Királyt ​Skóciának! (A MacGregor család 0,5) 56 csillagozás

Nora Roberts: Királyt Skóciának! Nora Roberts: Királyt Skóciának!

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A ​MacGregor család történetének előzménye, mely Serena MacGregor történetét meséli el. Nagyon jó, aki szereti a történelmi romantikát, annak mindenképpen csak ajánlani tudom!
Serena MacGregor, a Skót-felföld tüzes szépsége az angolok iránti csillapíthatatlan gyűlölet jegyében él. A finom úrihölgyek által elkényeztetett Lord Ashburn igencsak meglepődik, amikor először találkozik barátja húgával, a fékezhetetlen és csodaszép Serenával. A lány családját gyorsan elbűvöli a házukba kerülő ifjú angol nemes, ám Serena sokáig mégsem hiszi el, hogy a férfi valóban harcolni akar a skót felkelők oldalán A lány szörnyű gyermekkori emlék hatására engesztelhetetlenül gyűlölii az angolokat, s szinte pokollá teszi a náluk vendégeskedő lord életét. Pedig a férfi valóban arra készül, hogy részt vegyen a skót felkelésben, amelynek résztvevői az elűzött Stuart-herceget, Károlyt szeretnék Edinburgh trónjára ültetni. Serena végül akarata ellenére beleszeret a délceg főúrba, s együtt élik át a… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 1988

>!
Vinton, Budapest, 2020
288 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635401192 · Fordította: Horváth Géza
>!
Harlequin Magyarország, Budapest, 1994
218 oldal · puhatáblás · ISBN: 9635360835 · Fordította: Horváth Géza

Kedvencelte 2

Most olvassa 2

Várólistára tette 27

Kívánságlistára tette 20

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

zuna19>!
Nora Roberts: Királyt Skóciának!

Hát igen, Nora Roberts ismét tarolt. Nem tudom nem szeretni. Bármit is ír az mindig megfog valamilyen szinten.
Itt teljesen rendben volt minden. Történetileg nem számítottam rá, hogy érdekes és izgalmas lesz, de nagyot tévedtem.
A karakterek egytől-egyik szerethetőek voltak.
Volt egy-két jelenet amit megkönnyeztem, de volt rengeteg humoros rész is benne.
Bevallom, nem nagy kedvvel kezdtem neki, de most kis boldogságot érzek az olvasás után.

Sippancs P>!
Nora Roberts: Királyt Skóciának!

Nem volt ez rossz könyv, csak aki Julie Garwoodon nevelkedik (mint én), annak magasan van az a bizonyos skót léc.
Egyébiránt nevettem, izgultam és folyamatosan elvágyódtam Skóciába olvasás közben, úgyhogy ha feltalálják azt a fránya időgépet, a MacGregor családot is muszáj lesz meglátogatnom. :)

(Ui.: Jól gondolom, hogy az 1994-es kiadásban Lord Ashburn még Bryanként szerepelt, míg a 2020-asban Brighamként? Ez meg mire volt jó?!)

2 hozzászólás
Lovas_Lajosné_Maráz_Margit P>!
Nora Roberts: Királyt Skóciának!

A MacGregor család 0,5

Ez nagyon izgalmas történet volt, nagyon élveztem.
Egy igazi makrancos hölgyet ismerhettem meg Serena személyében, aki a sötét múlt angol ellenes előítéletei ellenére beleszeretett egy angol lordba. Hiába küzdött az érzései ellen, és be kellett látnia, hogy az előítélet helytelen érzelem.
A 18. század vérzivataros korában játszódott a történet, egy olyan háborúról szólt, ami sok elhibázott döntés és a csoportok széthúzása miatt kudarcot vallott. Persze tudtam, hogy így lesz történelmi ismereteim gondoskodtak erről.
De a szerelmi szálak, mind a főszereplők, mind a mellékszereplők között nagyon aranyosak voltak és sok helyen humor és erotika fűszerezte.
Jó könyv volt, nagyon tetszett.

Zsuzana P>!
Nora Roberts: Királyt Skóciának!

Ahogy elkezdtem olvasni azonnal a Merida a bátor Disney mese jutott eszembe. Mintha ennek a könyvnek az előzetese lenne a mese. :D Serena tiszta Merida és a családja is. Nem is tudtam elvonatkoztatni tőle így Serena mindig Merida arcával volt a szemem elött. :)) A könyv borítója viszont számomra elrettentő volt, de a sorozatot el akarom olvasni ezért nekiálltam. És milyen jó, mert egy remek kis történetet kaptam borzasztó külsőbe csomagolva.

BBetti86 >!
Nora Roberts: Királyt Skóciának!

Történelem – romantika: 0 – 1. Ezzel meg is fogalmaztam, mi a legnagyobb gondom ezzel a regénnyel.
A történetben egy angol nemes skót barátjával Skóciába megy, hogy azon dolgozzon, Károly herceg trónra ülhessen. Colin húga, Serena első látásra elrabolja a szívét, és a kémia is megvan közöttük. Csak éppen a vadmacska Serena gyűlöli az angolokat…
A szín történelmi, de maga a történelem csak nyomokban található meg benne. Az események hátterét adja, de az igazi konfliktusok nem azon a téren zajlanak. Amiről ez a regény szól, hogy Brigham hogyan veszi rá a skót lányt, hogy viszontszeresse majd a felesége legyen. A konfliktus sem olyan éles, mert a lánynak sohasem a jóvágású angol személyével volt baja, hanem a nemzetiségével.
A történetből hiányoztak nekem az indokok. Miért szeretnek egymásba? Alig ismerik egymást, van pár szópárbajuk és ennyi. Megint azt érzem, hogy a szexuális vonzalom, amit szerelemnek neveznek a sztoriban. Túl gyorsan, minden alap nélkül jönnek össze. Így, annak ellenére, hogy szórakoztatóan tudnak veszekedni, a szerelmi szál untatott. Nem éreztem igazinak, csak mesének.
Ami viszont tetszett: Nora Roberts jó a családok ábrázolásában. A MacGregor család összetart, mások, de érezhetően egy szerető családot alkotnak. Bírtam a tagjait, és a köztük levő dinamikát. Mivel elég sok gyerek van, más-más személyiségek is, változatosabbá tették a sztorit, és nem volt annyira feltűnő, mennyire Serena és Brigham központú az egész könyv.
Könnyed kis semmiségnek megteszi, de sem az agyam, sem a mélyebb érdeklődésem nem ragadta meg.

ArnoDorian>!
Nora Roberts: Királyt Skóciának!

Nagyon sok könyvet láttam már az írónőtől, de még egyszer sem tudtam magamat rávenni, hogy olvassak el egyet tőle. Nem is tudom, hogy miért, de így alakult. :) Végül mégiscsak elolvastam életem első Nora Roberts könyvet, és meg kell, hogy mondjam nagyon élveztem. Igazából csak azért olvastam el, mert az Arany széphistória sorozatban van, amit nagyon szeretek.
Pozitívan csalódtam benne. :) Nagyon jó kis történet volt. Izgalmas és egyben vicces kis események is voltak benne, na és persze a romantika sem maradhat ki. ;D Nagyon szeretem azokat a történeteket, amik a vad skót vidéken játszódnak. Nagyon izgalmas a történelmük. Ebből a regényből egy ki ízelítőt is kapunk belőle.
Serena egy talpraesett és vad teremtés, mindezek mellett azért nagyon jól helytállt Bryan.
Egy szó mint száz, nagyon tetszett! :)

Annemary>!
Nora Roberts: Királyt Skóciának!

Szerintem egy izgalmas történet, szerethető karakterekkel. Hol nevettem, hol sírtam. Kicsit keveset kaptam a táj leírásából, szívesen olvastam volna a vad skót vidékről. Serena és Bryan érzelmeiről viszont sokat megtudtam. Kedvet kaptam a teljes sorozat elolvasásához.

krlany IP>!
Nora Roberts: Királyt Skóciának!

A sztori még csak nem is lenne rossz. A stílussal van bajon. Ami zavart benne, hogy a leíró részek kizárólag csak a két főszereplőre vonatkoztak, meg a nagy szerelem és szenvedélyre. Pedig engem érdekelt volna egy kis történelmi háttértanulmány is, vagy a Skót Felföld leírása, tájak, emberek, szokások és gondolkodásmódjuk. Már bocsánat, de valaki attól még lehet bugyinedvesítően érzéki, mert bonyolultabb karaktert takar. Pedig én szeretem a romantikát, a lemenő nap fényét, csak egy kicsit fűszerezettebben.

17 hozzászólás
LadyM >!
Nora Roberts: Királyt Skóciának!

Nem vagyok elragadtatva. Oké, a szenvedély és a romantikus szál rendben volt, de csak az volt rendben, mivel lényegében minden más kimaradt a könyvből. Egyáltalán nem idézi meg a skót hangulatot, vagy bármilyen más hangulatot. Hogy is lehetne, ha még azt sem tudjuk, lényegében hol járunk? Se egy leíró rész, se egy kidolgozottabb társadalomkép, semmi. Nem is fogom folytatni.

Paulina_Sándorné P>!
Nora Roberts: Királyt Skóciának!

Serena MacGregor nem semmi nőszemély. Nagyon tetszettek a „beszélgetéseik” Bryan-nel. Serena szerintem tipikusan olyan nő, mint amilyennek a vörös hajúakat mondják. De Bryan jól bírja. :-) Élvezettel olvastam. Szimpatikus benne a komornyik, Parkins.


Népszerű idézetek

zuna19>!

– Mióta parancsolgat nekem az a csöppség?
– Amióta megmentette az életedet.

zuna19>!

– Kérem, most menjen.
– Hová? – Bryan a lány felé fordult, és bár sejtette, hogy ostobaságot művel, nem tudott ellenállni a csábításnak, hogy a szemébe nézzen. – Az ágyamba vagy a pokolba?
A lány ajkain finom mosoly jelent meg.
– Magára bízom, mylord.

zuna19>!

– Talán azt hiszed, hogy kedvtelésből szüzeket csábítok el, és a szeretőimmé teszem őket?
– Nem ismerem a kedvteléseidet.

Sippancs P>!

– Kísérd le azonnal a vendégünket a konyhába, és kötözd be a sebét! – szólt rá szigorúan.
– Előbb kötözök be egy patkányt!

33. oldal

shadowhunter1975 P>!

– Ha vonakodsz szerelemből hozzám jönni, megteszed parancsszóra.
– Előbb leszek egy kétfejű varangy felesége!

177. oldal, 9. fejezet (Vinton, 2020)

zuna19>!

– A férfiakon járt az eszem, Mrs. Drummond.
A terebélyes, őszülő, kék szemű szakácsnő jóízűen felkacagott. Tíz éve élt özvegyi sorban, akkora tenyere volt, mint egy cipó, de senki nem értett úgy a főzéshez a környéken, mint ő.
– Egy nőnek csak mosolyogva szabad ábrándoznia a férfiakról. A zord ábrázattól elriadnak, a mosolytól felbátorodnak.
– Eszem ágában sincs felbátorítani őket! Gyűlölöm a férfiakat!

Sippancs P>!

– Van még egy húgod…
– Igen, Serena. – Colin szórakozottan forgatta ujjai között a kockavető poharat. – Vadmacska. Bizonyzásképpen megmutathatnám a forradásaimat. Serena MacGregor boszorkányos természet, és villámgyors az ökle.
– Csinos?
– Ami azt illeti, takaros menyecske. Anyám írta, hogy a fiúk már tavaly csapták neki a szelet, de Serena egy-két pofonnal lehűtötte őket.
– Talán nem illőképpen közeledtek hozzá.
– Ugyan! Amikor egyszer felbosszantottam, lekapta nagyapa régi kardját a falról, és bekergetett az erdőbe. – Colin szavaiból kiérezhető volt a büszkeség. – Minden részvétem azé a férfié, aki beleszeret.

22. oldal

Sippancs P>!

Persze Lord Ashburn bizonyára azokat a vihogó, tejfölösképű lányokat kedveli, akik legyező mögé rejtik arcukat, és rezegtetik a szempillájukat. Ó, ezek az ostoba libák, akiknek szalmacsutak van a fejükben, és repülősót hordoznak a kézitáskájukban!

75. oldal

Sippancs P>!

– A szerelem nemcsak örömmel, hanem bánattal is jár.
– Miért? – kérdezte Serena, és felkapta a fejét. – Miért jár bánattal?
Fiona felsóhajtott. Bárcsak tudna hazudni!
– Azért, mert a szív mindent megérez, ha igazán kitárul.

203. oldal


A sorozat következő kötete

A MacGregor család sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Gail Carriger: Szívtelen
Jennifer Ashley: Lord Mackenzie tébolya
Donna MacMeans: Mámoros ölelés
Tracy Chevalier: Az utolsó szökevény
Heather Graham: Örök szerelem
Sabrina York: Hannah és a felföldi
Lisa Kleypas: Az ördög télen
Julie Garwood: A menyasszony
Kresley Cole: Szeress, ha tudsz!
Loretta Chase: Egy utolsó botrány