A ​bátorság kulcsa (Kulcs-trilógia 3.) 76 csillagozás

Nora Roberts: A bátorság kulcsa Nora Roberts: A bátorság kulcsa

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Mindhárom ​lány félistennő, és valamilyen különleges adottsággal rendelkezik. Az elsőé a művészet vagy a szépség, a másodiké a tudás vagy az igazság, a harmadiké pedig a bátorság vagy a vitézség adománya. Egy gonosz varázsló megátkozza a lányokat. Ellopja a lányok lelkét, és bezárja egy üvegdobozba, amit a Lelkek Ládikájának hívnak. Három kulcs van a ládához, amelyet csak emberi kéz nyithat ki. Amikor a keresés sikeresen befejeződik, kinyílik a Lelkek Ládikája,és az Üveglányok kiszabadulnak. Három kulcs. Három nő. Mindegyiknek 28 nap áll rendelkezésére, hogy végigvigyen egy veszélyes kutatást. Ha az egyikük elbukik, mind elvesztek. Ha mindegyikük kiállja a próbát, pénz, hatalom és boldogság vár rájuk. Többre van szükségük a puszta értelemnél és eltökéltségnél. Meg kell nyitniuk a szívüket és az elméjüket. És hinniük kell, hogy minden és bármi lehetséges. Utolsónak maradt Zoe. Neki a bátorság kulcsát kell megkeresnie, és ehhez ravasznak, erősnek kell lennie, különben minden semmivé… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2004

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Romantika rózsái GABO

>!
GABO, Budapest, 2012
392 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636895501 · Fordította: Király Zsuzsa
>!
GABO, Budapest, 2005
392 oldal · puhatáblás · ISBN: 9637318070 · Fordította: Király Zsuzsa

Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Bradley Charles Vane · Zoe McCourt


Kedvencelte 6

Most olvassa 1

Várólistára tette 14

Kívánságlistára tette 15


Kiemelt értékelések

Amaryll87 P>!
Nora Roberts: A bátorság kulcsa

Csodálatos könyv, csodálatos befejezés. Zoé tényleg egy igazi harcos. Jó volt, hogy egymásra találtak Braddel. Mint az előző két páros, ők is teljesen egymáshoz illenek. Simont nagyon csípen, huncut, vicces kamasz, aki imádja az anyját. Kané is végre oda került, ahová való.

zuna19>!
Nora Roberts: A bátorság kulcsa

Történetileg talán ez volt a legpörgősebb. Mondjuk ezt el is vártam már a sorozattól és az írónőtől is. Karakterileg nem éreztem viszont erősnek A bátorság kulcsát. Még mindig azt mondom, hogy a trilógiából a kedvenc párosom Dana és Jordan lett.
Rowena és Pitte is aranyosak voltak, megkedveltem őket.
Igaz picit csalódásnak érzem a sorozatot, de valamilyen szinten viszont örülök, hogy a magánkönyvtáram könyveivel is tudtam haladni. Meg hát én azt vallom, hogy Nora Roberts „rossz” könyveit is szeretem, mert nagy rajongója vagyok. Öröm az ürömben. :DDD

cicus61 P>!
Nora Roberts: A bátorság kulcsa

Imádtam!!!!! Kár, hogy vége :) Már szinte családtagok voltak :) Nagyon tetszett a 3.rész is. Ez volt igazából a legjobb rész, mert itt már a finisben voltunk :) Zoe tényleg a legbátrabb és a legerősebb nő volt hármuk közül és jól teljesített. Pedig az elején még nagyon nem úgy nézett ki, hogy sikerülni fog, de aztán összekapta magát és persze hogy sikerült. A vége is nagyon jó lett, bíztam benne, hogy ez lesz a vége :) Ajánlom!!!!

Niki_Salamon P>!
Nora Roberts: A bátorság kulcsa

A trilógia ezen része messze fölülmúlta az előző kettőt. Brad és Zoé egymásra találását nagyon jó volt olvasni, ő rájuk is szintén csak azt tudom mondani, hogy teljesen összeillő páros. Ahogy Brad viselkedett Zoé kisfiával, még az én szívem is oda volt a „látványtól”. Annyira helyesek így hárman együtt és spoiler … pzs-t elő.
Sokkal kevesebbet szerepelt szerintem itt a gonosz varázsló, de nekem igazából nem is hiányzott. A lényeg Zoé-n volt és a Passzión és ez így volt jó.

6 hozzászólás
Navi P>!
Nora Roberts: A bátorság kulcsa

Ennek is a végére értem. Tetszett a trilógia alapötlete, az Üveglányok legendája. Nagyon jók voltak a párosok is, bár Zoe néha a fene nagy önállóságával az őrületbe kergetett. Értem én a miérteket, de akkor is. Brad szimpatikus volt, hatalmas szíve van. S Simon :) Imádtam :) Okos, értelmes, humoros férfi. Így, kicsi f-fel, hogy amikor felnő, át lehessen neki írni nagyra :) Brad nagyon jól kezelte Simont, s ő is Bradet. Amikor kérdezgetett a kiabálásról :) Olyan jókat mosolyogtam :) Természetesen a végén legyőzték Kane-t, s a lányok kiszabadultak, s mindenki megkapta jutalmát :) Tetszett :)

NewL P>!
Nora Roberts: A bátorság kulcsa

Igazi női regény sorozat, izgalmas, érzelmes, romantikus. Bár szerintem rossz volt a fordítás (magyartalan mondatok, a leírtaktól elütő mondatok), de a történet lényege megmaradt ami teljesen magával ragadt olvasás közben.

2 hozzászólás
Paulina_Sándorné P>!
Nora Roberts: A bátorság kulcsa

Nagyon vártam Brad és Zoe párosának történetét. Zoe-nak nem volt egyszerű a múltja sem, de a nehézségek dacára csodálatos életet alkotott magának és a fiának, Simon-nak. Tetszett, ahogy megközelítette, látta a dolgokat. Imádtam, ahogy Brad spoiler Hát Kane, spoiler Tetszett, ahogy Zoe szembeszállt vele. Nagyon meghatódtam, mikor spoiler Jó volt látni, hogyan vezet el az út a kulcsig.

BakuraAndrea>!
Nora Roberts: A bátorság kulcsa

Végre vége! Nagy rajongója nem lettem Nora Roberts fantasy sorozatának. Tudom, hogy még próbálkozhatnák, de most egy kis ideig ennyi elég volt ebből a műfajból. Maradok a krimiknél. A bátorság kulcsa kb az első résszel van egy szinten. Nálam legalábbis. Szerintem a 2. sztori a legjobb ezek közül.

>!
GABO, Budapest, 2005
392 oldal · puhatáblás · ISBN: 9637318070 · Fordította: Király Zsuzsa
kiruu>!
Nora Roberts: A bátorság kulcsa

Zoe ellenállását nem értettem, mert teljesen oktalan volt. Brad a legfantasztikusabb. Igaz, hogy Flynn a kedvencem, de Brad jobban illene hozzám, és hát nem tiltakoznék… Simon nagyon cuki gyerek, a kutyákkal pedig még aranyosabb. Tökéletes trilógia befejező rész!

Ariadne>!
Nora Roberts: A bátorság kulcsa

Fantasztikus könyv! A három történet együtt alkot egy teljes egészet, mégis külön külön is hatással vannak az emberre. Olyan világba kalandozhatunk, ahol bármi megtörténhet. Roberts-nek köszönhetően, ismét gazdagabb lettem.


Népszerű idézetek

Amaryll87 P>!

– Ez is jó. Nagyszerűek ezek a modellek. Kérdezhetek valamit? Először is hol találok párnát–takarót?
– Történetesen van tartalékom.
– Jó. A másik erről a vörös hajú nőről jutott eszembe, akinek
ez a gyűrű van a szemöldökében. Mondd csak, hogy teszik be
ezeket?
– Te is akarsz egy ilyen gyűrűt a szemöldöködbe?
– Nem éppen. De hát úgy történt, hogy nem olyan régen észrevettem… hogy a farmer, ami rajtad van, lecsúszott egy kicsit, aztán volt egy szoknya is rajtad, ami rövid volt egy kicsit, így aztán
mindenképpen észre kellett vennem, hogy ott van rajtad az az ezüst pont, szóval az, amit a köldöködben viselsz.
Zoe félrebillentette a fejét.
– Ez igaz.
– Azon gondolkozom, mindig rajtad van–e.
Zoe arckifejezése nagyon józan és komoly maradt.
– Néha inkább egy kis ezüstkarikát viselek helyette.
– Aha! – mondta Brad, nem tudott uralkodni a tekintetén, az asszony hasát bámulta. – Érdekes.

zuna19>!

– Piszkos az arcom?
– Tökéletes az arcod. A legtökéletesebb arc, amelyet valaha is láttam.
– Jó ilyesmit hallani, miután éppen porcicákat hajkurásztam.

Amaryll87 P>!

– Amíg csak létezik Kané és a követői, mindig is harcban fog állni egymással a jó és a gonosz. Ez mindenhol így van – mondta Kyna. – Mindenhol szükség van harcosokra, ahogy művészekre,
énekmondókra, uralkodókra és tudósokra is.

Lovas_Lajosné_Maráz_Margit P>!

IV. Bradley Charles Vane-hez hasonlítva James Marshall csak egy bugris volt. A Vane család szerencséje az épületfán alapult, s addigra az egész országot behálózta az Otthonteremtőnek nevezett bútorbolt-üzletláncuk

15. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Bradley Charles Vane
Lovas_Lajosné_Maráz_Margit P>!

Zoe McCourt tizenhat éves volt, amikor megismerte azt a fiút, aki megváltoztatta az életét.

Egy csomó ember jött, hogy kicseréljék az ablakokat – folytatta Zoe. – Bradley küldte őket az Otthonteremtőtől, hogy szereljék is be.

2. és 55. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Bradley Charles Vane · Zoe McCourt
zuna19>!

Igyekezett csöndben maradni, amikor bekukucskált az ajtón. Aztán egyszerűen bámulni kezdett, miközben a zakót a szívére szorította. A fia már ágyban volt, az emeletes ágy felső részén. A Harry Potteres pizsamáját viselte, és a haja fénylett az iménti hajmosástól.
Moe az alsó ágyon nyúlt el, feje a párnán, és már horkolt. És a férfi, akinek a zakóját a kezében tartotta, úgyszintén ott volt a felső ágyon, hátát a falnak támasztotta, és akárcsak a fia, a könyvet nézte. Simon a férfinak támaszkodott, a feje Brad vállán, miközben hangosan olvasta a Gatya kapitány című mesét.
Zoe egyszerűen elájult a látványtól, és nem is próbált uralkodni az érzésén, képtelen lett volna védekezni ellene. Abban az egyetlen pillanatban minden porcikájával imádta mind a kettőt.
Bármi történik később, ezt a képet mindig őrizni fogja a szívében Bradről és a fiáról.. És tudta, hogy ezzel Simon is így van. Abban a pillanatban tehát sokkal többel tartozott Bradley Vane­nek, mint amit meg tudott volna fizetni.
Nem akarta zavarni őket, ezért hátrált, és csöndesen lesompolygott a konyhába.

Niki_Salamon P>!

Mindig kell lennie választási lehetőségnek. A sors nem más, mint egy ajtó, de rajtad áll, hogy belépsz-e rajta vagy visszafordulsz.


Hasonló könyvek címkék alapján

Maggie Stiefvater: A Skorpió Vágta
Csóti Lili: Hetedvérig
Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury – Köd és harag udvara
Holly Black: The Queen of Nothing – A semmi királynője
Mary E. Pearson: Az árulás szépsége
Katherine Arden: A lány a toronyban
Stephen King: A Setét Torony – Varázsló és üveg
Elizabeth Lim: Fénytörések
Stephanie Garber: Caraval