Nimona ​(angol) 41 csillagozás

Noelle Stevenson: Nimona (angol)

Nimona is an impulsive young shape-shifter with a knack for villainy. Lord Ballister Blackheart is a villain with a vendetta. As sidekick and supervillain, Nimona and Lord Blackheart are about to wreak some serious havoc. Their mission: prove to the kingdom that Sir Ambrosius Goldenloin and his buddies at the Institution of Law Enforcement and Heroics aren't the heroes everyone thinks they are.
NEMESES!
DRAGONS!
SCIENCE!
SYMBOLISM!
All these and more await in this brilliantly subversive, sharply irreverent epic from Noelle Stevenson, based on her award-winning web comic.

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
HarperCollins, London, 2015
272 oldal · ISBN: 9780062278234 · Illusztrálta: Noelle Stevenson
>!
HarperTeen, New York, 2015
272 oldal · ASIN: B00N0W1XGU
>!
HarperCollins, London, 2015
266 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780062278227 · ASIN: 0062278223 · Illusztrálta: Noelle Stevenson

Kedvencelte 7

Most olvassa 1

Várólistára tette 21

Kívánságlistára tette 25

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

worsi P>!
Noelle Stevenson: Nimona (angol)

Engem a második oldalon megnyert magának a cápával. Az egész úgy jó, ahogy van. A világ (középkor és tudomány összepárosítva, zseniál!), a rajzok, a történet… Sokszor váratlan, vicces, vagy váratlanul vicces, később komolyabb is. A főszereplő neve is szuper, tetszik, hogy spoiler, illik hozzá nagyon.
Be is jelölöm kedvencnek. Örülök, hogy saját példányom van belőle.

6 hozzászólás
CaptainV IP>!
Noelle Stevenson: Nimona (angol)

Valóban nagyon tiszta és kedves és könnyed – persze bele lehet olvasni komolyabb témákat, állásfoglalásokat, sőt, azt mondanám, talán szükséges is, hogy ezzel is vaskosítsuk az élményt, mondanivalót, mert a történet egy szál magában azért elég tipik. Viszont tök szuper arányokkal, kedves jeleneteken át halad előre, és van egy egészen jópofa, hibrid világa: páncélos, palástos, kardos lovagok nyomkodják a kapucsengőt, nézik a holokivetítőket, isszák a dobozos kólát a hűtőből, beszélnek headseten. Imádtam.
Bár én kifejezetten nem szoktam szeretni ezt a fajta főszereplőt, a Nimona-féle karakterek sokaknak fontosak, látom magam előtt azokat a gyerekeket, fiatalokat, akik az ő „titkával” azonosulnak. Nekem inkább Blackheart és Goldenloin, az ő régre nyúló, kicsorbult kapcsolatuk tetszett, érdekesnek találtam, milyen kevéssel milyen mélyen tudta ezt lefesteni a szerző.
A rajzolás egyedi, nem lélegzetelállító, de passzol a stílushoz, hanghoz, amit a történet megüt.
Valóban YA, és annak a skálának a játékosabb, de egyszerre érettebb felén helyezkedik el.

Banditaa P>!
Noelle Stevenson: Nimona (angol)

Nagyon más, mint azok a graphic novellek, amiket általában olvasni szoktam. Először kicsit tartottam a lovagok meg középkor(szerűség) témától, de szerencsére jól meg van kavarva itt minden. Tetszett a tudomány meg a mágia keveredése, a jó-rossz dichotómia teljes felborítása, a kedvessége és a bája. A rajzolás meg úgy szuper, ahogy van. Még több ilyet!

Zsoofia>!
Noelle Stevenson: Nimona (angol)

Szóval, a Fantasy Februárra kerestem graphic noveleket, és ezt találtam első körben, de miután rájöttem, hogy nincs annak tagelve itt molyon (de mostmár igen!), gyorsan el is olvastam.
Ez egy aranyos csavar a szokásos szuperhős-történeteken, ugyanis a sidekick fogja magát, és a főellenséghez erőszakolja magát. Nimona maga a tökéletes kaotikus karakter, de Blackheart a neve ellenére, ha lehet, nem gyilkol nyakba-főbe. (Így kell morally grey karaktert csinálni, kedves YA szerzők.) Sir Ambrosius Goldeloin pedig szőke herceg szindrómában szenved (de kijellemfejlődik belőle). Nagyon szórakoztatóan kezd, tele van popkultúrális utalásokkal, amikor pedig elkezd megkomolyodni, akkor sajnos elkezd kiszámítható is lenni. De volt benne minden, ami egy kellemes olvasmánnyá tette számomra (igen, van benne LMBT is).

Lahara IP>!
Noelle Stevenson: Nimona (angol)

2020. január: Szóval az ötlet jó és vicces. Majdnem megvettem, tényleg. De a rajzolása, olyan kidolgozatlan, és végig azon agyaltam olvasás közben, hogy csak egy jó ötlet kell, és én is nekiülök képregényt rajzolni, nem kell, hogy Árnybíró-szintű legyen a grafika.

2020. június update: Tudtam én, hogy addig fog bizseregni a tenyerem, amíg meg nem szerzem!

theodora P>!
Noelle Stevenson: Nimona (angol)

Érdekes, meglepő fordulatokkal dolgozó képregény került ki Noelle Stevenson keze alól, amiben meg tudja mutatni, hogy semmi sem fekete vagy fehér, ezért is szuper ifjúsági/middle grade korosztálynak szóló olvasmány. Ezen túl fontos szerepe van a barátságnak, önmagunk elfogadásának is. Ha egyedi, vicces, akciódús, de szerethető képregényre vágytok, akkor jó szívvel ajánlom a Nimonát.

fischerella>!
Noelle Stevenson: Nimona (angol)

A kétharmadánál egy kicsit leül a cselekmény, de ez semmit sem változtat azon, hogy az egész képregény csodás, és hogy már attól boldog voltam, ha csak ránéztem, vagy ha véletlenül eszembe jutott. Ahogy az ártatlan kis Nimona olyan igazi, jóleső, gyakorlatias kegyetlenséggel tekint a világ dolgaira! Ahogy Lord Ballister Blackheart ötvözi a főgonoszkodást a társadalmi felelősségvállalással! Ahogy lassan világossá válik, a szőkehercegség gyógyítható! És még sorolhatnám. Igazi feel good olvasmány, sokat fogom még lapozgatni.

Brigi21>!
Noelle Stevenson: Nimona (angol)

Szerintem kezdek megbarátkozni a graphic novel-okkal. Az eleje olyan könnyedén indult, humorosan, de aztán egyre nagyobb és sötétebb felhők kezdtek el gyülekezni. Jó volt újból egy olyan művet olvasni, ahol a gonosz játsza a főszerepet. De végül kiderül, hogy nem is olyan gonosz… Nimona nagyon érdekes karakter volt, összetett, nagyon jól át lett adva, hogy annak ellenére, hogy milyen képességekkel rendelkezik, ő még egy gyerek.

Hanon13>!
Noelle Stevenson: Nimona (angol)

Amikor az ember gyereke rákeres arra, hogy graphic novel, biztos vagyok benne, hogy az első 10-ben benne lesz a Saga. Hogy az milyen szuper, milyen izgalmas, eredeti, stb…engem valamiért mégis csak fele annyira fogott meg, mint a Nimona.
Egyszerűen imádtam ez a graphic novellt. Én…nem tudom ezt szebben vagy szabatosabban megfogalmazni. Ez így volt jó, ahogy. Mellékes hogy pont jókor találtam rá erre, az előző olvasmányaim vagy nagyon furcsák, vagy túlságosan is nyomasztóak voltak. Megvolt benne az a kellő csavar, ami egy jó történethez kell, a rajzolása pedig egyszerűen csak bájos. Valamikor olyan rózsaszín, habos babos bályos, valamikor pedig fröcsögő, sötét bályos~

Sae P>!
Noelle Stevenson: Nimona (angol)

Hát ezt befaltam egy ültő helyemben, zseniális!


Népszerű idézetek

AniRg>!

We assumed she was a girl disguised as a monster, but she's not. She's a monster disguised as a girl.

162. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Faith Erin Hicks: Avatar: The Last Airbender – Katara and the Pirate's Silver
Molly Knox Ostertag: The Witch Boy
Michael Dante DiMartino: The Legend of Korra: Ruins of the Empire 2.
Rick Riordan: The Serpent's Shadow: The Graphic Novel
Antony Johnston – Anthony Horowitz: Alex Rider – Ark Angel: The Graphic Novel
Christophe Arleston: Ekhö 1. – New York
Jeff Smith: Bone – The Great Cow Race
Trudy Cooper – Doug Bayne: Oglaf Book One
Trudy Cooper – Doug Bayne: Oglaf Book Two
Jordie Bellaire – David López – Sas Milledge – Raúl Angulo: Buffy the Vampire Slayer 2. – Once Bitten