Fekete-hegység 46 csillagozás

Nora Roberts: Fekete-hegység

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Coop ​Sullivan gyermekkorában a nagyszülei farmján nyaral Dél-Dakotában. Itt ismerkedik meg a szomszéd farmon élő Lillel. A gyermekkori barátságból szerelem lesz – de mit hoz számukra a jövő?
Lil Chance élete nagy álmát valósítja meg, amikor a Fekete-hegység lábánál, nem messze a szülei farmjától létrehozza a vadmenhelyét. Lil sikeres tudós, aki sokat utazik és rengeteg tudományos munkát publikál – de akkor a legboldogabb, ha a Fekete-hegység rengetegében barangolhat.
Coopból rendőr, majd magánnyomozó lesz, és munkája New Yorkhoz köti. Idős nagyszülei miatt végül mégis mindent maga mögött hagy, és a farmra költözik.
A Fekete-hegység vadonjában ekkor gonosz dolgok történnek. Egy gyilkos garázdálkodik a környéken, és több holttest is előkerül. Egy idő után egyértelművé válik, hogy Lilt halálos veszedelem fenyegeti, mert valaki kiszemelte magának, és le akar számolni vele. Lil és Coop jól ismeri a vadont, és annak minden veszélyét, de most egy beteg elme… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2009

>!
GABO, Budapest, 2010
532 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636893781 · Fordította: Gondáné Kaul Éva

Kedvencelte 7

Most olvassa 1

Várólistára tette 16

Kívánságlistára tette 7


Kiemelt értékelések

Lovas_Lajosné_Maráz_Margit P>!
Nora Roberts: Fekete-hegység

Nagyon izgalmas és jó könyv volt, tetszett.
A krimiszál egy igazi „Gyilkos elmék” epizód volt, sorozatgyilkossal, kitalált hamis indokokkal. A gyilkos egyszerűen élvezte a gyilkolást.
A romantikus oldal is nagyszerű volt, igazi második esély történet az emberi érzések és azok motivációjának teljes tárházával. A két főszereplő egymásnak lett teremtve, bár nagyon különböző családi és életkörülményekkel, Amerika két partja közötti távolsággal és amit 10 évnyi külön töltött kétféle élet után sikerült újra egyesíteniük, de rögös út volt, míg újra kölcsönös lett a bizalom, ami a szétváláskor megszakadt.
A történet kereteit végképp imádtam, mert vadállatok menhelye volt a középpontban és imádom a bundás állatokat. Rengeteg információ és csodás történetek vonultak végig a történeten és nagy élvezettel olvastam.
A végére nem bántam volna egy ki epilógust, mert szeretem ha ilyen lezárása van egy történetnek, de ne legyek maximalista.

Majdnem levontam egy fél csillagot, mert a könyv adatlapja becsapott a fantasy címkével és ez könyv nem volt az. De ez nem a könyv hibája volt, ezért eltekintettem a csillaglevonástól. Egyedül a gyönyörű borítója sugallt fantasy jelleget és a címe némi miszticizmust, de ez ne tévesszen meg másokat. Azok olvassák, akik a jó krimiket szeretik.
Ez a történet egy ízig-vérig romantikus kortárs krimi volt, semmi fantasy vagy misztika nem volt benne, de eszméletlenül jó volt.

Paulina_Sándorné P>!
Nora Roberts: Fekete-hegység

Élveztem a történet minden sorát. A két főszereplőn kívül – Coop és Lil – most Baby is megfogott. Gyönyörű szép lehet élőben, és bár nem szeretem a macskákat, ilyen nagy cicát még én is elfogadnék. :-) Tetszett, ahogy Lil haladt a célja felé, ahogy dolgozott az állatokért, ahogy vigyázott az állatokra. Sajnos a valóságban is vannak olyanok, akik házi kedvencként tartják a nagymacskákat, és nem megfelelően táplálják. Coop-ot imádtam, bár nyakatekert volt az oka, amiért spoiler, de megértem őt. Csodálatos helyen zajlott a történet. Tetszett a nyomozás, ahogy rájöttek a tényekre, ahogy kibogozták a történetet. Lil ügyes volt, de Baby volt a nap hőse.

Leobelo P>!
Nora Roberts: Fekete-hegység

Jó kis könyv volt, de számomra nem tartozik az írónő legjobb könyvei közé.
Ennek ellenére szeretem, mert a fő karakterek szimpatikusak, van benne krimi szál, gyönyörű tájleírások, és még tudnám sorolni a pozitívumokat. :) Mégis, nekem ez a könyv most csak 4 csillagos.

Dianka>!
Nora Roberts: Fekete-hegység

Nagyon jó sztori volt, izgalmas és a nem mindennapi „háziállatok” egzotikus színt adtak az egésznek. Baby nagyon cuki és egyben vérmes cicus, nagyon érdekes volt a kötődése Lil-lel. Az egész történet 3 nagy részre osztódik, az első a magányos, nagyvárosi kisfiú és az életrevaló, vagány Lillian gyerekkori „csínytevéseikről”, a második a két tini szerelméről és álmairól, a harmadik pedig a felnőttkor „bonyodalmairól” szól. Lil és Coop karakterét is szerettem, tetszett a lány kitartása, hogy tűzön-vízen át harcolt az álmai megvalósításáért, és nem riadt meg a kemény munkától, a természet és az állatszeretete, tisztelete pedig példaértékű. Cooper a szülei miatt egész más értékrend alapján nőtt fel, de a látogatás a vidéki nagyszülőknél már gyerekként rádöbbentette, hogy valami „nincs rendben” otthon. Cooper és Lil már a „gyilkos vadászat” előtt is sok mindent megélt együtt, de az „élet” elsodorta őket egymástól. A viszontlátás nem ment döccenő mentesen, a lány nem tudja megbocsátani a férfi „árulását” de a gyilkos újra összehozza a szerelmeseket…(Szerettem a mellékszereplőket is, Coop nagyiék és Lil szülei meleg, családias hangulatot teremtettek, Tansy és Farley nagyon aranyosak voltak.)

Micilex>!
Nora Roberts: Fekete-hegység

Fantasztikus volt.
Ahogyan leírtam az írónő a helyszínt, azt kívánom bárcsak holnap indulhatnék oda.
Nem először olvastam a könyvet, de így is magával ragadott a történet. Sok olyan könyve van, ami nem egyszer olvasos. Ez is ilyen. Kaland, izgalom, romantika. Kell még más?

neofelis>!
Nora Roberts: Fekete-hegység

Nem épp a legjobb Nora Roberts könyv, ez biztos.
Ez az egynek elmegy kategória, legalábbis számomra. Érdekes volt a vadrezervátumról olvasni- bár kétlem, h ilyen sűrűn kell bealtatni ezeket a szegény vadállatokat holmi pedikűr, meg szájtoalett címén, de mit tudhatom én?
A szereplők annyira nem fogtak meg, vhogy nem láttam/éreztem a szikrát. A férfi neve Coop (majdnem, mint nálunk a sarki bolt, hehe) enyhén zavart.
A gyilkos meg… hát, mondhatni elég hiteltelen volt ez a szál.

Jegvirag123>!
Nora Roberts: Fekete-hegység

Számomra ez a könyv egy csalódás volt. A fülszöveg alapján sokkal jobbat vártam, meg alapból Roberts sokkal jobb történeteket szokott írni. Sem Coop, sem Lil nem fogott meg. Egy csillagot az állatok kaptak, a másik csillagot pedig Tansy és Farley harcolta ki, mert az ő kapcsolatuk miatt mégis érdemes volt ezt a könyvet elolvasnom.

kucsan>!
Nora Roberts: Fekete-hegység

Nagyon izgalmas, és milyen együtt érzek, hiszen én is bármit megtennék azért hogy megvédjem az állataimat, bárkitől :)

schalby P>!
Nora Roberts: Fekete-hegység

Talán ez volt az egyetlen története ami nekem kicsit laposra sikeredett. De ez is nagyon jó volt a helyszín tetszett a legjobban.

eloletta>!
Nora Roberts: Fekete-hegység

Az egyik kedvenc könyvemmé nőtte ki magát az írónőtől.


Népszerű idézetek

gabiica P>!

– Soha senki nem fog úgy szeretni téged, mint én. Joe és Jenna férfit faragott belőlem, és valahányszor rád nézek, már értem, hogy mindez miattad történt. Csak egy vágyam van ebben az életben: veled élni és minden nap boldoggá tenni téged. Illetve majdnem minden nap, mert biztosan lesznek olyan napok is, amikor megharagszol rám. Veled szeretnék otthont és családot teremteni. Szerintem képes leszek rá. Ha még nem állsz készen arra, hogy hordd ezt a gyűrűt, akkor tudok várni. Addig várok, amíg rászánod magad.

gabiica P>!

– A tiéd a szívem. Ha már készen állsz arra, hogy elfogadd, akkor olyannak fogadj el, amilyen vagyok. Mert mindenem a tiéd.

gabiica P>!

– Addig mondom, amíg el nem hiszed. Ismered a szerelem minden arcát? Az egyik boldoggá tesz, a másik meggyötör. Nem tudsz enni, és egy láthatatlan marok szorongatja a szíved. Mindent fényesebben és élesebben látsz, de csak egy dologra tudsz koncentrálni. Egyszer királynak, máskor bolondnak érzed magad. Veled kapcsolatban a szerelem minden érzését átéltem.

gabiica P>!

– Nem mondhatnám, hogy kellemes naptejillatod van.
– Neked sem lenne, ha egész nap trágyát lapátolnál.

gabiica P>!

– Van egy elméletem. Elmondhatom?
– A te kekszedet eszem, ezért kénytelen vagyok meghallgatni.
– Jó. Mivel körülöttünk sok a hímnemű lény, ezért meg kell tanulnunk felmérni, kihasználni elkerülni és/vagy hasznosítani őket. Attól függően, hogy mik a szándékaink és a céljaink.
Tansy lebiggyesztette az alsó ajkát és bólintott.
– Remek elmélet.
– Valóban az. – Lil két bögrét tett a pultra, és kitöltötte a gőzölgő kávét. – Egy olyan világban dolgozunk, ahol még mindig erős a hímek dominanciája, ezért a számbeli fölényük miatt mi többször kényszerülünk arra, hogy felmérjük, kihasználjuk, elkerüljük és/vagy hasznosítjuk őket, mint azok a fajtársaink, akik más területeken tevékenykednek.

gabiica P>!

A szabályok és előírások többnyire megkönnyítik az ember életét, és segítenek eligazodni az életben. Egyes dolgok helyesek, mások helytelenek, és a két véglet között ott van egy nagy szürke terület. Mégis jobb, ha az ember tudja, hogy egy bizonyos helyzetben a szürke melyik árnyalata alkalmazható.


Hasonló könyvek címkék alapján

Catherine Anderson: Csak egy érintés
John Sandford: Indián vér
Louise Erdrich: A Körkunyhó
Julie Garwood: Az oroszlán asszonya
Barbara Wood: Megszentelt föld
Heather Graham: A szökevény
Zane Grey: Úri bandita és városi leány
Sandra Brown: Lassú izzás
Sandra Brown: A tisztesség parancsa
Sandra Brown: A túsz