Háborgó ​tenger (Chesapeake Bay 2.) 112 csillagozás

Nora Roberts: Háborgó tenger

A ​Háborgó tenger a második kötete Nora Roberts trilógiájának, mely három férfiról szól, akik hazatérnek, hogy eleget tegyenek apjuk utolsó kívánságának – vagyis, hogy gondját viseljék Sethnek, a hányatott sorsú, családra vágyó fiatal fiúnak. A közös otthonba visszaköltöző három férfi a családi élet és a felelősségvállalás olyan új oldalait ismeri meg, amelyekről korábban semmit sem tudott. Itt az idő, hogy megtanulják, mit jelent a másik embert elfogadni és szeretni… Az első könyv, a Hazai vizeken a legidősebb fivér, Cameron regénye volt, ez pedig a középsőé; Ethané. Hármójuk közül ő az, aki éppolyan szenvedélyesen szereti Maryland partvidékét, mint ahogy az apja szerette. Most, hogy Ray Quinn meghalt, Ethan elszántan igyekszik sikerre vinni a család hajóépítő vállalkozását. Erőfeszítései közepette élete legfontosabb kihívásaival kerül szembe… A kis Sethnek igen nagy szüksége van rá ahhoz, hogy régi sebei begyógyulhassanak. És ott van Grace is, a férfi álmainak asszonya, akit… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 1998

>!
GABO, Budapest, 2001
358 oldal · puhatáblás · ISBN: 9639237558 · Fordította: Eőry Laura

Enciklopédia 5

Szereplők népszerűség szerint

Ethan Quinn · Cameron Quinn · Anna Spinelli Quinn · Grace


Kedvencelte 17

Várólistára tette 14

Kívánságlistára tette 18


Kiemelt értékelések

zuna19>!
Nora Roberts: Háborgó tenger

Lehidalok! Ezt is imádtam. Nora Roberts mindig meg tud lepni.
Egy kicsivel jobb volt ez rész.
Ethan és Grace nekem egy picit szerethetőbbek voltak. Annát és Camet is imádom, de szerintem a Háborgó tenger, most egy kicsit beelőzte a Hazai vizekent.
Nagyon vártam már, hogy nekikezdjek és nemhiába, mert fantasztikus volt.
Ez a rész is nagyon megható, 1-2 könnycsepp volt itt is, de nagyon sok helyen vicces volt, és persze a romantika sem marad el ezek mellett. Az írónő nagyon tudja, hogyan kell lekötni az embert, imádom, ahogy az érzelmeinkre tud hatni újra és újra.
Ethan a maga lassúságával belopta magát a szívembe, és az ahogyan Aubrey-val bánik egyszerűen csodás. Az a kislány egy tünemény. Annyira imádni valóak így hárman. Szeretem ezt az összeállítást. A nyulas história fenomenális volt, hasaltam. Ennyi hülyeséget összehordani.
Itt is, azt tudom mondani, mint az első résznél, hogy letehetetlen és újraolvasós!

4 hozzászólás
Csoszi>!
Nora Roberts: Háborgó tenger

Imádom!!! Az első rész sem volt piskóta, de ez sokkal jobban tetszett! Ebben a könyvben a második tesó történetét ismerjük meg. Ethan egy végtelenül türelmes, nyugodt ember, aki mellett egy nő teljes biztonságban érezheti magát. Ha a felszínt kicsit megkapargatjuk, olyan szenvedélyek dúlnak benne, hogy csak na! Ki merem jelenteni, hogy újabb példánnyal gyarapodott a könyves álompasijaim listája. Sóhaj! A múltja miatt azonban nem akar magának feleséget és családot. Az utána már évek óta epekedő Grace nem éri be csak a barátsággal. Számos noszogatás, összeesküvés kell ahhoz, hogy a fiatalok lépjenek egy nagyot előre. Aubrey baba és a kutyusok kiütötték nálam a cukiság mérőt. Teljesen elolvadtam tőlük. Annyira szép ez a történet, hogy szinte beleborzongok. Nora Roberts kedvelőknek kötelező olvasmány!!

Zsuzsanna_Makai>!
Nora Roberts: Háborgó tenger

Először, amikor csillagoztam, 5 csillagot adtam, a véleményem nem változott másodikra se.
Kb háromszor nevettem fel hangosan, így visszagondolva mindegyikhez volt köze Annának, így kimondhatom, hogy örülök, hogy bekerült ebbe a családba.
Grace szerencsétlen velem nem volt könnyű neki, mert van egy Grace nevű munkatársam, akit utálok, tehát ahányszor megláttam a nevét, elkapott a mentális öklendezés. Így inkább Aubreyt szerettem, mint az anyját. Persze sírtam is.
Sethben pedig nagyon szerettem, h direkt szopatta a többieket a nyihogásaival.
Amit hiányoltam, h én pl Anna helyében, amikor a végén elkapta Ethant, h akkor beszélgessünk, mindenki tudta, miről lesz szó, előhoztam volna a sztorit a nyulakról, meg az őzekről, akik lerágják az ember virágait… a poén adta volna magát.
Stellával és Ray-jel én is szívesen találkoztam volna.

turanett P>!
Nora Roberts: Háborgó tenger

Bevallom, egy kihívás miatt vetem a kezembe, de lehidaltam. Iszonyatosan jó volt. Most ez annyira kellett. Könnyed, nagyon cuki karakterek vannak benne. (még vizsla is van benne!! :D) És hát.. Ethan. Ki ne akarná ezt a férfit?? Végre egy könyv, ahol nem minden oldalon a pasi testéről ömlengenek. Itt egyszer kitárgyalták és kész. Persze, hogy jó teste van, hiszen kemény fizikai munkát végez. Nyamm. :D
Annyi cukiság mellett, szörnyű dolgok is történtek. Főleg Ethannel. Na meg a kis Seth. Hogy lehet valakinek (kiknek) ilyen anyja. Jessus! Seth szerencsére jó helyre került. Quinnék nem hagyják, hogy bármi bántódása essék.
Gracet csodáltam. Birka türelme van. Mit ki nem állt ezért a pasiért. Recept, ne persze! Ezt nagyon imádtam. Na meg a nyulak és őzek sztori. Ott szakadtam.
Tényleg, könnyed, vicces és tele érzelemmel. A romantikus könyvek kedvelőinek csak ajánlani tudom.

1 hozzászólás
Silverlight>!
Nora Roberts: Háborgó tenger

Ethan történetével folytatódik a sorozat. Ő egy kicsit már az első kötetben is visszahúzódónak, magányosnak tűnt. Olyan öreg halász remete módon. Igazából igen kevés részletet ismertem meg a múltjából, s Seth múltjából sem igazán sok mindenre derül fény. A fiú már egyre inkább jól érzi magát a bőrében. Ethan és Grace egymást kerülgetése nagyon aranyos, akárcsak Anna szervezgetése a háttérben. Seth örökbefogadásának története is tovább gördül. Nem tudom jobb-e mint az első rész, vagy rosszabb, de más. Itt is van egy misztikus szál, de itt nem annyira a testvérek összecsiszolódására helyeződött a hangsúly. Inkább már a mindennapos életbe nyerhettem betekintést, illetve Ethan gondolataiba, érzelmeibe, Grace-hez való viszonyába. Néha én is jól fel tudtam volna rázni, hogy ne agyalja túl a dolgokat, s ne húzza az időt. Ismét egy összetartó család és testvérek tűnnek fel a lapokon. Nekem ez a rész is tetszett.

>!
GABO, Budapest, 2001
358 oldal · puhatáblás · ISBN: 9639237558 · Fordította: Eőry Laura
2 hozzászólás
Niki_Salamon P>!
Nora Roberts: Háborgó tenger

Míg az előző részről azt írtam, hogy kevesebb romantika volt benne, ebben a könyvben ez megtriplázódott. Aranyos történet volt, Grace és Ethan összeillenek, még én is ritka romantikus hangulatba kerültem tőlük. Nekem az első rész sokkal jobban tetszett. Kicsit hiányoltam a Sethről szóló részeket, persze volt róla szó, megnyílt Ethan-nek, jöttek a bonyodalmak is, de mégis hiányérzetem maradt utána. Philip is nagyon kevés szerepet kapott most, de úgy sejtem ez a következő könyvben másként lesz. Viszont, eszméletlen nagyokat nevettem, nyúl és őz, körbepisilés – ezen kifeküdtem :D :D Humoros nőci ez a Nora Roberts.
Egyetlen észrevétel: spoiler

juanito_b192 P>!
Nora Roberts: Háborgó tenger

Egyszerűen fantasztikus lett ez a rész is, nagyon élveztem. Ethan és Grace a legjobb Roberts-párosok közé emelkedtek, de a több szereplő is a topon volt, bár Seth egy nagyon kicsit többet is szerepelhetett volna. Ethan és Aubrey pedig, hát, megérintett, ahogy a gyerekkel bánt. Várom a következő részt.

NightStar>!
Nora Roberts: Háborgó tenger

Ez a rész is nagyon tetszett. A türelmes, nyugodt Ethan és a kedves, büszke, gyermekét egyedül nevelő Grace. Természetesen már az előző részben lehetett sejteni, hogy az írónő egymásnak szánta őket, nagyon jó párosítás.

Boritek70 P>!
Nora Roberts: Háborgó tenger

Az otthon haldoklásnak megvan az az egy előnye, hogy sokat lehet olvasni két köhögési roham között. Ezért elég hamar befejeztem ezt a részt, és legalább annyira tetszett, mint az első. Mondjuk a határozni képtelen pasiktól falra tudok mászni, ezért Ethan arcát néha közelebbi ismerettségbe hoztam vona egy szívlapáttal, de aztán beláttam, hogy ennyi küzdelem biztosan kellett a történetbe. Az előző résznél nem is említettem, hogy a vitorlás részeket is imádtam, fantasztikus lehet suhanni a hullámokon. Továbbra is nagyon bírtam, ahogyan szekálták egymást, megnevettetett, és bevallom meg is ríkatott. Lehet, hogy talpig rózsaszín a sztori (olykor egy kis szürkével :) ), de bejött. Jöhet a folytatás!! :)

klaratakacs P>!
Nora Roberts: Háborgó tenger

Önálló romantikus regénynek lehet, hogy nagyobb tetszést aratott volna nálam, de tekintettel arra, hogy egy trilógia középső darabjáról van szó, ami sehova, ismétlem az égegyvilágon sehova nem vitte előbbre Seth történetét, örülhet a 3,5 csillagnak.
Amit szerettem benne az a kisvárosi helyszín, az egymást ismerő, mégis néha egymásra csodálkozó szereplők. Jó a hangulat, épül a hajó (ha még egy gyalulás leírást el kell olvasnom, sikítottam volna), száradnak a ruhák, mint egy végtelenített mosópor reklámfilmben. (Oké a fiúk gyalultak, a lányok mostak. Esetleg csirkét sütöttek, vagy sült csirkéről beszéltek.)
Ami érdekelt volna, a negyedik fiú Seth története, kb. három oldalnyi volt az egész könyvben. Már az első résznél éreztem, hogy egy kötetben meg kellett volna írni, de a második rész már meggyőzött erről.


Népszerű idézetek

zuna19>!

– […] A sors lassan dolgozik, de mindig megtalálja a megfelelő megoldást.

271. oldal

zuna19>!

– Gondolkodtam.
Grace szája sarkában mosoly bujkált.
– Ez igazán újdonság.

357. oldal

zuna19>!

A szombathoz semmi sem fogható – hacsak nem a nyári vakáció előtti utolsó tanítási hét szombatja. Mert az természetesen olyan csodálatos, mintha az élet összes szombatja egyetlen aranygolyóvá állna össze.

31. oldal

Kapcsolódó szócikkek: szombat
zuna19>!

– Mama, mama, az én mamám.
– Szia, kicsim. – Grace behajolt az ágyba, hogy az orrával megcirógassa a gyerek fejét, és sóhajtott. Tudta, milyen szerencsés. Nincs a világon még egy ilyen vidám, nyugodt kisbaba, mint az övé. – Hogy van az én kis Aubreym?
– Fenn! Kimegyünk.
– Az biztos. Kell pisilni?
– Kell pisilni – ismételte Aubrey, és kuncogott, miközben az anyja kiemelte az ágyból.
Elkezdődhet a biliztetés, gondolta Grace, miközben a fürdőszoba felé tartva megtapogatta a gyermek éjszakai pelenkáját. Hol bepisil, hol nem. Ezúttal száraz maradt a pelenka, és Grace olyan hálaadásba kezdett magában, amit csak egy ekkora baba szülője érthet meg.

89. oldal

Ancsúr>!

– Olyan törékeny vagy, kislányom, mint egy acélrúd.

zuna19>!

– Valaki a kertemben járt, és ellopta a virágaimat.
– Komolyan mondod? Hívjam a rendőrséget?

267. oldal

Ancsúr>!

– […] Olyan sok a szomorúság az alatt a rövid idő alatt, amíg élünk, Ethan, hogy nem utasíthatjuk vissza a boldogságot. Ne felejtsd el, hogy az apró örömök milyen értékesek.- […]

zuna19>!

Milyen szerencse, gondolta Ethan szórakozottan végighúzva hüvelykujját a fakó forradáson, hogy az anyjuk orvos volt. Három fia közül mindig akadt egy, akit sürgős elsősegélyben kellett részesíteni.

6. oldal

zuna19>!

Olyan, mintha éberen sétálnék valami álomban, gondolta Grace, amikor az ember nem tudhatja előre, mi fog történni, csak annyit tud, hogy bármi lesz, csodálatos lesz. Mintha valami ismerős világban kóborolna, amely csupa várakozás, csupa izgalom.
A nappalokat és az estéket továbbra is kitöltötte a munka, a felelősségteljes feladatok, örömök és aprócseprő bosszankodások. Most azonban, a szerelem váratlan áradásával az örömök sokkal jelentősebbnek, a bosszantó dolgok sokkal érdektelenebbnek látszottak.
Grace rájött, hogy mindaz, amit eddig a szerelemről olvasott, való igaz. A nap fényesebben süt, a levegő illatosabb. A virágok színesebbek, a madarak éneke édesebb. Minden közhely valósággá változott.
Voltak ellopott pillanatok – gyors ölelés a söröző mellett a pihenőidő alatt, ami olyan boldogsággal és izgalommal töltötte el, hogy Grace otthon sokáig hevert az ágyán álmatlanul.

205. oldal

eSsZ P>!

– Erről miért nem beszélt nekem soha senki? – kérdezte Anna, és lekapta a fejéről
a szalmakalapot, s a combjához ütötte. – Mit lehet velük tenni? Hogyan lehet őket távol tartani?
– Van néhány módszer – kezdte Ethan épp csak egy kevés bűntudattal, hiszen az
őzek és a nyulak elméletben valóban képesek galibát okozni, tehát nem árt az
elővigyázatosság. – Szárított vér.
– Szárított vér? Kié?
– Lehet kapni a kertművelők boltjában, és egyszerűen csak szét kell szórni. Az
távol tartja őket.
– Szárított vér – ismételte Anna, és lebiggyesztett szájjal arra gondolt, hogy
legközelebb vásárol belőle.
– Vagy vizelet.
– Szárított vizelet?
– Nem – mondta Ethan és megköszörülte a torkát.
– Kimész, és… tudod… körbe, hogy megérezzék a szagát, abból tudják, hogy
húsevő van a közelben.
– Értem – bólintott Anna elégedetten, aztán a férjének támadt- Akkor menj ki, és
pisild le a körömvirágaimat.
– Előbb iszom egy kis sört – jelentette ki Cam, és az öccsére kacsintott.

Kapcsolódó szócikkek: Anna Spinelli Quinn · Cameron Quinn · Ethan Quinn

A sorozat következő kötete

Chesapeake Bay sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Elena Ferrante: Az új név története
Colleen Hoover: Losing Hope – Reményvesztett
Sarah Addison Allen: A csodálatos Waverley-kert
Miranda Cowley Heller: Papírpalota
Corinne Michaels: Mondd, hogy megvársz
J. R. Ward: A bourbon királyai
Susan Mallery: Miért ne ma éjjel?
Catherine Anderson: Szederhold
Amy Harmon: Arctalan szerelem
Fredrik Backman: Egymás ellen