Időtlen ​szerelem 71 csillagozás

Nora Roberts: Időtlen szerelem Nora Roberts: Időtlen szerelem

Azt mindenki tudja, hogy Declan különös fiatalember. Legújabb döntése azonban minden várakozást felülmúl, sőt még maga sem érti, mi ösztönzi arra, hogy ügyvédi karrierjét feladva, Bostonból New Orleans közelébe tegye át a székhelyét. Megvásárol a lápvidék szélén egy közel száz éve üresen álló, romos udvarházat, s nekifog, hogy rendbe hozza. Ott akar élni, bár az a hír járja, hogy szállásán több kísértettel is osztoznia kell. Hamarosan látomásai támadnak, és egyre erősebben kezdi érezni egy hajdanvolt ember érzéseit. Ellenséges erők feszülnek egymásnak, céljaik is ellentétesek: megfutamítani Declant, illetve beavatni a száz év előtti tragédiába, melynek már csak ez az udvarház a szemtanúja.

Eredeti megjelenés éve: 2001

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Romantika rózsái GABO

>!
GABO, Budapest, 2012
406 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636895402 · Fordította: Király Zsuzsa
>!
GABO, Budapest, 2008
406 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636892586 · Fordította: Király Zsuzsa
>!
GABO, Budapest, 2001
406 oldal · puhatáblás · ISBN: 9639421022 · Fordította: Király Zsuzsa

Kedvencelte 7

Most olvassa 2

Várólistára tette 32

Kívánságlistára tette 8

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Ani249 >!
Nora Roberts: Időtlen szerelem

Nem ez lett a kedvenc Nora Roberts köyvem. Valahogy túl gyorsan derültek ki a dolgok. Azért sikerült egy kis meglepetést belevinni a szellemek kilétével.

Paulina_Sándorné P>!
Nora Roberts: Időtlen szerelem

Tetszett a történet, bár a végét egy kicsit összecsapottnak érzem. Valahogy túl gyorsan lett meg a megoldás, a válasz a szellemek jelenlétére és a miértekre. De ettől függetlenül csíptem nagyon Declan-t, a nagyon vagány Lena-val. Odett mama is szimpatikus. Imádtam azt a részt, mikor spoiler. Nagyon jó volt a történet, olvasata magát.

zia P>!
Nora Roberts: Időtlen szerelem

A legnagyobb problémám az volt ezzel a könyvvel, hogy egyik főszereplőt se tudtam kedvelni. Declan még csak hagyján, de Lena egyenesen irritált. Így nehéz szeretnem a könyvet.

Kuri_Szilvia P>!
Nora Roberts: Időtlen szerelem

Érdekes volt, és ahogy egyre tovább jutottam a könyvben, déjà vu érzésem lett: mintha ismerném a történetet. Utánanéztem, és hát persze: láttam a filmet.
Nagyon sok hasonló( szellemmel fűszerezett) történetet olvastam már az írónőtől, de ez nem tetszett annyira mint például a Boonsboro Inn trilógia. Igazából nem tudom mi volt az oka. Szerettem a karaktereket, jó volt a a háttér, az alaptörténet, de a végét összecsapottnak éreztem, kicsit kuszának.
Jó ötlet volt a reinkarnáció, bár a csavar a végén ( ki kicsoda) meglepett. .

Evangelina>!
Nora Roberts: Időtlen szerelem

Nora Robertstől mindig azt kapom amit várok. Amikor valami könnyedet akarok olvasni, de mégsem akarok unatkozni, akkor az Ő könyvei közül választok. Már a történet elején gyönyörű metaforák és hasonlatok voltak, amit egy kicsit sem érzek túlzásnak, hiába részletes leírást ad mindenről, és végig kellemes volt olvasni ezt a könyvét is. Kedves karakterek(Odette nagyi a kedvencem), szerelem, egyszerűség kevés misztikummal. Imádtam, tipikus „téli” olvasmány :)

schalby P>!
Nora Roberts: Időtlen szerelem

Érdekes felépítésű történet. Láttam a filmet és olvastam a könyvet is viszom ott mind a kettő közepesnél kicsit jobbra sikerült. Szeretem az írónőt de ez a könyve kicsit gyenge lett, ettől függetlenül olvasható haladós.

juanito_b192 P>!
Nora Roberts: Időtlen szerelem

Roberts valami hihetetlent alkotott ebben a regényében. Aprólékosan kidolgozott szereplők, fantasztikus cselekményvezetés jellemezte a könyvet, a kísértetes-visszaemlékezős szálak pedig egyszerűen zseniálisra sikerültek.

Agnesa_Porteleki >!
Nora Roberts: Időtlen szerelem

Imádtam minden sorát..izgalmas és letehetetlen volt…és végül minden titok kiderült..Nora Roberts hozta a formáját,neki minden illik..romantika keverve egy kis misztikummal…szuper történet volt..

Hajnalka_Ferencsák>!
Nora Roberts: Időtlen szerelem

Hát kövezzen meg bárki, hogy Nora Roberts továbbra is az egyik kedvenc íróm, és az Időtlen szerelem az egyik kedvenc könyvem tőle!
Olvastam már szintén korábban, mint oly sok más könyvét, viszont felnőtt fejjel eltökéltem, hogy szépen sorra veszek minden kötetet, újra.
Emlékeztem rá, hogy az Időtlen szerelem úgy maradt meg benne az emlékeimben, hogy tökéletes letehetetlen. Emlékeztem rá, hogy Declan az igazi álompasi, aki okos, sikeres, mégsem nagyképű a gazdag családi háttér ellenére sem, dolgos, célratörő, nem riad vissza a kétkezi munkától. És persze a ház!!! Minden olyan könyv, ahol régi, nagy múltú, emlékekkel (és kísértetekkel!) teli ház szerepel, azonnal sikersztori nálam.
Felnőtt fejjel Léna karaktere mondjuk bosszantott, értem a megsebzett szív dolgot, és a bezárulást, de szerencsétlen Declan előtt le a kalappal, hogy a sokszoros sértés és visszautasítás, lepattintás ellenére is kitartott mellette.

Kriana>!
Nora Roberts: Időtlen szerelem

Nem ez a kedvenc Nora Roberts könyvem, de nem volt rossz.
Az esetek nagy részében élveztem olvasni, mert gördülékeny volt, fordulatos és szórakoztató. Tetszett, hogy nem egy újabb szokványos romantikus könyv volt, hanem egy kicsit meg lett csavarva ezzel a szellemes-reinkarnációs szállal. Bár a végére egy kicsit belezavarodtam. És volt egy olyan érzésem, hogy az írónő is, mert az utolsó pár oldal egy cseppet kuszára sikerült.

A szereplőket szinte kivétel nélkül megszerettem. Declan és Lena párosa nagyon el lett találva, és oda voltam New Orleans-ért is. Egyszer látnom kell a saját szememmel! :)

Szóval összességében tetszett, de nem érzem a vágyat, hogy egyhamar újra olvassam. Talán egyszer, ha minden másból kifogyok.


Népszerű idézetek

Dorczy>!

Lehet, hogy összetöri a szívemet, de még mindig jobb, ha szomorú az ember, mintha nem érez semmit.

fszilvi>!

Megitta a kihűlt kávé maradékát. Igazán nem bánta, hogy bitang jó, erotikus fantáziálással kezdte a napot, de azt már igen, hogy rossz kávéval.

Constance>!

– Mi a fene történt?
– Elájultál.
A férfi nagyra nyitotta a szemét, a lány arcára összepontosított. Megalázottság, és némi hányinger küzdött benne.
– Már bocsáss meg, de férfiak nem szoktak elájulni. Néha kiszalad alóluk a lábuk, vagy elveszítik az eszméletüket. de nem ájulnak el.

Constance>!

– Nagyon szépen viselkedik, fiam. Az édesanyja helyesen nevelte.
– Megtenné, hogy leírja ezt, és hitelesíti az aláírásával? Elküldeném az anyámnak.

Agnesa_Porteleki >!

Magas mérce nélkül hajlamosak vagyunk kevesebbel is beérni, mint ami boldoggá és hatékonnyá tenne minket, és ezzel becsapjuk azokat, akik fontosak nekünk.

Agnesa_Porteleki >!

Ha nem használjuk, amit a jóisten adott nekünk, bármiféle tehetség legyen is az, csak elvesztegetjük az ajándékát.

Agnesa_Porteleki >!

A pénz valóban nem probléma. Úgysem lehet boldogságot venni rajta.

Agnesa_Porteleki >!

Semmit sem ér a gyönyörűség, édesem, hacsak nincs meg benned az akaraterő, hogy annak rendje és módja szerint értékeld.

Agnesa_Porteleki >!

Csak akkor van értelme, hogy végül az út szélén találja magát, ha előtte élvezte magát az utat.


Hasonló könyvek címkék alapján

Jeaniene Frost: Síri csendben
Gail Carriger: Soulless – Lélektelen
Darynda Jones: Második sírhant
Shea Ernshaw: The Wicked Deep – Gonosz mélység
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Amanda Stevens: A próféta
Sarah J. Maas: Föld és vér háza
Sabaa Tahir: Szunnyadó parázs
Meg Cabot: Virradat