Holdfogyatkozás 107 csillagozás

Nora Roberts: Holdfogyatkozás

Victoria ​Bodeen, a huszonhat esztendős vonzó, fiatal nő nyolc év távollét után hazatér, és különleges lakberendezési szakboltot nyit dél-karolinai szülővárosában, Progressben. Eltökélt szándéka: szembenéz kisértetekkel teli múltjával, hogy megtalálja végre oly rég áhított lelki békéjét, és megmutassa mindenkinek, többre vitte, mint amit elvárhattak brutális apja és rettegő, mindenbe beletörődő anyja sérült lelkű porontyától. Tory egész gyermekkorát félelemben és szörnyű verések közepette töltötte, egyetlen vigasza kis barátnője volt, Hope Lavelle, ő azonban nyolcéves korában egy mai napig felderítetlen, szörnyű bűntény áldozata lett. Tory azóta sem tudott napirendre térni vesztesége felett. Hazatértével azonban nem csak látomásoktól gyötört lelkében támad fel a múlt: a gyilkos ma is szabadon garázdálkodik. És nem csupán régi, jól ismert érzelmek és indulatok kavarognak Tory körül: új kapcsolatok törnek be az életébe. Erre azonban nincs felkészülve. Bár minden sejtje azt súgja,… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2000

>!
GABO, Budapest, 2001
414 oldal · puhatáblás · ISBN: 9639237485 · Fordította: Király Zsuzsa

Kedvencelte 15

Most olvassa 1

Várólistára tette 35

Kívánságlistára tette 15

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

meteoritastar>!
Nora Roberts: Holdfogyatkozás

Nagyon jó krimi volt és a romantikus szál is tetszett.
Olvastam, hogy ebben a könyvben kevesebb a romantika, mint az írónő másik hasonló történeteiben. De nem volt kevés. A krimi és a romantika között jó volt az egyensúly.
Mivel Victoriának különleges képessége volt, tartottam tőle, hogy ez elfogja vinni az egész történetet. Túl mesterkélt lesz, nem odaillő. De nem így volt. Teljesen beleépült, teljesen a karakterhez tartozott, nem uralta és nem vitte el a cselekményt. Jól volt tálalva.
A romantikus szálra sincs panaszom.
Cade egyből szimpi lett. Jópofa volt, hogy nem hagyta magát lerázni, hiába próbálkozott távóltartani Victória. Esélye se volt. Legnagyobb kedvenc részem: spoiler
Victoriában nagyon szerettem, hogy nem vitte túlzásba a makacskodást. Ésszerű tudott lenni. Kedveltem.
Faith eleinte nagyon nem volt szimpi. Nem is tetszettek a jelenetei. Olvastam olvastam, de haladjunk már. Aztán csak azt vettem észre, hogy vártam, hogy többet megtudjak róla és izgultam érte. Megkedveltem.
A krimi szál szuper volt. Lehetett tippelgetni. Voltak gyanusítottaim. De most az írónő nem tudott átverni. Meg meg inogtam ugyan, próbált férrevezteni, elterelni, de végül nem sikerült neki.
Végig lekötött a könyv. Igaz, az eleje kicsit lassan indult be, de az kb az első 30 oldal volt. De ott meg megkaptam a szokásos Nora Roberts féle táj és szereplő bemutatást.
Jó könyv volt. Ajánlom.
Tetszett.

Ha szemez valaki a filmmel, akkor elöbb a könyvet olvassa el!!!!!!!

Film: Ha eltekintönk a film koráról és az ebből adódó vágási problematikáktól, valamint a szereplő válogatástól / bár Tory jó választás volt/, akkor egész jó film lett. De tényleg ne nézd meg, csak ha már olvastad a könyvet.
spoiler

Navi>!
Nora Roberts: Holdfogyatkozás

Másodszori olvasásra is magával ragadott. Nem a legsikerültebb NR könyv, kicsit kevés a romantika, inkább a krimi szálon van a hangsúly. Valahogy sótlan volt a szerelmi szál. Ez a ránézek és már tudom, hogy ő lesz a feleségem nekem nem nagyon jön be. Valahogy nem éreztem a fokozatosságot, de a mindent elsöprő szenvedélyt sem. A krimi vonulat viszont nagyon jó volt. Ha valaki inkább krimis, mint romantikus NR könyvet keres, akkor ezt tudom ajánlani.

3 hozzászólás
gyuszi64>!
Nora Roberts: Holdfogyatkozás

Az írónő 2010 utáni friss éves nagyregényei több leíró és cselekményhiányos részt tartalmaznak (amiket én élvezek, de azért alkalmanként megkapják az „unalmasság” bírálatát), és talán hosszabbak is. A másfél évtizeddel ezelőtti nagyregény előnye és hátránya is ugyanez: erősebb volt a krimi-vonal, gyengébb (inkább kisebb terjedelmű) a környezet-építés, és mintha a romantikus szál is kisebb részt kapott volna.

Szórakoztató, olvasmányos a könyv, lektűrön túl, sikeres jellemrajzokkal (ez Nora Roberts egyik erőssége), nehéz volt éjfélkor félbehagyni… Érdekes, hogy Tory látó-képességét, ami komoly többleted adott a könyvnek, csak kissé aknázta ki az írónő, nyilván nem akart médium-krimit írni.

A befejezés megint idegesített, néhány oldalon össze lett csapva, és már sokadszor… Értem én, hogy igazából bárki lehetett a negatív hős, nem nagyon voltak előzmények a regényben; talán emiatt nem súlyozott a befejezés? A korábbi kurta lezárásoknál azt hittem, hogy pl. az előírt terjedelemből csak néhány oldal maradt vissza, ezt kitöltendő kapunk valami megoldásfélét ( :) ), de most arra kell gondolnom, ez a módszer tudatos. Lehet, hogy a szerző szerint nem erről szól a regénye, más szerinte a lényeg?

A régen látott film nyilván meg sem közelítheti a regény olvasmányélményét. Mondjuk leginkább csak arra emlékszem, mennyire csinos volt Claire Forlani, meg hogy anno is úgy gondoltam, az egy-két kivételtől eltekintve másodrangú színészekkel készített, alacsony költségvetésű Nora Roberts-filmek elég erőtlenek.

Ani249 >!
Nora Roberts: Holdfogyatkozás

Ezt a történetet már láttam filmen, így kicsit félve kezdtem el olvasni. De …Végre egy adaptáció, aminél egészen hűen megmaradtak. Nem is igazán tudnék elterést mondani!
Nagyon tetszett a történet! Tory különleges képessége mellett sem lett misztikus és erőltetett. Case egy csoda pasi! Először is a kitartása! Hát az nem semmi! Aztán az a lánykérés! És az az esküvő?! ;) Tökéletes volt!

Crona>!
Nora Roberts: Holdfogyatkozás

A filmet előbb láttam , és utána olvastam el a könyvet. Azt kell hogy mondjam a könyv sokkal jobb volt mint a film ,nekem legalábbis jobban tetszett.

Gabriel6 P>!
Nora Roberts: Holdfogyatkozás

Nora Roberts írónővel nem vagyunk túl jóban. Igazából mindig is azt gondoltam róla, hogy amolyan csöpögős-romantikus történeteket ír. Mondjuk alapvetően valóban ez a fő profilja, lássuk be. Korábban eszembe nem jutott volna tőle olvasni, lévén, fent említett műfaj eléggé messze áll tőlem.
Tulajdonképpen a véletlennek köszönhetően fedeztem fel, hogy sokkal többre is képes, az ember nem gondolná elsőre. Évekkel ezelőtt történt, hogy pont akkor kapcsoltam a televíziót egy csatornára, mikor épp kezdődött el film. A címe nem volt ismerős, de eléggé izgalmasan indult. Kicsit később kiírták, hogy NR regényéből készült. Itt kicsit megijedtem, de kíváncsi voltam. A film valami szuper volt, végig izgultam rajta. Ezután már kerestem a regényeiből készült filmeket, van még pár hasonló, köztük a Holdfogyatkozás is. Mivel nagyon tetszett a film, adandó alkalommal megvettem ezt a könyvet is, véletlen akadtam rá az egyik hypermarketben.
Nyilván tudtam, hogy mik fognak történni, mégis izgalmasnak tartottam a sztorit. Nagyon jól lett felépítve, szerintem nem jöttem volna rá, ki van a dolgok mögött. Mondjuk a főszereplőt nem annyira kedveltem meg, de ha belegondolok milyen gyerekkora volt, valahol meg lehet érteni.
Fél csillag levonást azért eszközöltem, mert hát eléggé tele volt nyáladzással, romantikus szenvedéssel is a könyv, na.. De összességében tényleg nagyon jó, szerettem olvasni.

Paulina_Sándorné P>!
Nora Roberts: Holdfogyatkozás

Filmen már többször láttam, szeretem. Kicsit féltem, hogy milyen lesz könyvben olvasni, de szerencsére nem kellett csalódnom. Imádtam könyvben is. Nagyon jó történet, Tory hihetetlen személyiség. Tory szimpatikus személyiség, sajnáltam sokszor, főleg mikor megjelent az apja. Nem semmi gyermekorra volt. Cade megkedvelésében segített az is szerintem, hogy imádtam a színészt is. :-) De ettől függetlenül is szimpatikus személyiség. Faith-et néha utáltam, de Wade ügyesen megfogta, főleg mikor bevonta segíteni a rendelőben. Oroszlánkirályt lehet, hogy én is elfogadnám. A könyvnél és a filmnél is ugyanúgy jártam, nem mindjárt jöttem rá a megfejtésre.

schalby P>!
Nora Roberts: Holdfogyatkozás

Ismét egy jól megírt izgalmakkal bővelkedő történet Roberts tollából. Tetszett a misztikum és az a romantikus szál is. Az pedig, hogy végig rejtve volt as gyilkos kiléte csak hab a tortán. A filmet többször láttam de ismét győzött a könyv jobb álláspont.

Kuri_Szilvia P>!
Nora Roberts: Holdfogyatkozás

A filmet előbb láttam, és utána olvastam el a könyvet. De a könyv sokkal jobb volt, mint a film, legalábbis nekem jobban tetszett. A film nem tudja visszaadni azokat az érzéseket, amit Tory érez a látomásai alatt. NR részletes ír ezekről, és egy filmbeli mimika nem ugyanaz.
Az hogy végig az apai szálon fut a „nyomozás” és a végén ott a csavar az elkövetőben nagyon jó. Az elkényeztettet, gazdag örökösnő Faith-t eleinte nem volt szimpatikus, de a kutyus, és az állatorvos Weda megváltoztatta.

Deszter89>!
Nora Roberts: Holdfogyatkozás

Nekem nehezen indult a könyv olvasása.Hiába tért egyből az írónő a lényegre, olyan kuszának tűnt. Aztán csak elkezdett érdekelni, és ki is bontakozott minden. A szereplőket kedveltem, Faith lett a kedvenc, a gazdag lázadó lány. Főszereplőnk is szerethető volt, nekem bejött ez a „különleges képesség” dolog is. Sajnáltam a szörnyű gyerekkora miatt, de egy kicsit mártírkodásnak tűnt amit csinál. Szurkoltam neki és Cade-nek és csak spoiler
Bár a szerelmi kapcsolatok gyorsan alakultak, mégsem tűnt erőltetettnek, így nem rontott a színvonalon. Progress is nagyszerűen be lett mutatva, és minden lakosa beleillett ebbe a kisvárosi képbe, ahol mindenki ismer mindenkit. Tetszett a végkifejlet, ugyanis spoiler
Ezután kíváncsi lettem a filmre is!


Népszerű idézetek

Fairymysz>!

– Kirakta csillagokkal a nagyi szemét – vetette közbe Tory.
A férfi megint elvörösödött, a száján viszont szégyenlős és örömteli mosoly bujkált.
– Ja! Mindig jó volt a kézügyességem. – Amikor Tory nem tudta visszafojtani rövid, horkanó nevetését, a férfi szeme kerekre tágult. – Úgy értettem, hogy hasznossá tudom tenni magamat a ház körül. Bizonyisten!

33. oldal

Fairymysz>!

[…]A kölyök közben, csonttal a szájában, elaludt. Faith megállt, és hosszan, imádattal nézte. – Ráadásul boldoggá teszed Cade-et, és őt még jobban szeretem, mint Dwightot. – A pultra könyökölt, mialatt Tory becsomagolta a Lissynek szánt ajándékokat. – Tény, hogy lefekszel a bátyámmal. Én meg az unokatestvéreddel.
– Gyakorlatilag máris szeretők vagyunk.

313. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Karen Rose: Sikíts értem
Melinda Leigh: Egy végső búcsú
Susan M. Boyer: Délvidéki pezsgés
Megyeri Judit: Csontvázak a szekrényben
Ker Dukey – K. Webster: Pretty Lost Dolls – Elveszett babácskák
J.D. Barker: Szíve helyén sötétség
Farkas Anett: A 33-as beteg
Julie Garwood: Szívtipró
Csöndes éj
E. K. Blair: Hush