Ég ​és föld (A Három Nővér Szigete 2.) 60 csillagozás

Nora Roberts: Ég és föld Nora Roberts: Ég és föld

A ​New York Times bestsellerírónője, Nora Roberts olvasók millióit kápráztatta el a barátságról, az elveszett szívekről, legendákról, szerelemről és vágyról szóló megható történeteivel. A Három Nővér szigetének legendáját feldolgozó trilógia második kötetében visszatér New England kísértő partjaihoz – és a három szenvedélyes és erős akaratú nő életének alakulásához… Ripley Todd nem akar mást, csak nyugodt, békés életet. Ő a sziget seriffjének a helyettese, és munkája teljesen kitölti életét, és boldoggá teszi. Nem okoz gondot az sem, ha férfira van szüksége, szerez magának egyet – igaz, az utóbbi időben ez nem túl gyakran történt meg. Tökéletesen elégedett az életével, egyetlen dolgot kivéve: különleges képességekkel rendelkezik, amely megijeszti, ugyanakkor meg is várja – és noha mindent megtesz, hogy elrejtse őket, még uralni ezeket a képességeket… Hamarosan zavaró tényező lép be életébe dr. MacAlister személyében, aki azért jön, hogy utánajárjon a Három Nővér szigetéről és a… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2001

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Romantika rózsái

>!
GABO, Budapest, 2012
386 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636895464 · Fordította: Tóth Gizella
>!
GABO, Budapest, 2004
386 oldal · puhatáblás · ISBN: 9639526118 · Fordította: Tóth Gizella

Enciklopédia 1


Kedvencelte 9

Várólistára tette 18

Kívánságlistára tette 9


Kiemelt értékelések

zuna19>!
Nora Roberts: Ég és föld

Kicsit sajnálom, hogy csak 3 csillagot tudok adni ennek a résznek, de nagyon nem éreztem most ezt magaménak. Túl sok volt benne a semmi.
Maga az alapja sem volt izgalmas. Azért egy kicsit jobbat vártam Ripley karakterétől. Ehhez képest egy nagyon lagymatag sztorit olvashattam.
De még így is azt mondom a könyvről, hogy karakterileg szerethető.
A mostani főszereplőpáros mindkét tagját nagyon kedvelem, de annyira nem illenek össze. Semmi izzás nem volt közöttük. De ezt lehet, hogy csak én látom így. Abszolút csalódás volt a történet.
Ettől függetlenül tényleg szerethető volt Ripley és Mac, de csak külön-külön.

6 hozzászólás
NightStar>!
Nora Roberts: Ég és föld

Érdekes, ez a rész már jobban tetszett. Azt hiszem, kezdem megszokni az írónő stílusát.
Ripley indulatos, harcias karaktere már az első részben kíváncsivá tett, most pedig jobban megismerhettük, megérthettük, miért is lázadt az Erő ellen. Mac személyében pedig tökéletes társra lelt, aki kiegyensúlyozza és lenyugtatja. Az elején kicsit sok volt a „mekkora észkombájn és mégis milyen dögös” maszlag. :D Úgy éreztem, mintha az írónő naggggyon el akarná velünk hitetni, hogy milyen okos ez a pasi, ha már tettekkel bizonyítani nem tudja…
Mia története már nagyon furdalja az oldalamat. :)

3 hozzászólás
Trudiz>!
Nora Roberts: Ég és föld

Ebbe most csak belecsöppentem. Második rész, de érthető volt.
Boszorkányos kis történet. Az elején még nagy lendülettel olvastam, de a közepe táján valahogy már nem varázsolt el annyira, amennyire vártam.

Paulina_Sándorné P>!
Nora Roberts: Ég és föld

Folytatódott a varázslat rendesen. Engem elvarázsolt. Imádtam Mac-et. Igazi, szórakozott professzor spoiler. Imádtam a bénázásait. Ripley-ben rengeteg érzelem van, néha nem tudja irányítani. Szimpatikus. Tetszett a történet alakulása, örültem neki, hogy Mia és Ripley közelebb jutottak egymáshoz. Nem semmi, hogy a gonosz hogyan tud utat találni magának. Jó volt figyelni Mac és Ripley kapcsolatának alakulását. Olvadtam attól, ahogy Mac meg tudta zavarni Ripley-t. spoiler

Crona>!
Nora Roberts: Ég és föld

Nagyon tetszett. Sokat nevettem Mac bénázásán. Ripley-t annyira nem kedveltem meg mint Nell-t. De attól még nagyon jó volt a könyv. :)

mokus33>!
Nora Roberts: Ég és föld

Azt hiszem, most már besokalltam a sok hókuszpókusztól, vagy csak nem jó időben talált meg ez a könyv, de nem kötött le egyáltalán. Ripley továbbra sem lett a kedvenc karakterem, nem vívódásnak érzékeltem a tetteit, hanem inkább csökönyösségnek és hisztinek, és ez leginkább idegesített és nem szórakoztatott. Sokkal több volt a boszorkányság és a bűbáj most, mint az előző részben, valószínűleg nekem ez már sok ahhoz, hogy örömömet leljem az olvasásban. Valószínűleg ez az én ízlésem miatt van, és nem a könyv miatt, biztos vagyok abban, hogy aki szereti a boszorkányos-romantikus történeteket, az szívesen olvassa a sorozatot. Én is úgy terveztem, hogy egymás után olvasom a köteteket, de most inkább pihentetem kicsit a sorozatot. Érdekel Mia története, de azt hiszem, nem járok jól, ha most találkozom vele.

marilyn_marilyn>!
Nora Roberts: Ég és föld

Kíváncsi voltam, hogy az első rész után, vajon mi fog történni.
Nagyon ügyesen szőtte tovább az írónő az eseményeket. Ha őszinte akarok lenni, Ripley karaktere annyira nem állt hozzám közel. Értem én, hogy így teljes a kör és három különböző személyiség a főszereplő, de ez a folytonos düh és agresszió kicsit durva.
Mac személyiség viszont nagyon aranyos volt. Kellett türelem Ripleyhez, az biztos.
Viszont a végére kellemesen csalódtam.
Külön tetszett a történetben, hogy az írónő Mac karakterével tudományos szempontból is megközelítette az eseményeket.
Engem elvarázsolnak a történések és most már nagyon kíváncsi vagyok a befejező kötetre.

Leobelo P>!
Nora Roberts: Ég és föld

Igazából nem tudom megindokolni, de Ripley és Mac a kedvenc párosom, és ez a rész a kedvencem.
Itt már a mágia is több volt, mint az előző részben.

ReNyx>!
Nora Roberts: Ég és föld

A középső kötet mindig sokkal jobb mint az első. Kivételesen ebben nem a régi szerelemről van szó, hanem egy teljesen újról. Ripley és Mia kapcsolata egyre jobban kibontakozik, és végre kiderült az is, hogy miért távolodtak el annyira egymástól.

Ancsúr >!
Nora Roberts: Ég és föld

Egy kicsit gyengébb volt ez a rész, mint az előző. Lehet, hogy ez a túl sok hiszti miatt volt így Ripley részéről. Ez a Mac meg egy igazi katasztrófa két lábon. Ha a feje nem lenne a nyakához rögzítve, akkor azt is elfelejtené, hogy hová rakta.
Az viszont, hogy úgymond visszahozta a történetbe Evant az írónő, és ahogy azt tette, az nagyon szimpatikus volt. Mondjuk arra igen kíváncsi lettem volna, hogy utána felébredt-e a kómából Nell férje, vagy meghalt-e most, hogy kiűzték belőle a gonoszt.


Népszerű idézetek

Trudiz>!

(…) ha valami ostobaságot csinálunk, akkor szembe kell nézni vele, és helyre kell hozni. Akkor az emberek tisztelni fognak, és ami még fontosabb, te is tisztelni fogod magadat.

155. oldal

Trudiz>!

Mindenki követ el hibákat, de a gyávák nem merik bevallani.

155. oldal

zuna19>!

– Túl sokat látsz ahhoz képest, hogy sohasem találod a szemüvegedet.

Kapcsolódó szócikkek: szemüveg
zuna19>!

„Kávé, csokoládé, férfiak… Vannak dolgok, amiből sohasem elég”

zuna19>!

– Olyan magabiztos vagy.
– A szüleim egy csomó pénzt öltek bele, hogy az legyek.
– Pszichiáterek – villantott rá egy gúnyos mosolyt.
– Így van.

zuna19>!

Épp kezdett volna izgalomba jönni, erre kiderül, hogy Mr. Tökély nem más, mint dr. Okostojás.

zuna19>!

– Helyes kis klub – jegyezte meg Mac, és halk nyögéssel újra kinyomta a súlyzót. – Nagyon meglepődtem azon, hogy üres.
– Nincs túl sok vendég az évnek ebben a szakaszában. – Gyors oldalpillantást vetett Macre. A férfi nem borotválkozott és a sörték sötét árnya teljesen megváltoztatta az arcát. A vonzó, ámde ártalmatlan könyvmolyból veszedelmesen vonzó, szexis arcot varázsolt. A mindenit, ez aztán a férfi!


A sorozat következő kötete

A Három Nővér Szigete sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Jude Deveraux: Mindörökké
Alice Hoffman: Átkozott boszorkák
MaryJanice Davidson – Laurell K. Hamilton – Charlaine Harris – Angela Knight – Vickie Taylor: Karó
Orson Scott Card: Bűvölet
Meg Cabot: Jinx
Sylvia Day: Megigézve
A. O. Esther: Kristályfény
M. G. Brown: Bimbózó Rózsaszirmok
Karen Chance: Holdvadász
Gaura Ágnes: Attila koporsója