Rozsomák ​– SNIKT! 37 csillagozás

Nihei Cutomu: Rozsomák – SNIKT!

Amerika ​legnagyobb képregény kiadójának a Marvelnek képregényei már 17 éve nagy sikerrel futnak Magyarországon, de eddig kizárólag újságosoknál füzet formátumban lehetett kapni ezeket. A Fumax az első kiadó, akinek sikerült megállapodnia a Marvel-lel könyvesbolti terjesztést megcélzó képregény kötetek kiadására. Ebből is az első a Rozsomák: Snikt, ami egy teljesen önálló történet és különlegessége, hogy alkotója a japán manga szupersztár Tsutomu Nihei, így több célcsoport érdeklődésére is számot tarthat. Rozsomák az X-men filmekből a nagyközönség számára is ismert figura. Rozsomák, az X-Men szuperhős csapat legnépszerűbb tagja nem először kerül kapcsolatba Japánnal, hiszen már az első saját történetében is nindzsákkal és szamurájokkal vetette fel kedvenc mutánsunkkal a harcot Frank Miller és Chris Claremont. Mi több, a nálunk nemrég befejeződött Rozsomák-sorozat is a felkelő nap országában indult. Most azonban Logan barátunk akaratán kívül egy másik, egy alternatív jövőben… (tovább)

>!
Fumax, Budapest, 2006
114 oldal · ISBN: 9638736402 · Fordította: Varga Péter · Illusztrálta: Nihei Cutomu

Kapcsolódó zóna

!

Marvel

573 tag · 650 karc · Utolsó karc: 2019. május 10., 21:22 · Bővebben


Kedvencelte 4

Most olvassa 2

Várólistára tette 7

Kívánságlistára tette 18

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
ppayter
Nihei Cutomu: Rozsomák – SNIKT!

A fél pont levonás a történet túlzott rövidsége miatt, ez az alig száz oldal nevetségesen kevés. A látványvilág mindenesetre „vizuális orgia”, egy az egyben hozza a rajzoló Blame! c. mangájának hangulatát (http://www.manga.hu/index.php…) , minimális X-Men fűszerrel.

>!
Quentin SP
Nihei Cutomu: Rozsomák – SNIKT!

Nagyon látványos, a történet is jó volt, ennek ellenére magával a koncepcióval nem értek egyet, miszerint csináljuk meg az X-Men történetek manga verzióját. Ugyanígy hajmeresztő ötletnek tartom a Star Trek mangát meg az egyéb baromságokat.

>!
walkingRead
Nihei Cutomu: Rozsomák – SNIKT!

2006 már elég rég volt, az akkori énemnek felemás érzései voltak a kötettel kapcsolatban. Sajnos már nem emlékszem mi nem tetszett… nem hagyott bennem mély nyomot.
Most újraolvasva teljesen újszerűen hatott, sőt, pozitívan csalódtam a stílusban, mivel azóta át is ment rajtam pár Marvel Anime-izé, amit jobb lenne elfelejteni.
A történetről nem sok mindent lehet vagy kell megemlíteni, mivel láthatóan, érezhetően egy tucat-fabulát szeretett volna az író, itt konkrétan a tálaláson van a hangsúly, ami nagyon hatásosra sikeredert. Szinte kivétel nélkül minden panel gyönyörű, a nagytotálok pedig fenséges-hatást kelthetnek az olvasóban; és ettől a fenségestől teremtődik olyan egyedi hangulat, amitől különleges lesz ez a sablonoktól hemzsegő történet. Nem akar sokat ez a manga, csak egy hangeffektnyi figyelmet, egy pillanatra kimerevített poszt-apokapipszist, kitérőt. Az utolsó oldal miatt érdemes többször újra elővenni és hatása alá kerülni: Az óriási felhőkarcolók, amik lenyomják az eget, Logan mintha felhők közt sétálna; és az egyetlen élénk szín, a baljóslatú piros lámpa jelzi, hogy stilizált hősöknek nincs bemenet – a betontömbök nem állhatnak örökké.

>!
SoraMaou
Nihei Cutomu: Rozsomák – SNIKT!

Nem tudtam eldönteni, hogy mennyi csillagot adjak neki, mert a történet nem fogott meg annyira, de Logan karaktere egyes helyzetekben nagyon jellegzetes volt. Tetszett még benne, hogy színesek voltak az oldalak :)

>!
zsof
Nihei Cutomu: Rozsomák – SNIKT!

A 15 éves Rozsomák darkos. Eljut a jövőbe, méghozzá egy japánokkal téli Mátrix világba…. Ki gondolt, hogy ez jó lesz? Ki gondolta, hogy ezt ki kell adni? Miért voltam oly naív, hogy megvettem? Szerencsére csak 15 percet vett el az életemből. Na jó, mondok valami jót is: volt benne 2 szép rajz, ami még tetszett is.

>!
mary_chan
Nihei Cutomu: Rozsomák – SNIKT!

A rajzolás nagyon szép, viszont a történet iszonyat rövid. Nagyon gyorsan lement az egész sztori. Szerencsére Logan hozza a formáját :)

>!
Leah
Nihei Cutomu: Rozsomák – SNIKT!

jó kis történet, jó a rajzolás (nekem nagyon tetszik)
fél csillagot azért veszek le mert marha rövid.
rozsomák/ farkas hozza a formáját :)

>!
Brigi007
Nihei Cutomu: Rozsomák – SNIKT!

Nem, nem, nem, nem, nem. Mi ez? Nem manga, mert kicsit sem hasonlít a rajzolása egy mangáéhoz. Nem is igazi képregény, mert kicsit annak a megcsúfolásának érzem. Ez csúnya! Én igazán bírom az érdekesen rajzolt dolgokat, nekem az is be szokott jönni, ami másnak egyáltalán nem, de ez nekem sem érdekes, ez egy firka.
A sztori lapos volt, a befejezés röhejes. „Jaj, úgy fogsz hiányozni, Logan!”, kár, hogy nem mondta, hogy kössz, hogy itt voltál vagy 2 napot, ez alatt annyira megszerettünk, hogy belehalunk, hogy elmész. A poénok erőltetettek, az alapötlet érdekes is lehetne, de nincs úgy kidolgozva a sztori, hogy az legyen. A sztori tetőpontja egy közhely. Még az sem teszi megbocsáthatóvá, hogy az imádott Logan a főszereplő, mert ő is csak egy sablon, akinek van vagy két értelmes és karakterhű megmozdulása az egész kötetben.

Asszem most nagyon nem lennék vidám, ha teljes áron vettem volna. Bűntény a fák ellen ilyen papírra nyomtatni ezt a képregényt.

>!
jadett
Nihei Cutomu: Rozsomák – SNIKT!

Hű, hát a rajzolása valami fenomenális! Totál beleszerelmesedtem. (Függetlenül attól, hogy amúgy is Logan a kedvenc X-em.)
Szöveg nem volt túl sok, talán nem is baj… azzal néhol nem voltam kibékülve. De azt hiszem a lehető legjobb választás volt vizsgák utáni első olvasmánynak. :D


Népszerű idézetek

>!
jadett

Micsoda út! Igaza lehetett Jim Morrisonnak…
„A jövő bizonytalan, s a vég mindig közel.”

1 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

Warren Ellis: The Authority – Relentless
Brian Michael Bendis: Újvilág: X-Men – Új mutánsok
Warren Ellis: StormWatch Omnibus 2.
Grant Morrison: Új X-Men – E mint eltörölni
Mark Millar: A Különítmény – Több mint ember
Brian Michael Bendis: Guardians of the Galaxy (vol. 3) 1. – Cosmic Avengers
Brian K. Vaughan: Y: The Last Man – Unmanned
Brian K. Vaughan: Saga 1. (angol)
Warren Ellis: Transmetropolitan 1. – Back on the Street