Az ​anyu én vagyok 79 csillagozás

Nógrádi Gábor: Az anyu én vagyok Nógrádi Gábor: Az anyu én vagyok

Mikor Mesi meglátta, hogy a macska felkergeti a kutyát a fára, rögtön tudta, hogy tudós nagyapja kísérlete sikerült: a kutya és a macska "helyet cseréltek”. De a Tata igazi célja nem az állatok csereberéje. Elképzelése szerint két ember csak úgy ismerheti, értheti meg egymást igazán, ha személyiséget – lelket – cserélnek, legalább egy kis időre. De ki lesz az a két ember, aki ezt vállalja? Mesi mamája, Anna, aki tanárnő, hallani sem akar ilyen őrültségről. Mesi pedig, aki csatár az ötödikes lányok focicsapatában, inkább a híres futballsztár, David Beckham bőrébe szeretne bújni.
Ez az izgalmas, humoros, érzelmes történet, amelyet Nógrádi Gábor a gyerekolvasók kérésére írt, a magyar és nemzetközi díjakat nyert Petepite című regény párja. Abban a történetben apa és fia, ebben anya és lánya cserélnek helyet. És a világ most is a feje tetejére áll.

Eredeti megjelenés éve: 2002

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Móra, Budapest, 2013
186 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789631195019
>!
Móra, Budapest, 2011
120 oldal · ISBN: 9789631193169 · Illusztrálta: Cakó Ferenc
>!
Móra, Budapest, 2009
184 oldal · ISBN: 9789631186918

3 további kiadás


Enciklopédia 3


Kedvencelte 4

Most olvassa 6

Várólistára tette 12

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

>!
hablaty P
Nógrádi Gábor: Az anyu én vagyok

Tibaj Emese 10 éves és 8 hónapos. Elvált szülők, ideges anyuka, ügyvéd apuka, 6 éves idegesítő öcsi, őrült tudós Tata, Rózsi néni a szomszéd, kutya macska. Az őrült tudós nagypapa a „ metamorfizét” kutatja, és amikor úgy érzi megtalálta a megoldást, először a kutya és a macska személyiségét cseréli fel, majd pedig a 33 éves tanárnő lánya és a 10 éves és 8 hónapos unokát cseréli fel. Az ígéret ellenére, nem csupán fél órára, hanem 3 napra. innen pedig indul az őrület…..
Vicces, jó a stílus abszolút kikapcsol….Aki még nem olvasott Nógrádi Gábort az feltétlen kezdje el.

>!
bozs
Nógrádi Gábor: Az anyu én vagyok

Nógrádi Gáborral való ismerkedésem egy hónappal ezelőttre nyúlik vissza. Évzárón bementünk leányom tanteremébe és 5 könyvcím volt felírva a táblára. Szégyenlem, de akkor még nem is hallottam Nógrádi Gáborról. Az öt könyvből kell a nyáron minimum egyet elolvasni és majd szeptemberben elmesélik egymásnak.
Nórinak ezt vettük ki a könyvtárból, mert ez csajos :) El is kezdte olvasni, de a 27. oldalnál fellázadt, hogy ő ezt nem érti. Mit nem ért rajta a gyerek!? Gyorsan elolvastam és nem jöttem rá.
Rettentő jó fej Tata (nagypapa) aki az egyik központi szereplő is kísérletezik és sikerül neki. Ha egy szó bonyolult, akkor Mesi megmagyarázza magának, tehát ez nem lehet a nem értés oka. Szerintem unta az elejét a gyerek és fellázadt az olvasás miatt.
Nem adjuk fel, van még másik 4 a listán, valamelyik csak tetszeni fog neki :)

6 hozzászólás
>!
Veroci
Nógrádi Gábor: Az anyu én vagyok

Én is akarok egy ilyen nagyapát! :)
Na igen, ilyen könyv kéne kötelező olvasmánynak a gyerkőcöknek: humoros, fiatalos, olvasmányos, kortárs!Tessék Nógrádit olvasni. :)

>!
Trudiz
Nógrádi Gábor: Az anyu én vagyok

A Nógrádi könyvek egyik legjobbika :) Kedvencem!
Maga a szerző is hasonlóképp vélekedett egy országos versenyen…

2 hozzászólás
>!
szabszev
Nógrádi Gábor: Az anyu én vagyok

A PetePite után olvasva csak 4,5 csillagot érdemel, mert a másik valahogy jobban tetszett, eredetibb és viccesebb volt. De azért ez is nagyon jó kis szórakoztató könyv, a nevetés is garantált. Ifjúsági regény, de azért ajánlanám a szülőknek is, főleg azoknak, akik elfelejtették, milyen is volt tininek lenni!

>!
blankaveronika IP
Nógrádi Gábor: Az anyu én vagyok

Jaj de szerettem! Ezt olvastam előbb és nem a Pete Pitét és nagyon megfogott. Szerintem sok alapvető különbség van a két könyv között és ezek azok a pluszok, amitől jó lesz ez a könyv.

>!
Lunici
Nógrádi Gábor: Az anyu én vagyok

Kicsit nehéz bármit is írni. Lányomnak kötelező volt, akkor csak gyorsan átfutottam, hogy legyen róla fogalmam. Voltak benne vicces részek, és volt ami félreérthető volt, a következő fejezetben meg csak lestünk, hogy: „Mi vaaan? Az előző fejezetben nem ezt írta a szerző!” Akkor kissé összecsapottnak (?), zagyvának éreztem. De ha azt nézzük, hogy egy gyerek mesél, akkor ez teljesen hiteles! Most is megzavart az a bizonyos rész, de sokkal jobban élveztem mint 2 éve.


Népszerű idézetek

>!
hablaty P

A tudomány csodálatos. Még a varázslásnál is jobb, mert igazi. Lehet, hogy én is tudós leszek.

27. oldal

Kapcsolódó szócikkek: tudomány
>!
Veroci

– Nincs puszi? – nevetgélt bénán, és éreztem, hogy a fejem piros lett.
– Nincs! – mondtam. – Kifogyott, és nem kaptam a boltban.

Kapcsolódó szócikkek: puszi
>!
Veroci

Emil, az anyu új krapekja nem ideges, de tőle meg kiütést kapok, mert folyton telefonál anyunak. És csak a dudváiról tud beszélni, mert kertész. „Az aszparágusz, tudod tőosztással szaporítható…” Tényleg?! Ne tessék mondani! Tőosztással? Jaj, de érdekes! Hova dobjam el magam?

Kapcsolódó szócikkek: növényzet
>!
Sophiè

A lányok vihogni kezdtek.
– De fura vagy! – nevetett Saci. – Olyan furákat mondogatsz meg csinálsz ma egész nap. Mi van veled?
– Semmi. Csak nem vagyok magamnál – mondta anyu, és ez kábé igaz is volt.

150. oldal

>!
hablaty P

aztán felálltam. Úgy éreztem magam, mint egy óriás. Lépni akartam, de megbotlottam és majdnem elestem. Még jó hogy a Tata fogta a karomat.
Hogy lehet ezeken a hosszú lábakon járni? A legfurcsábbnak talán azt találtam az egészben, hogy egészen fent van a fejem. Kicsit el is szédültem.

45. oldal

>!
Veroci

– Csak azt próbálják meg! – mondtam és átkaroltam az én okos, drága Tatámat. – Úgy belerúgok a fenekükbe, hogy az orrukon csúsznak Pomázig!
Ezt Tibaj nagymama szokta mondani, ha valakire haragszik.

>!
lil155

– Az ember valóban bepiszkolja a kezét földdel, de azt le lehet mosni. Ezzel szemben néha egy tiszta, fehér kéz olyan mocskos, hogy sose lehet lemosni. –
Na, ebből se értettem egy szót se. Ez így beszélget anyuval, ha ketten vannak? (…)
Mindjárt agyonmarom magam a röhögéstől.

86-87. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Bálint Ágnes: Szeleburdi család
Bogáti Péter: Az ágasvári csata
Lázár Ervin: A Négyszögletű Kerek Erdő
Ecsédi Orsolya: Cirrus a tűzfalon
Kiss József László: Talán Pista
Kertész Erzsi: Helló, felség!
G. Szabó Judit: Hárman a szekrény tetején
Békés Pál: Doktor Minorka Vidor nagy napja
Turányi Attila: Neonzöld
Pető Sándor: Cirkuszsátor a város fölött