Soproni ​borok és ételek 0 csillagozás

Sopron, Kis-Kárpátok, Burgenland borútjain
Niszkács Miklós: Soproni borok és ételek

„Egy ​1230-ban keletkezett ajándékozási szerződés említi a legősibb soproni szőlőfajtákat,a furmintot, a fehérfoltost, a barnaszőlőt(vadfeketét), a gyöngyfejért, valamint a sárfejért…Az 1277. évi városalapító oklevél már bizonyos kiváltságokat is tartalmaz a bordézsmára vonatkozólag.”
A sorozat 5. kötetében a szerző mintegy kézenfogja az olvasót, hogy tájat, történelmet, bort és jó ételeket értő módon mutasson be neki. A könyv a hajdani Ruszt-Sopron-Pozsony Borvidék fenséges tájaira kalauzol el. A könyv középpontjában a mai Soproni Borvidék bemutatása áll, de hangsúlyos a kötetben a Burgenlandi(a ruszti borvidék) és a Kis-Kárpátok(a pozsonyi borvidék) borútjainak és állomásainak ismertetése is. A könyv nemcsak a jóféle borokat és a táj jellegzetes ételeit ismerteti, hanem a természeti és műemlékekben gazdag Soproni Borvidék, a vendégek fogadására alaposan felkészült, sok látnivalóval kínáló Burgenland, és a Kis-Kárpátok borútállomásain is végigkalauzol. A történelmi múlt és… (tovább)

>!
Paginarum, Győr, 2002
168 oldal · ISBN: 963939212x

Hasonló könyvek címkék alapján

Herczeg Ágnes – Pánczél Andrea: Borról neked
Gónusz Gabriella: Bornapló
A magyar bor a szakácsművészetben
Benyák Zoltán – Benyák Ferenc (szerk.): Borok és korok
Csigó Zita: A must készítése, táplálkozás-élettani szerepe, receptek
Kútvölgyi Mihály: Kenyér és bor
Pierre Casamayor: A borkóstolás
Őszy-Tóth Gábriel: Borkorcsolyák receptes könyv
Kovács András István: Balaton és vidéke
Sztanev Bertalan – Kendéné Toma Mária: Pincétől az asztalig