A ​mágia diadala (A Kiválasztott krónikája 3.) 49 csillagozás

Nora Roberts: A mágia diadala

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Miután ​a Végzetnek nevezett betegség elpusztította a civilizációt, a mágia mindennapossá vált, és Fallon Swift azzal töltötte az ifjúságát, hogy elsajátítsa minden csínját-bínját. Fallon addig nem élhet békében, amíg fel nem szabadítja azokat, akiket a kormány vagy a fanatikus Tisztaság Harcosai üldöznek. Eltökélt szándéka, hogy még azokat is megmentse, akik félelemből vagy gyengeségből bűnrészességet vállaltak ezzel a gonosszal… ha valóban megmenthetők.

Duncanhez, a harcostársához fűződő köteléktől megerősödve Fallonnak már számtalan alakváltót, manót és hétköznapi embert sikerült megmentenie. Most segítenie kell nekik, hogy meggyógyuljanak… és újra felfedezzék a fényt és a hitet magukban. Mert bár születésétől fogva ő a kiválasztott, akkor is csak egyetlen ember. És most, hogy egy régi nemezissel néz szembe, az ellenség fellegvárára veti a tekintetét, és beteljesíti a sorsát – hogy helyreállítsa a titokzatos pajzsot, amely egykor mindannyiukat védte –, egész hadseregre… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2019

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Gabo SFF könyvek GABO

>!
GABO, Budapest, 2021
536 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635661534 · Fordította: Tóth Gizella
>!
GABO, Budapest, 2021
536 oldal · ISBN: 9789635661718 · Fordította: Tóth Gizella

Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 30

Kívánságlistára tette 31

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Mrs_Curran_Lennart P>!
Nora Roberts: A mágia diadala

Hepiendre számítottam, ami adott minden N. R. könyvnél, de ez a rész valahogy mégsem volt az igazi. Túl hosszú volt, több csúcsponttal ( a két fontos városi csata és a főgonosz legyőzése), és kicsit szájbarágós/ vontatott." ..én vagyok a kiválasztott…ezért születtem..győzni fogok…stb stb"
Néha a szemeimet forgattam tőle. A téma jó volt, sokkal jobban is meg lehetett volna írni. A Hawkins-völgy vagy Morrighan keresztje esetében sikerült beszippantania a cselekménynek, ami itt nem sikerült. Néha olyan érzésem volt, hogy YA fantasyt olvasok, bár azok közül is jó néhány ennél durvább.
Abszolút egyszer olvasós kategória.

zuna19 >!
Nora Roberts: A mágia diadala

Hatalmas rajongója vagyok az írónőnek, ez a sorozata nem lett kedvencem. Csalódást csak azért nem érzek, mert lesz majd más ami kedvenc lesz.
Sajnos semmi pozitív dolgot sem tudok kiemelni a trilógiából. Valahogy ez nem az én szám íze szerint lett megírva.
Terjedelmes értékelést nem tudok írni egyik részhez sem. Biztos gördülékenyebb lenne írni róla, ha valami megfogott volna benne.

10 hozzászólás
Zsuzsanna_Makai>!
Nora Roberts: A mágia diadala

Kezdjük is egy idevaló idézettel; „Megértem, miért akarod, de nekem úgy tűnik, hogy nagyon sokat akarsz markolni egyszerre, és nem régen foglalkozol vele. A legtöbbünk még kevesebbet foglalkozott vele. Talán még egy ideig kisebb falatokkal kellene beérnünk.”
Azt hiszem, nem is kell ennél többet hozzáfűznöm, talán annyi még, h; Ide nekem az „ezért kár volt fát kivágni” gombot!
Azt is gondolom, h jóval rövidebb is lehetett volna, ha csak tételében sorolja fel, ki, honnan jött, nem kellett volna mindenki köré hattérsztorit keríteni, meg altatóbbá, érdektelenebbé tette ezzel.
Az is eszembe jutott, h Taylor Swift lehetett az eredeti neve Fallonnak, de érthető okok miatt újra kellett tervezni.

Vác_nembéli_István_fia_istván>!
Nora Roberts: A mágia diadala

Hiányérzetem volt a csaták leírásának abszolút hanyagolása miatt.
Minden más olyan lett amit vártam egy rendes tisztes befejezés.
Felesleges túl beszélni aki olvasta a sorozat többi részét sejti mi lesz a vége.
Nem tudok rosszat írni rá örülök, hogy elolvastam.

Paulina_Sándorné P>!
Nora Roberts: A mágia diadala

Imádtam a történetet, de a kevesebb több elvét követhette volna az írónő. Sok helyen nem igazán kötött le, amit csináltak. Alig győztem kivárni, hogy eljussak a végére. Egy jó pár oldalt szívesen kivágnék a könyvből. spoiler Annyira cukik ők ketten. Fuldokoltam a nevetéstől, mikor Fallon és Simon beszélgettek, spoiler Vicces volt az apai féltés megjelenése. Érdekesek voltak a szereplők, jó volt figyelni, hogyan nyerik meg az ügynek az embereket. spoiler Imádtam azt is, ahogy Duncan féltette a testvéreit.

Kuri_Szilvia P>!
Nora Roberts: A mágia diadala

A nagy várakozás után sajnos csalódtam. A nagy terjedelem miatt valahogy mást gondoltam. Persze voltak benne izgalmas részek( csaták) és váratlan fordulatok, de nagyon sok minden vontatott volt, ismétlés. A végén a lezárás sem tetszett teljesen. Hiányoltam a boldogan élteket, bár ilyen sok szereplőnél persze nem lehet, de a sok oldal után összecsapottan tűnt.

tigi5 IP>!
Nora Roberts: A mágia diadala

Magyarul is hosszúnak tűnik, pedig gondoltam… :D
Számomra a trilógia leggyengébb láncszeme, mintha Nora az összes puskaporát ellőtte volna.
Továbbra is a második kötet a szívemnek legkedvesebb, de fantasy szempontjából szerintem az első a legjobb, a legütősebb. Nagy butaságot csinált Nora, hogy a saját nevén adta ki, mert igaz, hogy a neve elad szinte bármit a könyvpiacon, ugyanakkor be is skatulyázza.
Sohasem fogjuk megtudni, milyen értékelések születtek volna, ha a NY Times Review ajánlásával (első kötet) 'no name' szerzőként jelenteti meg, így előítéletek nélkül kezdik el olvasni, a magam részéről jobban örülnék, ha Nora maradna a romantikus trilógiáknál vagy az egykötetes romantikus krimiknél (bár nem érzem, hogy valami újat tudna nyújtani, de én így is szeretem:)

MoMe>!
Nora Roberts: A mágia diadala

A leggyengébb rész volt. Még jó,hogy szabin voltam,és volt időm rá,mert ezt tovább olvasni szenvedés lett volna.Rengeteg bevezetés,üresjárat.a csaták,ami a lényeg volt,az meg össze volt csapva,nem volt rendesen kidolgozva.spoiler. Az izgalom elmaradt az egész könyvben. Kár érte,nagyobb csattanásra számítottam a lezárására.

BezTina>!
Nora Roberts: A mágia diadala

Csak kapkodtak a fejem. Mélységek, magassàgok. Fél igazsàgok, majd teljes döbbenet.

Lady_E>!
Nora Roberts: A mágia diadala

Nekem nagyon tetszett!
Izgalmas, kalandos, romantikus, és minden jó, ha a vége jó! :)


Népszerű idézetek

BBetti86>!

Szerelem, gondolta Fallon, ahogy szülei ellovagoltak. Talán ez a legnagyobb csoda. Érezni, adni, tudni.

35. oldal

BBetti86>!

Attól, hogy meghalok a csatában? Hogy elveszítek valakit, akit szeretek? Még szép, hogy félek. De a félelem nem jelent szart se. Csak az számít, hogy megtedd a következő lépést.

352. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah J. Maas: Föld és vér háza
Sarah J. Maas: Empire of Storms – Viharok birodalma
Deborah Harkness: Az élet könyve
Stephen King: A Setét Torony – Varázsló és üveg
Ilona Andrews: Magic Bites – Pusztító mágia
Chloe Neill: A lányok olykor harapnak
Tracy Wolff: Sóvárgás
Patricia Briggs: Megszólít a hold
Andrea Cremer: Wolfsbane – A keresők