A ​Sors csillagai (Őrzők-trilógia 1.) 148 csillagozás

Nora Roberts: A Sors csillagai

Az ​új királynő tiszteletére a Hold három istennője három csillagot teremtett, egyet tűzből, egyet jégből, egyet vízből. A csillagok azonban lehulltak az égről, és ezáltal veszélybe került a világok sorsa. Könyvünkben három nő és három férfi egyesült erővel keresi a csillagokat…

Sasha Riggs visszavonultan élő festőművész, az őt gyötrő rémálmokat rendkívüli festményeken örökíti meg. Látomásai Korfu szigetére vezérlik, ahol találkozik öt emberrel, akik a Tűz csillagát keresik. Sasha felismeri mindnyájukat, hiszen már korábban megfestette őket: a bűvészt, a régészt, az utazót, a harcost és a magányost. Mindnyájuknak küldetése van, és mindnyájuk körül valami titok lappang.
Sasha, a látó kovácsolja eggyé a csapatot, és rájön, hogy Bran Killian, a bűvész hatalmas erővel és beleérző képességgel bír. Sasha küszködik ritka adottságával, de Bran mellette áll, hogy támogassa, felrázza kishitűségéből, és higgyen benne.
Sasha és Bran azonban csak kettő a hatból, akiknek… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2015

>!
GABO, Budapest, 2017
344 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634063698 · Fordította: Dobos Lídia
>!
GABO, Budapest, 2017
344 oldal · ISBN: 9789634065128 · Fordította: Dobos Lídia

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Riley Gwin · Sasha Riggs


Kedvencelte 10

Most olvassa 4

Várólistára tette 107

Kívánságlistára tette 86

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

zuna19 >!
Nora Roberts: A Sors csillagai

Hmmm. ❤
Irtó erős kezdése volt ez a sorozatnak. Nálam teljesen betalált. Szép dolog, mondhatom!
Kicsit félve kezdtem bele, bevallom. Főleg, hogy még a könyvtáros is azt mondtam abbahagyta az első részt, mert nem tetszett neki.
Még jó, hogy azért én belevágtam. Nora Roberts nem hiába az egyik nagy kedvencem. Rengeteg telitalálatos könyve van.
Nagyon várom már mi fog kisülni ebből a frankó romantikus-misztikus trilógiából.
Vannak benne gyengébb karakterek, de persze próbálok pozitívan hozzáállni és hátha feljavulnak nálam ők is.

Mrs_Curran_Lennart P>!
Nora Roberts: A Sors csillagai

Egyszerűen nem tudtam letenni a könyvet. Szeretem N.R. fantasy trilógiáit, amióta csak a Fény kulcsát elolvastam. Ez is hasonló kis lájtos történet 3 férfi és 3 csajszi főszereplővel és egy sötét banyával. Most azonban az írónő tett bele egy kis csavart azzal, hogy paranormális főszereplőket alkotott. Nem lövöm le a poénokat, de mindenkinek van egy titka, amit a történet folyamán felfed. Van, amit sejtettem, és volt ami meglepett. Igazi felnőtteknek szóló mese.

Navi P>!
Nora Roberts: A Sors csillagai

Ez most jól esett :) Nem a megszokott terjedelem és fantasy, de imádtam. Lehetett volna hosszabb, ki lehetett volna fejteni jobban is a történetet, de élveztem.
Sasha az álmait, látomásait követve eljut Korfu szigetére, ahol találkozik au őrzőkkel és egy csapattá kovácsolja őket, hogy megkeressék a 3 csillagot. Mindenkiről kiderül, hogy nem egy átlagos ember, vannak rejtett képességeik és családi örökségeik, de a végén szépen összekovácsolódnak és megtalálják az első csillagot. Sasha és Bran kapcsolatát kicsit gyorsnak éreztem, de most jó volt így is. Jöhet a következő :)

5 hozzászólás
gabiica P>!
Nora Roberts: A Sors csillagai

Nagyon imádtam. Hiányoztak már az igazi misztikus-fantasy történetek Nora Robertsől.
Adott egy csapat, három pár, ahol egyértelmű, hogy a végén mindenki megtalálja a saját társát. Nagyon jó karaktereket épített fel az írónő, mindenkit megkedveltem, egytől-egyig.
Számomra nagyon érdekes volt a folyamatos titkolózás, és hogy fokozatosan megismerhettük mindegyikük igazi oldalát. Annika titkát szinte az első pillanattól sejtettem, azonban a többiek teljesen megleptek.
Nagyon tetszett az egész történet. Itt Sasha és Bran áll a középpontban, mindkettejüket megszerettem. Sasha kicsit magamra emlékeztet, legalábbis a kevés önbizalmát illetően mindenképpen. Bran pedig csodálatos.
Nagyon várom a folytatást!

Adri93>!
Nora Roberts: A Sors csillagai

Imádlak Nora Roberts <3 Ebben a nőben nem lehet csalódni. Valami fantasztikus könyvet hozott létre. Csak úgy pörögtek a lapok és az események. Ez aztán egy igazán misztikus spoiler , varázslatos világ. Tetszett, hogy a csapat szépen, lassan kovácsolódott össze először csak barátokká, majd egy igazi nagy családdá.Izgalmas volt kivárni ,hogy mindenkinek kiderüljön a titka,bár néhányat sejtettem :D ajánlom, mert egy fantasztikus könyv .

Zsuzsanna_Makai >!
Nora Roberts: A Sors csillagai

Oké, hát ez nekem nagyon tetszett, bár nem volt ez mindig így. Nagyon sokáig úgy éreztem, mintha ez csak a vázlata volna egy még ki nem dolgozott könyvnek. Aztán beindultak az események, közelebb kerültem a szereplőkhöz, és megváltozott a véleményem minderről, mert már nem vázlatfiguráknak tűntek, hanem életteli karakterek lettek belőlük. Egyébként Kréta, és Korfu a két hely, amivel nekem simán el lehet könyvet adni, a következő könyvük Capri lesz, azért oda is el fogok látogatni velük. Nem tudok kiragadni egy karaktert sem igazán, mert inkább csapatként gondolok rájuk, de Bran, és Annika voltak akiket a legjobban bírtam.
Jó könyv, érdemes elolvasni, de leginkább azt mondom, ha Korfura mész nyaralni, ezt vidd magaddal, vagy Durrell-t.
Azt még hozzáteszem, hogy gyönyörű a borítója!

meteoritastar>!
Nora Roberts: A Sors csillagai

Elöször is Nora Robertstől talán ez a második fantasys történetem. Szoval nem igen van viszonyítási alapom. De úgy érzem ez változni fog :)):))

A borító, a fülszöveg és a Molyok értékelése meggyőzött, hogy a polcomon a helye ennek a könyvnek. Így belevágtam ebbe a kalandba.
De sajna az eleje nem nyerte el a tetszésemet. Pedig jó volt a cselekmény, a történet alakulása, de mégis hiányzott belőle a lendület, a szikra valami, ami odaszegezett volna a lapokhoz úgy, hogy megszünjön körülöttem a világ. Ráadásul a főszereplőnk is olyan semleges volt.
Majd egyszer csak történt valami, mintha bombát dobtak volna le, ami megváltoztatott mindent és mindenkit. spoiler Onnan Sashát is mintha kicserélték volna. Mi az hogy?! Külön tetszettek a kifakadásai :D :D Nem is beszélve a többiekről. Imádtam őket a titkukkal együtt, bármennyire is voltak egyértelműek. Najó, azért nem minden. A történet is mozgalmas volt, amikor meg nem, azt is élveztem, tetszett, ahogy a mindennapi dolgok, a nyomozás miatt csapattá váltak vagy épp dúlt a Love. Játékos humoros volt.
Két dolog miatt nem tudok napi rendre térni. Mennyi bort ittak ezek?! spoiler A másik dolog, hogy Mikor olvashatom a következő részt?! A most is már túl késő lenne :)):))
Szupi mesés kaland volt!!!!

Trice29>!
Nora Roberts: A Sors csillagai

Nem hasonlít egyetlen fantasy könyvre sem azok közül, amit eddig olvastam. Nincs semmi kiemelkedően új a különleges lények között, de valami olyan mély kedvesség sugárzik az egész könyvből, ami elvarázsolt.Határozottan folytatós!

sarahangel P>!
Nora Roberts: A Sors csillagai

Nora Roberts-től olvastam már krimit és romantikus könyvet, de ez volt az első fantasy könyvem tőle.

Az eleje elég nehezen indult be, a karaktereket is semlegesnek éreztem, ezért a csillaglevonás. A vége viszont jól össze lett rakva, és az is jó húzás volt, hogy a szereplők titkairól fokozatosan hullott le a lepel. Annika titkának ’leleplezése’ tetszett a legjobban, bár Doyle képessége sem semmi. ;)

A szereplőket eleinte nem tudtam megkülönböztetni, egyszerre túl sokan voltak, de azt hiszem, a végére már sikerült elkülönítenem őket. ;)

Nem most rögtön fogom olvasni a folytatást, de kíváncsiskodtam egyet, és megnéztem a tartalomleírást. :)

A borítója pedig gyönyörű nemcsak ennek a résznek, de az egész trilógiának. *-*

2 hozzászólás
Ibanez P>!
Nora Roberts: A Sors csillagai

Én még sose olvastam Nora Robertstől. Komolyan nem. (Danielle Steel-től se :-D). Viszont ennek a könyvnek (illetve trilógiának) olyan csábító volt a borítója és a címe, hogy úgy döntöttem, belekóstolok. Kaptam egy kis Percy Jacksont felnőtt szereplőkkel, nem görög mitológiával (noha az is van benne), hanem a leghíresebb lények összedobásával spoiler. A felépítés hat ember, három férfi, három nő és mivel romantikus könyvekről van szó, nem nehéz kitalálni, hogy a részekben majd szépen összekapcsolódnak az emberek, az első részben ez gyorsan (mit gyorsan, villámgyorsan) meg is történik.

Az alapötlet a csillagokkal nagyon jó, viszont túlságosan light-os az egész. A könyv nagy része azzal megy el, hogy beszélgetnek, főzőcskéznek, eszegetnek, terítenek, beszélgetnek… A csata az olyan, hogy huh, jönnek a szörnyek, piff-puff paff, vége az egésznek. Ezért kár volt. Ami még kicsit számomra hirtelen jött, az első barlangászásuk, én már a bemenetel előtt fogtam a fejem, hogy okés, most bemennek a sötétbe (sötét, aha… kinek az ereje is), meg arra azért nem gondolnak, hogy ők ilyen szépen összejöttek, de valószínűleg a gonosz oldalon is lesz ellenséges tömörülés, szóval azért valami ellenállásra-támadásra számítani kellene?

Mindenesetre egy kellemes, könnyed olvasmány, semmi extra, nagyon jó lehetőségek, amik eddig nem lettek kiaknázva, de lehet hogy a folytatás majd kissé komorabb hangulatú lesz (remélem, mert úgy lenne az igazi, én az első rész végén is majdnem megörültem, de aztán mégse jött be a számításom spoiler).


Népszerű idézetek

zuna19 >!

– A beszélgetésnek semmi értelme addig, amíg nincs mondanivalód.

254. oldal

zuna19 >!

Vér és harc, félelem és menekülés. Magasra fel, a mélybe le.

24. oldal

zuna19 >!

– […] a béke nem egyéb, mint andalító unalom a sötétség világában.

15. oldal

gabiica P>!

Ez az utazás vagy véget vet az álmainak, vagy életre kelnek, épp úgy, mint a kezében az a vázlat.

23. oldal

zuna19 >!

– Hát arra még nem gondoltál, milyen arcátlan is az ember, aki azt hiszi, hogy ő egyedül létezik a világmindenségben?

43. oldal

zuna19 >!

– Ahogy én hallottam, réges-régen, egy messzi-messzi galaxisban…
– Plusz pont az utalásért a Csillagok háborújára.
– A kedvencem. A Hold három istennője, hogy megünnepeljék az új királynőjüket, három csillagot teremtett, egyet tűzből, egyet jégből, egyet pedig vízből.
Jól mesélt, látszott, nem gond neki, hogy a figyelem középpontjában van.
– Rendben, ez stimmel – mondta Riley, és beleharapott egy chipsbe. – És most jön a második kör…
– Kétrészes?
– Aha. Honnan tudsz te ezekről?
– Az orosz nagypapámtól.
– Tényleg? – mondta Bran, és töltött a poharakba.
– Igen. Az egyik kedvenc meséje volt, legalábbis gyerekkoromban azt hittem. Hogy csak egy mese. De aztán a papa beteg lett, azt hittük, nem húzza soká. Valójában ő is így hitte. És akkor leültetett, és elmondta, hogy ez egy igaz történet, afféle sors. Az én sorsom.
– És hittél neki? – kérdezte Sasha.
– Soha életemben még nem hazudott nekem – mondta Sawyer komolyan. – Gyedulja elmesélte, hogy a történet, és a vele járó felelősség nemzedékek óta hagyományozódik a családban. Sokan keresték már a csillagokat… de nem jártak szerencsével. Igaz, minden nemzedékben csak egy Kereső születik.
– Aha – bökött felé Riley. – Külön pluszpontok a Buffy a vámpírok réme-utalásért.
– Szeretek idézgetni. A nagyapám azt mondta, én vagyok az, és hogy majd megtudom, hogy a helyes úton járok, ha találkozom öt másikkal.

79-80. oldal

4 hozzászólás
zuna19 >!

– Én már dolgozom Sashával és Annikával a kézitusán, a védekezésen. Ma meg azt is megtudtuk, hogy Sasha kész Daryl Dixon a nyílpuskával.
– Nyílpuskával? – szólalt meg Sawyer, és megállt a keze a levegőben a szelet pizzával. – Erről én hogyhogy nem tudok?
– És ki az a Daryl Dixon? – kérdezte Sasha.
– A Walking Deadből – felelte Sawyer. – Te tudsz bánni a nyílpuskával?
– Úgy néz ki.
– Még hogy bánni, egy frászt, csak úgy, sutty – mondta Riley a nyílvessző hangját utánozva. – Bele a közepibe. Egy zombiapokalipszis esetén mellette akarok maradni.

256-257. oldal

zuna19 >!

– Még az isteneknek is meg kell hajolniuk a végzet előtt.

18. oldal

zuna19 >!

– Az Atlantisz csupán mítosz.
Riley éles pillantást vetett Sashára.
– Egy holdistennő által teremtett, lehullott csillag után kutatsz, és közben Atlantiszt tagadod?
– És reménykedem, hogy nem autóbalesetben halok meg.
– Erre való a keresztstabilizátor. Az egyik kollégám közel húsz éve keresi Atlantiszt. Meghagyom neki.

56. oldal

zuna19 >!

A tengeri levegővel egybemosódott az útmenti virágok illata, a lány életében még nem látott ilyen élénk színeket.
Egy mezőn vörös pipacsok szökkentek szárba, a mohó reggeli napfény mélykékre színezte a sövényeket, a júdásfa girbegurba ágai lilában izzottak.

57. oldal


A sorozat következő kötete

Őrzők-trilógia sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

V. E. Schwab: Addie LaRue láthatatlan élete
Sarah J. Maas: A Court of Thorns and Roses – Tüskék és rózsák udvara
Rebecca Ross: A királynő felemelkedése
Sarah J. Maas: Heir of Fire – A tűz örököse
Soman Chainani: Az én váram
Erin Morgenstern: Éjszakai cirkusz
Madeline Miller: Kirké
Jen Calonita: Bírnod kell a célig
Aurora Lewis Turner: A hatalom köve
Richard A. Knaak: Végtelen Forrás