Késleltetett ​álom (Álom-trilógia 2.) 57 csillagozás

Nora Roberts: Késleltetett álom

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Margo, Kate és Laura testvérként nőttek föl az egyedülállóan fényűző Templeton-házban. Kate azonban hamarosan fölfedezi, hogy sötét titkok kísértenek a múltjában… Kate Powell, a Big Sur vízmosta sziklái és szépsége közepette a Templeton-háznak és családnak köszönheti az életét, amely saját gyermekeként nevelte föl. Bár nem olyan szép, mint Margo, és nem olyan kecses, mint Laura, tudja, hogy van valamije, amivel a másik kettő sosem rendelkezett. Mégpedig éles esze vezérli az üzlethez. A becsvágya vezérli, amikor minden szárnyaló előrelépést kimér, hogy élete sikeres legyen. Ám kénytelen mélyebben magába nézni, amikor szakmai hibát követ el, és rá kell jönnie, hogy valami hiányzik az életéből – és a szívéből.

Csalóka álmok címmel is megjelent.

Eredeti megjelenés éve: 1997

>!
GABO, Budapest, 2010
410 oldal · ISBN: 9789636893934 · Fordította: Király Zsuzsa
>!
GABO, Budapest, 2002
410 oldal · puhatáblás · ISBN: 9639421332 · Fordította: Király Zsuzsa

Kedvencelte 3

Most olvassa 1

Várólistára tette 14

Kívánságlistára tette 8


Kiemelt értékelések

zuna19>!
Nora Roberts: Késleltetett álom

Toronymagasan megelőzte az első részt.
Jobban szerettem a történet és a főszereplőket is ebben a részben.
A cselekmény itt elég hamar kibontakozott és nem untam magam az olvasása közben egy percig sem. Már megérte rátalálni erre a sorozatra.
Kate hihetetlenül makacs teremtés. Az előző részben még nem igazán szerettem meg, de itt ez változott. Nagyon kedvelhető figura, Byron neki a szőke herceg fehér lovon. Imádtam az ő karakterét.
„– Igazad van, teljes mértékben igazad van. Egyenesen ijesztő, milyen könnyen megértesz. És minél türelmesebb vagy velem, annál nagyobb a kísértés, hogy ugrassalak. Olyan tökéletesen nem illünk egymáshoz.”
Dehogyisnem. Imádom a párosukat.
Most már nagyon remélem, hogy a befejező rész is lesz legalább ennyire jó, és kellemes benyomást tesz rám ez a sorozat, habár ez a rész elérte, hogy újraolvasós legyen.

Mrs_Curran_Lennart P>!
Nora Roberts: Késleltetett álom

A következő párosunk – Kate és Byron. Kate a lelkiismeretes könyvelő, aki mindent tervszerűen végez és élete legfőbb célja társtulajdonosnak lenni a cégnél, ahol dolgozik. Azonban úgy tűnik ezt a célt sosem éri el, mert gondok merülnek fel a munkahelyén. Egy olyan ember siet a segítségére (természetesen a barátnői mellett), akire egyáltalán nem számított. A sármos Byron Atlantából került át, hogy helyrehozza a szállodában azt, amit Laura volt férje elszúrt. Annyira jóképű, hogy Kate első perctől ellenszenvesnek találja. A kémia viszont remekül működik köztük. Akkor ideje is valamit kotyvasztani. :)

Navi P>!
Nora Roberts: Késleltetett álom

Alapjáraton szeretem NR könyveit, romantikus, aranyos, humoros, a krimik izgalmasak.
Ez a könyv is jó volt, olvastatta magát, de volt 1-2 dolog, ami kikészített.
Elsőként említsük meg kedves – vagyis egyáltalán nem kedves – főhősnőnket. Még egy ilyen hirtelen, hisztis, magábaforduló, senkitől semmit el nem fogadó, mindig a mögöttes szándékot kereső nőszemélyt. Engem nagyon kiborított, főleg amit a „lánykérésnél” levágott. Csodálom, hogy Byron még szóba állt vele. Brr.
Másodsorban: Kölyök. Igaz, hogy 34 éves férfi vagy, a nő pedig „csak” 28, de soha, ismétlem, soha ne mond azt egy nőnek, pláne annak, akit feleségül akarsz venni, hogy Kölyök. Egyébként Byron nagyon szimpi és családcentrikus pasas, aki igenis törődik másokkal.
A rendőr is szimpi volt, a csaló már rögtön az elején tiszta volt. Azt sem értem, miért vonult ki szó nélkül Kate az irodából. Ha már akkora szája van, igazán kinyithatta volna.
Mindezektől függetlenül tetszett és kíváncsi vagyok Laura könyvére is.
Apropó: a 7 hónapra született babákat születés után rögtön haza is adják???

Crona>!
Nora Roberts: Késleltetett álom

Szerintem ez a legjobb rész a három könyv közül. :) Nagyon imádom.

Silverlight>!
Nora Roberts: Késleltetett álom

Az írónő regényei mindig csodálatosan megalkotott alkotások, melyekben a romantika központi szerepet kap. Nem a mai olvasmányokban divatos macsók szerepelnek benne, s a történet sem kizárólag arról szól, hogy a szereplők hogyan érezhetik magukat nagyon jól. Mégis nagyon megfognak a történetei. Mindig egy erős női karakteret helyez a történet központjába, ahogyan most is tette. Kate múltja és jelene sem egyszerű. Törekszik a tökéletességre a munkában és a magánéletben is. Nehezen bízik meg az emberekben, kivéve a barátnőit. A három nő együtt nőtt fel és olyanok mint a testvérek. A könyv a múlttal való megküzdés és a bizalom megadása mellett szól a barátságról, a szoros családi kötelékekről. Arról, hogy az ember minden körülmények között számíthat a hozzá közel álló emberekhez. Kate egy kicsit magamra is emlékeztetett, hiszen én is hajlamos vagyok a munkámat előre helyezni az egészségemmel szemben. Intő jel ilyenkor egy ilyen történet.

>!
GABO, Budapest, 2010
410 oldal · ISBN: 9789636893934 · Fordította: Király Zsuzsa
Paulina_Sándorné P>!
Nora Roberts: Késleltetett álom

Tisztára lökött egy nőszemély, Kate. Imádni való, kedves, aranyos. Hihetetlen, ahogy meg tudja csavarni a dolgokat. Sokat mosolyogtam rajta olvasás közben. Byron csúcs egy pasi. Imádtam, ahogy körülvette Kate-tet. Tetszett, ahogy alakította a dolgokat, hogy Kate-nek jó legyen, de közben ő is jól járt. A kutyák nagyon cukik. Tetszett a történet, örültem, hogy spoiler

kiruu>!
Nora Roberts: Késleltetett álom

Nagyon cuki, nagyon szórakoztató! Imádom.
Kate egy kicsit hülye volt, de bevallom én is ezt tettem volna. Itt csak egy baj van. Én soha nem leszek könyvelő. :D
Byron <3 Teljesen a rabja lettem. A tökéletes úriember :)
A történet nagyon jó volt, szórakoztató. És megunhatatlan. :D

Kuri_Szilvia P>!
Nora Roberts: Késleltetett álom

A családi összefogás itt is megjelenik, és a befogadott családtag tipikus félelme, hogy ne okozzon csalódást a családnak. Nagyon örültem, mikor Kate végre kiállt magáért, hogy nem ő vette el a pénzt.

Anett_>!
Nora Roberts: Késleltetett álom

Ezt a részt is nagyon szerettem! Ha meglenne a 3. rész, tuti elkezdeném olvasni, hogy kerek legyen a három csaj története! :)

Szeitz_Éva>!
Nora Roberts: Késleltetett álom

Ez a rész jobban tetszett, mint az első, bár volt benne olyan leírás, amit sokallottam. No de sebaj, jöhet a trilógia harmadik része. Könnyed olvasmány, szórakoztató történet, ahogy Nora Roberts-től megszoktuk.


Népszerű idézetek

zuna19>!

– Csodálatos szeme van! És még csodálatosabb, hogy kettő van belőle.

52. oldal

1 hozzászólás
zuna19>!

– Az emberek furcsa viszonyban vannak a saját pénzükkel, és azokkal is, akiket azért alkalmaznak, hogy kezeljék azt a pénzt.

98. oldal

2 hozzászólás
zuna19>!

– Ne tapizd a mellemet!
– Ó, pedig azt annyira szeretem!

287. oldal

zuna19>!

– Azt akarod, hogy azonnal feküdjek le veled, mert ez hiba, mert úgy okoskodsz, nem teszek jót neked, mert egyáltalán nem illünk egymáshoz.
– Igen. Meg azért mert látni akarlak meztelenül.
A férfinak sikerült elnevetnie magát, és már éppen hátrált volna, de a lány összekulcsolta karját a nyakán.
– Azt hiszem, innom kell valamit – motyogta a férfi.
– Byron, ne akard, hogy durva legyek veled – mondta a lány, és a férfival együtt mozdult, teste a férfiéhoz ért, az ölelése még szorosabb lett. – Sokat gondolkoztam rajta. Azt hiszem, meg tudlak erőszakolni, ha muszáj.
A férfi azt mondta magának, nyugi, és gyöngéden belecsípett a lány bicepszébe. A sovány izom bemélyedt, mint az agyag.
– Persze, egész rendes amazon vagy, édesem.

230. oldal

zuna19>!

– Idegesítelek. És nem tudom, miért tartom ezt annyira mulatságosnak.
– Ez nem lep meg, Katherina. Nyers és ellentmondásos természeted van, amely mindennél jobban össze tudja zavarni a dolgokat.
– Igazad van, teljes mértékben igazad van. Egyenesen ijesztő, milyen könnyen megértesz. És minél türelmesebb vagy velem, annál nagyobb a kísértés, hogy ugrassalak. Olyan tökéletesen nem illünk egymáshoz.

229. oldal

zuna19>!

– Szívatós. De tényleg, szörnyen szívatós napom volt.

275. oldal

2 hozzászólás
zuna19>!

– Bízhatsz bennem, Kate! – A lány szemöldökére szorította a száját, aztán vigyorogva hátradöntötte. – Sosem kockáztatnám meg, hogy a nagy konyhakéssel lemetéld valami fontos alkatrészemet.

284. oldal

zuna19>!

– Sose hittem volna, hogy ezt fogom mondani bármelyik gyerekemnek, de ledarállak, ha egyetlen könyvet is kinyitsz – mondta Suasan, és elindult az ajtóhoz.
– Igenis, asszonyom!

14. oldal


A sorozat következő kötete

Álom-trilógia sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Jeaniene Frost: Síri csendben
Julie Garwood: A menyasszony
Richelle Mead: A halál csókja
Kresley Cole: A sötétség démona
Lisa Kleypas: Az ördög télen
Meg Cabot: Virradat
Irwin Shaw: Gazdag ember, szegény ember