Hogyan ​neveljünk? 95 csillagozás

Nógrádi Gábor: Hogyan neveljünk? Nógrádi Gábor: Hogyan neveljünk? Nógrádi Gábor: Hogyan neveljünk? Nógrádi Gábor: Hogyan neveljünk? Nógrádi Gábor: Hogyan neveljünk?

Akarod tudni, hogyan kell megnevelni a játszótársadat, a padszomszédot, a macskát és a szerelmünk mamáját? Tudod-e, hogyan nevelhetjük le magunkat az orrturkálásról, a kézizzadásról, a falánkságról, a tévénézésről, a félelemről és a csúnya beszédről? Szeretnél a tacskóból vérebet, magadból pedig kitűnő tanulót faragni? Vagy talán a családodat akarod átnevelni: a testvéredet, a nagybácsidat, a nagymamát? Semmi akadálya. Csupán a könyvben található hatvanöt vidám írást kell elolvasnod, és már hozzá is foghatsz a neveléshez. Vagy a nevetéshez.

Eredeti megjelenés éve: 1995

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Móra, Budapest, 2020
186 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634864981
>!
Móra, Budapest, 2016
186 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634154075 · Illusztrálta: Cakó Ferenc
>!
Móra, Budapest, 2012
92 oldal · ISBN: 9789631193206 · Illusztrálta: Cakó Ferenc

5 további kiadás


Kedvencelte 10

Most olvassa 3

Várólistára tette 19

Kívánságlistára tette 11

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

FreeAngel>!
Nógrádi Gábor: Hogyan neveljünk?

Aranyos kötet volt rövid kis fejezetekkel, könnyen olvasható, humoros stílusban. Nem minden írás tetszett, de nagyon ötletesnek találom ezeknek a(z olykor kényes) témáknak ilyen módú megközelítését.

Szaszancs>!
Nógrádi Gábor: Hogyan neveljünk?

Nagyon megtetszett nekem ez a könyv. Bírom Nógrádi Gábor humorát és stílusát, nagyon egyedi. Érdekes nevelési ötleteket vet fel, amik gyakran (vagy mindig) kudarcba fulladhatnak, de pár darab talán a valóságban is beválna, mindenesetre nem próbálnám ki őket a gyakorlatban. Valószínűleg elő fogom venni majd még a jövőben, ha valami könnyed, szórakoztató könyvet szeretnék olvasni. A többi művére is vetek majd pillantást.

Meggyespite_13>!
Nógrádi Gábor: Hogyan neveljünk?

Negyedikes lehettem, amikor olvastam, emlékszem, végig nevettem rajta.
Megérdemli az 5 csillagot <3

Amanda_Tóth>!
Nógrádi Gábor: Hogyan neveljünk?

Kis lépésekben élvezet olvasni ezt a fajta szarkasztikus humort. Garantált kacagás! :-)

TóthTimi>!
Nógrádi Gábor: Hogyan neveljünk?

Ilyen vicces könyvet még nem olvastam, az osztályfőnököm ajánlotta. Tele van jótanácsokkal, tippekkel, ötletekkel, amik különböző esetekben (Nógrádi Gábor szerint) hasznunkra válhatnak. Azoknak ajánlom a könyvet, akik szeretik a humort, a furfangot és az izgalmakat. Olyan regény, amit szórakozáshoz nyugodt szívvel lehet alkalmazni. Olvasása során előfordulhat hangos felnevetés, kacagás.

PaiPai>!
Nógrádi Gábor: Hogyan neveljünk?

Összevetve azt, hogy nekem jelenleg hogy is tetszett – ez négy csillag –, és azt, hogy egyébként ezt korántsem az én korosztályomnak írták, ezáltal valószínűleg egy nálam jóval fiatalabb a végletekig élvezni tudná a benne lévő, rövid kis szösszeneteket – ez ugye pedig öt csillagos értékelés lenne –, kaptam meg tőlem jelenleg a 4,5 csillagot. Egyébként mikor megkaptam ezt a könyvet, kilenc évesen, imádtam.
Amúgy most is jól szórakoztam rajta. Az írónak jó humora van, az önirónia (ezt így hívjam? fogalmam sincs) jó párszor visszaköszön, emiatt pedig kíváncsian vártam, az adott történet végén éppen mi fog következni. :D Néhol ugyan kicsit lelankadt ez a kis humor hullám (az ufósat személy szerint untam), de ezek elenyésző számban voltak jelen a többivel szemben. Viszont hiába tudom, hogy vicc az egész és nem kell szinte semmit sem komolyan venni belőle, nem tudok eltekinteni néhány cselekedettől, ami amúgy teljesen kiakasztana, ha az adott illető komolyan gondolná azt. Sorry, hangulat gyilkos vagyok. :Đ

troublemaker>!
Nógrádi Gábor: Hogyan neveljünk?

Egyszerűen fantasztikus könyv! Nem tudtam egy kis novellát sem nevetés menthetetlen, hangos és bárhol-bármikor nevető vagyok, szóval gondolhatjátok vagy mosolygás nélkül elolvasni. Szerintem egyszer mindenkinek érdemes elolvasnia, mert minden korosztály számára van benne valami vicces.

Tési>!
Nógrádi Gábor: Hogyan neveljünk?

Rendkívül szórakoztató könyv. Szem nem maradhat szárazon az olvasása alatt. Mindamellett, hogy szórakoztat, úgy vélem, hogy sok igazságot tartalmaz és értékelhető módon világít rá a kapcsolataink jellemző/előforduló hibáira.

Waru P>!
Nógrádi Gábor: Hogyan neveljünk?

Nekem ez most annyira nem tetszett, mint az előző két Nógrádi, amit olvastam (Petepite; Az anyu én vagyok). De nem is én vagyok ennek a könyvnek a cél közönsége, hanem a gyerekek. Nekik pedig biztos jobban fog tetszeni.
Aranyosak a történetek, bár néhol kicsit erőltetettnek éreztem a poénokat.

>!
PressKontakt, Budapest, 2004
168 oldal · keménytáblás · ISBN: 963862065x · Illusztrálta: Cakó Ferenc

Népszerű idézetek

Marsie>!

…megkérjük a kistestvérünket például arra, hogy ne vegyen mindent a szájába.
Javaslatok:
1. Egyszerű módszer: Pötyike, kérlek ne vedd a szádba a macskát!
2. Bővített módszer: Pötyike, kérlek, ne vedd a szádba a macskát, mert piszkos és meg fogsz fulladni!
3. Agresszív mógszer: Pötyike, kérlek, ne vedd a szádba a macskát, mert úgy fejbe kólintalak, hogy arról koldulsz!
A fent említett pedagógiai célzatú mondatok egyike sem vezetett még célra a világtörténelem során.

Hogyan neveljük a kistestvérünket?

Marsie>!

…arra gondolunk, hogy a barátunk azért késik, mert talán jeges az út ilyenkor júniusban, vagy sok időbe került egy vak embert átkísérni az úton, aki nem akart átmenni. […] Reméljük, nem arról van szó, hogy nem jön, csak a fejére esett egy tégla, vagy földrengés van az utcájukban. Végül is ez megbocsátható…

Hogyan neveljük magunkat pontosságra?

Parsley>!

Sajnos a szülők nevelése nem olyan egyszerű, mint a kutyáké, a macskáké, vagy a csótányoké.

(első mondat)

Bogi__>!

Fontos, hogy a gyerekek moziba, színházba, meg popkoncertekre járjanak, mert nekik még tanulni kell, meg szükségük van barátokra is.
A szülők azonban már nyugodtan otthon maradhatnak, hiszen mindent tudnak, és barátaik is voltak, amíg el nem üldöztük őket, hogy ne minket zabáljanak ki a vagyonunkból.
Ha mégis szórakozni szeretnének, nézegessenek minket. A gyerek a szülő számára a legnagyobb öröm.

Hogyan neveljük takarékosságra a családot?

saxomusic>!

Vannak élőlények, amelyek kifejezetten a mi bosszantásunkra jöttek a világra. Ilyen például a szúnyog és a szomszéd. A két élőlény között az a különbség, hogy a szúnyogot agyon lehet csapni.

120. oldal

saxomusic>!

A rádióriporter legjellemzőbb tulajdonsága, hogy rettentően kíváncsi arra, mit akarsz mondani, de nem hagy beszélni.

135. oldal

PaiPai>!

Igyekezzünk a kutyának egyszerű és rövid nevet adni. Nem célravezető például Doktor Penderecki Aladárnak hívni ebünket, mert mire visszaparancsoljuk az utcáról, már lehúzta a postás nadrágját. De ne nevezzük az ebet Kovács Pistikének se, mert ha az utcán utánaordítunk, hogy aszondja: Gyere ide Kovács Pistike, mert belédrúgok! – legalább öt dühös Kovács István nevű férfi elől futhatunk hazáig.

82. oldal

PaiPai>!

A házi légy érzékeny lélek. Nem bírja, ha kiabálnak vele, vagy csapkodnak körülötte.

96. oldal

Marsie>!

A répaegyelék a legtáplálóbb ételek egyike. Ecetes vízbe áztatott répát hirtelen leforrázunk és a turmixgépben összekeverjük tormával és férges almával. A férges alma azért fontos, mert az egészséges étkezés szerint a féreg finnyás állat. Ha beleeszi magát egy almába, az az alma biztosan jó volt. A répaegyelék elfogyasztása után hányni kell, mert az segíti az emésztést.

Hogyan neveljük a családunkat egészséges táplálkozásra?


Hasonló könyvek címkék alapján

Janikovszky Éva: Ha én felnőtt volnék
Bálint Ágnes: Szeleburdi család
Janikovszky Éva: A Hét Bőr
Bogáti Péter: Az ágasvári csata
Vibók Ildi: Sibi
Janikovszky Éva: Te is tudod?
Elekes Dóra: A muter meg a dzsinnek
Kemendy Júlia Csenge: Az Anyacsalogató Hadművelet
Bálint Ágnes: Frakk, a macskák réme
Romhányi József: Szamárfül