Istenek ​tánca (Kör-trilógia 2.) 69 csillagozás

Nora Roberts: Istenek tánca

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Összecsapás kezdődik a jó és a rossz erői között, több idősíkon kibontakozó háború. Lilith, az alvilág démonja, a vámpírok királynője maga köré gyűjti vazallusait. Morrigan istennő vállalkozik arra, hogy szembeszálljon a sötét erők parancsolójának világok elpusztítására törő terveivel. Vele tart az álatala toborzott hattagú csapat, mely különös embereket és lényeket egyesít a magasztos cél érdekében: egy nagyhatalmú varázslót, egy rejtelmes képességekkel megáldott boszorkányt, egy tudós hercegnőt, egy alakját változtató harcost, egy démonvadászt, s végül egy különös figurát, aki nem más, mint egy évszázadokkal korábban lelkét vesztett vámpír.
Blair Murphyre új feladat vár. A démonvadásznak, aki eddig magányosan járta útját, meg kell tanulnia, hogyan működjék együtt a többiekkel, miközben érzelmei választás elé állítják – engedjen-e a vonzalmának, ha a szerelem az áthidalhatatlan világok között eleve kudarcra van ítélve?

Eredeti megjelenés éve: 2006

>!
GABO, Budapest, 2007
302 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636890377 · Fordította: Király Zsuzsa

Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Cian Mac Cionaoith · Blair Murphy


Kedvencelte 12

Most olvassa 2

Várólistára tette 22

Kívánságlistára tette 16


Kiemelt értékelések

zuna19>!
Nora Roberts: Istenek tánca

A sztori egyre jobb lesz. Frenetikus, történet alapja van. Nagyon tetszik, hogy hasonlóval nem találkoztam eddig. Igazából engem az is nagyon meglep, hogy belekezdtem egy vámpíros könyvbe. Valahogy nekem nem volt Alkonyat korszakom, kimaradt rendesen, amit bevallok egy cseppet se bánok. De ez valahogy mégis nagyon tetszik.
A mostani páros a démonvadász és az alakváltó, nem tett olyan nagy benyomást rám. Kevésbé szerethetőek mint a másik két páros.
De a történettel viszont nagyon meg vagyok elégedve. Sose hittem volna, hogy ez a stílus is ilyen jól fog állni az írónőnek.
Kíváncsi vagyok a záró kötetre, az lesz a legjobb szerintem.

Lovas_Lajosné_Maráz_Margit P>!
Nora Roberts: Istenek tánca

Kör-trilógia 2

Ez a rész is nagyon izgalmas volt, nagyon tetszett.
Teljesen összeállt a 6-os fogat, a felkészülés során igazán összekovácsolódtak és természetesen ebben a részben is egymásra talált újabb 2 tagja a körnek, hogy a romantika se maradjon ki belőle.
Ez a rész főleg a nagy csatára való felkészülésről szólt, de sok izgalmas kalandok is belefértek- A 6-os fogat oda-oda csapott a gonoszok közé és sok vámpírt sikerült megsemmisíteniük, borsot törve ezzel vezetőjük orra alá.
Igaz ők sem úszták meg mindig sérülések nélkül. Voltak olyan események, hogy csak az mentett meg engem a végső kétségbeeséstől, hogy tudtam a 6-os kör tagjai közül senki sem halhat meg a sorozat közepén. Visszautaztak a múltba, mert a csatát ott kell majd megvívni, de előbb fel kell készíteniük a helyi lakosságot egy olyan harcra, amiről idáig fogalmuk sem volt. Ebben a részben kevesebb humor volt, inkább komolynak mondanám.
Nagyon kíváncsi vagyok a befejező részre, úgyhogy kezdem is.

brigitta244>!
Nora Roberts: Istenek tánca

Jó volt vissza térni a trilógiához. Sokat léptünk előre. Larkin és Blair párosa nem igazán került hozzám közzel. A történetben sokat haladtunk. Larkin sokat tett azért, hogy Blairt megnyerje. Blair egy önálló nő aki nagyon sokat szenvedett az apja érzéketlensége miatt és egy férfival való rossz tapasztalatai miatt, így Larkinnal szemben bizalmatlan. Fél attól, hogy újra megbántják. Larkin viszont kitartó lépésről, lépésre hódítja meg Blairt.

Paulina_Sándorné P>!
Nora Roberts: Istenek tánca

Nagyszerű csapat alakult ki, és jól alakulnak a párosok is. Nagyon bátran küzdenek a gonosz ellen. Larkin is szimpatikus, tetszik a képessége. Blair erős lány, de az apját és a volt barátját szívesen felpofoztam volna. Bíztam benne, hogy az istennő engedni fogja, hogy spoiler. Blair-ért spoiler szerencsére erős, belevaló lány. Jól alakul a történet. Imádtam a kiképzést.

Perly>!
Nora Roberts: Istenek tánca

Ez már tényleg jobb volt, de még így se az igazi. Biztos, a kedvenc párosom miatt van. :-)
Mivel az első kötetnél Blair a végén csöppent bele ebbe az egészbe, így nem jutott elég idő megismerkedni vele. Emiatt mondhatni negatív véleményem volt róla. Ennek a résznek köszönhetően viszont teljesen megváltozott az álláspontom. Nemcsak róla, hanem Glennáról és Hoytról is. Itt cseppet sem zavartak. :-) Larkin karaktere is szerethető. A képességével Gézengúzra emlékeztet a Tini titánokból. :D Összességében egyikükkel sincs semmi bajom, ám mégis a kedvenceim, Cian és Moira.
Van egy tippem, ki a mesélő, úgyhogy kíváncsian várom a befejező részt, vajon az-e, akire gondolok. :D

LadyM>!
Nora Roberts: Istenek tánca

Az első részhez képest ez már lényegesen jobb volt, habár én az első párost jobban kedveltem, mint a mostanit. A történetnek viszont határozottan jót tett az újabb kötet, mert sokkal izgalmasabbra sikerült, mint az első. Nagy pozotívuma, hogy nem hajaz az Alkonyat sztorijára, de még a stílusára sem, ami azt jelenti, hogy úhgy is lehet romantikus vámpíros történetet írni, hogy lehetetlen szereplőkkel pakolnánk tele a könyvet. Mondjuk, ezt eddig is tudtam. :) Most már nagyon kíváncsi vagyok a befejező részre, mert ezzel a kötettel sokat haladt előre a sztori, kiforrottabb és izgalmasabb lett, és már kifejezetten érdekel, hogy mi lesz a vége. Tudtam én, hogy esélyt kell adni a folytatásnak is. :)

sahi P>!
Nora Roberts: Istenek tánca

Nagyon jó a történet. Izgalmas, pörgős. Kedvelem a 6 főszereplőt, nagyon mások, de talán pont ettől jó. Blair és Larkin kettőse is izgalmas színt visz az eseményekbe. Ezt a sorozatot csak a megjelenésekor olvastam, nem is értem miért nem vettem elő újra.

Annie04>!
Nora Roberts: Istenek tánca

Ugyanolyan jó mint az első, persze a boszorkány és a mágus kapcsolata kicsit jobban bejött, mint az ebben főszerepet kapott párosé.

eloletta>!
Nora Roberts: Istenek tánca

Blair és Larkin párosa is érdekes volt. Az,hogy megismerhetjük a lány múltját,érzelmeit kimondottan jobban kedvelhetővé teszi.

kiruu>!
Nora Roberts: Istenek tánca

Blair és Larkin sztorija ugyanolyan jó volt, mint az első rész. Igazi változatos trilógia ez. Minden előjön benne. Izgalmas, romantikus és változatos. Kezdem is a következő részt.


Népszerű idézetek

marilyn_marilyn >!

Az emberek mindig szenvednek attól, amit megtesznek, és attól is, amit nem….

zuna19>!

– Okos gondolat volt tőled.
– Mert zseniális vagyok.

Perly>!

– Sajnálom, amit a padlóval műveltem.
– Ez már Hoyt és Glenna gondja – mondta Cian, megpaskolta Blair vállát, aztán elhagyta a helyiséget.

Kicsicsillag123 P>!

– Talán igen, de valami fontosra megtanított. Az ember nem menthet meg mindenkit.
– Szomorú tanulság. De nem gondolod, hogy mindenképpen meg kell próbálnod; még akkor is, ha tudod, hogy lehetetlen?

Kicsicsillag123 P>!

– A dolgok pontosan olyan egyszerűek vagy bonyolultak, amilyenné az ember alakítja.
– Nem. Időnként a dolgok magukban bonyolultak.

Kicsicsillag123 P>!

– Nincs értelme olyasmire vágyni, ami sosem valósulhat meg.
– De mi értelme van olyasmire vágyni, amit az ember képes véghezvinni?

Kicsicsillag123 P>!

nem mindig az a legfontosabb, hol végzi az ember; inkább az odáig megtett út s hogy mit tesz az ember útközben.

Kuri_Szilvia P>!

– Sárkány?
– Sajnálhatod, hogy kihagytad. Szép látvány volt. Jesszusom, most jut eszembe! Sárkány! Biztos, hogy valaki meglátta. Persze, mindenki azt hiszi majd, hogy valami mutatvány volt. De mégis!
– Miért?
– Hogy miért? Mert tudod, sárkány nem létezik.

55. oldal 3.fejezet Istenek tánca ( GABO 2007)

Kuri_Szilvia P>!

-Életemben először társalogtam istennővel, elhiheted, hogy nem feledkezem meg a részletekről.

265. oldal, 18.fejezet Istenek tánca ( GABO 2007)


A sorozat következő kötete

Kör-trilógia sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Krencz Nóra – Robin O'Wrightly: Menedék
Kendall Kulper: A tenger boszorkánya
Virág Emília: Sárkánycsalogató
Sylvia Day: Megigézve
Meg Cabot: Olthatatlan vágy
J. K. Rowling – John Tiffany – Jack Thorne: Harry Potter és az elátkozott gyermek
Gena Showalter: Atlantisz
Ilona Andrews: Magic Burns – Perzselő mágia
Szergej Lukjanyenko: Egyesült őrség