Mit ​jelent? 3 csillagozás

Nógrádi Gábor: Mit jelent?

Mennyi jel van az utcákon, az épületekben, a strandon és a vonaton! Piros és kék, zöld és sárga, kerek és szögletes táblák, rajzok, feliratok! Mennyi figyelmeztetés, hogy mit csinálhatunk és mit nem! Mennyi baj leselkedik kicsikre, nagyokra, ha a közlekedési táblákat nem ismerik!

Ez a könyv életünk legfontosabb ábráit magyarázza meg vidám versekkel és rajzokkal a legkisebbeknek, de szórakoztató olvasmány a jeleket már ismerő mamák, papák és nagyszülők számára is.

Eredeti megjelenés éve: 1997

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
PressKontakt, Budapest, 2004
48 oldal · keménytáblás · ISBN: 9639503088 · Illusztrálta: Cakó Ferenc
>!
PressKontakt, Budapest, 2003
48 oldal · keménytáblás · ISBN: 9639503037 · Illusztrálta: Cakó Ferenc

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

Vaklarma P>!
Nógrádi Gábor: Mit jelent?

Felnőtt fejjel azt mondanám, egy verseskönyv a közlekedési táblákról kissé túl sok a jóból, de kisgyerekes szülőként azt kell mondjam, hiánypótló. Egyrészt játszva tanulhatók vele a különböző közlekedési táblák, másrészt messze nem olyan száraz, mint a hasonszőrű, ismeretterjesztő könyvek. Ráadásul Cakó Ferencnek köszönhetően nagyon jók a rajzok is, a táblák pedig közlekedési helyzetben is megjelennek. Az egy csillagot azért vontam le, mert az utolsó pár oldalon a szponzorok versbe szedett reklámjai jelennek meg, amit egy gyerekkönyvnél elég visszatetszőnek tartok. Ráadásul, bár gondolom annak idején bevétel szempontjából jó ötletnek tűnt, a szerző ezzel lábon is lőtte magát, mert a különböző márkák gyorsan elavulnak. A Matáv reklámja például már most is, mert a mai gyerekek nagy része már nem nagyon érti miért is jó a vezetékes telefon.


Hasonló könyvek címkék alapján

Zdeněk Miler – Eduard Petiška: A vakond autója
Ursula Weller: Autók, teherautók
Szabó Zsolt: Dudu a kis versenyautó
Autó Artúr
Tony Wolf: A kis teherautó
Mathew Price – Steve Augarde: Kicsi Piros Autó balesetet szenved
Berregő járművek – Traktor
Brückner Judit: Rezső és Dezső – Az autóverseny
Mandel Tamás: Régimódi autók
Andrea Erne: Az autók