Csendes ​öböl (Chesapeake Bay 3.) 106 csillagozás

Nora Roberts: Csendes öböl

A ​Csendes öböl a harmadik darabja Nora Roberts lenyűgöző trilógiájának, mely három fivérről szól, akiket a szükség összekovácsol. Megígérték haldokló apjuknak, hogy megvédik és felnevelik a kis Setht, mintha édes öccsük lenne. És mivel mind a három testvér hazatért, hogy ígéretét valóra váltsa, a Quinn család olyan erős lesz, mint még soha. De az elkövetkező hónapok során erejüket ismét próbára teszi a sors. Phillip, a legfiatalabb köztük, mindent megtett, hogy élete, legalábbis látszólag, tökéletes legyen. Karrierje felívelőben van, szép kis lakása az öbölre néz, s az utcán töltött éveket feledésre ítélte. De elég volt egyetlen pillantást vetnie Sethre, hogy felidézze magában az elveszett gyermeket, aki ő volt valaha. Seth jövője a Quinn családban biztosnak látszik, de ekkor egy idegen nő érkezik a városba. Azt állítja, hogy kutatásokat végez St. Christopherben az új könyvéhez, de valójában Quinnék életét akarja kifürkészni. Hűvös tartózkodása felkelti Phillip kíváncsiságát, a… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 1999

>!
GABO, Budapest, 2001
366 oldal · puhatáblás · ISBN: 9639237566 · Fordította: Palkó Ágnes

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Cameron Quinn · Dr. Sybill Griffin · Phillip Quinn


Kedvencelte 17

Várólistára tette 17

Kívánságlistára tette 18


Kiemelt értékelések

zuna19>!
Nora Roberts: Csendes öböl

Történetileg ez a rész tetszett a legjobban.
A karaktereket is nagyon megszerettem, de a történet annyira pörgös és izgalmas volt számomra, hogy sokszor vissza visszaolvastam, mert szerintem nem lehetett megunni egyes jeleneteket. Az egész könyv nagyszerű. Sorozatoknál általában nem lehet mindnél elmondani, hogy még a harmadik résznél is le tudják kötni az olvasót, de ez szerencsés kivételnek számít.
Sybill szerintem szerethető karakter, és azt is megemlítem, hogy a neve nagyon tetszik. Phillip már az előző részekben is nagyon szimpatikus volt és vártam már a történetét. Nemhiába, csuda klassz kis részt hozott össze Nora Roberts.
Mind a három testvér története nagyon izgalmas, romantikus és vicces, csak ajánlani tudom. Gondolom a negyedik rész már csak hab a tortán. Alig várom, hogy belekezdjek.

Csoszi>!
Nora Roberts: Csendes öböl

Talán ez volt a sorozat legjobb része. Phillip eddig nem került hozzám túl közel, egy picit kívülállónak éreztem talán azért, mert egy kicsit különc, ráadásul Baltimore-ban él, és csak hétvégenként jelenik meg. Ebben a kötetben azonban ő áll a középpontban, így sokkal többet megtudtam róla, mint eddig. Jó volt a szerelmi szál is, bár az igazat megvallva az elején nem nagyon csíptem Sybillt, aki hihetetlen alapossággal tanulmányozta az embereket, és írta le a különböző viselkedési mintákat. Akkor kedveltem meg, amikor kilépett a saját maga alkotta kis burokból és rácsodálkozott a való életre. Tetszettek a Sybill és Phillip közötti párbeszédek is. Sokszor megmosolyogtatott, amikor a lány „tudományos” szövegeit Phil egy-egy viccel ütötte el. Seth szépen beilleszkedett a Quinn családba és végre kiderült a származását övező titok.

2 hozzászólás
Zsuzsanna_Makai>!
Nora Roberts: Csendes öböl

Olyan nagyon szüksége volt már erre a könyvre a lelkemnek. A család fontosságától a szerelmen át a mindenféle összetartozásokig. Sokáig Sybillt dr Csontnak véltem, Brennan se nagyon tud mit kezdeni azokkal a dolgokkal, ami nem tudományosan meghatározható, aztán elkezte kinyitogatni az ablakait, jól megszenvedte, de nagyon szép fejlődésen ment keresztül. Seth is. Neki pl szerinem tök nagy szüksége volt arra, h lássa h az anyját helyrerakják, mert így elkönyvelheti, h nem a rossz az erősebb hatalom. Nagyon várom már, h elkezdjem Seth Quinn könyvét is újra.

2 hozzászólás
turanett P>!
Nora Roberts: Csendes öböl

Phillip történetére nagyon kíváncsi voltam. Eddig mindkét srác története nagyon elvarázsolt. Phillip történetét egy kicsit lagymatagnak éreztem az elején, de csak beindult. Sybillt az elején nem nagyon tudtam hova rakni. Valamiért a neve sem nagyon tetszett. Alapjáraton, kedves és aranyos nő, de nagyon vissza húzódó. Inkább csak szemléli az életet, mint, hogy megélné. Végül is ez a munkája. A miértje, később ki is derül. Nehéz lehet olyan családban felnőni, ahol csak elvárások vannak, de szeretet nincs. spoiler
Miután kiderült a titka, rengeteget fejlődött, végre belátta, hogy rossz következtetéseket vont le. Gloria eléggé megvezette, mint mindig.
Seth is rengeteget fejlődött. A Quinn fiúk jó hatással voltak rá. Nagyon cuki gyerek lett.
Végre Gloriát is helyre rakták, az jó volt, főleg, hogy ki. Azon meglepődtem, de végre kijött belőle a sok évi feszültség.

JBollok92 P>!
Nora Roberts: Csendes öböl

Szívmelengető történet a családról, az összetartozásról, a szeretetről. Sok valós család vehetne példát a Quinn testvérekről. Bár az előző két rész is nagyon tetszett, eddig ez vitt mindent. Philippe és Sybill a legjobb könyves párosok közé emelkedtek. A történet izgalmas, pörgős, csavaros, tele váratlan meglepetésekkel. Remélem, Seth története is hasonlóan jó lesz.

Silverlight>!
Nora Roberts: Csendes öböl

Kíváncsi voltam, hogy az öltönyös Philippnek milyen pár jut, s arra is, hogy neki milyen múlt álla háta mögött. Kicsit meglepődtem ugyan, de tetszett már az első pár oldal. Az írónő olyan magával ragadó módon nyújt betekintést a múltba, hogy azonnal megfogja vele az olvasót. Ezt a kötet azért is szerettem, mert bőven akadt benne történés. Titkok és rejtélyek látnak napvilágot. Valakiben, akiben feltétel nélkül bíznak, átveri őket. Végre felbukkan Seth múltja is. Sok mindenre fény derül, s sok minden érthetővé válik. A Queen család egy emberként áll Seth mellett, egységes frontot alkotva. A család ereje és a testvéri szeretet itt is nagy szerepet kap. Jó volt olvasni, hogy Seth egyre inkább feloldódik, s a gondtalan tizenévesek életét éli. A misztikus szál itt is megmaradt. Megfelelő lett volna sorozat lezáró kötetnek is, de nem baj, hogy Seth története is megszületett.

>!
GABO, Budapest, 2001
366 oldal · puhatáblás · ISBN: 9639237566 · Fordította: Palkó Ágnes
Niki_Salamon>!
Nora Roberts: Csendes öböl

Most a harmadik testvér, Philip múltját ismerhettük meg és végig kísérhettük elveinek sutba dobását is. Hát, mi tagadás, jobban megkedveltem, mint mondjuk az elsőben, bár ott is már vicces volt és szimpatikus, de csak megtört az a bizonyos jég. Sybill szerepe nekem már előre leesett, mint ahogy az is, hogy Glorianak mi köze van a családhoz – bár ez már valahol az előző kötetben is sejthető volt az elcsepegtetett információk alapján. Seth és a jövője ismét nagyobb szerepet kapott ebben a részben. Az írónő ezzel kapcsolatban nagy meglepetést okozott nekem a végén, de imádtam, legalább nem laposodott el a könyv lezárása.

NightStar>!
Nora Roberts: Csendes öböl

Érdekes módon nagyon nehezen szántam rá magam erre a könyvre, mert Phillip került hozzám a legkevésbé közel az előző két kötetben. Mégis, most azt mondhatom, hogy az ő története tetszett eddig a legjobban. Nem egyszer pityeredtem el az olvasása közben.

Phillipet és Sybillt is a szívembe zártam. Phillipet az első két kötetben egy elegáns piperkőcnek ismertük meg, a részletek emberének. Persze ő sem veti meg a kemény munkát, részt vesz a hajóépítésben, mindeközben a saját munkáját is végzi. Ráadásul hétvégenként Sethszel is foglakozik. Sybill kilétét már az elején sejteni lehetett. Nagyon jó fogás volt ez az írónőtől, főleg, hogy érdekes karaktert alkotott személyében, amivel bizonyítja, hogy teljes, jómódú családban is ugyanúgy sérülhet egy gyerek, nem kell ahhoz a szülőnek fizikailag bántalmaznia, hogy egy életre megsebezze.

A vége természetesen boldog egymásra találás, nem is lehetne ez másként. :)

Boritek70>!
Nora Roberts: Csendes öböl

Talán ez a rész tetszett a legjobban eddig. Mert a rózsaszínségén túl elgondolkodtatott arról, hogy néha a legjobb szándék sem elég jó, ha csak egy szemszögből és hiányosan látjuk a dolgokat, és hiába szeretnénk valakit minden áron valamilyennek látni, bármilyen közel is áll hozzánk, olykor el kell fogadni, hogy nem olyan. Mert nem tud, vagy nem akar olyan lenni, mint amilyennek látni szeretnénk. Ezzel be is lehetne fejezni a sorozatot, szerintem jól le van zárva a történet. Mindenki jó helyen van a megfelelő személlyel :). Ami engem is meglepett ebben a sorozatban, hogy jól áll neki az ezoterikus vonal. Itt valahogy el tudtam hinni (Azért nekiduráltam magam a ráadásnak).

Crona>!
Nora Roberts: Csendes öböl

Nagyon jó könyv, én alig tudtam letenni annyira magával ragadott a történet. Alig várom már hogy az utolsó részt is elolvassam is.


Népszerű idézetek

zuna19>!

– Vannak olyan dolgok, amelyeket egy apának nem kell látnia.

332. oldal

zuna19>!

– Gondolom, ha az ember szerelmes lesz, hát szerelmes lesz. Az idő nem sokat számít.

90. oldal

zuna19>!

– Én még sosem voltam hajón.
– Soha?
– Szerintem több millió ember élhet a földön, aki még soha nem hajózott.

68. oldal

zuna19>!

– Mit szólsz hozzá, ha megpróbálok civilizáltan viselkedni, és nem rángatlak be az ágyba, amíg fel nem ébredsz teljesen?
– Nagyra értékelem a visszafogottságodat – […]

236. oldal

NightStar>!

– Anyám egyszer azt mondta, hogy mi már az ő gyerekeik voltunk. Csak nem találtuk meg egymást korábban.

Kapcsolódó szócikkek: Phillip Quinn
zuna19>!

– Olyan az arcod, mintha egy reneszánsz festményről léptél volna le. De attól még tolvaj vagy és gengszter, ráadásul hazug.

15. oldal

Ancsúr>!

– A bizalmat ki kell érdemelni. Akarnod kell, hogy kiérdemeld.

Ancsúr>!

– Fontos, hogy egy gyerek megtanulja értékelni a zenét.

zuna19>!

– Szökj meg velem! Megváltoztatjuk a nevünket.
Te Sophia leszel, én pedig Carlo. Elviszlek a paradicsomba, ahol csak és kizárólag nekem fogsz főzni. Ezek a parasztok nem tudnak úgy értékelni téged, mint én.

Kapcsolódó szócikkek: Phillip Quinn
Ancsúr>!

Nincs jobb reklám, mint egy tökéletes termék.


A sorozat következő kötete

Chesapeake Bay sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah Addison Allen: A csodálatos Waverley-kert
Emily Henry: A könyvek szerelmesei
Karen Rose: Sikíts értem
B. N. Toler: Lélekvesztők
Abby Jimenez: Van helyem a világodban?
Sarah Adams: Gyakorlat teszi a mestert
Vi Keeland – Penelope Ward: Hate Notes – Adok-kapok
Lucy Score: Amit sosem fedünk fel
Heather Webber: Éjfélkor a Fekete Rigó kávézóban
Jennifer Probst: Olivia Moretti titkos szerelmes levelei