A ​tudás kulcsa (Kulcs-trilógia 2.) 94 csillagozás

Nora Roberts: A tudás kulcsa Nora Roberts: A tudás kulcsa

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Mindhárom lány félistennő, és valamilyen különleges adottsággal rendelkeznek. Az elsőé a művészet vagy a szépség, a másodiké a tudás vagy az igazság, a harmadiké pedig a bátorság vagy a vitézség adománya. Egy gonosz varázsló megátkozza a lányokat. Ellopja a lányok lelkét, és bezárja egy üvegdobozba, amit a Lelkek Ladikujának hívnak. Három kulcs van a ládához, amelyet csak emberi kéz nyithat ki. Amikor a keresés sikeresen befejeződik, kinyílik a Lelkek Ládikaja, és az Üveglányok kiszabadulnak. Három kulcs. Három nő. Mindegyiknek 28 nap áll rendelkezésére, hogy végigvigyen egy veszélyes kutatást. Ha az egyikük elbukik, mind elvesztek. Ha mindegyikük kiállja a próbát, pénz, hatalom és boldogság vár rájuk. Többre van szükségük a puszta értelemnél és eltökéltségnél. Meg kell nyitniuk a szívüket és az elméjüket. És hinniük kell, hogy minden és bármi lehetséges. Dana számára mindig is a könyvek jelentették a legnagyobb élvezetet. Neki a tudás kulcsát kell megkeresnie.

Eredeti megjelenés éve: 2003

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Romantika rózsái GABO

>!
GABO, Budapest, 2012
398 oldal · ISBN: 9789636895495 · Fordította: Tóth Gizella
>!
GABO, Budapest, 2005
396 oldal · ISBN: 9637318062 · Fordította: Tóth Gizella

Kedvencelte 9

Most olvassa 1

Várólistára tette 18

Kívánságlistára tette 19

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

zuna19>!
Nora Roberts: A tudás kulcsa

A tudás kulcsa számomra egy fokkal jobb volt, mint A fény kulcsa.
Izgalmasabb és pörgősebb volt, de még így is soknak éreztem, kicsit untatott.
Malory és Flynn története lassan indult be, de nagyon kíváncsian kezdtem bele a folytatásba. Megérte belevetnem magamat, mert Dana és Jordan párosát jobban megszerettem. Kedvelhetőbbek voltak.

Amaryll87>!
Nora Roberts: A tudás kulcsa

Szerintem ez a könyv még izgalmasabb volt, mint az első. Dana és Jordan igazán bátrak voltak. Harcosok. Sokkal nehezebb, és veszélyesebb feladat jutott nekik, mint Malorynak és Flynn nek. De mivel a szerelem mindent legyőz, ők is boldogan élnek amíg meg nem halnak.Zoé fia, Simon hatalmas kissrác, tetszenek a beszólásai, megnevettettek. Kíváncsi leszek a harmadik részre, hova tudja még fokozni a cselekményt az írónő.

cicus61 P>!
Nora Roberts: A tudás kulcsa

Nagyon szerettem ezt a részt is. Most Dana története következett. Ahogy megpróbál felnőni a feladathoz és átértékeli kapcsolatát Jordanhez. Az első résznél kicsit pörgősebb volt, mert ugye itt már nem kellett felvezetni a történetet, csak az akció volt. Dana és Jordan párosa szuper lett és mivel Dana is könyvmoly, közel áll a szívemhez :) Jordannal összeillenek, mivel ő író, tehát a két „tudós” párosa szuper. Kane a gonosz is felpörög, hiszen már egy kulcs megvolt, bele kell húznia neki is. Jó kis vége is lett és kíváncsian várom az utolsó részt, biztos jó akciódús lesz és nagyon kíváncsi vagyok a végére.

Navi>!
Nora Roberts: A tudás kulcsa

Tovább folytatódik az Üveglányok története. Most Danán és Jordanen a sor, hogy megszerezzék a kulcsot. Nagyon ötletesen volt megoldva, hogy hol kell keresni a 2. kulcsot. Kane egyre agresszívebb, de ők is egyre ügyesebbek. Természetesen a vége happy end, két értelemben is. Dana és Jordan párosa közelebb áll hozzám, mint Malory és Flynn kettőse, de ez valószínűleg csak azért van így, mert egy kicsit hasonlítok Danára. Akarat, bizonytalanság, céltudatosság.
kíváncsi vagyok, hogy fejeződik be a trilógia, gyorsan neki is állok Zoe történetének :)

Niki_Salamon>!
Nora Roberts: A tudás kulcsa

Szerettem ezt a kötetet is. Mindegyik szereplő vicces – vagy igazából NR az –, jókat mulattam rajtuk. Ez a rész sokkal jobb volt, mint az előző. Izgalmasabb, eseménydúsabb volt. Hiába úgymond Dana könyve, mégis több szerepet kap Zoe és kisfia is, és az alakuló kapcsolatuk Braddel is.
Dana-t már csak azért is imádom, mert egy könyvmoly, Jordan pedig író és szerintem jó húzás volt őket összerakni szerelmespárként. Jobban nem is lehetnének egymásnak teremtve. off

JBollok92 P>!
Nora Roberts: A tudás kulcsa

Ez a rész is kiemelkedőre sikerült. Nagyon tetszettek a szereplők, különösen megkedveltem Danát, aki spoiler imádja a könyveket, és emellett még csinos is. spoiler Jordannel nagyon jó párost alkottak. A sztori jól volt felépítve, kellőképpen pörgött. Simon hihetetlenül aranyos volt, valami megmagyarázhatatlan okból nagyon szeretem a gyerek karaktereket a könyvekben. Várom a harmadik kötetet.

Crona>!
Nora Roberts: A tudás kulcsa

Nagyon jó könyv. Egy fokkal jobban tetszett az első rész, jobban megfogott Melory és Flynn története.

ancineni P>!
Nora Roberts: A tudás kulcsa

Ez a rész határozottan jobban tetszett az előzőnél. Sokkal pörgősebb volt, és Dana is nagyon szimpatikus karakter számomra.
Dana stílusa tetszett, határozott, szókimondó nő. Könyvtárosként az ő feladata megkeresni a Tudás kulcsát. A nyomozás izgalmát én is átéltem, szurkoltam a szereplőknek a sikerért. Már nem is volt olyan könnyű dolguk, hiszen Kane egyre durvább eszközöket vet be, hogy megakadályozza őket a feladatban.
Dana és Jordan egymásra találásának története jobban érdekelt. Közöttük erősebb indulatok, mélyebb érzelmek feszülnek, és a korábbi sérelmek feldolgozásával átadják magukat a szerelemnek.
A mellékszereplők közül aranyosnak találom Simont és természetesen Mo-t. Lehet őket nem szeretni? Hajrá a 3. kulcsért!

Paulina_Sándorné P>!
Nora Roberts: A tudás kulcsa

Nagyszerű történet volt, szimpatikus szereplőkkel. Imádtam Dana stílusát, tetszett, ahogy már vendégként beolvasott a nőnek a könyvtárban. Imádtam Moe-t, szuper kutya. Kane-t gyűlölöm. Még nekem is fájt, mikor visszavitte Danát a múltba. Jordan erős, bátor és szuper pasi. :-) Tetszik, ahogy köröz Dana körül, bár tipikus férfi, azt soha nem veszi észre, ami nyilvánvaló és az orra előtt van. Tetszett, ahogy spoiler. A történet nagyon jól alakul, jók a lányok. Már nagyon várom Brad és Zoe történetét. Ebben a részben is alakítottak.

2 hozzászólás
Annamária_Seres P>!
Nora Roberts: A tudás kulcsa

Ez már jobban tetszett egy kicsivel az előzőnél. Magával a főszereplőnkkel jobban tudtam most azonosulni. Még is meg kellet erőltetnem magam, hogy ezt a könyvet olvassam és ne mást csináljak, vagy olvassak.
A történet végén megint csak pörögtek az események, de a hozzá vezető út még most is túl hosszúnak bizonyult számomra.
Ha már ezt a két részt elolvastam ennek a sorozatnak, márt elolvasom az utolsót is, de szerintem egy kicsit szüneteltetem.


Népszerű idézetek

Amaryll87>!

Dana reggelente általában lassabb volt, mint egy
benyugtatózott csiga az akácerdőben, de elég volt egy pillantást vetni a teniszlabdára Moe szájában, és máris olimpikonokat megszégyenítő gyorsasággal ugrott ki az ágyból.

Amaryll87>!

– Miért nem lehetünk itt Moe–val, amikor a mágikus dolgokról beszéltek?
– Honnan vetted ezt? – akarta tudni Zoe. – Simon, te hallgatóztál?
– Jaj, anya – nézett rá sértetten a fiú. – Nem kellett hallgatódznom, elég, ha van fülem. Nekem történetesen kettő is van. – Ujjai közé csippentette a füleit és megrázta őket. Nézd csak!
Két fülem van.
– Majd később beszélgetünk a füleidről. Most pedig indulás felfelé abba a szörnyűséges, tévével és kutyával ellátott börtönbe. Holnap is ráérsz panaszos levelet írni a kongresszusi képviselődnek.

zuna19>!

– Senki nem mondta még neked, hogy udvariatlanság az asztalnál olvasni?
– Nem hinném. – Haját hátrasimítva arcából, újra leült. – Olvasni sohasem udvariatlanság.

Amaryll87>!

– Fürdőszoba–felszereléssel akarod meghódítani Zoe–t? –érdeklődött Flynn. – Te fondorlatos gazember! Büszke vagyok rá, hogy a barátomnak nevezhetlek.
– A hódítás nagyon is kielégítő eredmény lenne – végül is a létrának köszönhetem a csirkevacsorát.
– Csirkevacsorát? Azt a Fő utcai étkezdében is kaphatsz keddenként. – Flynn szánakozva csóválta a fejét. Már nem is vagyok olyan büszke rád.

Niki_Salamon>!

– Te foglald le Bradleyt, amíg én Danával beszélek.
– Nem akarom lefoglalni. Amikor legutóbb tíz percig egyedül maradtam vele, rögtön kikezdett velem.
– Igazan? Mikor ?
Zoé hatranézett, a hang irányába.
– Azon az esten, amikor nála voltunk és mindenki elment. Beszélgettem vele, erre ő megcsókolt.
– Megcsókolt? Micsoda perverz alak! Hozom a kötelet.

Ariadne>!

Ha egy szívet nem lehet összetörni, akkor azzal a szívvel nem is érdemes foglalkozni.

Gercuj_Bella P>!

Mindig nehéz elengedni azt, amit szeretnénk megtartani.

zuna19>!

– Vannak határok, amelyet egy férfi nem lép át, legyen akármilyen értékes a díj.

Gercuj_Bella P>!

Jordan tudta, inkább él háborúban ezzel a lánnyal, mint békében bárki mással.


A sorozat következő kötete

Kulcs-trilógia sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

B. N. Toler: Lélekvesztők
Jeaniene Frost: Karó és sírhant
Gail Carriger: Blameless – Szégyentelen
Deborah Harkness: A boszorkányok elveszett könyve
Chloe Neill: A lányok olykor harapnak
Virág Emília: Boszorkányszelídítő
Leia Stone: Fallen Academy – Bukottak Akadémiája: Második év
V. E. Schwab: Gyülekező árnyak
Leda D'Rasi: Utolsó kívánság
Richelle Mead: A szukkubusz dala