A ​jég leánya (Concannon-trilógia 2.) 90 csillagozás

Nora Roberts: A jég leánya

Nora Roberts szülőföldjén, az írónő szívének oly kedves Irországban játszódik a háromrészes regénysorozat középső könyve, A jég leánya is, melyben elénk tárul az ír nép összehasonlíthatatlan nagyvonalúsága, a vendégek előtt kitárt ajtók egyszerűsége és a szerelem győzelmes ereje.

Brianna Concannon a hőse ennek a történetnek – Maggie-nek, „a tűz leányának” a húga –, aki pompás virágokkal teleültetett kertjében barátságos panziójával és káprázatos konyhaművészetével várja a messzi vidékekről idesereglő, pihenni vágyó turistákat. Egy szép napon Amerikából érkezik vendége, a titokzatos ifjú író, akinek hátborzongató detektívregényeit a fiatal lány mind olvasta már. Grayson Thane gyökértelen vándora a világnak, Brianna pedig minden idegszálával ír hagyományaihoz, családjához és közösségéhez kötődik. Egyedül sebzettségük közös. És talán még valami… Úgy látszik, olykor a jégből is felcsaphat a tűz…

Eredeti megjelenés éve: 1995

>!
GABO, Budapest, 2007
432 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636890322 · Fordította: Palkó Ágnes
>!
GABO, Budapest, 2000
432 oldal · puhatáblás · ISBN: 9639237272 · Fordította: Palkó Ágnes

Enciklopédia 3

Helyszínek népszerűség szerint

Dublin


Kedvencelte 15

Várólistára tette 17

Kívánságlistára tette 13

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

zuna19 P>!
Nora Roberts: A jég leánya

Valahogy ez a rész engem sokkal jobban megfogott. Azt írtam az elsőnél, hogy az nem vett meg magának. De ez szöges ellentétben van azzal.
Elismerem, hogy lagymatag kis lájtos sztori, de még így is közelebb áll hozzám. Szerethetőek voltak a karakterek és szerintem sokat számított. Jobb ez a párosítás. Mind a két főszereplő kedvelhető. A történet is tetszett, jól sikerült a felépítése is. Most már kíváncsian várom, mi lesz a befejező kötetben.
Egyébként amikor elkezdtem olvasni a könyvet nem tudom minek feltételeztem azt róla, hogy valami misztikus trilógiát veszek magamhoz. Közben meg nagyon nem. :DD

Silverlight>!
Nora Roberts: A jég leánya

Tetszett az elejétől a végéig. Szerettem a szereplőket. Valahogy számomra Brianna közelebb állt, mint Maggie. Jeges természete vissza riasztja a férfiakat. Teljes mértékig érzelemmentesnek mondható. Korán megtanulta magát elzárni az érzelmektől, s a külvilág felé nyugodtnak mutatni magát. Természete nagyon különbözik Maggie-től, hiszen az inkább lobbanékony, tüzes. Testvérével az egyetlen közös, hogy kötelezettségből születtek. Grayson bár egy sikeres író, mégis nincs mellette senki, aki számítana. Sosem akart senkit, akihez kötődhetett volna. Aranyosak együtt, de túl sokáig kerülgetik egymást, s eltart egy darabig míg rájönnek, hogy mi történik közöttük. Sok rejtély is kitudódik. Sikerült úgy befejezni ezt a történetet is az írónőnek, hogy várjam a folytatást.

>!
GABO, Budapest, 2007
432 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636890322 · Fordította: Palkó Ágnes
Paulina_Sándorné P>!
Nora Roberts: A jég leánya

Az első pár oldalt nehezen vettem, de utána rendesen beszippantott a történet. A szívemnek elegendő romantikával megírt történetet olvastam, kaptam az írónőtől. Brianna és Maggie anyját nem kedvelem, egy hárpia. Mondjuk Lottie tudja kezelni, tetszik, ahogy beszólogat neki. Csíptem Gray-t. Megértem, hogy miért élt úgy, ahogy – vándormadárként. spoiler Volt jó pár jelent, amin kuncogtam spoiler

3 hozzászólás
sahi P>!
Nora Roberts: A jég leánya

Tetszett, ahogy Brianna irányítja a fogadót, tetszett, ahogy sürög, forog és minden elkészül. Talán egy hajszállal kevésbé tudtam megkedvelni, mint Maggie-t. De a szerelem aztán őt is megváltoztatta. A belső harcok, vivódások formálják az embert, mint ahogy itt is történt főhőseinkkel.

Sunshine>!
Nora Roberts: A jég leánya

Olyan szép, amikor a szerelem jó irányba változtatja meg az embereket.

kiruu P>!
Nora Roberts: A jég leánya

Brianna tényleg hideg, áttörhetetlen, kemény mint a jég. De én átláttam a felszínen és ez a mindent elszigetelek magamban nagyon nem jó dolog. Nem, nem kedveltem meg. Tetszett, hogy imádja a fogadót és ahogy szorgoskodik, de az elmélete a szerelemről, pasikról… inkább nem mondok rá semmit.
Grayson részben imádom részben azt mondom, hogy teisazidiótaegoistabarompasikhoz tartozol. Igen, tetszett, hogy megolvasztotta Brit, ahogy gondoskodott róla, de az hogy nem volt hajlandó ott maradni vele és beismerni neki a túl nyilvánvaló tényt idegesített.
Az előző rész olyan jó volt, sajnálom, hogy itt a szereplők nem voltak olyan jók.
Az ír táj továbbra is csodálatos, a történet izgalmas.

Szimirza P>!
Nora Roberts: A jég leánya

Aranyos történet, amelyben a szerelem és az elfogadás jót tesz az emberrel :)

Hiranneth>!
Nora Roberts: A jég leánya

Oké, ha őszinte akarok lenni, akkor személyiségben inkább hajazok Briannára, mint Maggie-re, de olvasni valahogy az előző kötetet jobban szerettem.
Ez persze nem akadályozott meg abban, hogy szurkoljak a boldog befejezésért, mert az ugye kell :D. Legalábbis igényeltem.
Mondjuk érdekes párosítás volt Grayson és Brianna. Első pillanatra nem mondtam volna, hogy ebből lesz valami. Vagy, hogy mondjuk tartós lesz, ha teszem azt a valós életben lennénk. Aztán persze ki tudja.

Arianrhod>!
Nora Roberts: A jég leánya

Mindig tudtam, hogy egy panziót kellene vezetnem valahol Keltaföldön. Mennyi lehetőség van benne! És megtanultam szódás kenyeret sütni, mennyei, narancslekvárral és sós vajjal a legjobb!

schalby P>!
Nora Roberts: A jég leánya

Érzelmekkel teli jó kis könyv. Imádom a sorozatot és talán ez tetszik belőle a legjobban.


Népszerű idézetek

Sunshine>!

– Milyen szép nap, épp ültetésre való.
– A legszebb – bólintott Murphy, és a kosarat nézte. – Mi van abban, Brie?
– Meg akarlak vesztegetni.
– Ó, én annál erősebb jellem vagyok.
– Piskótatorta.
A férfi lehunyta a szemét, és látványosan nagyot sóhajtott.
– A tiéd vagyok.

Sunshine>!

– Grayson!
-Hm?
– Akarsz engem?
– Aha. Később. – A férfi felkapta a fejét, szeme kissé homályos volt. – Tessék? Mit
kérdeztél?

Sunshine>!

– Nem látom a golyókat – panaszkodott Rogan lassan, majd arca elé emelte a kezét. – Nem érzem, az ujjaimat.
– Még egy whiskyre van szükséged – Niall úgy lépkedett oda az üveghez, mint egy matróz a billegő fedélzeten. – Nincs egy csepp sem – jelentette szomorúan, amint fejjel lefelé fordította a kristályüveget. – Egy rohadt csepp sem maradt.
– Egész Dublinban nincs több whisky – Rogan ellökte magát a faltól, ami eddig álló helyzetben tartotta, de aztán erőtlenül visszazuhant. – Mind megittuk. Mind megittuk. Ó, Jézusom! Nem érzem, a nyelvemet sem. Elvesztettem.
– Hadd nézzem! – Gray segítőkészen Rogan vállára tette a karját. – Nyújtsd ki! – Majd összehúzott szemmel bólintott. – Minden rendben, haver. Megvan. Sőt, kettő van belőle. Ez lehet a baj.

Kapcsolódó szócikkek: Dublin
Sunshine>!

Ha az ember író, az nagyszerű ürügyet kínál a kíváncsiskodásra

Sunshine>!

– Rossz irányba megyünk.
– Írországban nincs rossz irány. Olvasd el az útikönyveket!

Sunshine>!

– Az a férfi nem érdemli meg, hogy ilyen szomorúságot hordozz a szemedben.
– Ő talán nem. De az álom, amelyet összetört, igen.

Madame_Truska>!

– Én mindig úgy éreztem, az ember nem láthatja tisztán, mi jön, ha nem vet időnként egy pillantást a háta mögé.
– Én szeretem a meglepetéseket. Ha a holnapot előre tudjuk, akkor minek bajlódni vele?
– A meglepetés abból adódik, hogy a holnap sosem olyan, amilyennek előre gondoltuk. De hát maga még olyan fiatal – mondta anyáskodó mosollyal. – Majd rájön magától is. Használ térképet, amikor utazik?
– Persze.
– Na látja, ez ugyanolyan. Múlt, jelen, jövő. Szépen lerajzolva a térképre. (…) Az ember eltervezi az útvonalát. Aztán vannak olyanok, akik mindenáron tartják magukat a tervhez. Nem hajlandók letérni róla, hogy felfedezzenek valamilyen kis ösvényt, nem állnak meg útközben, hogy megbámulják a naplementét. Kár értük – tűnődött – És aztán hogy panaszkodnak, ha kitérőre kényszerülnek! De a többség szeret egy kis kalandot átélni útközben, szeret letérni arra a kis mellékútra. Attól, hogy tisztán látjuk hová igyekszünk, még szabad élvezni magát az utazást is.

387-388. oldal

zuna19 P>!

A kis körtefán az ablak alatt rázendített egy madár. A szellőben megcsendült a tündérekből álló szélharang, meglibbent a finom csipkefüggöny.

Kapcsolódó szócikkek: körtefa · madár
mazsolafa>!

Hiszen éppen erről szól az írás, a könyvek, a mozi, minden. Kikapcsolódhatsz a valóságból, és egy kis ideig valaki más helyett aggódhatsz.

Sunshine>!

Soha nem akartam ezt érezni senki iránt, és eddig nem is okozott nehézséget kikerülni. Ez köteléket jelent, felelősséget, és azt jelenti, hogy talán tudok nélküled élni, de sosem leszek egész ember nélküled.


A sorozat következő kötete

Concannon-trilógia sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Cecelia Ahern: Amikor megismertelek
M. G. Brown: Bimbózó Rózsaszirmok
Tomcsik Nóra: Az új idők hősei
Santa Montefiore: Szerelem és háború dalai
Alexandra Ripley: Scarlett
Marian Keyes: Rachel vakációja
Julia Quinn: Wyndham elveszett hercege
Brenda Joyce: Az ellopott menyasszony
Szurovecz Kitti: A fény hagyatéka
Róbert Katalin: Szívből, színből, igazán