Azúrkék ​égbolt 88 csillagozás

Nora Roberts: Azúrkék égbolt

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Amikor Jack Mercy meghal, húszmillió dollár értékű tanya tulajdonjoga száll örököseire. Három különböző anyától született három lánya találkozik, hogy meghallgassák a végrendeletet. A lányok azonban megdöbbenve hallják, hogy csak akkor kaphatják meg az örökséget, ha egy évig együtt élnek a tanyán. A sikeres forgatókönyvíró Tess számára, aki csak azért jött, hogy felmarkolja a pénzt és visszamenjen Hollywoodba, ez valóságos rémálom. Lilynek, aki erőszakos exférje elől menekül, menedék. És Willa számára, aki a tanyán nőtt fel, erőszakos behatolás jogos otthonába. Nővérek és idegenek. Most együtt néznek szembe a kihívással, hogy félretegyék keserűségüket és családként éljenek; megvédjék egymást a veszélyektől és egyesítsék erőiket egy brutális ellenség ellen, aki mindhármuk elpusztításával fenyeget.

Eredeti megjelenés éve: 1996

>!
GABO, Budapest, 2008
508 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639632845 · Fordította: Bozai Ágota

Kedvencelte 18

Most olvassa 3

Várólistára tette 34

Kívánságlistára tette 27


Kiemelt értékelések

Mrs_Curran_Lennart P>!
Nora Roberts: Azúrkék égbolt

Ez egy igazi izgalmas Roberts regény volt. Minden benne volt, amiért szeretem N.R. könyveit. Három nővér, akik most ismerkednek, három jóképű pasi, gyönyörű környezet és egy pszicho merénylő. Annak ellenére, hogy az egész történet egy montanai farmon játszódik, cseppet sem volt unalmas. Ráadásul az írónő reális képet festett az ott élők életéről. Marhák ellésétől a kerítések javítgatásáig mindenből ízelítőt kapunk. A három csajszit pedig a végére megkedveljük és együtt izgulunk velük. Az elején nekem csak Lily volt szimpatikus. Tess, aki a Hollywood gúnynevet kapja, igazi városi csaj, ellentétben a nyers Willával, a tehénpásztorral. A pasik közül pedig Adamet kedveltem leginkább.

6 hozzászólás
Lynn>!
Nora Roberts: Azúrkék égbolt

Romantikus cowboy krimi. És ezzel nagyjából le is írtam.
A történet tetszett, egyszer olvasós, de annyira jó volt. Kicsit zavart, hogy olyan érzésem volt, mintha az írónő kiszámolta volna, hogy írt n+1 sornyi romantikát, akkor jöhet, n+1 sornyi krimi, aztán n+1 sornyi a marhapásztorkodásból.
Könnyed olvasmány, kikapcsolódásra jó. A helyszínre viszont szívesen elmennék.

Silverlight>!
Nora Roberts: Azúrkék égbolt

Az egyik kedvenc történetem az írónőtől. Valószínűleg azért, mert csodálatos regény, melynek középpontjában egy bonyolult család áll. Nagyon jól megalkotott regény, ahol sok különböző karaktert sikerült összehoznia, s több szerelmi szálat is. Nagyon sok minden történik a sztoriban, de cseppet sem bonyolult az egész, nem követhetetlen, de szórakoztató a javából. A krimis vonal sem zavart az elején, aztán ahogyan durvultak az események, úgy egyre inkább megrázóbb jelenetek tűnnek fel. Szívem szerint kihagytam volna a gyilkos szemszögéből való részeket. Nagyon jó családregény. Szívesen beköltöztem volna a könyvben szereplő világba. Csodálatos táj, csendes farm. A könyvből készült film is nagy kedvencem. Bár nagyon sok mindenben eltér a könyvtől. Lényeges dolgokban is. A karakterek is néhol sántítottak. Willa jellemben hasonló, mint a könyvbeli, de az indián vérvonala nem igazán látszik rajta. Tess tipikus nagymenő, hisztérika. Lilly pedig visszahúzódó szereplőre sikeredett a filmen is. spoiler Annak ellenére, hogy a könyv és a film eltér egymástól mindkettő élvezhető, szórakoztató és úgy ahogyan van tetszik.

>!
GABO, Budapest, 2008
508 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639632845 · Fordította: Bozai Ágota
zöldelefánt P>!
Nora Roberts: Azúrkék égbolt

Keresztlányommal a filmet megnéztük párszor régen. Emiatt úgy gondoltam, hogy unalmas lesz a könyv. De nem az volt. Sokkal gyorsabban, könyebben haladtam vele, mint amire számítottam. Sok részletre nem emlékeztem a filmből. Így a könyv nyújtott régi új részleteket.
A tájak leírása, bemutatása nagyon tetszett. Szinte láttam magam előtt a montanai hegyeket. Imádtam.
Izgalmas történet. Szimpatikus szereplők. Ben ❤ :P A gazdálkodással kapcsolatos részeket is nagyon szerettem. Bírom az ilyen farmos történeteket.
Azt hittem vattacukrosabb lesz, de nem éreztem annak a gyilkosságok miatt. Számomra pont eléggé volt romantikus és félelmetes. Ha Nora Roberts többi könyve is ilyen, akkor még fogok tőle olvasni.
Elemezhetném jobban az eseményeket, hogy pl vicces volt mikor a három lány elment wellnes hétvégére vagy, hogy mennyire tetszett a Willa és Ben „játszadozása”. Vagy azt, hogy milyen jól volt leírva Bess és Tess, valamint Willa és a két nővére eleinte nem éppen kedves kapcsolata. És hogy ez szinte érszevétlenül alakul át szeretetté…. szóval sok mindenre kitérhetnék, de inkább most megyek és megnézem a filmet. :)
Megnézetem a filmet. Itt is a könyv sokkal sokkal jobb. Olyan sok mindenben eltértek tőle, amitől nem lett volna muszáj…és ettől borzalmasan gagyi lett.

Paulina_Sándorné P>!
Nora Roberts: Azúrkék égbolt

Az utóbbi idő csalódásai után, féltem a kezembe venni ezt a könyvet, mivel az ebből a könyvből készült filmet imádom. Szerencsére nem kellett csalódnom. Imádtam a lányokat – Willát, Tess-t és Lily-t. Szerencsére sikerült spoiler. Nagyszerűen alakultak a kapcsolatok mind a lányok között, mind a fiúkkal kapcsolatban. Nagyszerűen adja vissza az írónő mind a környezetet, mind a szereplők jellemét. Jó volt a történet krimi oldala is, izgalmas volt.

mokus33>!
Nora Roberts: Azúrkék égbolt

Megvolt benne minden, amit egy ilyen romantikus krimitől elvárok, mint ahogy általában ezt már a Nora Roberts könyvektől megszoktam. Izgalmas volt a krimi, érdeklődéssel figyeltem a testvérek között alakuló kapcsolatot és természetesen a szerelmi szálat/szálakat is. Az írónő szokásos kliséi itt is megvoltak, mégis minden könyvébe tud valamilyen újdonságot is csempészni, amitől egyedivé válik: hol a helyszín, hol a szereplők közötti viszony nyújtja ezt. Most leginkább a testvérek különbözősége adta meg ezt a pluszt a könyvnek, jól lehetett érzékelni azt a folyamatot, ahogy fokozatosan közelednek egymáshoz, a történet végére már eltéphetetlen kötelék alakult ki a lányok között. A könyv lezárása viszont pici csalódást okozott, a krimi szál megoldása erőltetett volt, a szerelmi szálak lezárása pedig nagyon sziruposra sikeredett, emiatt vontam le fél csillagot, pedig először öt csillagot szerettem volna adni. Három napon keresztül nem volt lehetőségem olvasni, mégsem hiányzott igazán, hogy haladjak a könyvvel, nem agyaltam rajta, mi lesz a befejezés, ebből is látszik, hogy számomra ez a könyv nem volt öt csillagos:)

schalby P>!
Nora Roberts: Azúrkék égbolt

Mint mindig fantasztikus volt a történet. Fordulatos izgalmas történet pörgős cselekménnyel.

baba03 P>!
Nora Roberts: Azúrkék égbolt

Nagyon jó volt ez a történet is. Sikerült a három lánytestvért nagyon különböző karakterekből összehozni, ami megadta az alaphangulatot. Meg kell, hogy mondjam az elején nekem csak Willa volt szimpatikus, bejött a stílusa, hiába voltt nagyon mogorva, mufurc és parancsoló. Tess a nagyvárosi dáma, valahogy nem állt közel hozzám, Lilly meg olyan csendes és visszahúzódó volt. Azonban ahogy haladt előre a történet és megszerették egymást a lányok, úgy szerettem meg én is őket. A kezdeti ellenségeskedésből bajtársiasság és szeretet lett.
Na és a fiúk. Mindhármat imádtam, de a kedvenc megintcsak Ben. :-) Adam és Nate is nagyon aranyosak voltak, jó csapatot alkottak ők hatan.
A gyilkos és a kiléte engem meglepett, ahogy haladt előre a történet és egyre durvább, gyomorforgatóbb lett úgy szörnyűlködtem én is. Végig spoiler, aztán mikor ő is meghalt, csak pislogtam, hogy akkor most mi van? Sosem gondoltam, volna erre a csavarra.
Ami hatalmas pozitívum, az a tájnak, a montanai farmnak és a környéknek a leírása. Valami olyan hihetetlenül szemlélteti Nora Roberts a helyszínt, ahol játszódik, hogy szinte mindent magam előtt látok. Nagyon szívesen élnék én is a farmon, csakúgy, mint Willa.

anesz P>!
Nora Roberts: Azúrkék égbolt

Azon kevés Nora Roberts regények egyike, amit először láttam filmen, csak aztán olvastam. Ami mindig csalódással jár, mert automatikusan a színészeket képzelem el szereplőkként. Persze próbálok elvonatkoztatni, de nehezen megy…
Szóval, az ötlet nagyon jó a három testvér összehozása, a különböző problémák, élethelyzetek, a kötelező egy év együtt töltése. A szokásos színvonalas szórakoztatás itt is megvan.

BezTina>!
Nora Roberts: Azúrkék égbolt

Előbb a filmet láttam, és csak aztán olvastam a könyvet. Mind tudjuk a könyv legtöbb esetben fényévekkel jobb mint a film. Itt kelemesen csalódtam, a film elenyészően tért el a könyvtől.


Népszerű idézetek

Leilaa>!

Néha messzire jutsz, ha olyasvalakit követsz, aki tudja, merre megy.

Leilaa>!

Akarja. És az volt benne a
rejtély, hogy minél kevésbé akarta akarni, annál jobban vágyott erre a nőre.

Leilaa>!

– Jézus Krisztus, szentizé! Az a kurafi mindig meg tudott nevettetni.
– Örülök, hogy ilyen mulatságosnak találod – mondta Tess; hangja reccsent, mint a jég. – Vigyoroghatsz rajta éjszakánként, míg én a világ végén hallgatom, hogyan nő a fű.

zöldelefánt P>!

Egy pillanatra megállt, csak hogy megcsodáljon egy szép mezőt a hegygerincen. Tehenek legeltek rajta, a szélén csörgedező patak. Gyönyörködött az őszi vadvirágokban, madarak énekében. Azon tűnődött, hogy szeretheti bárki a város nyüzsgő utcáit, az emberekkel és problémákkal zsúfolt házakat jobban, mint ezt a látványt.

zöldelefánt P>!

Vigyázat! Felnőtt tartalom.

– Kibaszott sörösdobozokat hagyott maga után. – Pickles állva evett – Mintha a saját hátsó udvarában lenne. Le kéne lőni az ilyet.

Leilaa>!

– Néha le kell nyelni azt, amit kiköpni nem tudsz.

limetta>!

– Adam, az anyád és Jack házasságkötésekor kötött megállapodás értelmében húszezer dollárt kapsz, vagy a Mercy Ranch két százalékos tulajdoni hányadát. Amelyiket választod. Az én véleményem az, hogy a százalék sokkal többet ér, mint a készpénz, de a döntés a tiéd.
– Ez nem elég! – csattant fel Willa, mire Lily összerezzent és Tess a homlokát ráncolta. – Ez így nem igazságos. Két százalék? Adam nyolcéves kora óta ezen a farmon dolgozik. Ő…

29. oldal

Leilaa>!

Számára a harminc év alattiak kivétel nélkül potenciális seggfejek.


Hasonló könyvek címkék alapján

Maya Banks: Hajnali visszhangok
Julie James: Az a gyanúm, szerelem
Julie Garwood: Teljes gázzal
Jennifer Ashley: Lord Mackenzie tébolya
Christina Dodd: Csábító hazugság
Darynda Jones: Második sírhant
Calia Read: Szétcsúszva