Bűbájosok (Donovan örökség 1.) 136 csillagozás

Nora Roberts: Bűbájosok Nora Roberts: Bűbájosok Nora Roberts: Bűbájosok

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Bűbáj, misztikum, kaland és szerelem… A Donovan család tagjai rendkívüli képességekkel rendelkeznek. Kiválasztottak ők, tündérvér csörgedezik az ereikben. Ám a mágia nem segít, hogy valaki elnyerje az életre szóló szerelmet. Ehhez másfajta, magasabb rendű varázslat kell. A sikeres forgatókönyvíró, Nash természetfeletti lényekről készít filmeket. Felkeresi Morgana Doovant, akiről különös pletykákat hallani. A gyönyörű fiatal lány hamar elvarázsolja, noha a fiatalember szent meggyőződése, hogy boszorkányok pedig nincsenek… Elrabolt csecsemő nyomába ered a szép és fiatal Mel, aki magánnyomozóként keresi a kenyerét. Sebastian Donovan készséggel felajánlja segítségét és különleges képességeit. Vajon a férfi szélhámos vagy látnoki tehetséggel bíró, rendkívüli ember? És vajon képes megjósolni a saját jövőjét is?

Eredeti megjelenés éve: 1992

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Romantika télen-nyáron Harlequin Magyarország

>!
Vinton, Budapest, 2021
526 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635402519
>!
Harlequin Magyarország, Budapest, 2011
526 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635382644 · Fordította: Hanny Norbert
>!
Harlequin Magyarország, Budapest, 2002
512 oldal · puhatáblás · ISBN: 963536931X · Fordította: Hanny Norbert

Kedvencelte 19

Most olvassa 9

Várólistára tette 60

Kívánságlistára tette 29

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

zuna19>!
Nora Roberts: Bűbájosok

Egyszerűen nem értem magamat, hogy hanyagolhattam eddig ezt a könyvet? Valamiért nagyon el volt bújva a polcomon is. Pár napja nagyon tanácstalan voltam mit is olvassak és ezt húztam elő. Boldog vagyok, hogy végre elolvastam, mert ismét nagyon megnyert magának az írónő.
Tetszett mind a két sztori. Hála az égnap ég és a föld volt a kettő. Jó, hogy nem szóról szóra ugyanazt kellett olvasni. Megszerettem a hangulatát és szereplőket is. Imádom a varázslatos könyveket és ez mi tagadás tele volt mágiával. Kíváncsian várom a többi részét is.

>!
Harlequin Magyarország, Budapest, 2011
526 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635382644 · Fordította: Hanny Norbert
3 hozzászólás
Niki_Salamon P>!
Nora Roberts: Bűbájosok

Továbbra is nagy kedvencem marad Nora Roberts. Örök hála a könyvszekérnek, hogy rátaláltam, bőven megérte a pénzét. Kicsit fura volt, hogy ez az egy könyv két történetet tartalmaz, nem értem miért nem adták ki külön kötetként, bár az is igaz, hogy így kényelmesebb volt olvasni.
Az első rész Morgana-ról szól, és attól függetlenül, hogy sima romantikus cselekmény volt, végig lekötött. Érdekes volt, hogy maga a tény, hogy boszorkány a főszereplő, nyílt titok volt, még ha nem is vették komolyan az emberek. Jó kis átvezetés volt a második részhez Sebastian életébe, akit már az előzőekben megismertünk, és itt már azért bőven kaptunk krimi szálat és izgalmakat is.

Felixa P>!
Nora Roberts: Bűbájosok

Hétköznapi helyszín egy kis mágiával, boszorkánysággal fűszerezve, amit a szerelem tesz pikánssá. Egyszerűen elbűvölt….
Egyszerre volt szórakoztató és élvezetes, a misztikum, a bűbáj pedig átlengi a lapokat, ezáltal kellemes olvasmányélménnyé kerekedik a történet.
A történet a szereplőkkel együtt el tudott varázsolni…

Navi P>!
Nora Roberts: Bűbájosok

Abszolút kedvencek :) Mindkét történetet imádtam, harmadszori olvasásra is :) Nash egy kicsit fafejű volt, de a végén, amikor utána ment Morgananak, nagyon édes :) Sebastian amolyan igazi álompasi :) Erős, határozott, gyengéd, romantikus, szexi … Náluk nagyon tetszett. hogy nem bonyolították túl, nem volt titkolózás, felesleges haragszom-rád. Érett felnőttekként kezelték. Bájosak voltak. És a rokonok :) A végén a konyhai jelenet :) Kedvenc :) Biztos, hogy később megint el fogom olvasni :)

>!
Harlequin Magyarország, Budapest, 2002
512 oldal · puhatáblás · ISBN: 963536931X · Fordította: Hanny Norbert
8 hozzászólás
Csoszi>!
Nora Roberts: Bűbájosok

A sorozat a Donovanokról szól. A család minden tagjának boszorkányvér csörgedezik az ereiben. Ez a regény akár két kötetben is megjelenhetett volna. Az első részben Morgana-ról olvashatunk, aki a mágia területén mozog otthonosan, a másodikban pedig az unokatestvéréről, Sebastian-ról, aki tehetséges látó. Egyik történet sem volt rossz, de az első nem nyűgözött le annyira, picit unalmasnak tartottam. A másodikban a szerelmi szál mellé kapunk egy kis krimit is. A leginkább a három unokatestvér kapcsolata tetszett, meg hogy annyira egymásra vannak hangolódva. A szüleik pedig egyszerűen zseniálisak. Kár, hogy viszonylag kevés szerep jutott nekik. Talán majd a következő részekben többet is megtudhatunk róluk.

Sylvie23 P>!
Nora Roberts: Bűbájosok

Amennyire szerettem Nora Roberts világát 15 évesen annyira nem találom vele a közös hangot felnőttként. Valószínűleg velem van a baj, vagy az, hogy túl sokat olvastam ebben a műfajban az útóbbi 15 évben, de úgy gondolom, hogy se a cselekmény se a történet nincs jól felépítve nála. A karakterek közötti kémia általában ott van, de a megoldások mindig túl egyszerűek és néhol közönségesek. Erős közepes az emlékeimnek adózva.

meteoritastar>!
Nora Roberts: Bűbájosok

Mind a két történet elbűvőlt:)):))
Varázslat, mágia, romantika kellő mennyiségben volt és a 2. történetnél még nyomozást is kaptunk.
Az első történetben nekem nagyon tetszett, ahogy a kapcsolatuk alakult a főszereplőknek., ahogy elrendeződött minden. Az utóbbi időben elég sok olyan történetet olvastam, ahol a nőt kellett győzködni, hogy igenis összetartoznak. Ez most felüdülés volt. Hiába, nagyon birom, ha a hapsi keményfejű és a végén megvilágosodik. Olyan romantikus a bocsánat kérés és persze, ahogy itt is volt, okozott mosolygos pillanatokat:)):))
A 2. történet is tetszett, bár ott másképp alakultak a dolgok. De így is jó volt. Hiába már az első történetben megkedveltem Sebastinat. Sajnáltam is. Nagy teher azért az ő képessége, de tetszett, hogy segített ahol tudott.A nyomozás érdekes volt és megrázó, mint mindig ha ilyen kegyetlen dolgokról ólvasok.
Amivel bajom volt, hogy túl hamar vége lett. Kicsit hiány érzetem van.
De csak ajánlani tudom a romantika kedvelőinek.

2 hozzászólás
Lovas_Lajosné_Maráz_Margit P>!
Nora Roberts: Bűbájosok

Donovan örökség 1
Ez jó kis csavaros, misztikus történet volt, nagyon tetszett. Szeretem az írónő fantasy történeteit. Van bennük, humor, szerelem és egy kis erotika. Mindig van krimiszál és sok titok, ami csak apránként, folyamatosan tárul elénk.
A szereplők nagyon kedvelhetőek, karakán hölgyek és kedves férfiak.

kiruu>!
Nora Roberts: Bűbájosok

Hú, de sajnálom, hogy eddig halogattam ezt a könyvet!
Morgana és Nash sztorija annyira tetszett. Érdekes, de forgatókönyv íróról még nem olvastam, de remélem ezek után fogok. Bár, Nash, egy kicsit lassan kapcsolt minden helyzetben, de azért imádom. Morgana stílusa lehengerlő, és rögtön kedvelhető karakter.
Mel és Sebastian sztorija annyira nem nyűgözött le, mert teljesen kiszámítható volt az egész, illetve nálam néhány kérdés megválaszolatlan maradt. Nem éreztem annyira részletesnek. Mel olyan példakép volt számomra, aranyos szereplő. Sebastiant nagyon megszerettem, főleg a lovak iránti szeretete miatt. Meg is találtam a kedvenc hasonlatom… Zihálva adta át magát a vágynak, mint egy tüzes mén, amikor megérzi a kanca illatát. :)


Népszerű idézetek

Niki_Salamon P>!

A szerelemnek megvan ugyanaz a rossz szokása,mint az udvarlásnak: gyakran házassággá fajul.

6 hozzászólás
Csoszi>!

A szerelem olyan, mint a levegő. Nem élhetünk nélküle.

129. oldal

Niki_Salamon P>!

Az a legfontosabb, hogy megéljük a jelen pillanatot a maga teljességében, még ha érezzük is,mi vár ránk a jövőben.

EnidD>!

„A legtisztább mágia a szívben lakozik.”

7. oldal, Harlequin kiadó

Csoszi>!

A világ legegyszerűbb bűbája magunkhoz láncolni egy férfit…

128. oldal

Niki_Salamon P>!

– A szerelem olyan, mint a levegő. Nem élhetünk nélküle.
– De hány lélegzetvétel után mondhatjuk, hogy ennyi már elég? (…) Honnan tudjuk mikor elég?
– Talán onnan, hogy boldogok vagyunk.

Csoszi>!

Akkor most beszéljünk a különféle varázslatokról!

77. oldal

Csoszi>!

ÚRISTEN! TE TÉNYLEG BOSZORKÁNY VAGY!

119. oldal

kiruu>!

Zihálva adta át magát a vágynak, mint egy tüzes mén, amikor megérzi a kanca illatát.


A sorozat következő kötete

Donovan örökség sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah J. Maas: Föld és vér háza
Ilona Andrews: Magic Bites – Pusztító mágia
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Csóti Lili: Hetedvérig
Lois Duncan: Locked in Time – Időbe zárva
Nalini Singh: Angyalárny
Gail Carriger: Szívtelen
Darynda Jones: Második sírhant
Amanda Stevens: Örök kísértés