A ​smaragd nyakék hatalma (A Calhoun család 5.) 63 csillagozás

Nora Roberts: A smaragd nyakék hatalma Nora Roberts: A smaragd nyakék hatalma

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A tenger fölé magasodó sziklaszirten régi fényében tündöklik a Calhounok vendégházzá alakított, hatalmas kúriája. A családi szárnyban mozgalmas élet zajlik, hiszen a négy szépséges Calhoun lány nemcsak igazi párjára talált már rá, de utódokkal is benépesítette a valaha oly komor családi fészket. A szerencsétlen sorsú dédanya emlékét változatlan szeretettel orzik, s Bianca jótékony szelleme az újabb megpróbáltatásokban is segítokésznek mutatkozik. Ebben a házban lel új otthonra kisfiával együtt Megan O'Riley, az egyik Calhoun lány sógornoje. A fiatalasszony, aki annak idején egy lelkiismeretes csábító könnyu prédája volt, megfogadta, hogy soha többé nem engedi elrabolni a szívét…

Eredeti megjelenés éve: 2003

>!
Harlequin Magyarország, Budapest, 2013
302 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635385942 · Fordította: Komáromy Dániel
>!
Harlequin Magyarország, Budapest, 2003
318 oldal · puhatáblás · ISBN: 963537142X · Fordította: Komáromy Dániel

Kedvencelte 5

Most olvassa 1

Várólistára tette 15

Kívánságlistára tette 12

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Mrs_Curran_Lennart P>!
Nora Roberts: A smaragd nyakék hatalma

Könnyű kis romantikus limonádé, nyári agyátlöbölésre. Coupe de foudre, most Megan és Holt régi barátja, Nate között. Az új szakács, Holland és Kóka néni szócsatái viszont viccesek voltak. Ahogy marták egymást a konyhában. És babyboom Calhounéknál. :)

zuna19>!
Nora Roberts: A smaragd nyakék hatalma

Méltó lezárása volt a sorozatnak. Nem gondoltam, hogy mind az öt történet egyaránt tetszeni fog, és azt sem , hogy az írónő mind az öt történetet ennyire tökéletesen összefüggően mégis külön is érthetően, meg tudta alkotni. Ez a rész egy picit váratlanul ért, mert azt hittem, hogy a négy lánytestvér története után és a nyakék megtalálását követően nem lesz több rész. De Megan és Nathaniel kiegészítette és lezárta az egész sorozatot. A smaragd nyakék hatalma tökéletesen kiegészítette, ami már így is tökéletes volt. Kóka néni végre társra talált, ami szerintem nagyon kellett már. Ő volt az egyik kedvenc karakterem. Az biztos, hogy ő volt a legviccesebb a karakterek között. A vége nagyon szép lezárás volt a könyv szempontjából. Tetszenek az ilyen végek, amik happy endesek. Akik elkezdték a sorozatot, azok ne hagyják ki ezt a részt sem, mert megéri elolvasni.

sarahangel>!
Nora Roberts: A smaragd nyakék hatalma

Még mindig Suzanna és Holt történetét találom a legjobbnak az ötből, de ez is nagyon tetszett. Nem tudom, hogy csak azért-e, mert egymás után olvastam a 2. és 3. részt, de Nate karaktere meg az egész romantikus szál nagyon hasonlított nekem Holt karakterére/Holt-ék szerelmi szálára. Talán nem véletlenül, hiszen Nate és Holt együtt nőttek fel, na és persze Suzanna és Megan életében is van egy közös pont.

Az nagyon tetszett, hogy a kerítőnősködő Coco néni ebben a részben spoiler.

Egy kicsit emlékeztet ez a sorozat a KGI-re abból a szempontból, hogy itt is nagy a családi összetartás, és szíves-örömest befogadnak akárkit a családba, mindenkit szeretnek. Azért az elég meseszerű szerintem, hogy spoiler. De nem baj, ha ettől többet nem vár az ember a sorozattól, akkor nagyon is lehet élvezni. Colleen néni meg még mindig jópofa, zsémbes ugyan, de belül aranyból van a szíve.

6 hozzászólás
Navi P>!
Nora Roberts: A smaragd nyakék hatalma

Könnyed kis limonádé a Calhoun család utolsó kötete. Jó volt olvasni Megan és Nate párosáról, de nekem az abszolút kedvenc spoiler :) A szócsatáik, ahogy a szó szoros értelmében sistergett közöttük a levegő :D
Mindenki révbe ért, mindenki boldog, amolyan Nora Robert-módra :)

meteoritastar>!
Nora Roberts: A smaragd nyakék hatalma

Egy bajom volt olvasás közben, hogy kellett kis idő mire helyre tettem a szereplőket. Nem most olvastam az elöző részeket és mikor egy kupacban volt mindenki kicsit belezavarodtam, hogy ki kicsoda, kinek ki a párja. De egyébként nagyon jó könyv volt. Amugy imádtam, mikor egy kupacban volt mindenki.
Eleinte féltem, hogy Megan, a történtek miatt, túl távólságtartó lesz, ami már a könyv rovására fog menni. Ésszerű határok között maradt. Meg ki tudna sokáig ellenállni a Calhoun családnak, pláne, ha együttes erővel támadnak?! Meg persze ott volt Nathaniel is. Semmi esélye se volt.
Nathaniel az a tipikus laza, vagány, humoros pasi volt, akinek egy szív se tud ellenállni vegye körül bármilyen vastag fal is.
A történet nagyon jól fel lett építve. Még kis izgalom is volt benne, amire nem is számítottam és több humor, mint az előző részekben. spoiler
Legnagyobb hibája ennek a könyvnek, hogy az írónő elérte, hogy költözni akarok! Oda akarok költözni arra a szigetre és abban a szállodában akarok dolgozni vagy a kikötőben!
Legjobb része a sorozatnak.

ui.: Miért kellett a kiadónak a könyv közepébe beleköttetni azt a két lapnyi színes reklámot?!?!?!?!?!?! MIÉRT?!?!?!?!?! Nem elég a tv-ben megszakítani a filmeket a reklámokkal?!?! Most már a könyveket is meg kell?!?!?!?!?!?! Borzalmas!!!!!!!!!!! Mérges vagyok!!!!!!

mea0810>!
Nora Roberts: A smaragd nyakék hatalma

igazán jó befejezés volt :)
Imádom a Calhoun családot, hogy mindenkire rátalált a boldogság
Jó volt olvasni, hogy összetartanak, barátokat családtagként szeretnek,támogatnak.
Collen néni imádni való, ahogy zsörtölődik de bármit megtenne a családért :)
szóval ez a sorozat is tetszett még mindig szeretem NR könyveit :)

Felixa P>!
Nora Roberts: A smaragd nyakék hatalma

Ismét egy jó pasi! :)) Nathanielről már a kezdetek kezdetén tudtam, hogy szimpatizálni fogok vele, ellentétben Megan, aki nem igazán lett rokonszenves. Kóka néni és Holland vitték a pálmát, a szóváltásaik megmosolyogtattak. A végén pedig már csordultig voltam azzal, hogy mindenki annyira happy… Könnyed olvasmány, tele rózsaszín szerelmekkel, agyat kímélő történettel.

3 hozzászólás
Silverlight>!
Nora Roberts: A smaragd nyakék hatalma

Vitathatatlanul a kedvenc sorozatom az írónő könyvei közül, mely a smaragd nyakék és a Calhoun család történetét meséli el. Igaz, hogy az első kötet kicsit gyengébbre sikerült, de a második már sokkal jobb volt, s a mostani tán még inkább tetszett. Eleve nagy ötlet volt egy rejtély és egy családi titok, tragédia köré rendezni az eseményeket. Bár a Calhoun lányok már mind párra találtak, nem volt rossz ötlet, hogy Megan, Sloan húgának is külön kötetet szánni. Nathaniel az összes pasi közül a legszimpatikusabb. Talán még Holt volt az, aki igazán tetszett. Megan egy csalódott nő, akinek saját elkeseredésén túllépve segít azoknak, akik befogadták és lehetőséget nyújtottak számára egy új életre. A két főszereplő között izzik a levegő. Nagyon szórakoztató olvasmányban volt részem.

>!
Harlequin Magyarország, Budapest, 2013
302 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635385942 · Fordította: Komáromy Dániel
Paulina_Sándorné P>!
Nora Roberts: A smaragd nyakék hatalma

Mindegyik történet tetszett, de talán ezen nevettem a legjobbakat. Kóka néni és Holland szóváltásait imádtam. Tetszett, hogy Nate becserkészi Megan-t, de egyúttal Kevin-nel is jó kapcsolatot alakít ki. Jó nevet adott Kutyának és Madárnak. :-) Colleen néni is nagyot alkot, tényleg a család az első.

baba03 P>!
Nora Roberts: A smaragd nyakék hatalma

Méltó befejezése volt a sorozatnak, tényleg Nora Roberts féle rózsaszín boldogsággal a legvégére. Néha ilyen történet is kell, jól esett elmerülni benne. Azért némi izgalom is volt hozzá, Baxter kicsit bekeverte a dolgokat. A gyerekek hihetetlenül cukik, Kevin-nek sikerült könnyeket csalnia a szemembe. Megan és Nate története pont annyira tetszett, mint Suzanna és Holt egymásra találása. Lehet, hogy a karakán, morc férfiak, lehet, hogy a kissé meggyötört nők, de az is lehet, hogy a gyerekek miatt. Hasonlónak éreztem a két történetet, de jó volt egymás után kiolvasni. Örülök, hogy ebben is felbukkant Bianca, még ha itt már csak spoiler alakban is. Tetszett ez a kicsi misztikum, és tökéletes névválasztás a Luna is. :-)


Népszerű idézetek

zuna19>!

– Hogy hívják? – érdeklődött Megan.
– Kutya.
– Kutya? Ennyi?
– Neki tetszik. Hé, Kutya! – A gazdija hangjára Kutya azonnal felkapta a fejét, és Nathaniel felé fordulva vakkantott egyet. – Látja?
– Igen. – Az asszony nevetve dörgölte a kis ebet az arcához. – De azért nem valami ötletdús elnevezés.
– Épp ellenkezőleg. Hány Kutya nevű kutyát ismer?
– Meggyőzött.

50. oldal

zuna19>!

– Az ember mindig szakít időt a fontos dolgokra.

89. oldal

zuna19>!

Istenem, ki mondta, hogy néhány pirula mindent megoldhat?

66. oldal

zuna19>!

– Csak a bolondok szállnak szembe a sorssal.

290. oldal

Dorczy>!

A férfiak jönnek és mennek. Talán az igazi is elsodródik a többivel, de hát túléljük, ugye? Mert tudjuk, hogy a lelkük mélyén milyenek is ők. (…) Ismerjük a legrosszabb énjüket. Az önzést, a durvaságot, az erkölcs és a becsületesség hiányát. Lehet, hogy egy pillanatra belép valaki az életünkbe, aki másnak tűnik, mint a többi. Mi azonban elég bölcsek és elég óvatosak vagyunk ahhoz, hogy ne tegyük meg azt a bizonytalan lépést. Ha egyedül éljük is le az életünket, legalább miénk a tudat, hogy soha, egyetlen férfi sem szerez akkora hatalmat fölöttünk, amellyel képes lenne bántani bennünket.

Kicsicsillag123 P>!

Néha egy erős fuvallat szárnyára kapja az embert, és csak röpíti magával az ismeretlenbe. Bár felkészületlenül éri, mégis talán jobb helyen teszi le, mint hinné.

126. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah J. Maas: Queen of Shadows – Árnyak királynője
Jeaniene Frost: Sírig hű szerelmed
B. N. Toler: Lélekvesztők
Gail Carriger: Szívtelen
J. R. Ward: Felszabadított szerető
Darynda Jones: Második sírhant
Amanda Stevens: Örök kísértés
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Stephen King: A Setét Torony – Varázsló és üveg
Charlie N. Holmberg: Az üvegmágus