Bűbájosok (Donovan örökség 1.) 115 csillagozás

Nora Roberts: Bűbájosok Nora Roberts: Bűbájosok

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Bűbáj, misztikum, kaland és szerelem… A Donovan család tagjai rendkívüli képességekkel rendelkeznek. Kiválasztottak ők, tündérvér csörgedezik az ereikben. Ám a mágia nem segít, hogy valaki elnyerje az életre szóló szerelmet. Ehhez másfajta, magasabb rendű varázslat kell. A sikeres forgatókönyvíró, Nash természetfeletti lényekről készít filmeket. Felkeresi Morgana Doovant, akiről különös pletykákat hallani. A gyönyörű fiatal lány hamar elvarázsolja, noha a fiatalember szent meggyőződése, hogy boszorkányok pedig nincsenek… Elrabolt csecsemő nyomába ered a szép és fiatal Mel, aki magánnyomozóként keresi a kenyerét. Sebastian Donovan készséggel felajánlja segítségét és különleges képességeit. Vajon a férfi szélhámos vagy látnoki tehetséggel bíró, rendkívüli ember? És vajon képes megjósolni a saját jövőjét is?

Eredeti mű: Nora Roberts: Captivated

Eredeti megjelenés éve: 1992

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Romantika télen-nyáron

>!
Harlequin Magyarország, Budapest, 2011
526 oldal · ISBN: 9789635382644 · Fordította: Hanny Norbert
>!
Harlequin Magyarország, Budapest, 2002
512 oldal · puhatáblás · ISBN: 963536931X · Fordította: Hanny Norbert

Kedvencelte 18

Most olvassa 4

Várólistára tette 43

Kívánságlistára tette 18

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
zuna19 P
Nora Roberts: Bűbájosok

Egyszerűen nem értem magamat, hogy hanyagolhattam eddig ezt a könyvet? Valamiért nagyon el volt bújva a polcomon is. Pár napja nagyon tanácstalan voltam mit is olvassak és ezt húztam elő. Boldog vagyok, hogy végre elolvastam, mert ismét nagyon megnyert magának az írónő.
Tetszett mind a két sztori. Hála az égnap ég és a föld volt a kettő. Jó, hogy nem szóról szóra ugyanazt kellett olvasni. Megszerettem a hangulatát és szereplőket is. Imádom a varázslatos könyveket és ez mi tagadás tele volt mágiával. Kíváncsian várom a többi részét is.

>!
Harlequin Magyarország, Budapest, 2011
526 oldal · ISBN: 9789635382644 · Fordította: Hanny Norbert
3 hozzászólás
>!
Felixa P
Nora Roberts: Bűbájosok

Hétköznapi helyszín egy kis mágiával, boszorkánysággal fűszerezve, amit a szerelem tesz pikánssá. Egyszerűen elbűvölt….
Egyszerre volt szórakoztató és élvezetes, a misztikum, a bűbáj pedig átlengi a lapokat, ezáltal kellemes olvasmányélménnyé kerekedik a történet.
A történet a szereplőkkel együtt el tudott varázsolni…

>!
Navi P
Nora Roberts: Bűbájosok

Abszolút kedvencek :) Mindkét történetet imádtam, harmadszori olvasásra is :) Nash egy kicsit fafejű volt, de a végén, amikor utána ment Morgananak, nagyon édes :) Sebastian amolyan igazi álompasi :) Erős, határozott, gyengéd, romantikus, szexi … Náluk nagyon tetszett. hogy nem bonyolították túl, nem volt titkolózás, felesleges haragszom-rád. Érett felnőttekként kezelték. Bájosak voltak. És a rokonok :) A végén a konyhai jelenet :) Kedvenc :) Biztos, hogy később megint el fogom olvasni :)

>!
Harlequin Magyarország, Budapest, 2002
512 oldal · puhatáblás · ISBN: 963536931X · Fordította: Hanny Norbert
8 hozzászólás
>!
Csoszi
Nora Roberts: Bűbájosok

A sorozat a Donovanokról szól. A család minden tagjának boszorkányvér csörgedezik az ereiben. Ez a regény akár két kötetben is megjelenhetett volna. Az első részben Morgana-ról olvashatunk, aki a mágia területén mozog otthonosan, a másodikban pedig az unokatestvéréről, Sebastian-ról, aki tehetséges látó. Egyik történet sem volt rossz, de az első nem nyűgözött le annyira, picit unalmasnak tartottam. A másodikban a szerelmi szál mellé kapunk egy kis krimit is. A leginkább a három unokatestvér kapcsolata tetszett, meg hogy annyira egymásra vannak hangolódva. A szüleik pedig egyszerűen zseniálisak. Kár, hogy viszonylag kevés szerep jutott nekik. Talán majd a következő részekben többet is megtudhatunk róluk.

>!
meteoritastar
Nora Roberts: Bűbájosok

Mind a két történet elbűvőlt:)):))
Varázslat, mágia, romantika kellő mennyiségben volt és a 2. történetnél még nyomozást is kaptunk.
Az első történetben nekem nagyon tetszett, ahogy a kapcsolatuk alakult a főszereplőknek., ahogy elrendeződött minden. Az utóbbi időben elég sok olyan történetet olvastam, ahol a nőt kellett győzködni, hogy igenis összetartoznak. Ez most felüdülés volt. Hiába, nagyon birom, ha a hapsi keményfejű és a végén megvilágosodik. Olyan romantikus a bocsánat kérés és persze, ahogy itt is volt, okozott mosolygos pillanatokat:)):))
A 2. történet is tetszett, bár ott másképp alakultak a dolgok. De így is jó volt. Hiába már az első történetben megkedveltem Sebastinat. Sajnáltam is. Nagy teher azért az ő képessége, de tetszett, hogy segített ahol tudott.A nyomozás érdekes volt és megrázó, mint mindig ha ilyen kegyetlen dolgokról ólvasok.
Amivel bajom volt, hogy túl hamar vége lett. Kicsit hiány érzetem van.
De csak ajánlani tudom a romantika kedvelőinek.

2 hozzászólás
>!
kiruu P
Nora Roberts: Bűbájosok

Hú, de sajnálom, hogy eddig halogattam ezt a könyvet!
Morgana és Nash sztorija annyira tetszett. Érdekes, de forgatókönyv íróról még nem olvastam, de remélem ezek után fogok. Bár, Nash, egy kicsit lassan kapcsolt minden helyzetben, de azért imádom. Morgana stílusa lehengerlő, és rögtön kedvelhető karakter.
Mel és Sebastian sztorija annyira nem nyűgözött le, mert teljesen kiszámítható volt az egész, illetve nálam néhány kérdés megválaszolatlan maradt. Nem éreztem annyira részletesnek. Mel olyan példakép volt számomra, aranyos szereplő. Sebastiant nagyon megszerettem, főleg a lovak iránti szeretete miatt. Meg is találtam a kedvenc hasonlatom… Zihálva adta át magát a vágynak, mint egy tüzes mén, amikor megérzi a kanca illatát. :)

>!
schalby P
Nora Roberts: Bűbájosok

Nagy kedvenc a írónő és mostmár ez a könyve is. A történet nagyszerű mágia, család, romantika, pici izgalom. Két történet egy könyvben amik különböznek mégis egyforma hangulatot teremtenek. Nekem a második kicsit jobban tetszett több volt benne a cselekmény. A szülők pedig megérdemelnének egy külön sorozatot szerintem.

>!
Lovas_Lajosné_Maráz_Margit P
Nora Roberts: Bűbájosok

Donovan örökség 1
Ez jó kis csavaros, misztikus történet volt, nagyon tetszett. Szeretem az írónő fantasy történeteit. Van bennük, humor, szerelem és egy kis erotika. Mindig van krimiszál és sok titok, ami csak apránként, folyamatosan tárul elénk.
A szereplők nagyon kedvelhetőek, karakán hölgyek és kedves férfiak.

>!
Ramóna
Nora Roberts: Bűbájosok

Szuper volt! :)
A leírás alapján több misztikumra számítottam, de így még jobb is volt.
Morgana és Nash kicsit távolabb áll tőlem, mint Sebastian és Mel (a Mary Ellen sokkal jobb).
Morgana szimpatikus volt a kis boltjával, annyira jól átjött a hangulata, esküszöm csakúgy áradt a kellemes édeskés gyógynövény illat a lapokból. Na és Nash. Annyira jól le tudta írni konkrétan 3-4 mondatban, amit elképzelt, hogy szinte odaképzeltem magamat is.
Sebastian pedig.. Remek pasi, és annyira szimpatikus, hogy ő nem az a fellengzős típus, hanem csak úgy magától jön a jó dumája. Mel szintén belopta magát a szívembe, karakán nőszemély, pont ilyen kellett Sebastian mellé. Remélem még mindkét párról lesz a harmadik kötetben szó, Anánál. Kíváncsi leszek rá is.
Ha választanom kéne, akkor a második jobban tetszett, de csak két hangyabokányival, Sebastian miatt. :)

>!
kkata76 P
Nora Roberts: Bűbájosok

A könyv tulajdonképpen két regényt tartalmaz, a Donovan család történetének két első kötetét, melyek közül az első Morganáról szól. A hölgy természetesen boszorkány, mi más is lehetne ezzel a névvel? Jó kis könnyed történet sok horrorfilmmel tűzdelve. Kimondottan jó volt olvasni a sokszereplős, bonyolult szövésű regények után ezt az egyszerű – de nem unalmas! – regényt.
A második szöveg a kötetben Sebastian története. Ez krimi, gyermekrablók nyomába erednek hőseink, ahogy fülszövegből is kiderül. Az olvasó azt kapja, amit Nora Robertstől várhat: kellemes, szórakoztató olvasmányt sok humorral, kedves karakterekkel és izgalmas cselekménnyel.


Népszerű idézetek

>!
Csoszi

A szerelem olyan, mint a levegő. Nem élhetünk nélküle.

129. oldal

>!
Csoszi

A világ legegyszerűbb bűbája magunkhoz láncolni egy férfit…

128. oldal

>!
Csoszi

Akkor most beszéljünk a különféle varázslatokról!

77. oldal

>!
Csoszi

ÚRISTEN! TE TÉNYLEG BOSZORKÁNY VAGY!

119. oldal

>!
kiruu P

Zihálva adta át magát a vágynak, mint egy tüzes mén, amikor megérzi a kanca illatát.

>!
Jucko84

– Mi történik akkor, ha egy közönséges földi halandó egy boszorkánnyal szerelmeskedik?
Morganának csúfondáros mosolyra húzódott a szája.
– Láttad a vízköpő sárkányokat a ház tornyán?
A férfi kitátotta a száját, de hamar be is csukta. A lány hosszan, jóízűen felnevetett, és megcirógatta Nash hátát.
– Imádom, amikor ilyen hiszékeny vagy!

>!
Sunshine

– Rám szabadult egy félőrült, franciás kiejtésű némber, bedörgölte a
hajamat valami gusztustalan trutyival, lefújt spray-vel, mint egy csótányt, órákig piszmogott az ollóval, azután jött még a dauer … A legszívesebben sikítottam volna!

>!
EnidD

„A legtisztább mágia a szívben lakozik.”

7. oldal, Harlequin kiadó

>!
kkata76 P

Nash Kirkland kíváncsian hallgatta a helyi legendát, és elhatározta, utánajár a dolognak. Ideje nagy részét amúgy is a természetfeletti eseményekről szóló irodalom tanulmányozásával tötlötte, és jól ismerte a vámpírokról meg a farkasemberekről szóló történeteket. Soha nem hagyta azonban nyugodni a kérdés, vajon miből élnek ezek a különös szerzetek? Mert az rendben van, hogy éjjel üvöltöznek, és kiszívják a gyanútlan áldozatok vérét, na de miből fizetik a villanyszámlát?

9-10. oldal


A sorozat következő kötete

Donovan örökség sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Amanda Stevens: Örök kísértés
Margit Sandemo: A magányos lovag
Sylvia Day: Megigézve
Karen Chance: Holdvadász
Laurell K. Hamilton: Árnyak csókja
Alice Hoffman: Átkozott boszorkák
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Chloe Neill: Ha eljön a péntek
Nalini Singh: Angyalháború
Jim Butcher: Nyárlovag