Hahó, ​tesó! 13 csillagozás

Nógrádi Gergely: Hahó, tesó!

Bazsinak nemsokára megszületik a második kistestvére. Marci bácsinak, a postásnak remek ötlete támad, hogyan tudna Bazsi addig is beszélni a kis jövevénnyel, amíg a tesó még anya pocakjában van. Az éppen olvasni tanuló gyerekeknek szeretne segítséget nyújtani a HŐS OLVASÓ! sorozat. Rövid mai magyar mesék, a mai gyerekeknek barátságról,…

Eredeti megjelenés éve: 2017

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: A hős olvasó Manó Könyvek

>!
Manó Könyvek, Budapest, 2017
24 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634033608 · Illusztrálta: Radnóti Blanka

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

ziara>!
Nógrádi Gergely: Hahó, tesó!

Nekem ez nem igazán tetszett. Túl egyszerű a megoldása a történetnek, nem hiszem, hogy ilyen egyszerűen működnének a dolgok, a gyerekek meg pláne nem. A rajzok is nagyon felejthetőek nekem, semmi különös, nem is viszem haza az ötévesemnek, pláne hogy nálunk nincs tesótéma sem. A sorozatot jó ötletnek tartom, kíváncsi vagyok a többi kötetre is.

gab001 P>!
Nógrádi Gergely: Hahó, tesó!

Könnyű megfeledkezni arról, hogy kicsiként még mennyire másképp néz ki a világ, egészen más fontos. Ráadásul sokszor a megoldás sem annyira bonyolult. Sokkal több hit van még bennünk a megmagyarázhatatlant illetően. Akár egy egyszerű tárgynak is képesek varázshatalmat tulajdonítani, s így gyógyírt találni a gondjaikra. A másik üzenet inkább a szülőknek szól, miszerint érdemes odafigyelni a nagytestvérek érzéseire is, amikor egy kicsire várnak. Még akkor is, ha ez nem az első alkalom. Egyszerre szórakoztat és tanít.

>!
Manó Könyvek, Budapest, 2017
24 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634033608 · Illusztrálta: Radnóti Blanka
1 hozzászólás
bagie P>!
Nógrádi Gergely: Hahó, tesó!

Nekem nagyon tetszett és meghatott Bazsi viselkedése. Nem tudom milyen lehet egy nagy tesót felkészíteni a kistesó érkezésére, de ez cuki megoldás volt… hogy a tesók beszéljék meg egymás között

katen P>!
Nógrádi Gergely: Hahó, tesó!

Ez szerintünk annyira cuki volt!!! Majdhogynem meghatódtam! Olvassátok a nagy(ok)nak, ha most születik az első vagy második tesó, olyan fiúsan-esetlenül kedves kis szösszenet!

Fapicula>!
Nógrádi Gergely: Hahó, tesó!

Stílusában a régebbi mesékre emlékeztet, de a mai gyermekeket érintő problémával foglalkozik. Egyszerű mondatok, nagy betűk. Sajnos a célkorosztályon nem tudom tesztelni, de felnőtt fejjel jónak tartom a sorozatot.

dianna76 P>!
Nógrádi Gergely: Hahó, tesó!

A téma ezúttal a testvérféltékenység, amiből nekem ez kicsit sok, és túlzó volt. Azért, ha valaki ennyire nem akarja, hogy megszülessen a kistesója, abban sejthető egy kis szülői felelősség is. A szülő feladata, hogy fokozatosan, a babavárás időszaka alatt rávezesse a gyermeket, hogy milyen pozitív hatású lesz rá nézve a testvér. Persze meg kell beszélni azt is, hogy a baba nagyobb és több gondoskodást fog igényelni mint ő, hogy sokszor bőgni fog stb.
Szerencsére ebben a történetben volt egy postás bácsi, aki remek ötlettel szolgált Bazsinak a pocaklakót illetően. Ez nagyon aranyos volt. A testvér pedig szövetséges is lehet, és közös titkot is őrizhetünk vele.
Az illusztrációkat megfelelőnek tartom, és itt is megjelenik a kaméleon. Habár jobban szeretem a rendes könyvet, jó ötletnek tartom ezt, a kezdő olvasók számára megjelentetett sorozatot.

>!
Manó Könyvek, Budapest, 2017
24 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634033608 · Illusztrálta: Radnóti Blanka
PTJulia P>!
Nógrádi Gergely: Hahó, tesó!

Remekül megírt kis könyv a testvér születése körüli gyermek-félelmekről. Akár pszichológus is használhatja, a kisiskolás érintett korosztály kezébe adhatja. De az én gyerekeim arcán is látszott némi megértés a mesét hallgatva, pedig ők épp nem várnak tesót, csak hárman vannak testvérek. Valószínűleg az ő egykori félelmeikből is felhozhatott valamit a mese.

Syladrien>!
Nógrádi Gergely: Hahó, tesó!

Nekem nem igazán volt életszerű, hogy egy postás bácsi munka közben törődjön és beszélgessen egy kisfickóval. Az meg pláne nem, hogy neki is adja a sálját :) Szóval nem igazán nyert meg ez a történet.

Kis_Andrea>!
Nógrádi Gergely: Hahó, tesó!

Hát szomorú vagyok, mert megvettem, de én ezt nem olvasom el a gyerekeimnek. (7 és 5 évesek) Azért vettem, mert nálunk is harmadik lenne, és a legnagyobb fiú, a kisebbik lány, így pont nekünk valónak gondoltam. De inkább olyanoknak ajánlom, ahol nem lelkesednek a gyerekek a kistesó érkezéséért, de mivel nálunk nem ez a helyzet, nagyon kiábrándítónak találom, és nem akarom elvenni a gyerekeim kedvét a nagytesóságtól. Két csillag az ára miatt, meg mert, biztosan van olyan, aki ilyen problémával küzd, így nekik jó lehet. Engem a kisfiú kifejezetten irritál. A rajzok sem nyűgöznek le. :-(


Hasonló könyvek címkék alapján

Bálint Ágnes: Mazsola és Tádé
Bartos Erika: Anna, Peti és Gergő – Játsszunk együtt!
Brückner Judit: Én és a kistestvérem
Hans Christian Andersen: A vadhattyúk
Harry Horse: Kisnyuszi testvérkéje
Mymi Doinet: Kistesó? Nem, köszi!
Alison Inches: Dóra, a felfedező: Dóra nagytesó lesz
Agnes Lacor – Gwen Le Gac: Lili
Liane Schneider: Bori és a kistestvér
Tony Ross: Kishúgot akarok!