Kézműves ​vega burgerek 6 csillagozás

Nina Olsson: Kézműves vega burgerek

A vega burger napjainkban az egyik legtrendibb étel: izgalmas, étvágygerjesztő és annyira finom, hogy a vegetáriánusok mellett a húsevők is örömmel válogatnak a különlegesebbnél különlegesebb változatok közül. Nina Olsson igazi inspirációt ad, varázslatos ételfotóival és leírásaival végigkalauzolja az olvasót több földrész legszuperebb burgercsodáin.

Könyvünkből megismerheted:
– Milyen a tökéletes vega burger, így a saját változataid is jól sikerülnek.
– A nagyvilág több tucat olyan burgerreceptjét, amelyek kizárólag teljes értékű, egészséges összetevőket tartalmaznak.
– Hogyan készíthetsz vegán és gluténmentes burgereket.

A ízük mellett lenyűgöző a sokoldalúságuk és a bennük rejlő kreativitás, hiszen gyakorlatilag végtelen számú variációt kínálnak. A vega burgerek mesterévé válni egyet jelent azzal, hogy megértjük a növények varázslatos alkímiáját. Ez a könyv megmutatja, hogyan lehet könnyedén, ugyanakkor változatos ízkombinációkban vega burgert készíteni.

>!
Bioenergetic, Budapest, 2018
160 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632913353

Kedvencelte 1

Várólistára tette 8

Kívánságlistára tette 9


Kiemelt értékelések

Dorothy_Gray P>!
Nina Olsson: Kézműves vega burgerek

Nagyon izgalmas receptek vannak benne. Tetszett, hogy földrészek, tájak szerint bontotta le a témákat, és mindig ötvözte a helyi gasztronómiai szokásokat a „burger” sémával, az pedig külön megmelengette a szívemet, hogy az olyan recepteknél, amik tartalmaznak sajtot, tojást, vagy más állati eredetű hozzávalókat, mindig egyből megjelölte a vegán alternatívákat. Sok ínycsiklandó plusz receptet is tartalmaz a könyv, szószok, köretek, mártogatósok tekintetében. Asszem jövőhéten burger hetet tartunk :))

Rekuuu663>!
Nina Olsson: Kézműves vega burgerek

Burgerek olyanoknak, akik nem fogyasztanak húst, bármi legyen is az oka. Az élmény, amit az unami ízzel érnek el a burgerek világában „meglepő” módon hús nélkül is elérhető. Sőt, olyan kombinációkat tár elénk, amiknek határ a csillagos ég. Nem áll meg holmi hús-hal alapoknál..hanem a zöldségek és gyümölcsök gazdagságával rádöbbenhetünk, ez több, mint ami lehetséges. Hangsúlyozom, mindez mindig csak a kezdet, a határt csak a fantáziánk szabhat bármiben. ;)

Renáta_G>!
Nina Olsson: Kézműves vega burgerek

Nina Olssen a különleges, finom, tápláló és egészséges ételek szakértőjévé vált az elmúlt években. Szenvedélye a vegetáriánus konyha, weboldalán is számos izgalmas receptet találtok angol nyelven. Legújabb kötetében, a Kézműves vega burgerekben a manapság rendkívül trendinek számító vegetáriánus burgerek világába vezeti be az olvasókat. A világ különböző tájai inspirálta, izgalmas receptek tucatjai, isteni házi bucik, szószok, mártások, feltétek kaptak helyet a kötetben.

Annyira jól vannak leírva a receptek, hogy szerintem lehetetlen elrontani bármelyiket. Arra azonban fel kell készülni, hogy akadnak olyan fűszerek, amelyek nem minden élelmiszerboltban fellelhetők, de beszerezhetetlen hozzávalóval nem találkoztam. A következő hetekben biztosan bőven fogok még kísérletezni, akadnak még ínycsiklandónak tűnő finomságok a kötetben. Ráadásul a legtöbb fasírt bármilyen körettel tálalható szerintem, nem kell feltétlen hamburger formában fogyasztani őket.

Bővebben: https://kulturpara.blog.hu/2019/05/23/kezmuves_vega_bur…


Hasonló könyvek címkék alapján

Janits-Szabó Virág: Örömfőzés
Kocsis Dóra: Zero waste konyha
Tove Jansson – Sami Malila: Múmin szakácskönyv
Vida Kata: Idei, hazai, zöld
Yotam Ottolenghi: Vegetáriánus finomságok
Bede Anna: Vegabudapest
Mikkonen Virpi – Tuulia Talvio: Fagyivarázs
Bede Anna: Vegasztrománia
Lénárt Gitta: Élő édességek könyve
Kurma Dásza: Ínycsiklandó vegetáriánus ételek