Északi ​fény 48 csillagozás

Nora Roberts: Északi fény

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Lunacy volt Nate Burke utolsó esélye. Baltimore-i rendőrként végig kellett néznie, amint társa az utcán hal meg, és a bűntudat még mindig gyötri ezért. Mivel sehova sem tud menni, elfogadja a seriffi állást ebben az apró, mindentől távol eső alaszkai városban, amelyben a béke balzsamként hat összetört lelkére, és Meg Gallowayjel váratlanul szövődő szerelmi kapcsolata felforrósítja éjszakáit.
De van valami más is, ami felizzítja a légkört Lunacyban. Nate gyanítja, hogy egy régi, megoldatlan emberölési ügy következtében a gyilkos még mindig a havas utcákat rója. A nyomozás felszínre hozza a látszólagos béke mögött bujkáló titkokat és gyanúkat. Nate-ben pedig újraéled a nagyvárosi rendőrként kifejlődött túlélési ösztöne, amelynek köszönhetően jó nyomozó lett annak idején. Felfedezése, gyanúja azonban fenyegetést jelent kialakulóban levő új élete és párkapcsolata számára is…

Eredeti megjelenés éve: 2004

>!
GABO, Budapest, 2006
550 oldal · puhatáblás · ISBN: 9639635871 · Fordította: Király Zsuzsa

Kedvencelte 5

Most olvassa 2

Várólistára tette 18

Kívánságlistára tette 7


Kiemelt értékelések

juanito_b192 P>!
Nora Roberts: Északi fény

Nagyon tetszett, Roberts újabb remekművet alkotott. Az eleje icipicit lassúra sikerült, de az alaszkai környezet, a később pörgőssé váló sztori, illetve Nate és Meg párosa bőven kárpótolt érte.

Paulina_Sándorné P>!
Nora Roberts: Északi fény

Olvasás közben egy sármos színész vadító mosolya járt az eszembe. Nate a szívembe lopta magát. Tetszett a stílusa, a szövege, ahogy bánt az emberekkel. Tetszett, ahogy nyomozott. Meg szimpatikus nő, bátor, erős. Hát az anyja nem semmi figura. Az elején sokat mosolyogtam rajta, ahogy megpróbált Nate ágyában bújni. Tetszett a hely, ahol játszódott a történet, a valóságban is megnézném. Jó volt figyelni, ahogy felgöngyölítették az ügyet, ahogy mi minden összefüggött mindennel.

Szabóné_Erdős_Gyöngyi >!
Nora Roberts: Északi fény

Nate, a Baltimore-i gyilkossági nyomozó rémálmoktól és súlyos depressziótól szenved, önmagát vádolja társa haláláért, és bár a sérüléseiből felépül, a mocskos fasorban történt éjszakai hirtelen lövöldözés emléke, társa haldokló tekintete nem hagyja nyugodni, nem tud ott megmaradni, ezért fogadja el a felkérést, hogy a pár száz állandó lakosú alaszkai városka seriffje legyen, legalábbis egy évre. Aztán a helyiek kertelés nélküli őszintesége, érdeklődése, a folytonos küzdelem a téli időjárással és a három fős kis csapat, ami az ő irányítására vár, lassan megteszik a magukét. Mire kitavaszodik Nate nemcsak visszatalál lassan régi tevékeny, bizakodó önmagához, de rátalál a szerelemre is, aminek már a létezésében sem hitt, de még meg kell küzdenie saját kétségeivel, hogy egy zsaru is élhet jó családi életet és szerelmének is be kell bizonyítania, hogy igazán komolyak és kitartóak a szándékai.

vywaras P>!
Nora Roberts: Északi fény

A főhős egy magánéletbeli (válás) és egy munkahelyi tragédia után vállalja el egy alaszkai városka seriff állását. A helyiek fogadásokat kötnek, hogy „gyüttment”-ként marad-e legalább 3 hónapot vagy visszamenekül oda, ahonnan jött. A depresszió az új körülmények között is kerülgeti, de egy véletlen baleset során megtalált holttest felkavarja a városka és hősünk életét is.
Részben személyes érintettség, részben pedig a kihívás miatt – illetékesség híján – önálló nyomozásba kezd, mert tudja a megoldás kulcsa és a gyilkos a városkában lehet. A nyomozás során szerelmes lesz az áldozat lányába, egyre inkább megtalálja helyét a városkában és a végén természetesen a gyilkos kilétét is kideríti.

Kuri_Szilvia P>!
Nora Roberts: Északi fény

A történet jó, bár hamarabb láttam filmen, mint ahogy elsőnek olvastam volna, így a sztori megvolt. Az elején kicsit elnyújtottnak tűnt nekem a történet, és kb az utolsó 1/3-ban gyorsultak be az események.
A természet leírásai részletesek, nagyon tetszenek, és mivel karácsonykor, a szabadságom alatt szeretném ha hó lenne, el tudtam magam képzelni ebben a környezetben.

kiruu>!
Nora Roberts: Északi fény

Annyira sajnáltam, hogy ilyen hosszú és néha unalmas volt.
Én ezt a könyvet lerövidítettem volna, mert igazából két részből állt. A nyomozásból, meg a két gerlice egymásra találásából. Így külön sokszor unalmassá vált. Viszont a csodálatos hely és az izgalmas nyomozás megvan benne. Bár, utálom a hideget, erősen elgondolkoztam azon, hogy egyszer megnézzem-e az északi fényeket.
A szereplők nagyon cukik voltak, és amúgy élveztem is, csak néha unatkoztam. Ettől függetlenül még mindig imádom Norat.

Arett001>!
Nora Roberts: Északi fény

Nahát, átrágtam magam rajta. Nem volt ez olyan rossz, mint amire emlékeztem. Igazság szerint a történet egész érdekes. A krimi része nem rossz, az alaszkai világ pedig csodaszép szerintem. Nagyon érdekes, hogy mennyire máshogy folyik ott az élet. Azért bevallom, szívesen lennék én is kisebbségben nőként a sok férfi között. :)
A könyv nagy hátránya a lassúsága. Túlságosan hosszú, a történésekhez képest, elunja az ember a végére.
A főszereplőt kedveltem, bár voltak részek, ahol nagyon hülyén viselkedett szerintem, főleg a vége felé inkább. A női oldal pedig nagyon üdítő volt. Semmi kényesség, semmi nyáladzás, semmi huza-vona. Jó volt végre egy valóban talpraesett nőről olvasni.
A fordítással voltak gondok. Nagyon sok furcsa mondat van benne, fura kifejezések. A csirkefogó szót, pedig indokolatlanul sokszor használja. Ha valaki megpróbál megölni, akkor nem feltétlenül a csirkefogó szót használnám rá…

Leobelo P>!
Nora Roberts: Északi fény

Tetszett. A történet, a helyszín, a szereplők, minden. Bár Meg anyja kicsit idegesítő volt, főleg az elején, de a végére mondhatni megkedveltem.
Kicsit meglepődtem a gyilkos kilétén, mert rá pont nem gondoltam, de így, hogy már tudom, hogy ő volt, érthetőbbé válik néhány dolog.
Meg és Nate nagyon aranyos páros (eddig mindegyik Nora Roberts páros az volt számomra :)). De a kedvenceim Rock és Bull! :)

Zsuzsanna_Hernádi>!
Nora Roberts: Északi fény

Jó hosszú könyv, több mint 500 oldalas. Az első kb. 150 oldal annyira érdektelen volt, hogy majdnem leraktam. Azután kezdett kialakulni a történet, de a végére olyan lett a gyilkos akire nem hogy nem gondolt az ember, de még csak nem is igazán volt érhető, hogy most ő miért is ölte meg azt a szerencsétlent? Összeségében egyszer olvasható volt, pár szimpatikus alaszkai kisvárosi szereplővel. Bár a főszereplő csaj: Meg, na hát ritka ellenszenves és közönséges volt, szörnyű egy karakter. Nem is értem a rendőr mit látott benne?

schalby P>!
Nora Roberts: Északi fény

Jó kis könyv de az első pár fejezet eléggé unalmasra sikerült. Utána beindultak a dolgok és jó kis történet keveredett belőle, a szereplői szimpatikusak voltak de nem olyan átütőek mint amit megszoktam az írónőtől. Ettől függetlenül kedvencem lett a könyv.


Népszerű idézetek

Szabóné_Erdős_Gyöngyi >!

A felhők felett álltam. Nekem ez minden hegymászás döntő pillanata. A kimerültség, a fájdalom, a hideg okozta borzasztó nyomorúság egyszerűen eltűnik az emberből, amikor a csúcson áll. Újjászületik. Újra ártatlan lesz, aki nem fél a haláltól vagy az élettől. Ott nincs harag, gyász, történelem és jövő. Csak az a pillanat van.
Megtettük. És élünk.

187. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Eowyn Ivey: A hóleány
Dan Wells: Nem vagyok sorozatgyilkos
Viczián Ákos: Halálos haszonszerzés
Sarah Pinborough: 13 perc
M. C. Beaton: Agatha Raisin és az ogre vére
Paulus Hochgatterer: Az élet édessége
Mary Alice Monroe: Déli karácsony
Catherine Rider: Csók New Yorkban
Lisa Kleypas: Az ördög télen
Jessica Sorensen: The Redemption of Callie & Kayden – Callie, Kayden és a megváltás