Az ​udvarház 71 csillagozás

Nora Roberts: Az udvarház

Nora ​Roberts, a Napa-völgy buja szőlőskertjeitől a kortalanul szép Velencébe jut el a történettel. Családi összeütközésről és halálos titokról egyaránt szó esik, melyek a büszke örökséget fenyegetik megsemmisüléssel.Sophia Giambelli sosem izgult, ha versenyeznie kellett. A Giambelli-cég borai már három nemzedék óta világhírűek. A lány, aki a család büszkesége és egyúttal a cég magasan képzett PR-szakembere, szereti és kitűnően végzi a munkáját. Ám a dolgok változnak a Giambelli-udvarházban. Teresa bejelentette, hogy egyesülnek a MacMillan család borászatával, és ezzel Sophia új szerepkört kap. Okos üzletasszony, ezért tudja, hogy mindenre fel kell készülnie… De nincs felkészülve Tyler MacMillanre. Utasítják őket, hogy szorosan működjenek együtt. Sophiának meg kell tanítania Tylert a marketing minden csínjára-bínjára, ahogy a férfinak is meg kell mutatnia, hogyan kell nekigyürkőzni a munkának, és használni a napot, az esőt, a földet, hogy a legédesebb szőlőfürtöket varázsolják elő… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2001

>!
GABO, Budapest, 2003
634 oldal · puhatáblás · ISBN: 9639421669 · Fordította: Király Zsuzsa

Kedvencelte 8

Most olvassa 1

Várólistára tette 20

Kívánságlistára tette 13


Kiemelt értékelések

Silverlight>!
Nora Roberts: Az udvarház

Az első pár oldalt követően gondolkodtam, hogy abba hagyjam-e. Annyira részletekbe menően egyszerre sok embert kellett volna megjegyezni, hogy egy idő után azt sem tudtam ki kicsoda, és kinek a kije. Szerencsére tovább olvastam. Nem egy szuper fantasztikus olvasmány, s nem kapna öt csillagot, de azért egész jó történet. Sok gondolkodást és munkát igényelt az írónőtől. A borászattal foglalkozó családé a főszerep. Bőven akad benne intrika, gonoszság, s mellé társulva bűntény. Két szerelmi szál is fut egyszerre, ami eleinte azt gondoltam, hogy idegsítő lesz, de nem, nagyon tetszett így. Sőt kifejezetten izgalmassá tette. Sok minden hamar kiderül, de azért bőven akad meglepetés is. Szerettem az egészet, hiszen se túl félelmetes nem volt, sem túl érzelmes. Nem viselt meg lelkileg, és tudtam aludni is tőle. Ezt már tudom értékelni egy könyvben. Amúgy is szeretem az írónő könyveit, de szeretem, ha találok tőle számomra újdonságot is.

>!
GABO, Budapest, 2003
634 oldal · puhatáblás · ISBN: 9639421669 · Fordította: Király Zsuzsa
gyuszi64>!
Nora Roberts: Az udvarház

2020/48.
A regény 2001-es, az írónő ereje teljében volt. Sok szálat visz, de biztosan tartja őket a kezében. A krimivonal is végig jelen volt, a romantikus több vonalon, elég jók lettek a szereplők-közi leírások.
Kicsit kurtán lett vége.

TamlinLover>!
Nora Roberts: Az udvarház

Nagyon tetszett, nem okozott csalódást az írónő. Romantika és krimi elegyét mindíg is szerettem és az írónő nagyon jól megtalálja köztük az egyensúlyt. Izgalmas, érdekes és fordulatos volt. Gyönyörűek voltak a helyszínek és a karakterek is szerethetőek. Érdekes volt a krimi szál, bár nem sikerült kitalálnom, hogy ki volt a gyilkos.

Paulina_Sándorné P>!
Nora Roberts: Az udvarház

Nagyon ott van az írónőnek ez a könyve. Három generáció története, három hihetetlen nőszeméllyel a középpontban. Imádtam Teresát, bár ő volt a legöregebb, de egy hihetetlenül erős nő, aki nagyszerűen irányít. spoiler Pilar, amilyen gyengének látszik az elején, a végére megtalálja az útját. Tetszett, hogy David, nem úgy támogatta, hogy pátyolgatta, hanem utat mutatott neki, rákényszerítve, hogy álljon fel és higgye el, hogy igenis értékes ember. Sophia eleinte egy merev nőnek tűnt, de csak Tyler kellett mellé. Imádtam őket együtt. Megvolt a könyvben a nyomozás, a romantika, a meglepetés spoiler Imádtam David gyerekeit is. Maddy okozott pár kacagtató helyzetet.

Ani249>!
Nora Roberts: Az udvarház

Nora Roberts hozza a megszokott szintet. Romantikus, humoros, és hozzá a krimi is. Mellé kapunk a Napa völgyből egy családi borászatot, Olaszországot. Sophia és Tyler mellett is kapunk még romantikát. A gyilkosra egész végig csak gyanakodni lehet, semmi sem biztos. Izgalmas és fordulatos történet!

Crona>!
Nora Roberts: Az udvarház

Nagyon izgalmas és érdekes könyv. Nagyon tetszett hogy csak a végén derült ki hogy ki a gyilkos. (ÉS nem is az volt akire én tippeltem.) :)

Kriana>!
Nora Roberts: Az udvarház

Valamikor én már olvastam ezt a könyvet. Ebben egészen biztos vagyok, mert voltak részek, amelyek felettébb ismerősek voltak.
De akár olvastam már, akár csak most vettem először kézbe, azt kell mondanom, nagyon tetszett.
Igazán kellemes, üdítő olvasmány volt. Felettébb bájos, szerethető elegye a romantikus regényeknek, és a krimiknek. Nora Roberts nagyon jól megteremtette az egyensúlyt a két műfaj között. Felváltva izgulhattam a szereplőkért, és olvadozhattam a romantikus részeken. :)
Nem mellesleg pedig kicsit közelebbről is megismerkedhettem a borkészítés folyamatával.

A szereplők, az egész Giambelli família nagyon szimpatikus és szerethető, az az igazi, zajos olasz család, akik tűzön-vízen át kitartanak a szeretteikért.

Keli>!
Nora Roberts: Az udvarház

Az olvasás hossza nem a könyv miatt, csupán az időhiány miatt van! Nora Roberts jó! Többet nem is nagyon kell mondani!

schalby P>!
Nora Roberts: Az udvarház

Nagyon jó kis könyv és a történet is érdekes. Tetszettek a családi kapcsolatok és azok alakulása. Romantika és krimi az a két dolog ami szerintem nagyszerűvé tesz egy Roberts könyvet.

Lynn>!
Nora Roberts: Az udvarház

Gazdagok és szépek, irigyek és még szebbek, ármány és szerelem, pár golyó, egy kis méreg, némi szenvedély és sok bor, gyönyörű helyszínek, általam tipikusnak gondolt olasz család, női írótól, nőknek. Leginkább vízparti nyaralásra. De azért tetszett, kikapcsolt.


Hasonló könyvek címkék alapján

Jodi Picoult: Tizenkilenc perc
Gail Carriger: Blameless – Szégyentelen
Julie Garwood: Árnyéktánc
Jodi Picoult: Egyszerű igazság
Jodi Picoult: Ítélet
Darynda Jones: Második sírhant
Lisa Jackson: Ébredés
Amanda Quick: Míg a halál el nem választ