A ​mágia útjai 42 csillagozás

Nora Roberts: A mágia útjai Nora Roberts: A mágia útjai

Az ​írónő három legkedvesebb, Írországban játszódó története:
Megbabonázva
Mindörökké
Az álmok birodalmában

Nora Roberts gyönyörűen meséli el a legendákat, behatóan ismeri Írországot és az ott élő, sodróan szenvedélyes embereket. „Egyre jobbak és jobbak az írásai” (Millwaukee Journal Sentinel). Most egy kötetben gyűjtve jelenik meg ez a három, a mágiáról, szerelemről, és ennek az elragadó országnak a szépségéről szóló kisregénye – bizonyságul, hogy a New York Times első számú bestsellerírónője valóban „mestere a hivatásának” (People).

A Megbabonázva című történetben egy gyönyörű nő ezer évig tartó bűbájt bocsát álmai férfijára – és ezzel olyan rémálmot szabadít el, amivel csak a szerelem veheti fel a harcot…
A Mindörökké egy bájos lány utazását meséli el egy másik világba – és megjelenik benne egy jóképű művész is, aki képes átalakítani a szerelem erejét.
Az álmok birodalmában egy fiatal lány kerül… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2001

Tartalomjegyzék

>!
Gold Book, Debrecen, 2019
352 oldal · ISBN: 9789634265528
>!
Gold Book, Debrecen, 2019
350 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634265467
>!
Gold Book, Debrecen, 2005
334 oldal · ISBN: 9634250556 · Fordította: Kiss Tamás

1 további kiadás


Kedvencelte 6

Most olvassa 1

Várólistára tette 22

Kívánságlistára tette 18


Kiemelt értékelések

zuna19>!
Nora Roberts: A mágia útjai

Hű kezdetben, de lassan haladtam ezzel a könyvvel. Féltem is, hogy borzalmas élmény lesz belelő. Valamiért olyan unalmasan indult az első sztori. Ami a végére nagyon szépen kibontakozott és engem is meglepett vele. Mind a három történet tényleg mese szerű, belengi a varázslat. Ami persze Írországnak is köszönhető, alapból ad egy jó hangulatot, pluszba az írónő nagyon tudja a dolgát. Mindig öröm, ha kellemesen csalódhatok Nora Robertsben.
Nekem a kedvencem a középső történet volt. Azt annyira imádtam az elejétől a végéig.

Lovas_Lajosné_Maráz_Margit P>!
Nora Roberts: A mágia útjai

Három nagyon jó történet volt a könyvben, imádtam minden sorát.
Nora Roberts bármit ír, az mind nagyszerű lesz, pedig igen termékeny alkotó és még rengeteg könyve van, amit még nem olvastam.
Ebben a könyvben három mai világban, a csodás Írországban játszódó tündérmese volt, amikben a szerelem győzedelmeskedett. Mindhárom részben mágikusan elve elrendelten találkoztak a párok, a hölgyek Amerikából keveredtek Írországba, hogy ott szerelmükkel megváltsák a férfiakat, hogy legyőzzék a gonoszt, vagy megtörjék az átkot.
Nagy élvezettel olvastam a könyvet és szívből ajánlom NR és a fantasy kedvelőinek.

Georgina77 P>!
Nora Roberts: A mágia útjai

Aki kedveli a szerelmes, kissé erotikus, mágikus fantasy meséket, annak itt a helye. Ahogyan olvasni kezdtem ez a kis kötetecskét, azonnal nosztalgikus hangulatba kerültem. Oda repültem vissza a fantasy szárnyain, ahol és amikor Ursula K. Le Guin A szigetvilág varázslója filmváltozatán fellelkesülve, féltett kincsként vettem magamhoz a mese könyves változatát. Az szippantott be ennyire, az olvastatta magát ennyire. De az azért kicsit nívósabb és színvonalasabb írás volt.
Itt azért a mesék mélységével nem vagyok kibékülve. Fantáziát megmozgatók ugyan, de nem kimagasló irodalmi alkotások.
Ami sokat számított most, az a múltidézés, amit belőlem kiváltott. Maga a könyv tartalma kevésbé értékes (nekem). Gyengécske.

Paulina_Sándorné P>!
Nora Roberts: A mágia útjai

Mind a három történet a szerelem hatalmáról szólt. Élveztem mindet. Az első történetben szimpatikusnak találtam Calin-t, örültem neki, hogy spoiler A második történetben Allena és Conal párosát ismerhettem meg. Allena családját nem kedveltem meg, teljesen elnyomták a lányt, aki Conal mellett meg tudta mutatni igazi valóját. A harmadik történet egy hajszállal jobban tetszett. Talán, mert ez még jobban megérintette a szívemet. Kayleen és Flynn történetében tetszett, amikor Kayleen a férfi fejéhez vágta, hogy ellopja mások tulajdonát, ha a házába varázsolja őket. :-) Nagyon szomorú rész volt, mikor Flynn elküldte a lányt. spoiler

agnesasszony P>!
Nora Roberts: A mágia útjai

Nem hiszem, hogy ez lesz az egyik kedvencem Nora Robertstől, de egyszer olvasósnak jó volt. Habkönnyű, rózsaszín történetek kaptak helyet ebben a kötetben, amiktől nem szabad túl sokat várni.
A kedvencem az első történet volt a háromból, abban láttam némi fantáziát. A másik kettő viszont kissé összecsapottnak tűnt, hatalmas logikai, érzelmi és egyéb bukfencekkel. spoiler
Összességében inkább erotikus, szerelmes mesék ezek felnőtteknek, amivel nincs is baj – néha ilyen is kell. :)

Fairymysz>!
Nora Roberts: A mágia útjai

Aranyos kis történetek, mágiával, sok-sok Írországgal és szerelemmel.

schalby P>!
Nora Roberts: A mágia útjai

Varázslat, Írország, szerelem nem is kell több. Kedves kis történetek semmi több.

AntoNia917>!
Nora Roberts: A mágia útjai

A kötet három novellát tartalmaz, hasonló felépítéssel, végkifejlettel és (ír) hangulattal. A történetek főszereplői valamilyen szempontból mindig kívülállók, akik a hirtelen jött, mágikus szerelemben találnak rá önmagunkra és csupán itt tudnak kiteljesedni. Az első részben ezt az üzenetet aranyosnak találtam, viszont a harmadikban számomra már erőltetettnek érződött. Valószínűleg ezért is mutat nálam csökkenő tendenciát a novellák megítélése. Ezenkívül a történetek sok hasonlóságot mutattak pár Disney mesével, különösen az utolsó, amelyet a Csipkerózsika és a Szépség és a szörny kombinációjának éreztem – felnőtt verzióban. Ez az utolsó rész nekem már túl sok volt, nem csak hogy hasonló volt a felépítés a másik kettőhöz képest, de még egy elcsépelt, már lejátszott Disney-mixet is kaptunk. Nagyon sajnálom, mert az elején igazán tetszett az ír hangulat, (valószínűleg ezért is az első a kedvenc részem a könyvből), de harmadszorra már mást vártam.

ginewer>!
Nora Roberts: A mágia útjai

Érdekes, nekem a harmadik történet tetszett a legjobban, pedig már el se akartam olvasni, annyira unalmasnak tűnt a könyv. Talán a teljesen lehetetlen miatt volt jó. Olyan mese, ami talán tényleg nem is válhat valóra…

gabiica P>!
Nora Roberts: A mágia útjai

Sok idő kellett, hogy leülepedjen bennem a dolog, de mindent egybevetve tetszett. Igazán jó történet!


Népszerű idézetek

zuna19>!

– Most éljünk csak a mának. A holnappal akkor is ráérünk törődni, ha eljön az ideje.

zuna19>!

Hogyan változott hirtelen mesévé az élete?
Mese vagy sem, egy dolog biztos. Ha az ember összeszid egy nőt, az azonnal duzzogni kezd.

zuna19>!

– A türelem sokszor nem más, mint gyávaság.

zuna19>!

– Akad olyan ember, aki azt szeretné, hogy egy kaland kulturális legyen?

Sunshine>!

– Nem mesét akarok hallani. Hanem válaszokat.
– A kettő egy és ugyanaz – fordult vissza feléje Bryna

Sunshine>!

A tehetséget nem szabad elpazarolni, és nem szabad magától értetődőnek venni. És ami a legfontosabb, sohasem szabad más kárára használni.

Sunshine>!

– Szeretem a virágokat. Nekik is szükségük van gondoskodásra.

Sunshine>!

Megállt, és néhány csipesszel kiakasztott egy lepedőt a szárítókötélre. Maga elé képzelte az anyját, aki ha látná, biztosan tapsolna örömében. Mindig is másoknak fizetett, hogy végezzék el helyette a házimunkát, mert neki a karrierjével kellett törődnie. Azért, hogy szakképzett… akármi legyen belőle.

zuna19>!

– Szeretem az asszonyt, aki whiskyt töltött a teámba, és a boszorkányt, aki mágikus pulóvert kötött nekem. Higgy nekem.


Hasonló könyvek címkék alapján

Cassandra Clare: Igaz szerelem (és egy első randi)
Cathy Arrow: Fogság
Cathy Arrow: Boszorkányok extra
Cynthia Hand: Angyalnyár
Halálos csók
A sötétség angyalai
M. G. Brown: Vérvörös Rózsaszirmok
Lilian H. AgiVega: Második Atlantisz – A tízezer éves varázs
Brandon Sanderson: A kozmerum titkai