a tények. Az Angelika átkának nevezett nyakék valóban létezett, rubintból és gyémántból kirakott medalionja egy régen élt, tragikus sorsú asszony fájdalmas lelkét őrzi. Valaha Angelicát boszorkányságért mrgégették, és ezért minden halandót megátkozott, aki csak hasznot akar húzni a férjétől ajándékba kapott ékszerből. Az elátkozott nyakékhez vér és könny tapadt, amíg nyoma nem veszett. Ám úgy… (tovább)

Eredeti mű: Nora Roberts: The Reef

Eredeti megjelenés éve: 1998

>!
GABO, Budapest, 2012
356 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636895419
>!
GABO, Budapest, 2007
358 oldal · ISBN: 9789636890247 · Fordította: Farkas Krisztina
>!
JLX, Budapest, 1999
384 oldal · ISBN: 9633050995 · Fordította: Farkas Krisztina

Kedvencelte 2

Most olvassa 1

Várólistára tette 9

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

>!
Ninácska P
Nora Roberts: Korallzátony

Nagyon szeretem Nora Roberts könyveit. Művel izgalmasak, remekül kialakított cselekménnyel, kedves és szimpatikus szereplőkkel. E mű esetén sem volt ez másképp. Azzal kezdeném, hogy már a borító megnyert magának. Amilyen egyszerű, olyan nagyszerű, a történethez kiválóan passzol. Ez már egy jó pont. Már az első oldalakon megszerettem a szereplőket, és a történet sem volt unalmas egyetlen alkalommal se. Élvezettel olvastam, átadtam magam a végtelen tengernek és drukkoltam a két főszereplőnek, hogy találjanak egymásra…
Azt hiszem, annak idején egy akció keretében jutottam a könyvhöz, eddig még nem volt alkalmam elolvasni, de cseppet sem bántam meg, hogy elővettem. Igazán kitűnő olvasmány!

1 hozzászólás
>!
mokus33
Nora Roberts: Korallzátony

Nora Roberts egyik gyengébb romantikus krimijét olvashattam, bár azt hiszem, nagyon régen már olvastam ezt a könyvet. Szép helyszíneken játszódik, izgalmas a kincsvadászat, de talán ez az összes pozitívum, amit elmondhatok róla. Talán még a krimi vonal tetszett picit, bár jobban szeretem, ha gondolkodnom kell azon, ki a hunyó, ki a gonosz. Itt most ez a szerepkör a kezdetektől le volt osztva, de azért érdeklődéssel követtem a cselekményt. Ami nagyon gyengére sikeredett, az a szerelmi szál, az határozottan untatott. Matthew ellenszenves volt, Taté sem csikart ki belőlem semmilyen érzelmet, a szerelmük pedig lagymatag volt, hiába az érzelmes, és szenvedélyes jelenetek… Nekem ez a könyv most csalódás!

>!
schalby P
Nora Roberts: Korallzátony

Kicsit más volt mint a megszokott biztos a sok víz miatt. Nekem tetszett érdekes és érzelmes történet feszültséggel teli. Tate kicsit idegesítő volt számomra de passzolt a történetbe.

>!
ginewer
Nora Roberts: Korallzátony

Szeretem Nora Roberts könyveit, de ez a regénye valahogy nem ragadott igazán magával. Kicsit lapos, néha unalmas. Ezzel ellentétben volt néhány izgalmas történés, de mégsem a valódi N.R. Mást vártam az írónőtől.

>!
krisztina0419
Nora Roberts: Korallzátony

Határozottan pozitív! Szeretem Nora Robertset, de neki is megvannak a sztereotípiái. Viszont ez valahogy más volt. Talán azért, mert a helyszín ezúttal a tenger volt és nem a szárazföld? Jó most is megvolt valamiféle átokhoz való kötődés, de nekem valahogy eltérő volt a megszokottnál.
Az is tetszett benne, hogy ugye most volt a Titanic 100 éves évfordulója, és valahogy passzolt ehhez a hangulatomhoz( néztem a sok Titanicos dokumentum filmet az ismeretterjesztőkön, és olvasgattam utána).
Én is olyan vagyok egy kicsit,mint Tate. Minden tárgyhoz hozzáképzelem azt, hogy vajon ki foghatta, mit gondolhatott,amikor utoljára a kezében volt.
Így megérdemli az 5 csillagot.

>!
Jegvirag123
Nora Roberts: Korallzátony

Fordulatokkal teli, izgalmas történet, bár a szereplőket nem nagyon szerettem meg, de a történet magával ragadott.

>!
katuska88
Nora Roberts: Korallzátony

Jobb volt, mint amire számítottam. A végén pedig a fordulat az volt, amiben reménykedtem.

>!
Gerda
Nora Roberts: Korallzátony

Azért választottam, mert olvastam egy havas-vacogós hegymászós történetet és vágytam utána valami forróbbra. Gondoltam, egy napsütéses, búvárkodós romantikus tökéletes lesz a célra.
Első könyvem volt Nora Robertstől. Arra jutottam, hogy nem teljesen az én stílusom, de a roncskutatós és történelem-kutatós szálba a szappanoperás részek alatt is tudtam kapaszkodni.

>!
Seherezade
Nora Roberts: Korallzátony

Az első komoly regényem. Imádtam. Alig bírtam letenni. Fordulatos és izgalmas!


Népszerű idézetek

>!
Gerda

Húsz perc múlva megérkezett a lány is. Matthew gyönyörűnek találta fehér bőrét és nagy, igéző szemét. Szó nélkül átnyújtotta a rózsaszín és kék virágokból kötött csokrot.
– Ez mi?
– Úgy hívják, virág. Itt vettem lent az utcán.
Tate elnevette magát, és amikor beleszagolt a csokorba, úgy érezte, megkönnyebbül a lelke.

354. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Rick Riordan: Az utolsó olimposzi
Böszörményi Gyula: Leányrablás Budapesten
Cassandra Clare: Üvegváros
Kerstin Gier: Zafírkék
A. O. Esther: Frigg rokkája I.
Gail Carson Levine: Elátkozott Ella
Marissa Meyer: Scarlet
Karen Chance: A hajnal átka
Tracey Garvis Graves: Kötelék
Betty Forester: Ébredő napfény