A ​némaság völgye (Kör-trilógia 3.) 75 csillagozás

Nora Roberts: A némaság völgye

Összecsapás ​készülődik a jó és a rossz erői között, több idősíkon kibontakozó háború. Lilith, az alvilág démonja, a vámpírok királynője maga köré gyűjti vazallusait. Morrigan istennő vállalkozik arra, hogy szembeszálljon a sötét erők parancsolójának világok elpusztítására törő terveivel. Vele tart az általa toborzott hattagú csapat, mely különös embereket és lényeket egyesít a magasztos cél érdekében: egy nagy hatalmú varázslót, egy rejtelmes képességekkel megáldott boszorkányt, egy tudós hercegnőt, egy alakját változtató harcost, egy démonvadászt s végül egy különös figurát, aki nem más, mint egy évszázadokkal ezelőtt lelkét vesztett vámpír. A végzet lépésről lépésre sodorja őket Geall földjére, onnan pedig a Némaság völgyébe, ahol szembe kell szállniuk a démonok hadseregével. A világok sorsa rajtuk múlik, miközben kivételes képességeiket, bátorságukat és lelkierejüket vetik latba a gonosz feletti győzelemért. Geall királynője vezeti a csatát, akinek egyben a szívében lakozó új… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2006

>!
GABO, Budapest, 2007
334 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636890636 · Fordította: Király Zsuzsa

Kedvencelte 18

Várólistára tette 25

Kívánságlistára tette 21


Kiemelt értékelések

zuna19 >!
Nora Roberts: A némaság völgye

Ez a rész a legjobb szerintem.
Volt itt minden, ami csak lehetséges összességében: sárkányok, vámpírok, démonvadász, alakváltó, boszorkány, varázsló, időutazás. humor, romantika, erotika, intrika, fájdalom és apróbb groteszk jelenetek.
Mégis azt mondom, hogy így volt élvezhető. Legalább izgis volt, mert a kíváncsiságom abszolút nem lankadt a végére sem.
Sajnos eléggé elhúzódott az utolsó kötete olvasása, egyszerűen nem volt időm se kedvem hozzá. Hosszú ez a hét. De végre befejeztem ezt is.
A karakter párosok közt egyértelműen Cián és Moira volt a nagy kedvencem. A többi páros is jó, de hát elhalványulnak mégis mellettük.
Annyira belelendültem délután az olvasásba, hogy abba se akartam hagyni. Kár, hogy nincs folytatása. Szívesen olvastam volna tovább.

Lovas_Lajosné_Maráz_Margit P>!
Nora Roberts: A némaság völgye

Kör-trilógia 3

Remek befejező rész volt, ahogy az egész trilógia is, nagyon tetszett.
Rengeteg izgalom volt benne, természetesen a 6-os kör harmadik párja is egymásra talált, hiába volt lehetetlen szerelem sz övék, mivel a lány halandó volt, a fiú pedig egy halhatatlan vámpír. De azért kiszámítható volt, mert a szerző talált megoldást a dologra, ahogy ez másik fantasy trilógiájában is megtörtént.
Szóval jó volt, izgalmas, kalandos, ahol a gonosz elnyerte méltó büntetését és a kör vezetésével az emberek, igaz véres csatában, de megmentették a világot.

Paulina_Sándorné P>!
Nora Roberts: A némaság völgye

Szívem szerint még több csillagot adnék rá. Szerintem ez a legjobb könyv a trilógiából. Mind tetszett, de ez a csúcs számomra. Tetszett, ami történt Cian-nal. Imádom a vámpírt! Tetszett, ahogy Moira felnőtt a feladatához. Bíztam a körben. A végét könnyek között olvastam, fájt a szívem Cian miatt, spoiler. A végén nagyon örültem annak, hogy kiderült, hogy meséli a történetet.

1 hozzászólás
tigi5 IP>!
Nora Roberts: A némaság völgye

Hm, nem először olvasom,de csak most (és a csak a második kötet befejeztével) tudatosult bennem, hogy az öreg kisgyermekeknek mesél, így a harmadikban jobban odafigyeltem…
spoiler
Jó éjszakát, szép álmokat, gyerekek!

LadyM>!
Nora Roberts: A némaság völgye

Nem mondom, hogy zseniális regény(sorozat), de így a végére kifejezetten megszerettem a történetet és a szereplőket is. Most már elértem arra a szintre, hogy szurkoltam nekik, és reménykedtem benne, hogy happy enddel zárul a történet. Habár a végét kicsit összecsapottnak éreztem, mégis van ebben a sztoriban valami különös báj, ami megszépíti és elfedi a hibáit. Könnyed kikapcsolódásnak tökéletes, de azért világmegváltó gondolatokat senki ne várjon tőle. :)

Tímea_Kocsis_2>!
Nora Roberts: A némaság völgye

A kör trilógia záró kötete, ahol a szálak összefutnak és lezajlik a csata. Néhol kicsit elfeslik egymástól a romantikus szál és a harci készülődés, túl nagyok az ellentétek. A harmadik pár nem olyan egyértelmű és nagyok köztük a különbségek, mégis kiegészítik egymást. Az izgalom folyamatosan emelkedik a tetőpont felé, a nagy csata pedig elvarrja a szálakat. A nagy veszteségek ellenére a kör minden tagja spoiler Kompakt kis mini apokalipszis elhárítás.

Kuri_Szilvia P>!
Nora Roberts: A némaság völgye

A harmadik, befejező rész. Maga az alap történetet is szerettem, de ez a rész volt a kedvencem. Már vártam, hogy Cian és Moira hogyan talál egymásra, hisz ez valahogy előre tudható volt. A vámpír és a királynő története, miközben szaporodnak a csaták, egyre közelebb van a végső leszámolás. Ebben a részben történet közben is hallnak meg emberek, és a leírások miatt nagyon is el lehet képzelni mindent. spoiler

Perly>!
Nora Roberts: A némaság völgye

Imádtam! És igen, beletrafáltam a mesélőbe! :D Végigizgultam az egészet. A kard kihúzását, a csatát, szurkoltam, hogy senki ne haljon meg a Kör tagjai közül, Cian és Moira egymásra találását, egy szóval mindent.
Néhol hiányoltam ezt-azt. A végét is egy kicsit összecsapottnak éreztem, ennek ellenére megérdemli az öt csillagot. A három rész közül ez a legjobb!

sahi P>!
Nora Roberts: A némaság völgye

Remek befejezés volt. Cian és Moira szerelme lehetetlennek tűnt és mégis a rettenet fölött is kivirágzott. Izgalmas harcok, csaták színesítették az eseményeket. A kör tagjai szilárd erővel vívták meg a végső csatát. Moira remek királynő lett és persze a vége olyan lett, amilyennek lennie kellett.

kiruu>!
Nora Roberts: A némaság völgye

Jaj, istenem Cián!
Ez a mondta kifejezi az érzésem ezzel a könyvvel kapcsolatban. Ez a trilógia a 4 és feles nevet kapja, mert minden részből hiányzott valami. Ebben például Cián hisztije olyan felesleges volt. Könyörgöm ilyet inkább a nők csinálnak, csak ők csokival. Egyébként nagyon megszerettem, de nálam Hoyt és a kedvessége egy picit előrébb van. Moira hihetetlenül cuki és az elhatározása mi szerint nem akar szüzen meghalni, hatalmas volt.
Lilith vérbeli gonosz szereplő volt és nagyon jól meg lett alkotva.
Háború, harc, túlélés, szerelem, veszteség, kitartás.. Csodálatos könyv Roberts tollából.

7 hozzászólás

Népszerű idézetek

zuna19 >!

– Add már ki magadból, amit mondani akarsz. A végén még megárt az emésztésednek.

zuna19 >!

– Gyerünk, mutassunk annak a cowboynak egy-két igazi mozdulatot.

zuna19 >!

Lehet, hogy királynő – gondolta, miközben egyetlen hosszú fonatba fésülte a haját –, de az biztos, hogy dolgo¬zó királynő lesz. És harcolni fog.

zuna19 >!

– Esős reggel. Milyen jó volna még egy órára ágyba bújni!

zuna19 >!

Moira összecsücsörítette a száját, és belekortyolt az ita¬lába.
– Ha ezt elhiszed, éretlenebb vagy, mint amilyennek engem hiszel.
– Sosem voltam olyan éretlen, mint te.
– Nem? Kettőnk közül melyik volt olyan éretlen, hogy kikezdett egy vámpírral, és hagyta, hogy a torkába ha¬rapjon?
– Egy pont oda. De hát te sosem voltál féktelen fiatal férfi.

Kuri_Szilvia P>!

-A szíved! Ver a szíved.
-Egyszer azt mondtam, hogy érted verne, ha képes volna rá. Megtörtént.

326. oldal 24.fejezet A némaság völgye ( GABO 2007)

Kuri_Szilvia P>!

– Az érzelmek fájdalmat okoznak. Amikor valaki sokat tesz és lát, az érzelmek folyamatos fájdalmat okoznak.- Glenna Moira vállára tette a kezét. – A tagadás is a túlélés egyik formája.

131. oldal, 8.fejezet A némaság völgye ( GABO 2007)


Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah J. Maas: Empire of Storms – Viharok birodalma
Sarah J. Maas: Föld és vér háza
Kresley Cole: A sötétség démona
Deborah Harkness: Az élet könyve
Chloe Neill: A lányok olykor harapnak
Ilona Andrews: Magic Bites – Pusztító mágia
Patricia Briggs: Megszólít a hold
Karen Chance: Megérint a sötétség
Madeline Miller: Kirké