A ​jég leánya (Concannon-trilógia 2.) 82 csillagozás

Nora Roberts: A jég leánya

Nora Roberts szülőföldjén, az írónő szívének oly kedves Irországban játszódik a háromrészes regénysorozat középső könyve, A jég leánya is, melyben elénk tárul az ír nép összehasonlíthatatlan nagyvonalúsága, a vendégek előtt kitárt ajtók egyszerűsége és a szerelem győzelmes ereje.

Brianna Concannon a hőse ennek a történetnek – Maggie-nek, „a tűz leányának” a húga –, aki pompás virágokkal teleültetett kertjében barátságos panziójával és káprázatos konyhaművészetével várja a messzi vidékekről idesereglő, pihenni vágyó turistákat. Egy szép napon Amerikából érkezik vendége, a titokzatos ifjú író, akinek hátborzongató detektívregényeit a fiatal lány mind olvasta már. Grayson Thane gyökértelen vándora a világnak, Brianna pedig minden idegszálával ír hagyományaihoz, családjához és közösségéhez kötődik. Egyedül sebzettségük közös. És talán még valami… Úgy látszik, olykor a jégből is felcsaphat a tűz…

Eredeti megjelenés éve: 1995

>!
GABO, Budapest, 2007
432 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636890322 · Fordította: Palkó Ágnes
>!
GABO, Budapest, 2000
432 oldal · puhatáblás · ISBN: 9639237272 · Fordította: Palkó Ágnes

Enciklopédia 1

Helyszínek népszerűség szerint

Dublin


Kedvencelte 15

Most olvassa 3

Várólistára tette 15

Kívánságlistára tette 12

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
zuna19 P
Nora Roberts: A jég leánya

Valahogy ez a rész engem sokkal jobban megfogott. Azt írtam az elsőnél, hogy az nem vett meg magának. De ez szöges ellentétben van azzal.
Elismerem, hogy lagymatag kis lájtos sztori, de még így is közelebb áll hozzám. Szerethetőek voltak a karakterek és szerintem sokat számított. Jobb ez a párosítás. Mind a két főszereplő kedvelhető. A történet is tetszett, jól sikerült a felépítése is. Most már kíváncsian várom, mi lesz a befejező kötetben.
Egyébként amikor elkezdtem olvasni a könyvet nem tudom minek feltételeztem azt róla, hogy valami misztikus trilógiát veszek magamhoz. Közben meg nagyon nem. :DD

>!
Sunshine
Nora Roberts: A jég leánya

Olyan szép, amikor a szerelem jó irányba változtatja meg az embereket.

>!
kiruu
Nora Roberts: A jég leánya

Brianna tényleg hideg, áttörhetetlen, kemény mint a jég. De én átláttam a felszínen és ez a mindent elszigetelek magamban nagyon nem jó dolog. Nem, nem kedveltem meg. Tetszett, hogy imádja a fogadót és ahogy szorgoskodik, de az elmélete a szerelemről, pasikról… inkább nem mondok rá semmit.
Grayson részben imádom részben azt mondom, hogy teisazidiótaegoistabarompasikhoz tartozol. Igen, tetszett, hogy megolvasztotta Brit, ahogy gondoskodott róla, de az hogy nem volt hajlandó ott maradni vele és beismerni neki a túl nyilvánvaló tényt idegesített.
Az előző rész olyan jó volt, sajnálom, hogy itt a szereplők nem voltak olyan jók.
Az ír táj továbbra is csodálatos, a történet izgalmas.

>!
Szimirza P
Nora Roberts: A jég leánya

Aranyos történet, amelyben a szerelem és az elfogadás jót tesz az emberrel :)

>!
Hiranneth
Nora Roberts: A jég leánya

Oké, ha őszinte akarok lenni, akkor személyiségben inkább hajazok Briannára, mint Maggie-re, de olvasni valahogy az előző kötetet jobban szerettem.
Ez persze nem akadályozott meg abban, hogy szurkoljak a boldog befejezésért, mert az ugye kell :D. Legalábbis igényeltem.
Mondjuk érdekes párosítás volt Grayson és Brianna. Első pillanatra nem mondtam volna, hogy ebből lesz valami. Vagy, hogy mondjuk tartós lesz, ha teszem azt a valós életben lennénk. Aztán persze ki tudja.

>!
Arianrhod MP
Nora Roberts: A jég leánya

Mindig tudtam, hogy egy panziót kellene vezetnem valahol Keltaföldön. Mennyi lehetőség van benne! És megtanultam szódás kenyeret sütni, mennyei, narancslekvárral és sós vajjal a legjobb!

>!
schalby P
Nora Roberts: A jég leánya

Érzelmekkel teli jó kis könyv. Imádom a sorozatot és talán ez tetszik belőle a legjobban.

>!
Madame_Truska
Nora Roberts: A jég leánya

Nagyon szeretem. Most olvastam másodszorra. Nem szól másról csak a szerelemről, félelmekről és a szereplők saját kis belső harcáról. Mégis egy könnyed olvasmány a mindennapok forgatagában. Engem nagyon magával ragadott. Sajnálom, hogy NR nem írta meg azt a történetet is, amit Gray írt a könyv során, kíváncsi lettem volna rá. Egy kis krimi jó lenne még ezen a szép ír tájon.:):):)

>!
krisztina0419
Nora Roberts: A jég leánya

Bár nem tudja az előző kötetet felülmúlni, ennek ellenére ezt is nehezen tudtam letenni. Brianna személyisége messze áll tőlem, és nem is tudom magamat az ő érzéseiben beleképzelni, talán ezért sem tetszik annyira,mint az első.
Itt a levelekkel meglapozzák a 3. rész történetét, ami hoz egy kis színt a történetbe.
A végén Gray tipródása bosszantó volt, de szerencsére észhez tért a fiú!

>!
Łaetitia
Nora Roberts: A jég leánya

Figyi. Sztem vki vagy szereti Nora-t , vagy nem. Én imádom.

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
Sunshine

– Milyen szép nap, épp ültetésre való.
– A legszebb – bólintott Murphy, és a kosarat nézte. – Mi van abban, Brie?
– Meg akarlak vesztegetni.
– Ó, én annál erősebb jellem vagyok.
– Piskótatorta.
A férfi lehunyta a szemét, és látványosan nagyot sóhajtott.
– A tiéd vagyok.

>!
Sunshine

– Grayson!
-Hm?
– Akarsz engem?
– Aha. Később. – A férfi felkapta a fejét, szeme kissé homályos volt. – Tessék? Mit
kérdeztél?

>!
Sunshine

– Nem látom a golyókat – panaszkodott Rogan lassan, majd arca elé emelte a kezét. – Nem érzem, az ujjaimat.
– Még egy whiskyre van szükséged – Niall úgy lépkedett oda az üveghez, mint egy matróz a billegő fedélzeten. – Nincs egy csepp sem – jelentette szomorúan, amint fejjel lefelé fordította a kristályüveget. – Egy rohadt csepp sem maradt.
– Egész Dublinban nincs több whisky – Rogan ellökte magát a faltól, ami eddig álló helyzetben tartotta, de aztán erőtlenül visszazuhant. – Mind megittuk. Mind megittuk. Ó, Jézusom! Nem érzem, a nyelvemet sem. Elvesztettem.
– Hadd nézzem! – Gray segítőkészen Rogan vállára tette a karját. – Nyújtsd ki! – Majd összehúzott szemmel bólintott. – Minden rendben, haver. Megvan. Sőt, kettő van belőle. Ez lehet a baj.

Kapcsolódó szócikkek: Dublin
>!
Sunshine

Ha az ember író, az nagyszerű ürügyet kínál a kíváncsiskodásra

>!
Sunshine

– Rossz irányba megyünk.
– Írországban nincs rossz irány. Olvasd el az útikönyveket!

>!
Sunshine

– Az a férfi nem érdemli meg, hogy ilyen szomorúságot hordozz a szemedben.
– Ő talán nem. De az álom, amelyet összetört, igen.

>!
Madame_Truska

– Én mindig úgy éreztem, az ember nem láthatja tisztán, mi jön, ha nem vet időnként egy pillantást a háta mögé.
– Én szeretem a meglepetéseket. Ha a holnapot előre tudjuk, akkor minek bajlódni vele?
– A meglepetés abból adódik, hogy a holnap sosem olyan, amilyennek előre gondoltuk. De hát maga még olyan fiatal – mondta anyáskodó mosollyal. – Majd rájön magától is. Használ térképet, amikor utazik?
– Persze.
– Na látja, ez ugyanolyan. Múlt, jelen, jövő. Szépen lerajzolva a térképre. (…) Az ember eltervezi az útvonalát. Aztán vannak olyanok, akik mindenáron tartják magukat a tervhez. Nem hajlandók letérni róla, hogy felfedezzenek valamilyen kis ösvényt, nem állnak meg útközben, hogy megbámulják a naplementét. Kár értük – tűnődött – És aztán hogy panaszkodnak, ha kitérőre kényszerülnek! De a többség szeret egy kis kalandot átélni útközben, szeret letérni arra a kis mellékútra. Attól, hogy tisztán látjuk hová igyekszünk, még szabad élvezni magát az utazást is.

387-388. oldal

>!
mazsolafa

Hiszen éppen erről szól az írás, a könyvek, a mozi, minden. Kikapcsolódhatsz a valóságból, és egy kis ideig valaki más helyett aggódhatsz.

>!
Sunshine

Soha nem akartam ezt érezni senki iránt, és eddig nem is okozott nehézséget kikerülni. Ez köteléket jelent, felelősséget, és azt jelenti, hogy talán tudok nélküled élni, de sosem leszek egész ember nélküled.

>!
Sunshine

Sokkal jobb, ha az ember azt látja, ami van, és nem azt, amit látni szeretne.


A sorozat következő kötete

Concannon-trilógia sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Cecelia Ahern: Amikor megismertelek
M. G. Brown: Bimbózó Rózsaszirmok
Tomcsik Nóra: Az új idők hősei
Santa Montefiore: Szerelem és háború dalai
Alexandra Ripley: Scarlett
Marian Keyes: Rachel vakációja
Julia Quinn: Wyndham elveszett hercege
Brenda Joyce: Az ellopott menyasszony
Szurovecz Kitti: A fény hagyatéka
Róbert Katalin: Szívből, színből, igazán