A ​tanú 200 csillagozás

Nora Roberts: A tanú

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Elizabeth, ​egy rideg, uralkodó típusú anya leánya fellázad, és egy éjszaka kirúg a hámból: hamis igazolvánnyal bejut egy éjszakai klubba, koktélt iszik, és hagyja, hogy egy vadidegen férfi orosz akcentusa elcsábítsa egy Lake Shore Drive-on lévő házba. Ezek az események örökre megváltoztatják az életét.

Tizenkét évvel később az Abigail Lowery néven ismert nő egy kisváros, Ozarks külterületén él. Szabadúszó számítógépes programozóként bonyolult biztonsági rendszereket tervez… saját biztonsági rendszerét pedig egy vad kutyával és kézifegyverek egész arzenáljával egészíti ki. Visszavonultan él, keveset beszél. De Abigail visszahúzódása csak még inkább felcsigázza Brooks Gleason rendőrfőnök érdeklődését. A lány logikus gondolkodása, titokzatos természete és minden romantikát nélkülöző nézetei lenyűgözik, ugyanakkor zavarják is. Gyanítja, hogy Abigailnek védelemre van szüksége, s hogy a gondosan kiépített védelmi rendszer olyan titkot takar, amelyet fel kell fedni.

A… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2012

>!
GABO, Budapest, 2013
592 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636896287 · Fordította: Tóth Gizella

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Elizabeth Fitch


Kedvencelte 39

Most olvassa 6

Várólistára tette 73

Kívánságlistára tette 44


Kiemelt értékelések

zuna19>!
Nora Roberts: A tanú

Felejthetetlen könyv, izgalmas és szórakoztató. Muszáj, leszek én is beszerezni itthonra belőle egy példányt. Nagyon lekötött ez a könyv a majdnem 600 oldalával. A végén még olvastam volna tovább. Minek kellett ilyen rövidnek lennie? Akarok még belőle. Annyira kíváncsi lettem volna még sok dologra, ezért egy kicsit elszomorított, hogy vége lett a sztorinak.
Nora Roberts nem hiába ennyire népszerű és sikeres írónő, tudja, hogyan kell lekötni az olvasót, hogy az ne tudjon szabadulni a történeteitől. Az-az igazság, hogy elolvasható egy nap alatt, mert darálni lehet, de a munka miatt aludnom is kellett este, ezért csak a feléig jutottam vele. Legközelebb úgy lesz betervezve, hogy egy egész napot rászánok, és nem hagyom félbe. De őszintén így is nagy élmény volt.
Aki nem szereti a krimiket, annak ajánlom, hogy ezzel kezdjen, mert nem lehet csalódni ebben a könyvben. 
SPOILER
A történet első része 2000-ben játszódik. Megismerhetjük Elizabeth eddigi 16 évét.
Liz 16 évig szófogadó, tökéletesen jó kislány volt. Anyja befolyásolása alatt, nem tehetett semmit, amit szeretett volna. Egy este egyetlen egy este alatt megváltozott az élete. Magas intelligenciája miatt képes volt hamis személyit készíteni, amivel egy kicsit szabadulni akart a bezártságból, amire az anyja kényszeríti. Hát ez az este nem úgy sikerül, ahogy azt tervezte. Kettősgyilkosság szemtanúja lesz. Bekerül a tanúvédelmi programba, ahol nem lehet biztonságban. Mert a maffia keze mindenhová elér. Folyamatos menekülés a következő 12 éve.
És elérkezünk a történet második részéhez. Ahol megismerkedhetünk Brooks rendőrfőnökkel, aki amin meglátja a lányt kihívásnak tekinti.
„- Abigail, maga egy két lábon járó rejtély.”
A kisvárosban, ahol a történet nagyobbik része játszódik, mint általában lenni szokott terjed a pletyka, de a titokzatos új jövevényről senki nem tud semmit. Brooks fantáziáját egyre jobban izgatja Abigail. A lány nagyon zárkózott, de valamiért enged ő is a kíváncsiságnak. Lassan-lassan haladnak, de mind a két főszereplő megnyílik a másik előtt. A bizalom és a szeretet, amit kialakítanak, elindít valamit közöttük. Olyan kötelék alakul ki Brooks és Abigail között, amit még nem igazán olvastam más könyvben. Imádtam, imádom őket.
Nem nagyon tudom mit tudok, még írni erről a könyvről. Egyértelmű, hogy max csillagos, az ilyen könyvekre még többet is adnék, ha lehetne. Fogalmam sincs mit dicsérjek még rajta, talán még a borítója maradt, az is fenséges.

fuszi P>!
Nora Roberts: A tanú

Igazán szerettem ezt a könyvet. És bár olvastam már hasonlót, de ez mégis különleges volt. Ilyen belevaló főszereplőről riktán lehet olvasni, aki erős, szerethető, feltalálja magát minden helyzetben és akit nem kell megmenteni, megmenti ő saját magát. Bár ez nem azt jelenti, hogy ne kellett volna egy „kis lökés”, hogy a helyes irányba terelje őt, de szerencsére erre tökéletes volt a Gleason család, élükön Brooks-szal és az anyukájával. Amit imádtam, hogy nincs fölösleges huza-vona a szerelmükben, és miután átverekedték magukat az ismerkedés szakaszán, már ő lett a biztonságos kikötő „Abigail”-nak, aki kitartott mellette és segített ahol csak tudta. Így a végére egy tökéletes, harmonikus pár lettek és persze a rosszak megbűnhődtek, a jók pedig elnyerték jutalmukat.

5 hozzászólás
Szöszmösz_Gorkie P>!
Nora Roberts: A tanú

Hónapokig vadásztam ezt a könyvet és bizony tökéletesen megérte!
Nagyon érdekes, izgalmas, jól felépített történet volt, változatos és jól kidolgozott szereplőkkel. Több mellékszál is volt, ami csak még élvezhetőbbé tette a regényt.
Egyszerűen imádtam!
Nora Roberts örök kedvenc számomra. Mindig visszatérhetek hozzá és mindig képes újat mutatni. Ismét lendületet kaptam tőle a következő könyvhöz a csalódások után.

>!
GABO, Budapest, 2013
592 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636896287 · Fordította: Tóth Gizella
l_moni>!
Nora Roberts: A tanú

Egy kedves ismerős ajánlotta először ezt a könyvet, aztán már más is mondta, na meg nem is olvastam még az írónőtől.
Nem bántam meg!
Szenzációsan indult, tipikusan olyan első mondat ami leköti a figyelmed és olvasnod kell. Csak sajnos nekem a héten nem jutott annyi idő az olvasásra mint szerettem volna. De azért csak sikerült elolvasni.
Abigail/Liz. Tárgyilagos, mindent tudományosan közelít meg. Mindig, mindenre tudja a legjobb választ. Viszont szeretni sajnos nem tanult meg. Nem semmi szülőt alkotott neki N.R. Ilyen „anya” jobb is ha elfelejti a gyerekét.
Brooks :) Tudta kit akar és meg is tesz mindent azért, hogy megszerezze. Nagyon szeretni való főszereplő. Nem tökéletes de szuper pasi. Akiben lehet bízni, akit lehet szeretni.
Tetszett, ahogy Abigail mellé állt, ahogy a családja és a barátai elfogadták a nőt akit választott.
Azt hiszem keresek valami másik jó könyvet N.R.-től :)

12 hozzászólás
A_Shara>!
Nora Roberts: A tanú

Roberts ismét remek karaktereket alkotott. Liz/Abigail néha egy értelmező szótárra hasonlított, de egy ilyen spoiler mit várhatnánk tőle..
Brooks egy igazi birkatürelemmel megáldott pasi, más régen lelépett volna egy ilyen nő mellől.
spoiler

2 hozzászólás
Crona>!
Nora Roberts: A tanú

Még mindig ez a legfantasztikusabb könyv amit olvastam. Egyszerűen imádom. Annyira lebilincselő, fantasztikus, egyszerűen tökéletes. :))

evé>!
Nora Roberts: A tanú

Nora Roberts-től valamiért félek. Talán azért, mert futószalagon írja a könyveit és tartok a minőségüktől. Pedig most is bebizonyította, hogy nem kellene. Aprólékosan kidolgozott történet, szereplők, rózsaszín romantika, izgalmas krimi szál. Néha csak ennyire van szüksége az ember lányának, hogy ne tudjon letenni egy könyvet.
Imádtam Elizabeth spoiler karakterét. Azt, hogy milyen okos, a lázadását, a személyisége változását. Újraolvasós!

5 hozzászólás
gyuszi64>!
Nora Roberts: A tanú

2021/56, 83/195 eddigi értékelés

Jó kis újraolvasás volt, ez egy nem túl nehéz romantikus krimi.

Nutellaღ__>!
Nora Roberts: A tanú

WOW! *o* Első regényem, amit az írónőtől olvastam, de kezdésnek ez nagyon lehengerlő volt! Mostmár biztos, hogy más regényét is el fogom olvasni! Egy rokonom ajánlására kezdtem el olvasni, és már az első pár oldal megfogott. Ha nekikezd az ember arra készteti, hogy tovább olvassa és le se tegye a kezéből. Az érdekes és fordulatos történet folytonos izgalomban tartja az olvasót. Nagyon imádtam, sőt mondhatom, hogy kedvencem lett!

1 hozzászólás
Silverlight>!
Nora Roberts: A tanú

Ismét egy izgalmas krimi romantikus szállal átszőve. Nekem az elejétől fogva tetszett, már a nemtörődöm anya résznél úgy éreztem, hogy ez csak jó lehet, de egyre jobban bele tudtam mélyedni az eseményekbe. A történetben szereplő bűntény jól kidolgozott. Ahogy a cím is mutatja előre lehet tudni ki a tettes. Borzalmas belegondolni is, hogy az ember mit tett volna Elizabeth helyében. Túl nagy árat kellett fizetnie egy kis lázadásért. Szerintem érzelmileg elég megterhelő könyv, több szálon is. Mindenesetre örülök, hogy úgy végződött ahogy. Számomra hihető volt.

>!
GABO, Budapest, 2013
592 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636896287 · Fordította: Tóth Gizella

Népszerű idézetek

zuna19>!

– Más hallani és más figyelni.

13. oldal

zuna19>!

– Nehéz nem szomorúnak, dühösnek vagy akár reménytelennek lenni, amikor rossz dolgok történnek, mert a félelem, a befolyás és a pénz gyakran többet nyom a latban, mint az igazság.

327. oldal

krisztin1>!

– Bosszantó vagy.
– Tudom, de a jóképűségem kiegyenlíti a dolgot.
Abigail nem akart mosolyogni, de nem tudta megállni.
– Annyira azért nem vagy jóképű.

336. oldal

zuna19>!

– Ez nem répatorta – motyogta.
– Tiltja a vallásom, hogy bármilyen zöldségből édességet csináljak – jelentette ki Terry.

117. oldal

Móni0630>!

– Később talán megmutathatnád a melegházat.
– Nem termesztek marihuánát.
Brooks felkacagott. Olyan hirtelen és tiszta szívből, hogy Abigail összerezzent.

krisztin1>!

– Az anyám azt mondja, a nők azért sírnak, amikor boldogok, mert túlcsordulnak bennük az érzelmek, és ki akarják engedni, másokkal is meg akarják osztani őket. És a könnycseppek terjesztik ezt a boldogságot.

502. oldal

zuna19>!

– Hogy mit csináltál? – meredt az anyjára Brooks.
– Hallottad. Pitét vittem Abigailnek. Jól elbeszélgettünk a pite meg a kávé felett. Megkedveltem.
– Anya…
– Azt hiszem, a társaságilag félénk egész jó jelző rá. Nem szégyenlős, csak kicsit nehézkes, amikor másokkal kell érintkeznie. Amikor belejöttünk, már minden olajozottan ment. Receptet is cseréltünk.
– Hogy mi… – Brooks a tenyerébe ejtette a fejét. – Hallottad egyáltalán, mit mondtam neked tegnap este?
– Persze, hogy hallottam.
– Lehetséges, hogy menekül valaki vagy valami elől. Lehetséges, hogy bajban van. Lehetséges, hogy ha ez a baj megtalálja, veszélyessé válik a helyzet. Te pedig csak úgy átmész hozzá egy pitével?
– Áfonyás pitével. Kettőt kellett sütnöm, nehogy apád megsértődjön. Csodálatos konyhája van! És a recept alapján, amit adott nekem, fogadni mernék, hogy remek szakács. És az egész birtok be van kamerázva, vagy valami ilyesmi. Láttam a számítógép képernyőjén. Látja rajta a kocsifelhajtót, a ház mögötti részt, és így tovább.
– Krisztusom!
– Franciául beszél a kutyához.
Erre Brooks ismét felemelte a fejét.
– Micsoda?
– Csak csodálkoztam, miért tanítaná meg franciára valaki a kutyáját, ennyi. Nagyon udvarias és jól nevelt. Nem csupán hallgatja az embert, hanem az egész testével odafigyel rá. Valami nagyon megfogott benne. Esküszöm, szívem szerint őt is megsimogattam volna, mint a kutyát.
– Te… te megsimogattad azt a hatalmas szörnyeteget?

170-171. oldal

krisztin1>!

– Rendben van, kap a borból és a pitéből, de nem fogok lefeküdni magával.
– Most megbántott.
– Nem hiszem. – Némi töprengés után a lány úgy döntött, tisztázza a helyzetet. – Szeretem a szexet – jelentette ki a ház felé indulva.
– Látja, egyre több közös dolog van bennünk. Ha ez így folytatódik, egy hét sem kell, és a legjobb barátok leszünk.
– Ha barátokat akarnék, csatlakoznék egy olvasókörhöz.

178. oldal

zuna19>!

– A felmérések azt mutatják, hogy a kamasz fiúk gyakran a szexre alapozzák a döntéseiket. Sokan nem is nőnek ki belőle.

175. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Beth Flynn: Kilenc perc
Janet Evanovich: Két ravatal
Jenny Carroll: Fedőneve: Kasszandra
Gail Carriger: Blameless – Szégyentelen
Ruta Sepetys: Kalitkába zárt álmok
Darynda Jones: Második sírhant
Sara Shepard: Pretty Little Liars – Hazug csajok társasága
Charlaine Harris: Holtak klubja
Marni Bates: Zűrzavar a vonal végén