Hogyan ​neveljünk? 88 csillagozás

Nógrádi Gábor: Hogyan neveljünk? Nógrádi Gábor: Hogyan neveljünk? Nógrádi Gábor: Hogyan neveljünk? Nógrádi Gábor: Hogyan neveljünk? Nógrádi Gábor: Hogyan neveljünk?

Akarod tudni, hogyan kell megnevelni a játszótársadat, a padszomszédot, a macskát és a szerelmünk mamáját? Tudod-e, hogyan nevelhetjük le magunkat az orrturkálásról, a kézizzadásról, a falánkságról, a tévénézésről, a félelemről és a csúnya beszédről? Szeretnél a tacskóból vérebet, magadból pedig kitűnő tanulót faragni? Vagy talán a családodat akarod átnevelni: a testvéredet, a nagybácsidat, a nagymamát? Semmi akadálya. Csupán a könyvben található hatvanöt vidám írást kell elolvasnod, és már hozzá is foghatsz a neveléshez. Vagy a nevetéshez.

Eredeti megjelenés éve: 1995

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Móra, Budapest, 2020
186 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634864981
>!
Móra, Budapest, 2016
186 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634154075 · Illusztrálta: Cakó Ferenc
>!
Móra, Budapest, 2012
92 oldal · ISBN: 9789631193206 · Illusztrálta: Cakó Ferenc

5 további kiadás


Kedvencelte 10

Most olvassa 2

Várólistára tette 21

Kívánságlistára tette 11


Kiemelt értékelések

FreeAngel >!
Nógrádi Gábor: Hogyan neveljünk?

Aranyos kötet volt rövid kis fejezetekkel, könnyen olvasható, humoros stílusban. Nem minden írás tetszett, de nagyon ötletesnek találom ezeknek a(z olykor kényes) témáknak ilyen módú megközelítését.

Szaszancs>!
Nógrádi Gábor: Hogyan neveljünk?

Nagyon megtetszett nekem ez a könyv. Bírom Nógrádi Gábor humorát és stílusát, nagyon egyedi. Érdekes nevelési ötleteket vet fel, amik gyakran (vagy mindig) kudarcba fulladhatnak, de pár darab talán a valóságban is beválna, mindenesetre nem próbálnám ki őket a gyakorlatban. Valószínűleg elő fogom venni majd még a jövőben, ha valami könnyed, szórakoztató könyvet szeretnék olvasni. A többi művére is vetek majd pillantást.

TóthTimi P>!
Nógrádi Gábor: Hogyan neveljünk?

Ilyen vicces könyvet még nem olvastam, az osztályfőnököm ajánlotta. Tele van jótanácsokkal, tippekkel, ötletekkel, amik különböző esetekben (Nógrádi Gábor szerint) hasznunkra válhatnak. Azoknak ajánlom a könyvet, akik szeretik a humort, a furfangot és az izgalmakat. Olyan regény, amit szórakozáshoz nyugodt szívvel lehet alkalmazni. Olvasása során előfordulhat hangos felnevetés, kacagás.

krisztina0419>!
Nógrádi Gábor: Hogyan neveljünk?

Nagyon könnyű vele végezni, és nagyon mulatságos az egész könyvecske. A nevetés garantált ennél a könyvél, és a folyatásnál. A gyermeki és felnőtt hibákat ötvözi humoros formában, és mint egy torz tükör tart elénk, ezzel késztetve minket a nevetésre. Bevallom a folytatást jobban szeretem, de ez is megérdemli a csillagos 5-öst!

pat P>!
Nógrádi Gábor: Hogyan neveljünk?

Az hiszem, ez az a könyv, amihez már túl öreg vagyok. A humorát olykor gyermekesnek találtam, a mondanivalója meg…. Az én koromban, élettapasztalatommal és bölcsességemmel? :)
10-14 éveseknek minden bizonnyal nagyon szórakoztató és hasznos.

rockdoki>!
Nógrádi Gábor: Hogyan neveljünk?

Imádnivaló, vicces kis történetek, amit érdemes előkapni, ha egy rövidke felüdülésre vágyunk a morcos világban. Hangsúlyozom: rövidke. Mindig csak egyet-egyet, esetleg kettőt. Többnyire ugyanarra a sémára épül minden rész, és ömlesztve, ahogy én is olvastam, eléggé kiszámítható, és elveszti a varázsát. Legközelebb figyelmesebb leszek, és csak lépésről-lépésre haladok:)

Kitty_Kye>!
Nógrádi Gábor: Hogyan neveljünk?

Zseniális humor, pompás kis derű. Kortól függetlenül élvezhető, többször is. Jómagam a kedvenc fejezeteimet szó szerint tanultam meg, és még mindig van, hogy elsütök egy-egy poént. Órán, metrón való olvasását nem ajánlom, mert vicces. :)


Népszerű idézetek

Marsie>!

…megkérjük a kistestvérünket például arra, hogy ne vegyen mindent a szájába.
Javaslatok:
1. Egyszerű módszer: Pötyike, kérlek ne vedd a szádba a macskát!
2. Bővített módszer: Pötyike, kérlek, ne vedd a szádba a macskát, mert piszkos és meg fogsz fulladni!
3. Agresszív mógszer: Pötyike, kérlek, ne vedd a szádba a macskát, mert úgy fejbe kólintalak, hogy arról koldulsz!
A fent említett pedagógiai célzatú mondatok egyike sem vezetett még célra a világtörténelem során.

Hogyan neveljük a kistestvérünket?

Marsie>!

…arra gondolunk, hogy a barátunk azért késik, mert talán jeges az út ilyenkor júniusban, vagy sok időbe került egy vak embert átkísérni az úton, aki nem akart átmenni. […] Reméljük, nem arról van szó, hogy nem jön, csak a fejére esett egy tégla, vagy földrengés van az utcájukban. Végül is ez megbocsátható…

Hogyan neveljük magunkat pontosságra?

Bogi__>!

Fontos, hogy a gyerekek moziba, színházba, meg popkoncertekre járjanak, mert nekik még tanulni kell, meg szükségük van barátokra is.
A szülők azonban már nyugodtan otthon maradhatnak, hiszen mindent tudnak, és barátaik is voltak, amíg el nem üldöztük őket, hogy ne minket zabáljanak ki a vagyonunkból.
Ha mégis szórakozni szeretnének, nézegessenek minket. A gyerek a szülő számára a legnagyobb öröm.

Hogyan neveljük takarékosságra a családot?

PaiPai>!

Igyekezzünk a kutyának egyszerű és rövid nevet adni. Nem célravezető például Doktor Penderecki Aladárnak hívni ebünket, mert mire visszaparancsoljuk az utcáról, már lehúzta a postás nadrágját. De ne nevezzük az ebet Kovács Pistikének se, mert ha az utcán utánaordítunk, hogy aszondja: Gyere ide Kovács Pistike, mert belédrúgok! – legalább öt dühös Kovács István nevű férfi elől futhatunk hazáig.

82. oldal

PaiPai>!

A házi légy érzékeny lélek. Nem bírja, ha kiabálnak vele, vagy csapkodnak körülötte.

96. oldal

PaiPai>!

Volt egy nagy szerelmem: szőke, kék szemű, darázsderekú. Beátának hívták, de én csak Gyöngyvirágomnak szólítottam magamban. Magamban, mondom, mert évekig nem mertem hangosan megszólítani. Már elmúltam kilenc éves, amikor egy szép tavaszi napon, erőt vettem magamon és lelöktem Beácskát a lépcsőn, hogy megismerkedhessünk. Csodálatos május volt!

120. oldal

Parsley>!

Sajnos a szülők nevelése nem olyan egyszerű, mint a kutyáké, a macskáké, vagy a csótányoké.

(első mondat)

saxomusic>!

Vannak élőlények, amelyek kifejezetten a mi bosszantásunkra jöttek a világra. Ilyen például a szúnyog és a szomszéd. A két élőlény között az a különbség, hogy a szúnyogot agyon lehet csapni.

120. oldal

saxomusic>!

A rádióriporter legjellemzőbb tulajdonsága, hogy rettentően kíváncsi arra, mit akarsz mondani, de nem hagy beszélni.

135. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Bálint Ágnes: Szeleburdi család
Bogáti Péter: Az ágasvári csata
Janikovszky Éva: A Hét Bőr
Vibók Ildi: Sibi
Elekes Dóra: A muter meg a dzsinnek
Bálint Ágnes: Frakk, a macskák réme
Romhányi József: Szamárfül
Janikovszky Éva: Kire ütött ez a gyerek?
Békés Pál: A Félőlény
Ecsédi Orsolya: Meleg a helyzet!