Nimona ​(angol) 60 csillagozás

Noelle Stevenson: Nimona (angol) Noelle Stevenson: Nimona (angol)

Nimona is an impulsive young shape-shifter with a knack for villainy. Lord Ballister Blackheart is a villain with a vendetta. As sidekick and supervillain, Nimona and Lord Blackheart are about to wreak some serious havoc. Their mission: prove to the kingdom that Sir Ambrosius Goldenloin and his buddies at the Institution of Law Enforcement and Heroics aren't the heroes everyone thinks they are.
NEMESES!
DRAGONS!
SCIENCE!
SYMBOLISM!
All these and more await in this brilliantly subversive, sharply irreverent epic from Noelle Stevenson, based on her award-winning web comic.

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
HarperCollins, London, 2015
272 oldal · ISBN: 9780062278234 · Illusztrálta: Noelle Stevenson
>!
HarperTeen, New York, 2015
272 oldal · ASIN: B00N0W1XGU
>!
HarperCollins, London, 2015
266 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780062278227 · ASIN: 0062278223 · Illusztrálta: Noelle Stevenson

Kedvencelte 8

Most olvassa 2

Várólistára tette 16

Kívánságlistára tette 28

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

worsi P>!
Noelle Stevenson: Nimona (angol)

Engem a második oldalon megnyert magának a cápával. Az egész úgy jó, ahogy van. A világ (középkor és tudomány összepárosítva, zseniál!), a rajzok, a történet… Sokszor váratlan, vicces, vagy váratlanul vicces, később komolyabb is. A főszereplő neve is szuper, tetszik, hogy spoiler, illik hozzá nagyon.
Be is jelölöm kedvencnek. Örülök, hogy saját példányom van belőle.

6 hozzászólás
Zsoofia>!
Noelle Stevenson: Nimona (angol)

Szóval, a Fantasy Februárra kerestem graphic noveleket, és ezt találtam első körben, de miután rájöttem, hogy nincs annak tagelve itt molyon (de mostmár igen!), gyorsan el is olvastam.
Ez egy aranyos csavar a szokásos szuperhős-történeteken, ugyanis a sidekick fogja magát, és a főellenséghez erőszakolja magát. Nimona maga a tökéletes kaotikus karakter, de Blackheart a neve ellenére, ha lehet, nem gyilkol nyakba-főbe. (Így kell morally grey karaktert csinálni, kedves YA szerzők.) Sir Ambrosius Goldeloin pedig szőke herceg szindrómában szenved (de kijellemfejlődik belőle). Nagyon szórakoztatóan kezd, tele van popkultúrális utalásokkal, amikor pedig elkezd megkomolyodni, akkor sajnos elkezd kiszámítható is lenni. De volt benne minden, ami egy kellemes olvasmánnyá tette számomra (igen, van benne LMBT is).

1 hozzászólás
Babó_Buca P>!
Noelle Stevenson: Nimona (angol)

Meglepően jó kezdésnek bizonyult a Nimona, mert egyszerűen faltam a lapokat. Jót szórakoztam az olvasása közben, sokat nevettem az egyes elszólalásokon. Emellett voltak szép gondolatai is, és annyira tetszett, hogy biztos újra fogom olvasni. Maga a történet is magával ragadott, mert egy olyan világban játszódik, ahol hősök és gonoszok végeláthatatlanul egymással harcolnak. De leginkább Nimona energikus karakterét szerettem, aki folyamatosan nyaggatja valamivel megfáradt mesterét.

Elsősorban a fantasy és a mesefeldolgozások kedvelőinek ajánlom belépőkötetként ezt a kalandos és fordulatos történetet.

Bővebben: https://egy-lany-blogja.blogspot.com/2021/02/az-ismerke…

CaptainV IP>!
Noelle Stevenson: Nimona (angol)

Valóban nagyon tiszta és kedves és könnyed – persze bele lehet olvasni komolyabb témákat, állásfoglalásokat, sőt, azt mondanám, talán szükséges is, hogy ezzel is vaskosítsuk az élményt, mondanivalót, mert a történet egy szál magában azért elég tipik. Viszont tök szuper arányokkal, kedves jeleneteken át halad előre, és van egy egészen jópofa, hibrid világa: páncélos, palástos, kardos lovagok nyomkodják a kapucsengőt, nézik a holokivetítőket, isszák a dobozos kólát a hűtőből, beszélnek headseten. Imádtam.
Bár én kifejezetten nem szoktam szeretni ezt a fajta főszereplőt, a Nimona-féle karakterek sokaknak fontosak, látom magam előtt azokat a gyerekeket, fiatalokat, akik az ő „titkával” azonosulnak. Nekem inkább Blackheart és Goldenloin, az ő régre nyúló, kicsorbult kapcsolatuk tetszett, érdekesnek találtam, milyen kevéssel milyen mélyen tudta ezt lefesteni a szerző.
A rajzolás egyedi, nem lélegzetelállító, de passzol a stílushoz, hanghoz, amit a történet megüt.
Valóban YA, és annak a skálának a játékosabb, de egyszerre érettebb felén helyezkedik el.

Valcsa P>!
Noelle Stevenson: Nimona (angol)

A szerző nem akarna esetleg ebből egy-két folytatást (vagy előzménytörténetet) készíteni? *-* Úgy szeretnék még kapni ebből… :) off
Nem gondoltam, hogy ennyire fog tetszeni, mert
• képregényeket nem szoktam olvasni, valamiért általában nem kötnek le
• angolul főleg nem szoktam olvasni, mert gyatra a tudásom. De ehhez most úgy tűnik, elegendő volt off.
Bevallom, engem is az a nagy hype ragadott magával és vett rá az olvasásra, ami egy ideje övezi ezt a könyvet. :) Eléggé szkeptikus is voltam, mikor belekezdtem… Aztán Nimona minden negatív előítéletemet és félelmemet félresöpörte. :) Jött, látott és győzött. Nagyon tetszett, imádtam az ő karakterét, a cselekmény is kellően pörgős volt (még ha picit kiszámítható is), és rég érzékenyültem el könyvön, na itt kétszer is sikerült, nagyon nyeltem a könnyeimet, hogy márpedig nem fogok sírni….… de közel volt. :D spoiler
Azóta már úton van a könyv magyarul is hozzám, ez bizony kell a polcomra fizikai valójában is – és alig várom, hogy magyarul is elolvashassam. :) (Először fog velem megtörténni, hogy egy történetet 1 éven belül kétszer olvassak el, szerintem ez el is mond mindent.. :D)

Katja_Magnus P>!
Noelle Stevenson: Nimona (angol)

Ritka furmanyos kis szosszenet..
Elso ranezesre azt hinne az ember, hogy a kozepkorban jatszodik, aztan a kis „mellekvagany” panaszkodik a kajara off es radobbensz, hogy ez egy kicsit kulonlegesebb annal, mint hogy ennyire egyszeruen el tudd helyezni akarmelyik idosikba.
Az antihos-hos otlet fenomenalis. Oszinten szolva, nagyon elveztem az egeszet: a tortenet eredeti volt, vegre nem a tipikus kepregeny betutipussal talalva.
Ha lehetne 6 csillagot adni, megtennem. :D

Banditaa P>!
Noelle Stevenson: Nimona (angol)

Nagyon más, mint azok a graphic novellek, amiket általában olvasni szoktam. Először kicsit tartottam a lovagok meg középkor(szerűség) témától, de szerencsére jól meg van kavarva itt minden. Tetszett a tudomány meg a mágia keveredése, a jó-rossz dichotómia teljes felborítása, a kedvessége és a bája. A rajzolás meg úgy szuper, ahogy van. Még több ilyet!

Lahara IP>!
Noelle Stevenson: Nimona (angol)

2020. január: Szóval az ötlet jó és vicces. Majdnem megvettem, tényleg. De a rajzolása, olyan kidolgozatlan, és végig azon agyaltam olvasás közben, hogy csak egy jó ötlet kell, és én is nekiülök képregényt rajzolni, nem kell, hogy Árnybíró-szintű legyen a grafika.

2020. június update: Tudtam én, hogy addig fog bizseregni a tenyerem, amíg meg nem szerzem!

krisztinapieler>!
Noelle Stevenson: Nimona (angol)

Ez most nagyon kellett a lelkemnek. Őszintén nem gondoltam volna, hogy ennyire tetszeni fog, de kellemesen csalódtam.
Nem szeretnék sokat belemagyarázni, hiszen akár csak egy délutáni könnyed olvasmánynak is lehetne nevezni a maga poénosságával, játékosságával. De mint ahogy sok hasonló mesében/történetben, ez a végére sokat komolyodott, úgyhogy sikerült ebből a képregényből is kiragadnom magamnak értékes gondolatokat.
Nimona karaktere húzza magával az olvasót, félreértés ne essék, én is nagyon kedveltem, de önmagában nem érdekelt volna. Ha viszont már Ballisterrel együtt szemlélem őt, akkor sokkal érdekesebb, ami a kettejük között zajló eseményekből kialakult. spoiler Goldenloin és Ballister kapcsolata is iszonyatosan le tudott kötni, spoiler
A rajzok fenomenálisak, egyszerűek, de nagyszerűek, ez a stílus engem elvarázsolt.
Borzasztóan vicces volt a modern technológia és napjaink átlagos momentumainak ötvözése a középkori fantasy világgal. off Legnagyobb meglepetésemre ez igencsak jól tudott működni, és mindig többet és többet akartam volna belőle.
Ez a történet egyszerre tudott remekül elszórakoztatni, elgondolkodtatni, megmelengette a szívemet és kicsit közelebb vitt a fantasy-s klisékhez is, amiken még úgy is jól tudtam szórakozni, hogy igencsak kevés könyvet olvasok a zsáneren belül.

Morcant>!
Noelle Stevenson: Nimona (angol)

Felejthető könyv, sajnálom, hogy csak a hangoskönyv volt elérhető, mert graphic novel nem kimondottan élvezhető audio formában. Nem rossz történet, de nem az én ízlésem.

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

AniRg>!

We assumed she was a girl disguised as a monster, but she's not. She's a monster disguised as a girl.

162. oldal

Babó_Buca P>!

You can’t just go around murdering people. There are RULES, Nimona.

Babó_Buca P>!

– And now they’ve got you locked into a system where you can’t win. Doesn’t that make you mad?
– It’s not about winning. It’s about proving a point.


Hasonló könyvek címkék alapján

Hajime Kanzaka: Slayers Special 1.
Jordie Bellaire: Buffy the Vampire Slayer 2. – Once Bitten
Rob Reger – Jessica Gruner: Emily the Strange – Stranger And Stranger
James Tynion IV: The Backstagers 1.
Jay P. Fosgitt: Bodie Troll
Faith Erin Hicks: The Adventures of Superhero Girl
Molly Knox Ostertag: The Witch Boy
Faith Erin Hicks: Avatar: The Last Airbender – Katara and the Pirate's Silver
Michael Dante DiMartino: The Legend of Korra: Ruins of the Empire 2.
Rick Riordan: The Serpent's Shadow: The Graphic Novel