„Egy 1230-ban keletkezett ajándékozási szerződés említi a legősibb soproni szőlőfajtákat,a furmintot, a fehérfoltost, a barnaszőlőt(vadfeketét), a gyöngyfejért, valamint a sárfejért…Az 1277. évi városalapító oklevél már bizonyos kiváltságokat is tartalmaz a bordézsmára vonatkozólag.”
A sorozat 5. kötetében a szerző mintegy kézenfogja az olvasót, hogy tájat, történelmet, bort és jó ételeket értő módon mutasson be neki. A könyv a hajdani Ruszt-Sopron-Pozsony Borvidék fenséges tájaira kalauzol el. A könyv középpontjában a mai Soproni Borvidék bemutatása áll, de hangsúlyos a kötetben a Burgenlandi(a ruszti borvidék) és a Kis-Kárpátok(a pozsonyi borvidék) borútjainak és állomásainak ismertetése is. A könyv nemcsak a jóféle borokat és a táj jellegzetes ételeit ismerteti, hanem a természeti és műemlékekben gazdag Soproni Borvidék, a vendégek fogadására alaposan felkészült, sok látnivalóval kínáló Burgenland, és a Kis-Kárpátok borútállomásain is végigkalauzol. A történelmi múlt és… (tovább)
Soproni borok és ételek 0 csillagozás
Sopron, Kis-Kárpátok, Burgenland borútjain
Hasonló könyvek címkék alapján
- Herczeg Ágnes – Pánczél Andrea: Borról neked 85% ·
Összehasonlítás - Gónusz Gabriella: Bornapló ·
Összehasonlítás - A magyar bor a szakácsművészetben ·
Összehasonlítás - Benyák Zoltán – Benyák Ferenc (szerk.): Borok és korok ·
Összehasonlítás - Csigó Zita: A must készítése, táplálkozás-élettani szerepe, receptek ·
Összehasonlítás - Kútvölgyi Mihály: Kenyér és bor ·
Összehasonlítás - Pierre Casamayor: A borkóstolás ·
Összehasonlítás - Őszy-Tóth Gábriel: Borkorcsolyák receptes könyv ·
Összehasonlítás - Kovács András István: Balaton és vidéke ·
Összehasonlítás - Sztanev Bertalan – Kendéné Toma Mária: Pincétől az asztalig ·
Összehasonlítás