Azúrkék ​égbolt 73 csillagozás

Nora Roberts: Azúrkék égbolt

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Amikor Jack Mercy meghal, húszmillió dollár értékű tanya tulajdonjoga száll örököseire. Három különböző anyától született három lánya találkozik, hogy meghallgassák a végrendeletet. A lányok azonban megdöbbenve hallják, hogy csak akkor kaphatják meg az örökséget, ha egy évig együtt élnek a tanyán. A sikeres forgatókönyvíró Tess számára, aki csak azért jött, hogy felmarkolja a pénzt és visszamenjen Hollywoodba, ez valóságos rémálom. Lilynek, aki erőszakos exférje elől menekül, menedék. És Willa számára, aki a tanyán nőtt fel, erőszakos behatolás jogos otthonába. Nővérek és idegenek. Most együtt néznek szembe a kihívással, hogy félretegyék keserűségüket és családként éljenek; megvédjék egymást a veszélyektől és egyesítsék erőiket egy brutális ellenség ellen, aki mindhármuk elpusztításával fenyeget.

Eredeti mű: Nora Roberts: Montana Sky

Eredeti megjelenés éve: 1996

>!
GABO, Budapest, 2008
508 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639632845 · Fordította: Bozai Ágota

Kedvencelte 16

Most olvassa 3

Várólistára tette 27

Kívánságlistára tette 20


Kiemelt értékelések

>!
Mrs_Curran_Lennart P
Nora Roberts: Azúrkék égbolt

Ez egy igazi izgalmas Roberts regény volt. Minden benne volt, amiért szeretem N.R. könyveit. Három nővér, akik most ismerkednek, három jóképű pasi, gyönyörű környezet és egy pszicho merénylő. Annak ellenére, hogy az egész történet egy montanai farmon játszódik, cseppet sem volt unalmas. Ráadásul az írónő reális képet festett az ott élők életéről. Marhák ellésétől a kerítések javítgatásáig mindenből ízelítőt kapunk. A három csajszit pedig a végére megkedveljük és együtt izgulunk velük. Az elején nekem csak Lily volt szimpatikus. Tess, aki a Hollywood gúnynevet kapja, igazi városi csaj, ellentétben a nyers Willával, a tehénpásztorral. A pasik közül pedig Adamet kedveltem leginkább.

6 hozzászólás
>!
Lynn
Nora Roberts: Azúrkék égbolt

Romantikus cowboy krimi. És ezzel nagyjából le is írtam.
A történet tetszett, egyszer olvasós, de annyira jó volt. Kicsit zavart, hogy olyan érzésem volt, mintha az írónő kiszámolta volna, hogy írt n+1 sornyi romantikát, akkor jöhet, n+1 sornyi krimi, aztán n+1 sornyi a marhapásztorkodásból.
Könnyed olvasmány, kikapcsolódásra jó. A helyszínre viszont szívesen elmennék.

>!
Paulina_Sándorné
Nora Roberts: Azúrkék égbolt

Az utóbbi idő csalódásai után, féltem a kezembe venni ezt a könyvet, mivel az ebből a könyvből készült filmet imádom. Szerencsére nem kellett csalódnom. Imádtam a lányokat – Willát, Tess-t és Lily-t. Szerencsére sikerült spoiler. Nagyszerűen alakultak a kapcsolatok mind a lányok között, mind a fiúkkal kapcsolatban. Nagyszerűen adja vissza az írónő mind a környezetet, mind a szereplők jellemét. Jó volt a történet krimi oldala is, izgalmas volt.

>!
mokus33
Nora Roberts: Azúrkék égbolt

Megvolt benne minden, amit egy ilyen romantikus krimitől elvárok, mint ahogy általában ezt már a Nora Roberts könyvektől megszoktam. Izgalmas volt a krimi, érdeklődéssel figyeltem a testvérek között alakuló kapcsolatot és természetesen a szerelmi szálat/szálakat is. Az írónő szokásos kliséi itt is megvoltak, mégis minden könyvébe tud valamilyen újdonságot is csempészni, amitől egyedivé válik: hol a helyszín, hol a szereplők közötti viszony nyújtja ezt. Most leginkább a testvérek különbözősége adta meg ezt a pluszt a könyvnek, jól lehetett érzékelni azt a folyamatot, ahogy fokozatosan közelednek egymáshoz, a történet végére már eltéphetetlen kötelék alakult ki a lányok között. A könyv lezárása viszont pici csalódást okozott, a krimi szál megoldása erőltetett volt, a szerelmi szálak lezárása pedig nagyon sziruposra sikeredett, emiatt vontam le fél csillagot, pedig először öt csillagot szerettem volna adni. Három napon keresztül nem volt lehetőségem olvasni, mégsem hiányzott igazán, hogy haladjak a könyvvel, nem agyaltam rajta, mi lesz a befejezés, ebből is látszik, hogy számomra ez a könyv nem volt öt csillagos:)

>!
schalby P
Nora Roberts: Azúrkék égbolt

Mint mindig fantasztikus volt a történet. Fordulatos izgalmas történet pörgős cselekménnyel.

>!
anesz P
Nora Roberts: Azúrkék égbolt

Azon kevés Nora Roberts regények egyike, amit először láttam filmen, csak aztán olvastam. Ami mindig csalódással jár, mert automatikusan a színészeket képzelem el szereplőkként. Persze próbálok elvonatkoztatni, de nehezen megy…
Szóval, az ötlet nagyon jó a három testvér összehozása, a különböző problémák, élethelyzetek, a kötelező egy év együtt töltése. A szokásos színvonalas szórakoztatás itt is megvan.

>!
Félcsi
Nora Roberts: Azúrkék égbolt

Az, hogy kedvenceltem, mindent elmond. :-) Nagyon szeretem, mert izgalmas, szerelmes, szórakoztató, kikapcsoló.
http://olvasnijo.blogger.hu/2012/04/19/nora-roberts-azu…

>!
Barbi0613
Nora Roberts: Azúrkék égbolt

Elsőnek a filmet láttam, és az annyira megtetszett, hogy úgy döntöttem elolvasom a könyvet is. Egyszerűen fantasztikusan jó! :) Imádom Nora Roberts könyveit! Mindenkinek csak ajánlani tudom aki szereti a krimis-romantikus történeteket.

>!
Jegvirag123
Nora Roberts: Azúrkék égbolt

Nagyon megszerettem ezt a könyvet. Bírtam Tess és Willa cívódását és Lily kitartását. És a pasik… Azta. Mindhárom királyfi fehér lovon. Bátrak, kitartóak és nagyon-nagyon cukik. A történet végig izgalmas és fordulatos.

>!
Fehérfoxi
Nora Roberts: Azúrkék égbolt

Nem vagyok valami nagy Nora Roberts rajongó, de ez a könyve egész kellemes meglepetésnek bizonyult.


Népszerű idézetek

>!
Leilaa

Néha messzire jutsz, ha olyasvalakit követsz, aki tudja, merre megy.

>!
Leilaa

Akarja. És az volt benne a
rejtély, hogy minél kevésbé akarta akarni, annál jobban vágyott erre a nőre.

>!
Leilaa

– Néha le kell nyelni azt, amit kiköpni nem tudsz.

>!
Leilaa

– Jézus Krisztus, szentizé! Az a kurafi mindig meg tudott nevettetni.
– Örülök, hogy ilyen mulatságosnak találod – mondta Tess; hangja reccsent, mint a jég. – Vigyoroghatsz rajta éjszakánként, míg én a világ végén hallgatom, hogyan nő a fű.

>!
limetta

– Adam, az anyád és Jack házasságkötésekor kötött megállapodás értelmében húszezer dollárt kapsz, vagy a Mercy Ranch két százalékos tulajdoni hányadát. Amelyiket választod. Az én véleményem az, hogy a százalék sokkal többet ér, mint a készpénz, de a döntés a tiéd.
– Ez nem elég! – csattant fel Willa, mire Lily összerezzent és Tess a homlokát ráncolta. – Ez így nem igazságos. Két százalék? Adam nyolcéves kora óta ezen a farmon dolgozik. Ő…

29. oldal

>!
Leilaa

Számára a harminc év alattiak kivétel nélkül potenciális seggfejek.


Hasonló könyvek címkék alapján

Nicholas Evans: A suttogó
Susan Mallery: Kisvárosi feleségek
Rachel Hauck: A menyasszonyi ruha
Lisa Kleypas: Érzéketlen aranyifjú
Margaret Mitchell: Elfújta a szél
Anita Diamant: A vörös sátor
Nicholas Sparks: Menedék
Tracy Chevalier: Leány gyöngy fülbevalóval
Jodi Picoult: Egyszerű igazság
Louisa May Alcott: Jó feleségek