Nimona 9 csillagozás

Noelle Stevenson: Nimona

NIMONA
gaztettekre fogékony, lobbanékony természetű, fiatal alakváltó.
LORD BALLISTER BITANGFŐ
vendettára készülő gaztevő.

Nimona és Lord Bitangfő, a csatlós és a főgonosz komoly felfordulást tervez. Céljuk, hogy bebizonyítsák a királyság népének, hogy Sir Ambrosius Aranypőc és haverjai a Rendfenntartó és Lovagügyi Intézetben korántsem akkora hősök, mint azt az emberek hiszik.

BOSSZÚ!
SÁRKÁNYOK!
TUDOMÁNY!
SZIMBOLIZMUS!

De ahogy az apróbb csínytevések sorából kegyetlen összecsapás kerekedik, Lord Bitangfő ráébred, hogy Nimona képességei épp olyan homályosak és rejtélyesek, mint a lány múltja. Természetének kiszámíthatatlan, sötét oldala pedig veszélyesebb lehet, mint azt Bitangfő hajlandó beismerni.

NOELLE STEVENSON képregényszenzációja, amely a szerző népszerű, a kritikusok által is elismert webképregényén alapul, a The New York Times bestseller-listájára is felkerült. A Kirkus magazin szerint: „Ha csak egy képregényt olvasol el az idén, az legyen ez!”

Tagok ajánlása: 11 éves kortól

>!
Ciceró, Budapest, 2019
272 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634321132 · Fordította: Márton Zsófia · Illusztrálta: Noelle Stevenson

Kedvencelte 3

Most olvassa 2

Várólistára tette 38

Kívánságlistára tette 72

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Niitaa P
Noelle Stevenson: Nimona

A teljes értékelés elérhető a blogomon:
https://www.niitaabellvilaga.hu/2019/11/noelle-stevenso…

"Nimona a szívemhez nőtt. Imádom a jellemét, a tettrekészségét és a gyermeki naivságát. De legfőképp az erős lelkében lapuló félős kislányt szeretem, aki csak szeretetre vágyik. Hisz mindannyian pont ilyenek vagyunk. Mármint a menő alakváltoztatási képesség nélkül.
Meglepő módon élveztem a kalandokat, amiket Lord Bitangfővel, Nimonával és Aranypőccel éltem át. Sokszor nevettem fel hangosan, többször szaladtam páromhoz csillogó szemekkel, hogy egy-egy jelenetet megmutassak neki – ő se maradjon ki a jóból. A kedvenc képkockáimhoz még jelölőt is helyeztem el, hogy alkalomadtán keresgélés nélkül megtaláljam őket. Biztos vagyok benne, hogyha semmiben nem találom meg a motivációmat, ezt a könyvet fogom levenni a polcról, hogy feltöltődjek. A lehető legaranyosabb képregény, amivel valaha is találkoztam. De természetesen ennél sokkal több lapul benne: a könnyedség és a báj mellett megjelenő vezérgondolatok tanulságosak és a történet a legvégére igencsak megkomolyodik, szinte megrázóvá válik. Hozzám végtelenül közel került.
Nimona történetét csak ajánlani tudom azok számára, akik egy könnyed kikapcsolódásra vágynak. A minimalista, de igényes grafika pedig csak hab az amúgy is finom tortán."

>!
ghtori P
Noelle Stevenson: Nimona

Nagyon örülök, hogy kiadták ezt a könyvet magyaraul, mert a szerény angol tudásommal valószínűleg sosem olvastam volna, amit nagyon sajnálnék.
Adott egy különc, meg nem értett lány és két különböző útra szegődött, mégis egyforma jellemvonású lovag, itt mindeki talál olyan szereplőt akivel azonosulhat. Nagyon tetszett a karatkerek felépítése, egymással való kapcsolatuk, és hogy mindenki múltja kellően ki van dolgozva, miért is olyan amilyen, és miért is teszi azt amit spoiler. A történet jól felépített, a lovagi és modern (kicsit sci-fi, fantasy) kor összemosása nagyon jól állt neki, a vége sem lett elcsépelt. Egy remek délutáni olvasmány, tele izgalmakkal, fordulatokkal, tanulsággal. Bitangfő és Aranypőc kapcsolatába mindenki azt lát bele amit szeretne, számomra inkább volt testvéri viszony közöttük, már csak a vége utáni jelenet miatt is, de pont az a jó benne, hogy több olvasata van.
A rajzok szerintem szépek, nem túlzó, nem akar profi lenni, ahol minden vonal tökéletesen a helyén van, a történthez jobbat el sem tudnék képzelni.
Ez a könyv egy éke a polcnak, amit bármikor újraolvashat az ember, ha egy izgalmas, aranyos történetre vágyik.

>!
BBetti86 
Noelle Stevenson: Nimona

A történetét nagyon szerettem. Alapból bejön, hogy a gonosznak kijelölt és e szerepbe kényszerített Bitangfő a legerkölcsösebb és rendesebb karakter a teljes történetben. Nem véletlenül nem akarnak sikerülni a gonosz tettei: igazából ő nem rossz. Ehhez hozzájön Nimona, aki mindig csak segíteni akar, aztán valami őrület sül ki a dologból. Vicces, ahogy szópárbajoznak, és a lány annyira tud lelkesedni mindenért. Ahogy a gonoszkodást tervezi, Bitangfő meg folyamatosan próbálja visszafogni… kész.
Jól bele van építve mindenki titka, néhol egészen izgalmas is, ki mit titkol.
Bitangfő és Aranypőc barátsága már kevésbé tetszett. Ha csak barátok, az ok, de itt nem egyszer olyan érzésem volt, hogy titokban szerelmes pár lehetnek. Az azért túlzás lenne még egy ilyen humoros, modern képregényben is.
Ami még nem jött be: a legtöbbször maguk a rajzok. Egyszerűek, gyerekrajzokat juttattak eszembe.
Összefoglalva szerettem az alaptörténetét, a karaktereit és a humorát. Tele van jó beszólásokkal. Ami nem jött be: a gyerekes rajzok és a túl közeli barátság a gonosz és a jó lovag között. (Túl a barátságon feeling.)

>!
pókliliom
Noelle Stevenson: Nimona

Nagyon aranyos és vicces történet. Noelle Stevenson ügyesen megmutatja, hogy nem mindenki csak jó vagy rossz, és lehet a fő gonoszból is hős megmentő. A kiadónak meg külön köszönet, hogy lefordították (még a legapróbb szöveget is).


Népszerű idézetek

>!
Caledonia_Valley P

– Addig is… hogy állsz egy bankrabláshoz?
– POZITÍVAN! POZITÍVAN ÁLLOK EGY BANKRABLÁSHOZ!

>!
Caledonia_Valley P

– Nem is tudom – nem túlzás ez egy kicsit? Gaztevő vagyok. Nem szoktam vidulni.

>!
BBetti86 

– És hogy terjeszti el a szuperhalálos mérget?
– Almákkal.
– Almákkal?
– Almákkal.
– Fú, mint egy igazi, régivágású főgonosz! Bosszantja, hogy nem maga a legszebb a világon?

58. oldal

>!
Caledonia_Valley P

– Nos, itt van a Gazdálkodj gonoszan, ez a stratégiai készségeket fejleszti.


Hasonló könyvek címkék alapján

Gerard Way: The Umbrella Academy: Az Esernyő Akadémia 1. – Apokalipszis szvit
Mike Mignola: Hellboy 2.
Pilcz Roland: Kalyber Joe – Árnyak és Fények
Cecilia Randall: Hyperversum
M. A. Larson: Csillagfürt Akadémia
Raina Telgemeier: Mosolyogj!
Kevin Hearne: Hounded – Üldöztetve
Alan Moore: A teljes Watchmen
Neil Gaiman: Sandman: Az álmok fejedelme-gyűjtemény 1.
Neil Gaiman: Death – Halál