Vajúdástámogatás ​mindenkinek 32 csillagozás

Noll Andrea Nandu: Vajúdástámogatás mindenkinek Noll Andrea Nandu: Vajúdástámogatás mindenkinek

Együtt ​készültök a szülésre? A nagy, ismeretlen esemény előtt ott feszül bennetek a kérdés: vajon mit tehetünk majd, hogy könnyebb legyen? Mit kérhetek szülő nőként, mi lehet igazán jó nekem? Mit tehetek mint társ, hogy igazán segítsem őt?

Könyvünk képekkel gazdagon illusztrált lapjain a szerző közérthető egyszerűséggel, mégis átfogó alapossággal osztja meg az olvasóval a hatékony szüléskönnyítő módszereket, a gyógyszermentes fájdalomcsillapító technikákat, a segítő testhelyzeteket és még számtalan egyéb bábatrükköt, amelyek segítségével bárkiből magabiztos támogatója válhat a vajúdó anyának.

A Vajúdástámogatás mindenkinek azonban korántsem csupán technikai dolgokra korlátozódik: holisztikus szemléletéhez híven nem csak „teste”, hanem „lelke” is van. Sok fontos információt megtalálunk benne a szülés lelki blokkjainak elhárításáról, a megfelelő pillanatban kimondható és a holtponton átemelő, bátorító szavakról, a támogatás helyes időzítéséről, illetve a… (tovább)

>!
Jaffa, Budapest, 2017
384 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634750352
>!
Jaffa, Budapest, 2010
384 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639971059

Enciklopédia 1


Most olvassa 8

Várólistára tette 27

Kívánságlistára tette 33

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Orsi_olvas>!
Noll Andrea Nandu: Vajúdástámogatás mindenkinek

Másfél héttel a szülésem után azt hiszem már merek és tudok is érdemben írni az általam olvasott szülés felkészítő könyvekről.

Noll Andrea könyvét meglehetősen hasznosnak találtam. Informatív volt és csak egész kicsit orvos-ellenes. Jó volt a szülés egyes szakaszairól olvasni, sokféle lehetséges testi és lelki vonatkozásra kitért.

Ez a könyv azonban nem első sorba azoknak szól, akik hamarosan szülni fognak, hanem az őket kísérő partnereknek. A könyvet a férjem is elolvasta, hiszen apás szülésre készültünk és neki nagyon sokat adott. Egyrészt jobban megértette, hogy mikor mi történeik velem, a testemmel, a babánkkal, illetve tényleg rengeteg technikát ismertet, amivel a támogatni lehet a szülő nőt.

Számunkra a masszázs technikák adták a legtöbbet, illetve azt hiszem részben a könyvnek köszönhető, hogy a férjem, aki még egy sima vérvételen se tudott eddig bent lenni velem, egy pillanatig nem lett rosszul, nem borult ki, higgadt, nyugodt és támogató tudott lenni közel 30 órán keresztül.

Összességében jó szívvel ajánlom a könyvet minden kismamának és főleg az őket kísérő partnereknek, családtagoknak.

2 hozzászólás
FSzK P>!
Noll Andrea Nandu: Vajúdástámogatás mindenkinek

Nem először olvasom ezt a könyvet. Mikor az első gyermeket vártam, még 2013-ban akkor is elolvastam, alaposabban főleg az első 200 oldalt.
Ezt a könyvet a szülés körüli segítőknek (bábák/dúlák) írták elsősorban, de van benne egy csomó hasznos információ, amit minden várandós kismama számára fontos tudni, de általában sehol nem hangzik el.
Nekem ami a legnagyobb pluszt adta ebben a könyvben, hogy jól érthetően bontja szakaszokra a szülés folyamatát, azokat részletesen leírja (pl. fizikai folyamatok, az anya miket tapasztal, stb.) így amikor benne voltam a sűrűjében, akkor is fel tudtam ismerni, hogy előreléptem, már közelebb vagyok a végéhez.
Mivel a könyv tankönyv jellegű, tudni kell szelektálni olvasás közben, hogy mi az ami az anyának is érdekes. Ha megvenni nem is, kivenni a könyvtárból mindenképpen érdemes a szülés előtt állóknak!

Szávitrí>!
Noll Andrea Nandu: Vajúdástámogatás mindenkinek

Ez a leghasznosabb könyv (a Gaskin könyv mellett) szülésre készülőknek és szülés körüli segítőknek egyaránt. Részletesen ír a szülés fiziológiájáról és gyakorlati tanácsokat ad fájdalomcsillapításra és minden esetlegesen felmerülő problémára.

7 hozzászólás
mefi69>!
Noll Andrea Nandu: Vajúdástámogatás mindenkinek

A legnagyobb baj ezzel a könyvvel, hogy várandósan nem tudom nem elfogultan értékelni. Őszintén szólva bennem csak fokozta a rettegést, nem csökkentette. Valószínűleg ehhez erősen hozzájárul, hogy problémám van a testem és az elmém feletti kontroll elvesztésével, és valószínűleg akkor ott pontosan ez fog történni. Biztos valakinek jó ez a könyv, személy szerint nekem nem. Bár jól van megírva, biztos jó ötleteket ad a fájdalom csökkentéséhez (megírom majd ha túl vagyunk a dolgon) ezért jár az 5 csillag. Valószínűbb, hogy sokkal célszerűbb lenne, ha a férjem olvasná el a könyvet, hogy tudja majd, hogy én tényleg nagyon szenvedek, és nem csak hisztéria az egész. Bár szerintem ezt talán nem gondolná. De azért a biztonság kedvvért elolvastatom vele.. :D

2 hozzászólás
zzeldi>!
Noll Andrea Nandu: Vajúdástámogatás mindenkinek

Az egyik legjobb könyv amit olvastam a vajúdásról. Nagyon részletesen, és szemléletesen leírja a vajúdás minden szakaszának testi-lelki történéseit, illetve, hogyan lehet segíteni a vajúdón. Minden várandósnak ajánlom

Deák_Nikoletta>!
Noll Andrea Nandu: Vajúdástámogatás mindenkinek

Sokat segített a könyv abban,
– hogy tudjam, milyen szülést szeretnék,
– hogy ne féljek a szüléstől,
– hogy testileg és lelkileg felkészült legyek,
– hogy gyors és könnyű szülésem legyen,
– és hogy tudjam, mit szeretnék majd legközelebb másképp.
Szülés után több fejezetet újraolvastam, hogy felidézzem a történéseket, valamint magyarázatokat keressek.
Hasznos könyv volt, ajánlom minden szülés előtt álló kismamának.

PerczeneNiki>!
Noll Andrea Nandu: Vajúdástámogatás mindenkinek

Részletes, nagyon emberközeli de mégis szakszerű megközelítése a szülésnek ez a könyv.

lilienman>!
Noll Andrea Nandu: Vajúdástámogatás mindenkinek

Alapmű, az első babásoknak ezt kellene először a kézbe adni. De inkább már babatervezés alatt.


Népszerű idézetek

eperturmix>!

Amikor első szülésükre készülő várandósok kérnek arra, hogy próbáljam meg nekik elmesélni, milyen is a vajúdás, akkor e képtelen feladat egyik legjobb megközelítésének a „Gerecse 50” teljesítménytúrákon szerzett tapasztalataim felemlegetését szoktam találni. Egyáltalán nem vagyok valami nagy sportember, de háromszor is részt vettem már a szóban forgó megpróbáltatáson, és nemcsak a túra közben átélt érzéseim, hanem még a túra szintideje (12 óra) is hasonlított az első szülésemre: Első 10 kilóméter (látencia szak): „hát ez még szinte semmi, vígan lenyomtam.” Második 10 kilóméter (aktív szak eleje): „hű, ez kezd keményedni!”. Harmadik 10 kilóméter (aktív szak vége): „azt a mindenit, ha ez még sokáig így megy, nem tudom, hogy bírom ki!”. Negyedik 10 kilóméter: „Csapjatok agyon, nem bírom, itt halok meg, valaki vigyen haza…” Ötödik 10 kilóméter: „Mindenem fáj, de már látom a végét… Ott a cél… Megjöttem, megcsináltam, túléltem, hurrá!” Nos, mindebből az átmeneti szakasz az a rész, amikor már túl van az ember a táv jelentős részén, de még épp nem látja a végét. A „csapjatok agyon” szakasz. Fogantatás előtt állóknak ajánlom az 50 km-es túrázást: egész jól modellezi a vajúdás lelkiállapotait!

108. oldal

BanyóBöbe>!

A medikális szakemberek által elterjesztett és még ma is gyakran preferált hanyatt fekvés elsősorban a személyzet kényelmét szolgálja, az anyák többségének nem csak kényelmetlen, hanem a szülés hatékonysága szempontjából kifejezetten hátrányos is.

160. oldala, Első rész, 7.5 Előnytelen testhelyzetek (Jaffa Kiadó, 2017)

Kapcsolódó szócikkek: szülés
BanyóBöbe>!

A szülést követő első órát méltán nevezik „aranyórának”. A szeretethormonok rekordmagas szintje által támogatva ilyenkor képes a legrövidebb idő alatt a legerősebben kialakulni a kezdeti kötődés a szülő és a gyermek között, valamint a szoptatás alapélményét is ilyenkor szerzi meg az anya és a baba egyaránt.

182. oldal, Első rész, Vajudástámogatás, 8. A lepényi szakasz és az alkalmazkodás (Jaffa, 2017)


Hasonló könyvek címkék alapján

Arlene Eisenberg – Sandee Hathaway – Heidi Murkoff: Az a 9 hónap
Stuart Campbell: Nézd, hogy növök!
Babavárás kezdőknek
Heather Welford: Babát várunk
Heidi Murkoff: Az a kilenc hónap
Iris Rinkenbach: Spirituális felkészülés a gyermekáldásra
Tina Otte: Terhesség és szülés
Salamon Gabriella: Az Anya
Patak Gyöngyvér: Szoptass ügyesen!