Nimona ​(angol) 36 csillagozás

Noelle Stevenson: Nimona (angol)

Nimona is an impulsive young shape-shifter with a knack for villainy. Lord Ballister Blackheart is a villain with a vendetta. As sidekick and supervillain, Nimona and Lord Blackheart are about to wreak some serious havoc. Their mission: prove to the kingdom that Sir Ambrosius Goldenloin and his buddies at the Institution of Law Enforcement and Heroics aren't the heroes everyone thinks they are.
NEMESES!
DRAGONS!
SCIENCE!
SYMBOLISM!
All these and more await in this brilliantly subversive, sharply irreverent epic from Noelle Stevenson, based on her award-winning web comic.

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
HarperCollins, London, 2015
272 oldal · ISBN: 9780062278234 · Illusztrálta: Noelle Stevenson
>!
HarperTeen, 2015
272 oldal · ASIN: B00N0W1XGU
>!
HarperCollins, London, 2015
266 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780062278227 · ASIN: 0062278223 · Illusztrálta: Noelle Stevenson

Kedvencelte 6

Most olvassa 3

Várólistára tette 16

Kívánságlistára tette 31

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

>!
worsi ASP
Noelle Stevenson: Nimona (angol)

Engem a második oldalon megnyert magának a cápával. Az egész úgy jó, ahogy van. A világ (középkor és tudomány összepárosítva, zseniál!), a rajzok, a történet… Sokszor váratlan, vicces, vagy váratlanul vicces, később komolyabb is. A főszereplő neve is szuper, tetszik, hogy spoiler, illik hozzá nagyon.
Be is jelölöm kedvencnek. Örülök, hogy saját példányom van belőle.

6 hozzászólás
>!
Zsoofia
Noelle Stevenson: Nimona (angol)

Szóval, a Fantasy Februárra kerestem graphic noveleket, és ezt találtam első körben, de miután rájöttem, hogy nincs annak tagelve itt molyon (de mostmár igen!), gyorsan el is olvastam.
Ez egy aranyos csavar a szokásos szuperhős-történeteken, ugyanis a sidekick fogja magát, és a főellenséghez erőszakolja magát. Nimona maga a tökéletes kaotikus karakter, de Blackheart a neve ellenére, ha lehet, nem gyilkol nyakba-főbe. (Így kell morally grey karaktert csinálni, kedves YA szerzők.) Sir Ambrosius Goldeloin pedig szőke herceg szindrómában szenved (de kijellemfejlődik belőle). Nagyon szórakoztatóan kezd, tele van popkultúrális utalásokkal, amikor pedig elkezd megkomolyodni, akkor sajnos elkezd kiszámítható is lenni. De volt benne minden, ami egy kellemes olvasmánnyá tette számomra (igen, van benne LMBT is).

>!
Lahara ISP
Noelle Stevenson: Nimona (angol)

Szóval az ötlet jó és vicces. Majdnem megvettem, tényleg. De a rajzolása, olyan kidolgozatlan, és végig azon agyaltam olvasás közben, hogy csak egy jó ötlet kell, és én is nekiülök képregényt rajzolni, nem kell, hogy Árnybíró-szintű legyen a grafika.

>!
theodora
Noelle Stevenson: Nimona (angol)

Érdekes, meglepő fordulatokkal dolgozó képregény került ki Noelle Stevenson keze alól, amiben meg tudja mutatni, hogy semmi sem fekete vagy fehér, ezért is szuper ifjúsági/middle grade korosztálynak szóló olvasmány. Ezen túl fontos szerepe van a barátságnak, önmagunk elfogadásának is. Ha egyedi, vicces, akciódús, de szerethető képregényre vágytok, akkor jó szívvel ajánlom a Nimonát.

>!
fischerella
Noelle Stevenson: Nimona (angol)

A kétharmadánál egy kicsit leül a cselekmény, de ez semmit sem változtat azon, hogy az egész képregény csodás, és hogy már attól boldog voltam, ha csak ránéztem, vagy ha véletlenül eszembe jutott. Ahogy az ártatlan kis Nimona olyan igazi, jóleső, gyakorlatias kegyetlenséggel tekint a világ dolgaira! Ahogy Lord Ballister Blackheart ötvözi a főgonoszkodást a társadalmi felelősségvállalással! Ahogy lassan világossá válik, a szőkehercegség gyógyítható! És még sorolhatnám. Igazi feel good olvasmány, sokat fogom még lapozgatni.

>!
Brigi21
Noelle Stevenson: Nimona (angol)

Szerintem kezdek megbarátkozni a graphic novel-okkal. Az eleje olyan könnyedén indult, humorosan, de aztán egyre nagyobb és sötétebb felhők kezdtek el gyülekezni. Jó volt újból egy olyan művet olvasni, ahol a gonosz játsza a főszerepet. De végül kiderül, hogy nem is olyan gonosz… Nimona nagyon érdekes karakter volt, összetett, nagyon jól át lett adva, hogy annak ellenére, hogy milyen képességekkel rendelkezik, ő még egy gyerek.

>!
Hanon13 P
Noelle Stevenson: Nimona (angol)

Amikor az ember gyereke rákeres arra, hogy graphic novel, biztos vagyok benne, hogy az első 10-ben benne lesz a Saga. Hogy az milyen szuper, milyen izgalmas, eredeti, stb…engem valamiért mégis csak fele annyira fogott meg, mint a Nimona.
Egyszerűen imádtam ez a graphic novellt. Én…nem tudom ezt szebben vagy szabatosabban megfogalmazni. Ez így volt jó, ahogy. Mellékes hogy pont jókor találtam rá erre, az előző olvasmányaim vagy nagyon furcsák, vagy túlságosan is nyomasztóak voltak. Megvolt benne az a kellő csavar, ami egy jó történethez kell, a rajzolása pedig egyszerűen csak bájos. Valamikor olyan rózsaszín, habos babos bályos, valamikor pedig fröcsögő, sötét bályos~

>!
eeucrw
Noelle Stevenson: Nimona (angol)

Egy kicsit talán túlzásnak érzem a legjobbakkal együtt emlegetni (csomó best of graphic novels of all time listán szerepel), de tény, hogy nagyon vicces és cuki képregény, Nimona karaktere imádnivaló, és ötletes ez a direkt karikatúraszerű fantasy/sci-fi világ, amiben játszódik. Kár, hogy a felétől szép lassan leül, a kezdeti báj is csak itt-ott bukkan fel, és a végére összességében eléggé untam.

>!
horsegirl
Noelle Stevenson: Nimona (angol)

Imádtam ezt a könyvet! Érdekes az alapsztorija, és olyan csavarok vannak benne, amire egyáltalán nem számítottam. Nimonát nagyon megkedveltem, mindig meg tudott lepni.

>!
l1ll4
Noelle Stevenson: Nimona (angol)

Szeretnivaló képregény, némi humorral fűszerezve. Ajánlom.


Népszerű idézetek

>!
AniRg

We assumed she was a girl disguised as a monster, but she's not. She's a monster disguised as a girl.

162. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Trudy Cooper – Doug Bayne: Oglaf Book One
Trudy Cooper – Doug Bayne: Oglaf Book Two
Joe Kelly: I Kill Giants
Cassandra Jean: Reindeer Boy
Vera Greentea – Yana Bogatch: Grimoire Noir
Richelle Mead – Leigh Dragoon: Frostbite – A Graphic Novel
Lauren Myracle: Under The Moon: A Catwoman Tale
Neil Gaiman – P. Craig Russell: The Graveyard Book Graphic Novel 2.
Ransom Riggs – Cassandra Jean: Hollow City – The Graphic Novel
Ransom Riggs – Cassandra Jean: Miss Peregrine's Home for Peculiar Children