A ​boldogság virágai (Menyasszonyok 2.) 106 csillagozás

Nora Roberts: A boldogság virágai

Emma ​Grant már kislányként is szerelemre és romantikára vágyott, ezért nem csoda, hogy a barátnőivel alapított esküvőszervezői cég virágkötőjeként találta meg a hivatását. Ennél szebb munkát nem is képzelhetett volna el magának. Emma szerelmi élete látszólag irigylésre méltó, mert a férfiak versengenek a kegyeiért, és elbűvölőnek tartják egzotikus szépségét. Mégsem találta még meg az igazit, és arra végképp nem számított, hogy a közvetlen környezetében fog rábukkanni. Jack Cooke szinte családtagnak számít, hiszen ő Parker bátyjának legjobb barátja. A jóképű építész egy idő után kénytelen beismerni, hogy nem csak baráti érzéseket táplál Emma iránt, és a dolgok még bonyolultabbá válnak, amikor kiderül, hogy Emma sem közömbös iránta. Jack nem az a férfi, aki hajlandó elkötelezni magát egy nő mellett, de Emma életre szóló szerelemről ábrándozik. Milyen jövő vár rájuk? Mi lesz a barátsággal és a szerelemmel? Ha meg akarják találni a közös hangot, akkor bízniuk kell egymásban, és a… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2009

>!
GABO, Budapest, 2013
412 oldal · ISBN: 9789636897536 · Fordította: Gondáné Kaul Éva
>!
GABO, Budapest, 2011
412 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636894399 · Fordította: Gondáné Kaul Éva

Enciklopédia 4


Kedvencelte 9

Most olvassa 1

Várólistára tette 24

Kívánságlistára tette 19


Kiemelt értékelések

zuna19>!
Nora Roberts: A boldogság virágai

Em és Jack története sokkal jobban tetszett, mint Mac-é és Carter-é. Ez valahogy szerethetőbb volt számomra. Az egész csapat összeállt és minden szereplőt jobban megismerhettem. Mindegyikük külön egyéniség és mindegyiket más és más okból kedveltem meg.
Ez a történet nagyon romantikusra sikerült, még az írónő eddigi könyveihez képest is. A négy lány közül Emmaline a legromantikusabb alkat, de ilyen névvel nem is csoda. A foglalkozása egy igazi álom. Virágok közt lehet egész nap, de azért neki se fenékig tejfel minden. Harci sérülésekkel bőven dicsekedhet. De akkor is, nagyszerű nem bánnám, ha olyan környezetben dolgozhatnék, mint ő. A családja története is kifejezetten aranyos volt, hogy beépült a történetbe. Jack pedig éppen neki való férfi. Az elejétől a végéig izzott közöttük a levegő. Le se tagadhatnák a szerelmüket.
A könyv vége nagyon hatásos volt. Pont ilyen befejezés kellett ide.
Már várom a másik két páros történetét is. Kíváncsi vagyok mi fog kisülni ebből a sorozatból.

Orsi999>!
Nora Roberts: A boldogság virágai

Mac története jobban elnyerte a tetszésemet.
Ez is jó volt, abból a szempontból, hogy megismerhettük az Emma teendőit is a vállalaton belül, de ez mellett néhol unalmas volt. Az elején még érdekelt is, hogy mit hogy csinál, de a vége felé, már legszívesebben átlapoztam volna. Ehelyett inkább átváltottam a gyorsolvasásra, mert unalmasnak találtam a részt.
Még mindig teljesen lenyűgözz a 4 nő barátsága és talpraesettsége. Már van egy sejtésem, hogy ki lesz Laurelnek és Parkernek szánt férfi, így elég hamar el fogom olvasni az ő könyveiket is.

Csoszi>!
Nora Roberts: A boldogság virágai

Az első kötethez képest kicsit gyengébbre sikeredett a folytatás. Legalábbis én így éreztem. Annak ellenére, hogy kedveltem a főszereplőket (Emmát, aki egy bájos személyiség és Jack-et), az ő szerelmük nem volt annyira izgalmas, mint Macé és Carteré. (Igaz, Carter cukisága jó néhány plusz pontot érdemelt az első részben.) Értékelésként, vagy inkább helyette megosztanék néhány gondolatmorzsát, amelyek olvasás közben beugrottak és foglalkoztattak.
1. Fantasztikus lehet az olyan barátság, amely a könyvben szereplő négy nőé, akik gyerekkoruktól sülve-főve együtt vannak, és olyanok, mint egy család. Majd felnőve egy olyan közös vállalkozást vezetnek, amelyben mindegyiküknek megvan a saját helye, ahol tudásukat, kreativitásukat maximálisan kihasználják és kamatoztatják a közös cél érdekében.
2. Ha Amerikában elindítasz egy vállalkozást, kitartó vagy és keményen dolgozol, a befektetett munka belátható időn belül megtérül. Az ember tudja, érzi, hogy érdemes hajtani.
3. Amerikában az esküvő- és rendezvényszervezés egy komoly üzletág. Rengeteg lehetőséggel, ötlettel és pénzzel. Határ a csillagos ég.
4. Ha most pályaválasztás előtt állnék és olyan ügyes lennék, mint Emma, biztos elgondolkoznék azon az opción, hogy virágkötő legyek. Ó, az a rengeteg gyönyörű, színes, illatos virág! Igazi álommeló.
5. Még nem olvastam a következő részek fülszövegét, de van egy sejtésem, hogy ki lesz Laurel és Parker párja a folytatásokban. Kíváncsi vagyok, hogy bejön-e a tippem:)

>!
GABO, Budapest, 2011
412 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636894399 · Fordította: Gondáné Kaul Éva
Zsuzsanna_Makai>!
Nora Roberts: A boldogság virágai

Kb a háromnegyedéig jobb is volt, mint az előző rész, aztán meg mintha valaki más írta volna meg a „dramadrama” részt, semmi értelme nem volt, nem is csodálom, h Jake kívülállóként nem értette, mi is történt épp, mert Emma konkrétan nem volt a kirohanásakor normális. Ezt persze 10 nappal később be is vallotta, h hallotta, mit mondott, nem volt fair.
Lehetett volna jó is.

Suzy25>!
Nora Roberts: A boldogság virágai

Muszáj volt az első rész értékelését megváltoztatnom. Ott azt írtam, hogy imádtam, de ha arra azt írtam akkor ide mit írjak? :) Ez sokkal – sokkal jobb volt. Eddig Emma és Jack a kedvenc párosom.

Silverlight>!
Nora Roberts: A boldogság virágai

Ezt a részt is nagyon szerettem. Azt hiszem tényleg ez lesz a kedvenc sorozatom nem csak az írónőtől, de egyébként is. Nem egy megrengető témát feldolgozó történet és nem is az erotikán van a hangsúly. Egy egyszerű történet arról, hogy valaki megtalálja a másik felét és szerelembe esik. Az első könyv, amikor még az sem zavart, hogy a szereplők már régóta ismerik egymást. Miden úgy volt tökéletes ahogyan volt. A humor itt is feldobta a sztorit. A négy barátnő annyira tökéletes harmóniában dolgozik együtt. Tényleg nagyon élveztem. Teljesen kikapcsolt. Ugyanúgy szerettem Jack és Emma párosát, ahogy Carterét és Macét. Mégis Jack teljesen más karakter, mint Carter. Mindegyik másképpen szerethető. Élvezetes várakoztatással tölt el a folytatás és már most tudom, hogy ha egyszer a végére érek, azt nagyon fogom sajnálni.

>!
GABO, Budapest, 2011
412 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636894399 · Fordította: Gondáné Kaul Éva
Navi>!
Nora Roberts: A boldogság virágai

Tovább folytatódik a Kézfogó-lányok hercegtalálósdija. Ebben a könyvben Emma és Jack szerelmének szárba szökkenését követhetjük nyomon. Jó volt a megtalált boldogságról olvasni, de valahogy összecsapottnak érzem, valami hiányzik belőle. Túl gyors … Mac és Carter sem évekig voltak együtt a lánykérés előtt, de ott jobban helyénvalónak éreztem, mint itt. Jó volt, de nem kedvenc.

Dora_Sullivan>!
Nora Roberts: A boldogság virágai

Ez a második rész valóban jobban tetszett mint az első. Valóban megkaptam azt a szikrát, amit az elsőnél hiányoltam.
Tetszett. Tetszett az, ahogyan az elején egymáshoz közeledett Emma és Jack… ez a flörtölgető email-ezés kellő löketett adott a történetnek, ahogyan a kapcsolatuknak is. Ami pont úgy bontakozott ki, ahogyan kellett… Lassan de mégis elképesztő hirtelenséggel.
Imádtam ahogyan Jack kedveskedett Emmának. Igazi szexi romantikus pasi – bár az útólsóval aligha dicsekszik :D -…
Igaz várható volt, márcsak a barátságból keletkezett viszony miatt is, hogy a végén befog csúszni egy kis kellemetlenség – e történetnél inkább a félreértelmezés… De kellett bele, mert így legalább Jack is hamar tisztába jöhetett azzal, hogy mit akar, s hogy mit is érez Emma iránt… – Amire Del alaposan rá is ébresztette.
Del-t pedig e részben mint mellékszereplőként, jobban kedveltem mint az első kötetben. Ami ugyebár annak is köszönhető, hogy ő és Jack régi barátságban állnak egymással…
A barátnők szerepe, összetartozása itt is megmutatkozott, mely most is szerethető pillanatok s jelenetek voltak…
Szó mi szó. Ez a kötet nálam ezerszer jobb helyezést ért el, mint az első rész.. S már alig várom, hogy elolvashassam Laurel és Parker saját történetét. *.*

Crona>!
Nora Roberts: A boldogság virágai

Nagyon tetszett. Emma olyan szép csokrokat és díszeket készített a virágokból.Nagyon szeretem az ilyen történeteket mint amilyen ez is. Nekem egy picit fura volt Jack viselkedése.De azért nagyon tetszett. :)

brigitta244>!
Nora Roberts: A boldogság virágai

Sokkal jobb lett ez a második kötet, mint az első így jobb csillagozást is adtam rá. Valószínűleg jobb pillanatomban kapott el, mint a másik. Remélem tartani fogja ezt a színvonalat a másik két kötet amikor majd sort kerítek rájuk is .
A négy barátnő közül most Emma esett szerelembe aki régóta vonzódott az egyik férfi ismerőséhez Jackhez csak azt hitte, hogy az előző kötet főszereplő barátnőjével már összejött a pasi így nem közeledett hozzá. Jack is ilyen indokok miatt nem közeledett a lányhoz hiszen a legjobb barátja fogadott húga és nem akart összetűzni vele. Végül mindent megbeszéltek a barátokkal és kiderült, hogy Jack nem is jött össze Mac-kel így már minden adott volt, hogy sok év várakozás után összejöjjenek. Emma elég hamar bele is szeretett Jack-be hiszen mindig és érzett valamit iránta. Sajnos Jack egy kicsit fafejű ember és nem igazán engedi közel magához Emmát. Ahogy halad az idő és egyre többet vannak együtt Jackben is feloldódnak a dolgok és egy nagy veszekedés után Jack megvalósítja Emma legnagyobb álmát és megbocsájtanak egymásnak. A vége pedig természetesen a megérdemelt boldogság.


Népszerű idézetek

zuna19>!

– A férfiak miért hiszik azt, hogy verekedéssel mindent meg lehet oldani?
– A nők miért esznek csokoládét, ha valami bajuk van? Nem tehetünk arról, hogy más a természetünk.

204. oldal

zuna19>!

– Az ügyfél azt akarja, hogy az esküvője napján gumikacsák úszkáljanak a medencében.

212. oldal

8 hozzászólás
zuna19>!

– […] Ma csak én vagyok itt, körülbelül háromezer szál rózsa társaságában, és minden csupa csend és nyugalom.

67. oldal

zuna19>!

– Jack!
– Tessék?
– Jack!
– Nem. – Emma megrázta a fejét, és magára mutatott. – Emma. Emmának hívnak.

92. oldal

zuna19>!

– Terhes vagy!
Celia felnevetett.
– Hát ennyit a meglepetésről. Robbal novemberben várjuk a harmadik, és egyben utolsó gyerekünket.
Mindenki gratulált az ifjú párnak, és még a család legfiatalabb tagjai is lelkesen dobolt a kanalával az etetőszéken. Lucia felugrott, és átölelte a lányát meg a vejét.
– Egy kisbabánál nincs jobb hír. Phillip, lesz egy újabb kisbabánk.
– Csak óvatosan. Amikor utoljára ezt mondtad, kilenc hónap múlva megszületett Emmaline.
Lucia nevetve átölelte férje nyakát, és megcsókolta az arcát.
– Most már a gyerekek végzik helyettünk a kemény munkát, és nekünk csak az öröm marad.

106. oldal

zuna19>!

– A szerelem nagyon összezavarja az életünket, de aztán már nem is értjük, hogyan tudtunk addig élni – ismételte meg Laurel, és összeszorította a száját. – Ezt a mondatot feltehetnénk a weboldalunkra.
– Jól hangzik.

394. oldal

K_Maria P>!

A szerelemben és a házasságban nem számít az életkor, csak a két ember, meg a kölcsönös vonzalom.

K_Maria P>!

A házasság is olyan, mint egy életből készült épület. Sok munkára, törődésre és gondos karbantartásra van szüksége.

Sunshine>!

– Ha jól emlékszem, elég jól bánsz a gyerekekkel.
– Nem olyan nehéz szót érteni velük. Csak alacsonyabbak nálunk, de nem butábbak.

zuna19>!

Amikor befordult a házhoz vezető bekötőútra, átszakadt a gát, és Emma érezte, hogy az arcát elárasztják a könnyek. Egy gyors, türelmetlen mozdulattal megtörölte a szemét, mert még be kellett kanyarodnia, és leparkolnia a kocsit.
Aztán rátört s remegés, és az egész teste rázkódott, miközben kikászálódott az autóból. Sikerült betámolyognia az ajtón, és csak akkor tört rá a zokogás, amikor végre otthon volt. Biztonságban.

376. oldal


A sorozat következő kötete

Menyasszonyok sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Vi Keeland: Hívatlan vendég
Vi Keeland: Csak szex
Emma Chase: A királynő férjet keres
Mia Sosa: A legrosszabb esküvői tanú
Meredith Wild: Megperzselve
Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury – Köd és harag udvara
Sarah Adams: Gyakorlat teszi a mestert
Lisa Kleypas: Cassandra meghódítása
Lucy Score: Amit sosem fedünk fel
L. J. Shen: Ruckus – Bajkeverő