A ​múlt titkai 43 csillagozás

Nora Roberts: A múlt titkai

Cilla ​régebben híres gyermekszínész volt, de most sokkal több örömet talál abban, hogy kétkezi munkával keresi kenyerét. Régi épületeket újít fel, és jó áron eladja őket. Elhunyt nagymamája házához is azért érkezik, hogy megmentse az enyészettől. A feladat egyáltalán nem könnyű. A házat már évtizedek óta elhanyagolták, az egykor csodálatos kertet pedig szinte a felismerhetetlenségig felverte a gaz. Cilla annyira belemerül a munkába, hogy eleinte észre sem veszi szomszédját, Ford Sawyert. Ám nem tud sokáig közömbös maradni a nyurga, zöld szemű és rendíthetetlen nyugalmú képregényíró (valamint a rendkívül ronda, de ellenállhatatlanul kedves kutyája, Spock) iránt.
Cilla a kacatokkal teli padláson egy gondosan elrejtett levélköteget talál. A levelekből kiderül, hogy rejtélyes halála idején nagymamája, a híres és ünnepelt színésznő állapotos volt, és a gyermek apja egy helybéli családos férfi lehetett. Cilla szeretné megtudni, hogy mi történhetett a házban azon az éjszakán. A… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2008

>!
GABO, Budapest, 2009
522 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636892647 · Fordította: Gondáné Kaul Éva

Enciklopédia 1


Kedvencelte 3

Várólistára tette 21

Kívánságlistára tette 15

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
schalby P
Nora Roberts: A múlt titkai

Tetszett a történet és jók voltak a szereplők is. Láttam a filmet is és meg kell mondanom a könyv kenterbe veri az egész művet. Jól le vezetett sztori és a gyilkos kiléte is meglepetés volt, nem lehetett tudni már az elején.

2 hozzászólás
>!
Paulina_Sándorné P
Nora Roberts: A múlt titkai

Lettem a könyvet és ilyen nem gyakran fordul elő velem, de most az a gondolatom támadt, hogy szeretnék olyan lenni, mint Cilla. Hihetetlen ügyesnek találom, hogy annyi mindenhez ért. Ford-ot imádom az esetlensége miatt, hogy nem engedtek neki semmit csinálni. Tetszett a történet, pörögtek az oldalak rendesen. Jó volt, hogy spoiler. Cilla anyját nem bírtam, nagyot nevettem, hogy az Ötöst Ford gonoszként ábrázolta.

>!
Micilex
Nora Roberts: A múlt titkai

Imádtam Spockot és Fordot. Végre olyan szereplők, akik teljesen mások. Nem a tipikus tökéletes férfi. Igaz felnőtt korára már majdnem az lett, de fiatal korában lerángattak róla a nadrágot és idősebben is egy 'kicsit esetlen.
Zavar volt a fejembe a szereplők korát illetően. Nem tudtuk meg pontosan hogy ki hány éves. Ez kicsit zavart, mert többször meg kellett állnom, fejben számolni, hogy most ki mi mennyi. E miatt a fel pont levonás. De egyébként imádtam.

>!
Constance
Nora Roberts: A múlt titkai

Olvasás közben már halványan derengett a történet, mert aztán kiderült, hogy láttam filmben. Ennek ellenére a Cillán bosszút állni akaró személy kiléte majdnem végig homályos volt, mert sikeresen elfelejtettem. De így legalább végig izgalmas volt. Akár az összes, amit tőle olvastam.

>!
Sünike
Nora Roberts: A múlt titkai

Remek regény volt, szinte letehetetlen. Mivel a rák jegyében születtem, nekem nagyon tetszett a ház felújításának és berendezésének aprólékos leírása. Rendkívülien élveztem.
Remek fordulatok és izgalmak tarkították az építkezés folyamatát. Kedveltem a főszereplőket, és Stephen figuráját. Üdítő változatosság volt, hogy egy elvált férj szimpatikus szereplőként került ábrázolásra.

>!
cs_johanna
Nora Roberts: A múlt titkai

Ne. Nézd. Meg. A. Filmet.
Amúgy nincs baj vele, kimaradt a szokásos veszekedős jelenet, egy kicsit papucs a pasi, de aranyos.

>!
Shil
Nora Roberts: A múlt titkai

Kellemes krimis, romantikus, kikapcsolós könyv házfelújítással fűszerezve. Most jól esett.

>!
mazsolafa
Nora Roberts: A múlt titkai

Szeretem Nora Roberts karaktereit, mert olyan életszagúak. A történet most egy kicsit laposra sikerült.

>!
mokus33
Nora Roberts: A múlt titkai

Nem annyira tetszett, mint a többi Nora Roberts regény, amit már olvastam. Nem volt annyira izgalmas, kissé erőltetett volt a történet, és nyúlt, mint a rétestészta. Szerintem sokkal kevesebb körítéssel is ki lehetett volna kerekíteni a történetet.

>!
Csilla_Herczeg
Nora Roberts: A múlt titkai

Nem egy nagy story, de azért kikapcsolt. Sajnos nagyon sok benne az elírás, ami elég zavaró volt. A vége igen izgalmasra sikerült.


Népszerű idézetek

>!
Constance

– Most menj el. Dolgom van.
– Ez azt jelenti, hogy nem fogsz modellt állni nekem?
Étrsd úgy, hogy ha nem tűnsz el azonnal, akkor felkapom a varázsfejszémet, és megtáncoltatom a fejeden.

>!
Constance

– Art déco?
– Igen. Ma megláttam egy mosdókagylót, és akkor támadt az ötlet. Rengeteg krómozott acélt és halványkék üveget fogok felhasználni. Fekete-fehér csempéket… esetleg feketét ezüsttel. Azt akarom, hogy a helyiségből fémes erő áradjon. Egy kis dzsesszes, retrós kényeztetés, ahová ha belépsz, legszívesebben egy selyemköntöst vennél fel, marabutollakkal.
– Nekem is gyakran támad ilyen ingerenciám. Csak nem tudom, mi az a marabu, és miért van tolla.

>!
Constance

Ford sóhajtott egy nagyot, és észrevette, hogy Spock körözni kezdett a rendőrök lába körül. Biztos volt abban, hogy nem harapja meg őket, de esetleg felemelheti a lábát, hogy kifejezze a véleményét.

>!
Móni0630

– Jobb is lesz így – morogta a férfi, majd Cillához fordulva így folytatta: –
Ha Ford kezébe vesz egy ásót vagy egy csákányt, biztos, hogy eltalálja az első
vezetéket a föld alatt.
– Ez csak egyszer fordult elő! – tiltakozott Ford. – Esetleg kétszer – tette
hozzá halkan.

Kapcsolódó szócikkek: csákány
>!
mazsolafa

– Azt hiszem, te tudtad, milyen a valódi magány. Amikor az embert tömeg veszi körül, és mégis teljesen egyedül van.

40. oldal

>!
mazsolafa

Az emberek akkor is teszik a dolgukat, miközben a szex jár a fejükben. Máskülönben semmilyen munka nem lenne elvégezve a földön.

171. oldal

>!
mazsolafa

A férfi kivonszolta magát a konyhába, és a háta mögött ismét felhangzott a csattogás. A kávéfőző egy pultdarabon állt, amit még nem bontottak le. Álmosan hunyorgott az ablakon beáradó napsütésben, majd talált egy bögrét, és töltött magának kávét. Az első néhány korty után a fényt már sokkal kellemesebbnek találta, és nem tűnt egy gonosz földönkívüli fegyvernek, ami meg akarja vakítani az egész emberiséget.

316. oldal

>!
mazsolafa

Tudom, hogy mit jelent a csörgőkígyó. Láttam a Lostot.

469. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Isabel Allende: Kísértetház
Becky Albertalli: Simon és a Homo sapiens-lobbi
Stephenie Meyer: A burok
John Green: Csillagainkban a hiba
Gayle Forman: Ha maradnék
Richelle Mead: Vámpírakadémia
Colleen Hoover: Confess – Vallomás
Jenny Han: A fiúknak, akiket valaha szerettem
Nicola Yoon: A Nap is csillag
Jodi Picoult: Egyszerű igazság