Balettcipők (Cipők 1.) 50 csillagozás

Noel Streatfeild: Balettcipők Noel Streatfeild: Balettcipők

Egyszer ​volt hol nem volt, élt egyszer három kislány, akiket a szórakozott, jószívű tudós kalandos útjai során örökbe fogadott és elvitt londoni otthonába. A gyerekek szeretetteljes légkörben, számtalan érdekes élmény révén jutnak el a világot jelentő deszkákig.
A színház varázslatos világa mindhármuk számára mást jelent, egy azonban közös bennük: kivételes tehetségek, így bekerülnek a híres londoni művészeti akadémiára.

Az 1930-as évek Angliájában játszódó klasszikus a szerző szerint „olyan tündérmese, amelynek van valóságalapja”, hiszen valahányszor a gyerekeknek problémáik adódnak, egy jótevő a segítségükre siet és megoldja a gondjukat. A ház, amelyben a három kedves kislány felnő, otthont ad számos érdekes embernek, s olyan, akár egy színes forgatag. A különös gonddal és szeretettel megírt, finom humorral és érzékenységgel átszőtt történet lapjain megelevenednek egy összetartó család mindennapjai, megismerhetjük örömeiket, gondjaikat, együtt sírunk és nevetünk… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 1936

Tagok ajánlása: 10 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Régi kedvencek Manó Könyvek

>!
Manó Könyvek, Budapest, 2015
266 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634031253 · Fordította: Németi Anita · Illusztrálta: Rippl Renáta
>!
Bona, Debrecen, 2007
242 oldal · ISBN: 9789638733511 · Fordította: Németi Anita

Kedvencelte 5

Most olvassa 3

Várólistára tette 69

Kívánságlistára tette 57

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Little_Sunshine P>!
Noel Streatfeild: Balettcipők

Aranyosan indult a történet kedveltem a szereplőket, de a végére meguntam valahogy, érdekesebb cselekményszálra vártam. De lehet ha kiskoromban olvasom jobban tetszett volna…

2 hozzászólás
Sister>!
Noel Streatfeild: Balettcipők

Ez egy roppant kedves és bájos történet három olyan kislányról, akiket egy szórakozott, kissé bogaras professzor fogad örökbe a világjáró körutain. Nemcsak kinézetükben, de tehetségükben is különböznek; mindhárman máshoz értenek igazán. Pauline kiváló színésznő, Petrova a műszaki dolgok szerelmese, míg a kis Posy a balettot tartja élete értelmének. Hármukról szól ez a különleges és szeretni való kötet, amit bátran ajánlok kislányok, különösen meseszerető kislányok és gyermeklelkű szüleik kezébe. :)

2 hozzászólás
aram76>!
Noel Streatfeild: Balettcipők

Ennek a könyvnek az írójával és a címével először A szerelem hálójában című film nyomán találkoztam. A Fox könyváruházban a könyv iránt érdeklődő vásárlónak az eladó nem tudott válaszolni, csak hebegett, azt sem tudta miről van szó, és akkor Kathleen Kelly (Meg Ryan), aki éppen teljesen letörve ott ücsörög, felsorolja az író könyveit. Már akkor késztetést éreztem arra, hogy elolvassam a könyvet, mert a filmben szereplő kis könyvesbolt teljesen elvarázsolt. Aztán valahogy feledésbe merült. Most viszont a Táncos molyok kihívás miatt újból a látókörömbe került a könyv. Nagy izgalommal vettem a kezembe, aranyos kis történet a három kislányról. A film miatt érzett várakozásom miatt, mégis egy kicsit mást vártam. Valahogy egy meghittebb, családiasabb történetet szerettem volna. Lehet, ha gyerekként olvasom el, teljesen mást adott volna, most viszont úgy érzem, hogy valami hiányzik. A mindennapos küzdelem, az összetartozás, a szeretet mind-mind megvolt a történetben, de nálam akkor is űrt hagyott maga után. Ahogyan a filmben mélyen, szomorúan, de mégis szeretettel megemlített író és a könyvei hallatán elkapott az érzés, hogy nekem ezt olvasnom kell, na emiatt a várakozó érzés miatt sokkal többet vártam a történettől.

1 hozzászólás
Reelka>!
Noel Streatfeild: Balettcipők

A könyvet A szerelem hálójában című film miatt akartam már nagyon rég elolvasni, így amikor sikerült happolni a rukkolán, én is majd táncra perdültem örömömben, mint Posy. :)

2 hozzászólás
ggizi P>!
Noel Streatfeild: Balettcipők

Igazi tündérmese volt, még ha semmiféle misztikus vonatkozással nem is rendelkezett. Igazából nem is tudtam hová tenni, és teljesen hidegen hagyott a három örökbefogadott kislány lehető legszerencsésebben alakuló sorsa. Nekem túlzottan idealista volt az egész mű (rendszeresen emlékeztetnem kellett magam, hogy az egész csak mese, mese, mese) Nem találtam a mondanivalóját sem. Adott volt három kislány, akik apró koruk óta kezdve tele voltak elhivatottsággal, felismerték tehetségüket, tökéletesen tisztában voltak vele, milyen irányban akarnak elindulni az életben és mi az a hivatás, aminek az egész életüket szentelni fogják. Nekem ez a tisztánlátás annyira hihetetlen volt, hogy egyszerűen nem tudtam mit kezdeni az egész művel. És persze a legborúsabbnak tűnő helyzetekből is mindig adódott kiút, mindig volt valaki, aki segített. Ráadásul a problémákat sem éreztem igazán komolynak, mert számomra egyértelműek voltak a megoldási irányok (nincs elég pénz? akkor talán nem kéne szakácsnőt meg nemtudomkit alkalmazni…)
Lehet, hogy a gyerekek élvezik az ilyen történetek, nekem sajnos unalmas volt.

veronica_mars>!
Noel Streatfeild: Balettcipők

sokat hallottam erről a könyvről, ezért mikor a kezembe akadt nagyon megörültem neki. bárcsak olvashattam volna gyerekkoromban! biztos vagyok benne hogy tetszett volna akkor is. de felnőtt fejjel is ugyanúgy egy szerethető könyvnek találtam, tele szimpatikus karakterekkel. a három lány testvér a lehető legkülönbözőbb volt, mégis annyira szoros és összetartó volt a kapcsolatuk. irigyeltem őket emiatt :) talán Petrova állt hozzám legközelebb, egészen megszerettem a kislányt. a vége sajnos elég hirtelen félbeszakadt, kicsit gyorsan „le lett rendezve”, ezt egy kicsit sajnáltam de ettől függetlenül mindenkinek csak ajánlani tudom :)

szélcsengő>!
Noel Streatfeild: Balettcipők

Kevéssé ismert ifjúsági regény, pedig megérdemelné, hogy több gyerek olvassa, bár A szerelem hálójában című film kétségtelenül jó reklámot csinált Noel Streatfeild könyveinek. Vannak hibái, de szerintem simán elfér L. M. Montgomery könyvei mellett. Ha valaki azokat szereti, Streatfeild regényeivel is tegyen egy próbát.
Kedves, bajos történet három örökbefogadott lányról, akik minden körülmények között összetartanak. Az ugyan rémesen valószerűtlen, hogy a hóbortos, kalandorlelkű nagybácsi az utazásai során három alkalommal is elhagyott lánycsecsemőre bukkanjon – hacsak gyerekek nem potyognak az égből –, de ennyi mesét elbír a történet, mert különben fontos, és értékes dolgokat tanít szeretetről, kitartásról és az összefogás erejéről.
Csak azt sajnálom, hogy magyarul még nem jelent meg a teljes sorozat.

Uzsonna >!
Noel Streatfeild: Balettcipők

Nagy várakozással vettem kezembe a könyvet, kedvenc filmemben (A szerelem hálójában) is megemlítik. Sajnos csalódnom kellett. Túlságosan didaktikus, tipizált szereplőkkel, és annyira nem érdekelt az a sok ruha és uzsonna leírás sem.

1 hozzászólás
Melia>!
Noel Streatfeild: Balettcipők

Egy kedves munkatársamtól kaptam kölcsön, amit ezúton is nagyon szépen köszönök.
A történet bájos volt, de nem tündérmesésen bájos. Voltak gondjaik a lányoknak, amitől valóságszerű lett. Ráadásul a lányok sem voltak tökéletesek, mindnek meg voltak a maguk hibái. Sajnálom, hogy a többi kötetet nem adták ki magyarul.

Beka12 >!
Noel Streatfeild: Balettcipők

Rabul ejtett pont mint a többi rész:)
Külön tetszett , hogy a lányok mind más iránt érdeklődtek, és nem veszekedtek annyit mint általában a testvérek ilyen könyvekben


Népszerű idézetek

Little_Sunshine P>!

A bukás előtt mindig ott a büszkeség, ez a dolgok rendje. Elbuktál, de bátornak kell lenned, hogy újra talpra állhass.

153. oldal

Bibliomanie>!

A Fossil nővérek a Cromwell úton laktak, egészen pontosan azon a végén, amely a legtávolabb esett a Brompton úttól.

(első mondat)

Bibliomanie>!

Pauline-nak hatalmas sikere volt Alice szerepében. Valamennyi újság dicshimnuszokat zengett róla, és mellé fényképeket is közölt az előadásokról. a gyerekek, akik elmentek megnézni a darabot, rajongó levelekkel és csokoládéval árasztották el, s kerek perec kijelentették, hogy csodálatosan játszik.

130. oldal


A sorozat következő kötete

Cipők sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Neil Gaiman: Coraline
Michael Ende: A Végtelen Történet
Tove Jansson: Szentivánéji rémálom
Cressida Cowell: Így neveld a sárkányodat
Edith Nesbit: Az elvarázsolt kastély
Roald Dahl: Szofi és a HABÓ
J. R. R. Tolkien: A hobbit
J. R. R. Tolkien: A babó
C. S. Lewis: Narnia krónikái
Beatrix Potter: Nyuszi Benjámin kalandjai