„Egy 1230-ban keletkezett ajándékozási szerződés említi a legősibb soproni szőlőfajtákat,a furmintot, a fehérfoltost, a barnaszőlőt(vadfeketét), a gyöngyfejért, valamint a sárfejért…Az 1277. évi városalapító oklevél már bizonyos kiváltságokat is tartalmaz a bordézsmára vonatkozólag.”
A sorozat 5. kötetében a szerző mintegy kézenfogja az olvasót, hogy tájat, történelmet, bort és jó ételeket értő módon mutasson be neki. A könyv a hajdani Ruszt-Sopron-Pozsony Borvidék fenséges tájaira kalauzol el. A könyv középpontjában a mai Soproni Borvidék bemutatása áll, de hangsúlyos a kötetben a Burgenlandi(a ruszti borvidék) és a Kis-Kárpátok(a pozsonyi borvidék) borútjainak és állomásainak ismertetése is. A könyv nemcsak a jóféle borokat és a táj jellegzetes ételeit ismerteti, hanem a természeti és műemlékekben gazdag Soproni Borvidék, a vendégek fogadására alaposan felkészült, sok látnivalóval kínáló Burgenland, és a Kis-Kárpátok borútállomásain is végigkalauzol. A történelmi múlt és… (tovább)
Soproni borok és ételek 0 csillagozás
Sopron, Kis-Kárpátok, Burgenland borútjain
Most olvassa 1
Hasonló könyvek címkék alapján
- Jens Priewe: A borokról könnyedén ·
Összehasonlítás - Madeline Puckette – Justin Hammack: Wine Folly ·
Összehasonlítás - Fejérvári Gergely – P. Szathmáry István: Kis magyar borsznobkalauz ·
Összehasonlítás - Isabelle Legeron: Natúr borok ·
Összehasonlítás - Csizmadia László – Szelényi Károly: Mátraaljai borok könyve ·
Összehasonlítás - Pálffy István: Mit érdemes megvenni? – A 100 legjobb magyar bor 2008 ·
Összehasonlítás - Francesca Negri: Bordivat ·
Összehasonlítás - Kovács Antal: A sommelier ·
Összehasonlítás - Ehrhard Donath: Házi gyümölcs- és zöldségfeldolgozás ·
Összehasonlítás - Dékány Tibor: Isten és a bor ·
Összehasonlítás