Segítség, ​ember! 145 csillagozás

Nógrádi Gábor: Segítség, ember! Nógrádi Gábor: Segítség, ember! Nógrádi Gábor: Segítség, ember! Nógrádi Gábor: Segítség, ember! Nógrádi Gábor: Segítség, ember! Nógrádi Gábor: Segítség, ember! Nógrádi Gábor: Segítség, ember!

Mi történne, ha az állatok beszélni tudnának? Alighanem jól megmondanák a véleményüket rólunk, emberekről. Ebben a könyvben negyvenöt állat beszél, morog, kacag, kiabál, és bizony csak kevesen dicsérik az embert. Miért is tennék? Ugyan miért rajongana egy béka azért a vigyori gyerekért, aki befőttesüvegbe zárja? Vagy miért integetne bájosan a fóka annak a kétlábúnak, aki fegyvert fog rá? És vajon ki ne lenne ideges a farkas helyében, mikor mindig a szemére vetik, hogy megette Piroskát meg a nagymamát? Semmi kétség: nehéz az állatok élete, és ezen egyedül az ember segíthet. Mégpedig azzal, hogy szereti őket. De nemcsak a szívével, hanem az eszével is. Már ha van neki.
Vigyázat! Állati szövegek!

Eredeti megjelenés éve: 1989

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

Tartalomjegyzék

>!
Móra, Budapest, 2019
192 oldal · ISBN: 9789634863823 · Illusztrálta: Cakó Ferenc
>!
Móra, Budapest, 2017
192 oldal · ISBN: 9789634157991 · Illusztrálta: Cakó Ferenc
>!
Móra, Budapest, 2011
188 oldal · ISBN: 9789631190274 · Illusztrálta: Cakó Ferenc

10 további kiadás


Kedvencelte 16

Most olvassa 13

Várólistára tette 18

Kívánságlistára tette 9


Kiemelt értékelések

>!
Emerson
Nógrádi Gábor: Segítség, ember!

Ennyi morcos, agresszív állatot! Legalább annyi van belőlük, mint a morcos, agresszív emberből. Csak nehogy egy reggel terráriumban ébredjünk, mert akkor kihalunk mint a mamut, meg a tengeri tehén…

>!
Beatrice8
Nógrádi Gábor: Segítség, ember!

Aranyos, vicces és ötletes kis mese. Azt hittem normális meseregéyn lesz, nem számítottam ilyen kézikönyv szerű szövegre, de kellemes meglepetés volt. Tényleg sok szóvicc és ötletes mondat van benne. Pl.: „Ezek talán még az állatot is egy l-lel és két t-vel írják, mert szerintük múlt idő!”
De emellett erős oktató jellege van, érdemes felolvasni a gyerekeknek.
Ahhoz képest, hogy csak a „húsvét” sz miatt olvastam, nagyon tetszett.

>!
Ferger_Annamária I
Nógrádi Gábor: Segítség, ember!

Nagyon szórakoztató volt több állat szemszögéből olvasni a rövid történeteket. Gyerekeknek ajánlottabb, de felnőtteknek is jó kikapcsolódást biztosít.

>!
ÁrnyékVirág
Nógrádi Gábor: Segítség, ember!

Jópofa könyv, nagyon szerettem, többször is olvastam gyerekkoromban. Különböző állatokat szólaltat meg, nagyon vicces görbe tükör, ahogy elmondják a véleményüket az emberről.
Kedvem lett újra elolvasni :)

>!
Lady_Hope I
Nógrádi Gábor: Segítség, ember!

Tanulj, és közben kacagd ki magadat a fotelből. Tökéletes párosítás.

>!
Nihilchan
Nógrádi Gábor: Segítség, ember!

A legtöbb gyerek életében eljön az a pillanat, amikor szeretne valamilyen állatot tartani otthon. (Én például mai napig vágyakozom egy panda után, de érdekes módon, még mindig nem kaptam.) Érdemes ezt a könyvet a gyerek kezébe adni vagy felolvasni neki, hogy megértse, mennyi törődéssel és felelősséggel jár egy állat gazdájának lenni. Nagyon jó célt szolgáló könyv, és a humora is zseniális.

>!
altagi P
Nógrádi Gábor: Segítség, ember!

Minden (leendő) állattartónak a kezébe nyomnék egy példányt ebből a könyvből, annyira szuperül hozza az állati szemszöget, és sajnos sokan vannak, akiknek nagyon sokat kellene még tanulni ahhoz, hogy állatot tartsanak. Leginkább gyerekeknek való tanulságos történetek, de felnőttként is nagyon élvezetes és elgondolkodtató olvasmány. Vajon az én háziállatkáim is írtak volna ilyen leveleket? Remélem, nem…
A kedvencem a macska, a kutya és a guppi voltak, de mindegyik (kivéve talán a legelsőt…) nagyon humorosra sikeredett. És az utolsó, az valami fenomenális! :D

>!
ZsuZsanna5
Nógrádi Gábor: Segítség, ember!

Nagyon tetszik a humora! Szeretem a kissé eltérő szemszögeket, és ez itt igazán változatos. Sokat nevettem.


Népszerű idézetek

>!
Klaudia_Kispál P

…Néha egy órán keresztül nyivákolja nekünk, hogy „Saci néni szép! Saci néni fiatal!” Amikor már nem bírom tovább, azt mondom neki, amire te tanítottál: „Hülye, aki mondja! Hülye, aki mondja!” Erre persze megsértődik, és otthagy.
… Az egyetlen elégtételem, hogy ha nincs itthon, folyton telefonálok. Már kétszer felhívtam a melbourne-i unokatestvéremet! Ha megkapja a telefonszámlát a Saci nénid, biztos feldobja a papucsát, és többet nem kell idejönnöm… Halló!…Halló!… Már megint megszakadt ez a… krrr… vonal!

26. oldal (papagáj)

>!
Slezihr

Aki nem tudja elképzelni milyen ez a nyilvános lamur, az próbáljon meg csókolózni szünetben a tanáriban.
Életre szóló élmény lesz.

99. oldal (Gepárd)

>!
biciglibelso

Tudatlan banda! Most magyarázzam meg, hogy védett vagyok? Azt sem tudják, mi az! Ezek talán még az állatot is egy l-lel és két t-vel írják, mert szerintük múlt idő!

38. oldal, 12. fejezet- Vízisikló (Officina Nova, 1989)

>!
altagi P

Aztán itt van a kísérleti élőlényem étkezési szokása. Naponta egyszer eszik, azaz reggeltől estig.

32. oldal (Kutya)

>!
Maya

Védjenek meg, vagy fogjuk magunkat, aztán úgy kihalunk, mint a mamut, meg a tengeri tehén!

4. oldal (Sün)

>!
Maya

Azt hiszem, ezeket a néniket kellene már végre megszelidíteni valakinek. Mert ha nem szeretik eléggé őket, mindig azt gondolják, hogy csak egy szőrmesáltól lehetnek boldogabbak.

17. oldal (Csíkos mókus)

>!
ruszky

Nem kell a duma, Gézuka! Nem kell! A bajuszomon kunkorodik ki már az unalmas szöveged arról, hogy én nem vagyok olyan hűséges, mint egy kutya.

29. oldal (Macska)

>!
S_Lilla

Ez igaz? Már megint húsvét lesz? Ugye, nem?
Mért kell minden évben húsvétot tartani? Mért nem lehet csak minden második vagy harmadik évben? Vagy még ritkábban! Mondjuk, soha!
Már előre félek. A húsvét feketével van a nyuszik naptárába felírva.
Még hogy: „Nyuszi ül a fűben, fűben szundikálva…”! Ül a fenét! El akar bújni a sok elkényeztetett kölyök elől, akik már márciusban azért rágják a mami meg a papi fülét, hogy nekik nyuszikát vegyenek húsvétra!
Nagy ötlet! A csokinyuszi nem elég?
Mert mit csinál a bugyuta gyerek az ő kis tapsifülesével? Gondozza? Ellátja? Nevelgeti? Persze! Mint a pattanásait! Nekimegy, mint borjú az anyjának!

16. oldal Nyúl

>!
S_Lilla

Javaslom az ENSZ-nek, hogy ezennel hivatalosan töröljék a húsvéti ünnepet a naptárból. Ha pedig ez lehetetlen, akkor nyuszi helyett vegyenek húsvétra a gyerekeknek kistestvért. Igen, igen! Azt is nagyon jól lehet gyömöszölni, annak nem kell ketrec, és egy idő után még az ebédmaradékot is megeszi a nagymama elől!

17. oldal Nyúl

>!
Slezihr

Engem ne csapkodjon bottal! Én Magyarországon védett vagyok, nem úgy, mint a Fradi kapuja.

115. oldal (Denevér)


Hasonló könyvek címkék alapján

Bálint Ágnes: Frakk, a macskák réme
Kántor Kata: A szagtalan betörő
Kozári Dorka: Marcsi szeretetre vágyik
Timo Parvela: Miú és Vau nagy kalandja
Janikovszky Éva: Bertalan és Barnabás
Fekete István: Bogáncs
Walt Disney – Állatmesék
Gáll Viktória Emese: Borsi a kertben
Halász Margit: Jómadarak pácban
Jim Davis: Garfield és a mérges mágus