A ​mágia diadala (A Kiválasztott krónikája 3.) 17 csillagozás

Nora Roberts: A mágia diadala

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Miután ​a Végzetnek nevezett betegség elpusztította a civilizációt, a mágia mindennapossá vált, és Fallon Swift azzal töltötte az ifjúságát, hogy elsajátítsa minden csínját-bínját. Fallon addig nem élhet békében, amíg fel nem szabadítja azokat, akiket a kormány vagy a fanatikus Tisztaság Harcosai üldöznek. Eltökélt szándéka, hogy még azokat is megmentse, akik félelemből vagy gyengeségből bűnrészességet vállaltak ezzel a gonosszal… ha valóban megmenthetők.

Duncanhez, a harcostársához fűződő köteléktől megerősödve Fallonnak már számtalan alakváltót, manót és hétköznapi embert sikerült megmentenie. Most segítenie kell nekik, hogy meggyógyuljanak… és újra felfedezzék a fényt és a hitet magukban. Mert bár születésétől fogva ő a kiválasztott, akkor is csak egyetlen ember. És most, hogy egy régi nemezissel néz szembe, az ellenség fellegvárára veti a tekintetét, és beteljesíti a sorsát – hogy helyreállítsa a titokzatos pajzsot, amely egykor mindannyiukat védte –, egész hadseregre… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2019

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Gabo SFF könyvek GABO

>!
GABO, Budapest, 2021
536 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635661534 · Fordította: Tóth Gizella
>!
GABO, Budapest, 2021
536 oldal · ISBN: 9789635661718 · Fordította: Tóth Gizella

Most olvassa 2

Várólistára tette 27

Kívánságlistára tette 35

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

zuna19 >!
Nora Roberts: A mágia diadala

Hatalmas rajongója vagyok az írónőnek, ez a sorozata nem lett kedvencem. Csalódást csak azért nem érzek, mert lesz majd más ami kedvenc lesz.
Sajnos semmi pozitív dolgot sem tudok kiemelni a trilógiából. Valahogy ez nem az én szám íze szerint lett megírva.
Terjedelmes értékelést nem tudok írni egyik részhez sem. Biztos gördülékenyebb lenne írni róla, ha valami megfogott volna benne.

kvzs P>!
Nora Roberts: A mágia diadala

Sajnos ez még az előző két kötethez képest is vérszegény lett. Több, mint 500 oldal, de mintha csak kronológikusan végigszaladnánk az eseményeken, hogy végre vége lehessen. A fontosabb részek elnagyoltak, de a jelentéktelen apróságoknál leragad. A szereplők még az eddigieknél is felszínesebbek és sablonosabbak, a mágia pedig olyan esetleges, hogy az már fáj.
Az alapötlet nem lenne rossz, de a kivitelezés fájdalmasan gyenge lett.

4 hozzászólás
Vác_nembéli_István_fia_istván>!
Nora Roberts: A mágia diadala

Hiányérzetem volt a csaták leírásának abszolút hanyagolása miatt.
Minden más olyan lett amit vártam egy rendes tisztes befejezés.
Felesleges túl beszélni aki olvasta a sorozat többi részét sejti mi lesz a vége.
Nem tudok rosszat írni rá örülök, hogy elolvastam.

tigi5 IP>!
Nora Roberts: A mágia diadala

Magyarul is hosszúnak tűnik, pedig gondoltam… :D
Számomra a trilógia leggyengébb láncszeme, mintha Nora az összes puskaporát ellőtte volna.
Továbbra is a második kötet a szívemnek legkedvesebb, de fantasy szempontjából szerintem az első a legjobb, a legütősebb. Nagy butaságot csinált Nora, hogy a saját nevén adta ki, mert igaz, hogy a neve elad szinte bármit a könyvpiacon, ugyanakkor be is skatulyázza.
Sohasem fogjuk megtudni, milyen értékelések születtek volna, ha a NY Times Review ajánlásával (első kötet) 'no name' szerzőként jelenteti meg, így előítéletek nélkül kezdik el olvasni, a magam részéről jobban örülnék, ha Nora maradna a romantikus trilógiáknál vagy az egykötetes romantikus krimiknél (bár nem érzem, hogy valami újat tudna nyújtani, de én így is szeretem:)

BezTina>!
Nora Roberts: A mágia diadala

Csak kapkodtak a fejem. Mélységek, magassàgok. Fél igazsàgok, majd teljes döbbenet.

donzella P>!
Nora Roberts: A mágia diadala

Sok monumentális, dark fantasy után az ember valami könnyedre vágyna, aztán azon kesereg, hogy nem volt az igazi… :D

Amit pozitívumként el lehet mondani erről a trilógiáról, az az, hogy egyenletes minőségű, és aki eljut a harmadik részig az borítékolhatja, mi lesz a vége. Egészen egyszerűen azért, mert a köztes veszteségek ellenére boldog végre törekszik.

Ebből következik a negatívum is, amiért nem tud számomra a 3 csillagról elmozdulni, az a kiszámíthatóság. Ez a történet szó szerint fekete-fehér, csak jó van (a már szirupos jóság), és a tökéletes ellentéte. Nincs szürke zóna, pedig nem ártana, több erkölcsi kérdést vetne fel, benne lenne a tévedés lehetősége, a valós tépelődés.

Tulajdonképpen ezt a történetet nem is kellett volna fantasynak megírni: világvége, túlélők csoportjai és a folyamatos újjáépítés, attól még ugyanúgy lehetnének ellenségek, akikkel lehet küzdeni – mégpedig azért, mert erre a részekbe túl sok energiát nem fektet.

Azoknak javasolt, akik nem vágynak bonyolult világépítésre és mágiarendszerre, és aki megvan nagyon véres harci jelenetek nélkül.

Doric_Sandra P>!
Nora Roberts: A mágia diadala

Az első két részt nagyon szerettem és ezért nagyon vártam már a befejezőt is.Kicsit mégis csalódott vagyok.Több izgalomra számítottam és részletesebb csata jelenetekre.
Ennek ellenére nem volt rossz . Duncan még mindig nagy szerelem és Fallonnal nagyon jól összeillenek. Sajnálom,hogy vége.

rakata0405>!
Nora Roberts: A mágia diadala

Már nagyon vártam a befejező részt. Szuper jó volt. 1-2 csatát lehetett volna kicsit bővebben leírni, ettől függetlenül minden sorát imádtam.

sziporka78>!
Nora Roberts: A mágia diadala

Ebben az évben másodszor járok úgy, hogy egy jól induló fantasy trilógia harmadik része nem igazán tetszett. Ez esetben az első rész nagyon ígéretesen kezdődött, a második szuper volt, de megszakadt a lendület. Olyan érzésem volt, hogy az írónő most valami igazán nagyot, epikusat akart alkotni, de elvesztek belőle az emberek, az érzések, az igazi mondanivaló. Az eseményeket mintha egy történelemkönyvben olvasnánk. Még a két főszereplő kapcsolata is kicsit erőltetett. Volt benne egy két jó jelenet, csavar és főleg potenciál, de valahogy a lényeg hiányzik.


Hasonló könyvek címkék alapján

Deborah Harkness: Az élet könyve
Kresley Cole: Poison Princess – Méreghercegnő
Ilona Andrews: Magic Burns – Perzselő mágia
Kendare Blake: A rémálmok lánya
Kresley Cole: A sötétség démona
Chloe Neill: A lányok olykor harapnak
Patricia Briggs: Megszólít a hold
Andrea Cremer: Wolfsbane – A keresők
Sylvia Day: Megigézve