Képmutatók 20 csillagozás

Nora Roberts: Képmutatók

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Adam Haines, a híres festőművész Phillip Fairchild házába tér, hogy pihenjen, és alkosson, bár voltaképpen azért küldték oda, hogy egy ellopott műalkotás után nyomozzon. Kép helyett azonban másféle remekműre: a csodaszép Kirbyre, Fairchild lányára bukkan. A lány apja híres műalkotások hamisításával és piacra dobásával foglalkozik, s most épp azon a Rembrandt-képen akar túladni, mely után Adam kutat. Az Adam és Kirby között kialakuló viszony miatt a férfit bűntudat mardossa, mert attól tart, csalódást kell okoznia a lánynak. Amikor mindenki lelepleződik, Kirby előbb elkergeti a házból Adamet, mert azt hiszi, hogy ő csak a Rembrandt-kép megszerzéséhez kellett…

Képmutatók: egy kép – egy hang címmel is megjelent.

Eredeti megjelenés éve: 1986

>!
Harlequin Magyarország, Budapest, 2010
352 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635381128 · Fordította: Mészáros Eszter

Várólistára tette 11

Kívánságlistára tette 6


Kiemelt értékelések

zuna19 P>!
Nora Roberts: Képmutatók

Tény, hogy imádom az írónőt és az is tény, hogy ez a könyve nem jött be nekem maradéktalanul. Egy ideig tetszett, hogy ennyire bohókás Kirby. Viszont lassan kezdtem meg is unni az egészet. Adam szerethető volt. A történet nem éppen a legizgalmasabb, de azért el lehet olvasni.

meteoritastar>!
Nora Roberts: Képmutatók

Nagyot csalódtam.
A szereplőket nem tudtam megkedvelni. Szikra se volt a páros között. Erőltetett volt a vonzódásuk és maguk a karakterek is. Kirby lazasága és bolondságai már sok volt. Nem láttam, nem éreztem, hogy mivel csavarta el Adam fejét és viszont. Sajnos a szócsaták is néha már értelmetlenek voltak. Akadtak persze jó kis beszélgetéseik, aranyosak, humorosak, oda-oda szolósak, de kevés. A nyomozás se nagyon kötött le.
Aki viszont tetszett a könyvben az Philip volt.spoiler Az apa lánya kötöszködések tetszettek.
Végül, meglepve, de kb a könyv felétől valami történt. Kezdett alakulni a történet és Kirby is megmutatta a másik oldalát. Egy picit. Titokra derül fény, kicsi izgalom és dráma is került bele. De nem elég, hogy feledtesse velem a könyv nagyobb részét, ahol átlapozos szinten volt unalamas néhol. Sajnálom. Az írónő legtöbb könyvét szeretem, de itt elkapkodta a szereplőit és ez a történetre is árnyékot vetett.
Szomorú vagyok. De örülök, hog Philipet megismerhettem.

Paulina_Sándorné P>!
Nora Roberts: Képmutatók

Kellemes kikapcsolódás volt számomra. Kellő adag romantika egy cseppnyi krimivel. Szimpatikusak a szereplők. Tetszett Kirby és az apja kapcsolata, beszélgetéseik.

tigi5 IP>!
Nora Roberts: Képmutatók

pocsék fordítás, trehány nyomdai munka, nagy csalódás

m_andi>!
Nora Roberts: Képmutatók

Első könyvem Nora Roberts-től, de nem az utolsó :)))

Nicole_Kinney IP>!
Nora Roberts: Képmutatók

Borzasztóan, iszonyatosan csalódott vagyok ettől a könyvtől, mert Nora Roberts-nek számos remek könyvét olvastam (Az udvarház, Kék füst, MacKade fivérek), de ez most olyan szinten lapos, eseménytelen és bárgyú, hogy még a feléig sem értem el, amikor úgy döntöttem, hogy nem kínzom tovább vele magamat. Az nem szokatlan az írónőtől, hogy valószerűtlenül „tökéletes” embereket varázsoljon elő a tollából, de a cselekménye a könyvei többségének – legalábbis azoknak, amiket én olvastam – izgalmas és pörgős volt, erre meg nem találok szavakat, egy 12-13 éves iskoláslány különbet írna. Csak egy idézet, ami sokat elmond a könyvről:

„Adamnek pont az ilyen ápolt, jó modorú, okos és bájos nők tetszettek.” Mily különös, ezek szerint van olyan férfi, akit az ápolatlan, modortalan, ostoba és csúf nők vonzanak… És ha már az értékelésembe beletettem egy ilyen elgondolkodós „…”-ot, akkor arról is megemlékeznék, hogy a könyvben az elgondolkodós „…” helyén rendre kérdőjelek voltak, ami elég zavaró volt.

Szeretem Nora Roberts-et, de ez egy nagyon gyenge – számomra fél – könyv volt.

Sunshine>!
Nora Roberts: Képmutatók

Voltak viccesebb pillanatok (főleg a macskás részeket szerettem). Kicsit bolond a család, de fogjuk arra, hogy művészek, ráadásul útközben rájövünk, hogy attól még nagyon is eszesek. Én fájlaltam, hogy a nyomozós rész nem volt túl… nyomozós, plusz mindenre idő előtt rájött az ember.

krisztina0419>!
Nora Roberts: Képmutatók

Régen volt már Roberts könyv a kezemben. Ha sokat olvas az ember tőle kissé unalmassá tud válni,mert eléggé egysíkúak a szereplői. De én teljesen ledöbbentem. Itt a a szereplők nem azok a klisés Roberts jellemek voltak.
Kissé habókos és hebrencs család. És ez tetszett. Mintha nem is Nora írta volna.
Jó volt olvasni! De mivel néha elkalandozott a figyelmem csak négy csillagot kap.

bbedyy>!
Nora Roberts: Képmutatók

Nagyon humorosra sikeredett könyv, Kirby viszonya az apjával (főleg a beszólásai) nagyon tetszett. Azért picit hiányoltam a nyomozós részt mert abból nem sok volt de azért így sem volt olyan rossz.

Ági_Marton>!
Nora Roberts: Képmutatók

Érdekes történet volt, de nekem mégsem ez mégsem tetszett annyira. A történet elején zavart a főhősnő önteltsége és stílusa, aztán meg, hogy hirtelen jéghercegnőből odaadó fülig szerelmes csitrivé változott. Adam karaktere szimpatikus volt. Apa és lánya viszonya valami szenzációs, ahogyan folyamatosan oltogatják egymást, de mégis a szeretet hatja át a kapcsolatukat.
Összességében „elmegy” a történet, de biztosan nem olvasnám újra.


Népszerű idézetek

Szelén P>!

– De azért hozzám jössz feleségül?
– Kizárólag az én feltételeim szerint.
(…)
– Mit szeretnél? (…)
(…)
– …az én feltételem: négy gyerek.

zuna19 P>!

A reggeli napfény sugarai beszűrődtek az ebédlő hosszúkás ablakain, s gyémánt mintát rajzoltak a padlóra. Odakint a fákon már otthagyta kézjelét a szeptember. A levelek a lazactól a karmazsinig mindenféle árnyalatban pompáztak. A színáradatba belevegyült még némi arany, rozsda és az utolsó, makacsul kitartó zöld foltok. A gyep vidám életre kelt az ősz virágaitól és bokraitól.

Szelén P>!

– Apa – Kirby összeszorította a fogsorát, hogy ne kezdje el csikorgatni –, már látom, arra kényszerítesz, hogy jól fejbe vágjalak, aztán majd letartóztatnak családom belüli erőszakért. Tudod, hogy nem bírom a bezártságot. Megőrülnék a börtönben. Elbírná ezt a lelkiismereted?

Sunshine>!

– Adam…
A férfi érthetetlenül dünnyögött, de még mindig nem fordult a nő felé. Kirby mély levegőt vett.
– Szeretlek.
– Ühüm.
A legtöbb nőt összetöri, vagy éktelen haragra gerjeszti egy ilyen kijelentés. Kirby azonban nevetve lökte hátra a haját. Az élet sosem úgy alakul, ahogy az ember elképzeli.
– Adam szeretném, ha legalább egy percig idefigyelnél rám – bár még mindig mosolygott, az ökle elfehéredett. – Szerelmes vagyok beléd.
Másodszorra végre Adam is felfogta. A korallszínbe mártott ecset félúton megállt a levegőben. Nagyon lassan letette, és a megfordult.

Szelén P>!

Az üvegen vörös és borostyán sárga fények csillantak meg.

Szelén P>!

– Épp időben – ugrott fel Fairchild. – Micsoda dolog, hogy éhezem a saját házamban?

Szelén P>!

– Mi az?
– Természetesen egy kutya.
A férfi a szürke szőrgombócra nézett, melyről nem lehetett megállapítani, hogy melyik az eleje.
– Elképzelhető.

Szelén P>!

– Te utálatos, kis béka, hamarosan szobrászként is elismerést szerzek!
– Kapsz egy kis gyurmát a születésnapodra – javasolta Kirby, majd felvisított, mikor Fairchild megcsavarta a fülét. – Gonosz vagy! – A nő szipogva dörzsölgette a cimpáját.

Szelén P>!

(…) – A férfi szempillantás alatt változott szeretetre méltó angyali lényből utálatos törpévé.

Szelén P>!

– Hát ha ragaszkodsz hozzá… – Kirby fürgén a hátára ugrott, kisöpörte a haját a szeméből, majd lenézett rá. – Te szent rágcsáló, te aztán jó nagyra nőttél!
– Inkább te vagy alacsony! – javította ki Adam, és kényelmesebb helyzetbe igazította a nőt.
– Következő életemben elérem a százhatvan centit.
– Még néhány kilót is magadra képzelhetnél… – (…) – Mennyi a súlyod?
– Pont negyvenöt kiló – (…).
– Vaságy nélkül?
– Negyvenhárom, ha egészen pontosak akarunk lenni – (…).


Hasonló könyvek címkék alapján

J. L. Armentrout: Opposition – Ellenállás
J. L. Armentrout: Origin
Lakatos Levente: Megrepedt álarc
L. M. Montgomery: Anne otthonra talál
Kresley Cole: Az álmok sötét harcosa
Susan Elizabeth Phillips: Angyali csók
L. M. Montgomery: Anne válaszúton
On Sai: Calderon, avagy felségáruláshoz bricsesz dukál
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 5. – Remény
A. O. Esther: Megbocsátás