Az ​Oromház rejtélye 87 csillagozás

Nora Roberts: Az Oromház rejtélye Nora Roberts: Az Oromház rejtélye

Whiskey ​Beach csodálatos tengerpartja minden évben rengeteg turistát vonz a környékre. A hely legjellegzetesebb épülete a part egyik sziklájára épült Oromház, amely már nemzedékek óta a Landon család otthona. Eli Landon, a sikeres ügyvéd ugyan Bostonban él, de a szíve mindig oda húzza vissza. Amikor a felesége brutális gyilkosság áldozata lesz, sokáig őt vádolják a bűntény elkövetésével. Tudja, hogy addig nem moshatja tisztára a nevét, amíg meg nem találják Lindsay gyilkosát. Az élete romokban hever, az állását elveszítette, ezért örül, amikor nagyanyja, Hester Landon felajánlja, hogy költözzön az Oromházba, és gondoskodjon az otthonáról, amíg ő felépül egy súlyos baleset után. Abra Walsh életében is voltak nehéz időszakok, mielőtt Whiskey Beachbe költözött, hogy itt kezdjen új életet. A nő jógafoglalkozásokat tart, ékszereket készít, segít az idős szomszédainak, felszolgál a falu bárjában, és ő Hester Landon bejárónője is. Természetesnek veszi, hogy Eli odaköltözése után róla is… (tovább)

Eredeti mű: Nora Roberts: Whiskey Beach

Eredeti megjelenés éve: 2013

>!
GABO, Budapest, 2014
588 oldal · ISBN: 9789634060079 · Fordította: Gondáné Kaul Éva
>!
GABO, Budapest, 2014
588 oldal · ISBN: 9789636898809 · Fordította: Gondáné Kaul Éva

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Eli Landon · Abra Walsh


Kedvencelte 5

Most olvassa 1

Várólistára tette 40

Kívánságlistára tette 27


Kiemelt értékelések

>!
zuna19 P
Nora Roberts: Az Oromház rejtélye

„– A boldogságot nem szabad halogatni, hanem meg kell ragadni.”

Most az első gondolatom, a könyv befejezése után, hogy mennyire gáz is ez a gyilkos páros! Leírva nem olyan szép mondat ez. De most ez jött. Aki olvasta a könyvet az úgyis érteni fogja. spoiler Ez a könyv is bebizonyítja mennyire meg tudja az embert a nagy kincs bolondítani, hogy még téveszméi is vannak az illetőnek. Teljesen kifordultak magukból a szereplők. Mint az lenni szokott az ilyen sztorikban.

Szeretem Nora Roberts hosszabb könyveit.
Bevallom, hogy elég sokáig nem akart beindulni a könyv, de még az uncsi részeket is élvezettel olvastam. De ezt teljesen komolyan mondom. Én egy kicsit több romantikát szerettem volna, nekem ez most valahogy kevés volt. A vége sem tetszett igazán. Nagyon hamar lett vége. Már ha majdnem 600 oldal, az írónő írhatott volna valamivel komolyabb zárást.
A mellékszereplők az elején elég sokat szerepeltek, de a felénél mindenki eltűnt. Ezen csodálkoztam. Furcsa volt nagyon, az biztos.
Valahogy ez most nem lett kedvenc, de nagyon örülök, hogy elolvastam.

SPOILER
Eli tökéletes áldozatnak bizonyult, a felesége megölésére. Meghurcolták, tévesen vádolták. Családja végig kiállt mellette, ez is segített neki a túléléshez.
De legjobban Abra felbukkanása volt az, ami gyökeres változást idézett elő nála.
Segített neki újra a normális kerékvágásba terelnie Eli-t.
Közösen mindennel szembe tudnak nézni. Erős egyéniségek. Együtt még többek is lettek. Kedvelhetőek voltak nagyon.

14 hozzászólás
>!
Arianrhod MP
Nora Roberts: Az Oromház rejtélye

Robertset régen nagyon szerettem, bár elég vérszomjas női szerző. Azután annyi fércet adott ki a kezéből, amikor már sikeríró lett, hogy nem követtem a „fejlődését”. Ha időnként mégis elolvasom egy-egy újabb könyvét, mindig megállapítom, hogy azért még mindig tud. Ha akar… Most akart.

Ez a könyv is egy kellemes csalódás volt, izgalmas, eseménydús nyomozás, kincskeresés, kalózok és jógaórák, és csak a könyv felénél jöttem rá, ki a gyilkos. (Bár azért sejtettem…) Ez már haladás, az előző olvasásaimhoz képest, amikoris majdnem azonnal….

Ami különösen érdekelt, az a férfi főhős küzdelme, ugyanazzal a problémával, amivel én is szembenéztem. Egy ügyvéd, akinek külső körülmények és az emberi rosszindulat vet véget a megszokott életének. Akit a mélységes depresszióból az összetartó család, majd a megtalált hivatás, és a váratlan szerelem hoz vissza a tevékeny életbe. Annyi minden ismerős volt, teljesen át tudtam érezni a kétségbeesését, a vívódásait, a bizalmatlanságát, a szorongásait.

Kellenek ilyen könyvek az embernek, reményt adnak, azon túl, hogy kellemesen elszórakoztatnak.

>!
Navi P
Nora Roberts: Az Oromház rejtélye

Jó kis Nora Roberts-könyv. Szerelem, megbocsájtás, újrakezdés, krimi, akció. Jó, de valahogyan lapos. Nem tudom, nekem hiányzott belőle a szikra

2 hozzászólás
>!
Edina_Varga
Nora Roberts: Az Oromház rejtélye

Régen olvastam már Nora Roberts könyvet, s az emlékeimben ennél sokkal jobbnak élt mindegyik. Az elejét nagyon untam, már azon voltam, hogy fel is adom. Szerencsére megint csak kitartó voltam, mert szép lassan beindult a könyv. Ám az a rengeteg unalmas monológ nagyon zavart. Ahogy most ez a nyálas, minden szép lesz és minden jó lesz, csak hinned kell benne, romantika is. A krimi, a nyomozás, a titkok, rejtélyek viszont nagyon jól kidolgozottak voltak, csak ezért kapta meg a 3,5 csillagot. Bár ebbe is bele lehet kötni, mert itt is idegesítő volt a sok sok könyv, amit olvastak a kincsek miatt. Viszont tetszett a negatív nyomozó karaktere mellé beállított vidéki, kedves, figyelmes nyomozó ellentét. Ahogy a végére belevitt csavar is. Kár, hogy az utolsó oldalakon, megint Abra túlbuzgó karaktere nyomta el a boldog véget. Nekem ő már nagyon sok volt, annak ellenére is, hogy eleinte még nagyon kedveltem. Nem csak lendületes volt, de okos, értelmes is. Sajnálom, hogy ennyire nyomulós újhippi lett belőle.
Eli tökéletesre sikerült. Élt egy gazdagok által szinte teljesen bevett szokás szerinti felszínes életet, amiből a neje meggyilkolása miatt kizökkent. Belesüllyedt a hirtelen jött „nyomorba”, hiába volt okos és dolgos ifjú, csak követte a társadalmi szokásokat. Önsajnálat, menekülés, megbújás. Szerencséjére ott volt neki Hester, egy talpraesett nagyi. Ha nem is egészen így tervezte az unoka talpra állítását, végig jól fogta össze a dolgokat. Abra és Hester segítségével végül visszatért az élők közé és újra meglátta a mindennapok csodáját. Előnyére vált változásokon keresztül döcögve sikerült maga mögött hagynia a múltját…

>!
Mrs_Curran_Lennart P
Nora Roberts: Az Oromház rejtélye

Jó kis romantikus krimi volt izgalmas jelenetekkel és egy kis románccal. Eli és Abra kapcsolata törvényszerű volt. Ebben a történetben a női főhős karaktere sikerült jobban, igazi energiabomba, lehengerlő egyéniség. Mindig irigyeltem az ilyen pörgős embereket. Abra millió dolgot csinál egyszerre – bejárónő, gyógymasszőr, jógát oktat, péntekenként felszolgál és ékszereket is készít. Hozzá képest Eli egy unalmas exügyvéd, aki könyvet ír. Abra pedig megtanítja újra élvezni az életet. Persze kapunk egy erőszakos betörőt is, aki a gyilkosságtól sem riad vissza és megkeserìti hőseink életét. Az 584 oldal ellenére sem éreztem vontatottnak, nagyon jól kidolgozott szereplőket kaptunk a mellékszereplők tekintetében is és egy olyan kisvárost, ahol én is szívesen élnék. Eli családja pedig csupa kedvelhető karakter.

>!
kiruu P
Nora Roberts: Az Oromház rejtélye

Bele lehet szeretni egy képzeletbeli házba?
Egy újabb fantasztikus krimi Nora Roberts tollából. Hálát adtam istennek, amiért nincs alagsorunk. :D
Abra csodálatos szereplő. Annyira tetszett a vidám, változatos és anyáskodó stílusa.
Elivel nem volt bajom, a nevét leszámítva. Nekem folyton egy nő jutott róla eszembe, mert az Eli az lány név, szerintem. Barbie kell nekem! :))
Két tippem volt a gyilkosra, az egyik a gyilkos lett, a másik a lefizetett társa. Viszont nem gondoltam volna, hogy az a valaki ölte meg Lindseyt. Azon nagyon meglepődtem.
Nagyon tetszett ez a könyv, izgalmas, romantikus, gyönyörű helyszínnel.

4 hozzászólás
>!
Crona
Nora Roberts: Az Oromház rejtélye

Szerintem ez az egyik legjobb könyve Nora Robertsnek!
Nem csak a borítója szép, de még a történet is nagyon jó. :)
Soha nem találtam volna ki , hogy ki a gyilkos benne.
Nagyon tetszett benne Abra a vidámsága miatt. Barbiet imádtam benne, :) :)
Elivel csak egy bajom volt a neve.Az elején azt hittem hogy nő. A neve miatt. :)
Minden más tetszett, szépek a helyszínek, a szereplők is tetszettek .
Érdemes volt megvenni és elolvasni ezt a könyvet,az egyik kedvencem lett! :)

>!
Judit91
Nora Roberts: Az Oromház rejtélye

A könyv elejét untam, lassan indult be a cselekmény, de szerencsére nem adtam fel, lassan beindult a könyv.
A nyomozás, a titkok, a rejtélyek jól kidolgozottak voltak. spoiler
Eli érdekes karakter volt, jó volt olvasni, spoiler.
Abra aranyos lány, bár időnként már sok volt.
Összességében tetszett a könyv.

>!
BakuraAndrea
Nora Roberts: Az Oromház rejtélye

Úgy tűnik nagyon rákaptam az írónő krimijeire.
Tetszenek ezek a 600 oldalas könyvek. Tömények, de mégis kevés az összes. Magával ragadóak. Igazán izgalmasak.
Inkább ezeket szeretem, nem a romantikusokat.
Fordulatosra sikerült a sztori. Erre a vég kifejlettre nem is gondoltam. Igaz nekem is volt egy két ötletem, de tutira nem ez.

3 hozzászólás
>!
Gorkie P
Nora Roberts: Az Oromház rejtélye

Ismét egy fantasztikus könyv az Írónő tollából!
Imádtam minden sorát, a történetet és ahogy felépítette!
Imádom Whiskey Beachet! Tetszettek a házak nevei, a tenger part, a hangulata.
Imádom a szereplőket, a történetüket, a stílusukat! Ahány szereplő, annyi egyéniség!
Végig érdekes, igzalmas volt, fokozatosan derült fény mindenre és a végén jött egy csavar is.
Mindig fokozatosan tárult fel 1-1 rész az Oromházból, így nem egy unalmas leírás lett
Itt-ott belecsempészett humor is tetszett.
Már az első pár bekezdés után rájöttem, hogy mennyire hiányoztak Nora Roberts könyvei és nem is értem mostanában miért hanyagoltam őket hiszen régen is nagyon szerettem. Ezen változtatni fogok. :)


Népszerű idézetek

>!
zuna19 P

– Egy szerelmes nő olvasni tud a gondolatokban.

538. oldal

>!
zuna19 P

– Megyek, mert nemsokára havazni fog.
– Ilyenkor legjobb a tűz mellett, egy jó könyvvel. Nos…

41. oldal

>!
zuna19 P

– A haraszt azért zörög, mert valaki zörgeti.

43. oldal

>!
zuna19 P

– Sokkal többet adtál nekem egy olvasószemüvegnél.

464. oldal

>!
zuna19 P

A férfi a lányra nézett, és rémült pillantással a bal vállára irányította a fénysugarat.
– Ajaj…
A lány ugrándozni és pörögni kezdett, egyik kezében a poharat, a másikban az üveget tartva.
– Rajtam van? Vedd le! Azonnal vedd le rólam!
Abra elhallgatott, mert a férfi nevetni kezdett. A mélyről fakadó, szívből jövő nevetés furcsa érzést gerjesztett a lány szívében. De a harag hamar elnyomta ezt a váratlan érzelmet.
– A csudába, Eli! Te is olyan gyerekes vagy, mint minden férfi!
– Egyedül elintéztél egy betolakodót a sötétben, és most egy képzeletbeli pók miatt sikoltozol, mint egy lány?
– Mivel lány vagyok, természetes, hogy úgy sikoltozom. – Abra teletöltötte a poharát, és szinte egy hajtásra felhajtotta. – Ez aljas volt.
– De vicces. – A férfi megragadott egy szelepet a generátoron, és el akarta fordítani. A csavar nem mozdult. Megmozgatta a vállát, és megint próbálkozott. – A fenébe!
– Akarod, hogy meglazítsam neked, nagyfiú? – kérdezte Abra, és megrebegtette a szempilláit.
– Gyerünk, jógakirálynő.
A lány megfeszítette a bicepszét, és szorosan a férfi mellé állt. Két erőteljes próbálkozás után hátralépett.
– Elnézést, de nem megy. Egyértelmű, hogy rá van hegesztve.
– Nem, csak rozsdás, régi, és aki utoljára rácsavarta, hősködni akart. Szükségem van egy csavarkulcsra

147-148. oldal

>!
zuna19 P

– Öregasszonyos jógát csináltatsz velem.

369. oldal

>!
zuna19 P

– Bizonyára fáradt vagy. Hazaviszlek.
– Inkább éber vagyok, mint fáradt. Nem kellett volna kávét innom. Ne maradj itt áram nélkül. Lehűlt a levegő, és nincs se világítás, se szivattyú, se víz. Van egy vendégszobám, meg egy elég kényelmes heverőm a nappaliban. Azt választod, amelyiket akarod.
– Nem, köszönöm. Ezek után nem szívesen hagynám üresen a házat. Lemegyek, és beindítom a generátort.
– Rendben. Én is lemegyek veled, aztán majd lányosan viselkedem, és alkalmatlan szerszámokat nyomok a kezedbe. Lehet, hogy te is ügyetlen vagy, de agyon tudod taposni a pókokat. Tudom, hogy ez nem helyes, mert hasznos jószágok, de ki nem állhatom a pókokat.
– Tudok férfiasan viselkedni, és magam is megtalálom a megfelelő szerszámokat. Te inkább aludjál.
– Még nem állok rá készen. – A lány megborzongott. – Ha nincs ellenedre a társaságom, akkor inkább veled maradnék, és én is lemennék az alagsorba. Főleg, ha kapok egy pohár bort is.
– Persze. – Hiába hősködött Abra a barátnője előtt, most már látszott rajta, hogy nem szívesen marad egyedül a házában.
– Akkor mindketten berúgunk, aztán nekiesünk a generátornak

143-144. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Stephenie Meyer: A Vegyész
Joël Dicker: A Baltimore fiúk
Robert Crais: A gyanúsított
Agatha Christie: A kutya se látta
Rainer Bernfeld: Szép kis meglepetés
A. J. Rich: Aki a tenyeredből eszik
Arthur Conan Doyle: A sátán kutyája
Szamos Rudolf: Kántor a nagyvárosban
Nógrádi Gábor: Marci visszavág
Szamos Rudolf: Kántor és Lux a vagány