Nigella ​expressz 12 csillagozás

Finomat gyorsan
Nigella Lawson: Nigella expressz

Könyvünk mesésen egyszerű mégis csodás gyorsételeivel, zseniális időspóroló ötleteivel megoldást kínál az örök problémára: hogyan varázsoljunk pompás fogásokat az asztalra, amikor levegőt is alig van időnk venni. Számos ínycsiklandó, ugyanakkor gyorsan elkészíthető és könnyen bevethető recept könnyed és szórakoztató stílusban.

>!
Szukits, Szeged, 2008
210 oldal · ISBN: 9634971764 · Fordította: Szalai Judit · Illusztrálta: Lis Parsons

Kedvencelte 1

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 20


Kiemelt értékelések

>!
Horváth_Szabó_Angéla
Nigella Lawson: Nigella expressz

Hazudnék ha azt mondanám, hogy elolvastam az egész könyvet az első betűjétől az utolsóig, mert ez nem igaz.
Viszont nagyon sok receptet kipróbáltam, megfőztem-sütöttem így bátran állíthatom, hogy a véleményem a könyvről megalapozott.:-)
Csak ajánlani tudom, na de nem mindenkinek. Aki diétázik, vegetáriánus vagy könnyen emészthető ételeket keres, felejtse el ezt a receptgyűjteményt!
Imádom Nigella ételeit, tényleg egyszerűek, gyorsak és még a hétköznapokba is beépíthetőek, de nem kalóriaszegények. (Mondjuk a fiaim nagyon örültek, hogy szinte minden nap temérdek húsmennyiség van az asztalon, én már kevésbé.)
A hozzávalók között vannak olyan alapanyagok amiket nem kapunk meg a sarki kisboltban, de nem kell kétségbe esni. Jó az otthon található vörös és fehérbor, a karamellizált hagymát a saját konyhánkban is el lehet készíteni, azt a pár igazán különleges hozzávalót pedig bármelyik szupermarketben meg lehet találni.

>!
lha
Nigella Lawson: Nigella expressz

Sok jó szakács publikál és szerepel körülöttünk. Az én stílusomhoz és lelkivilágomhoz Ő áll a legközelebb. Szeretem, ahogyan az ételről beszél és ír, hogy sallangmentesen nyúl a főztjéhez és ízig vérig nő, aki istenieket főz, egyszerűségre törekszik.

>!
Csak_Okosan
Nigella Lawson: Nigella expressz

Feltétlenül ki kell próbálnom a holdfényben szárított paradicsomot és a müzlis kenyér receptet, esetleg a hagyma lekvárt nagyobb mennyiségben.
A tévében elviselhetőbb a sok fecsegés, mint elolvasni, viszont át lehet ugrani, ha nem vagy kíváncsi rá :)

>!
B_Bori
Nigella Lawson: Nigella expressz

Ez a Nő ! … :)

Mindig örülök egy gyorsan elkészíthető, ízletes receptnek… de mostanában arra jöttem rá, hogy méginkább örvendek a szerző saját megjegyzéseinek, írásainak… sőt…már csak azt keresem, a receptek csak bónusz. Persze, a tévéből ismerjük milyen érzéki, de ez a szellem a közvetlenségével teljesen elvarázsol. Hogyan is szólíthatna meg, ha ennél formálisabb …
A gondolat, ami a fejembe motoszkál a könyv kapcsán – nem biztos, hogy értem a kettő közti kapcsolatot – , hogy mindig adassék meg a humor, amivel a balgaságainkra tekinteni tudunk :)

>!
katacita I
Nigella Lawson: Nigella expressz

Nigella műsorainak lelkes nézője vagyok, de a szakácskönyvétől nem ájultam el. Gyorsan az összeset lepakoltam a kívánságlistámról, és inkább Jamie Oliverekkel töltöttem fel.

>!
Sara_Harka
Nigella Lawson: Nigella expressz

Szeretnivaló, ötetes és őszinte. Hmm!


Népszerű idézetek

>!
psn

mindig is viszolyogtam azoktól a húsoktól, amelyeket szinte kizárólag az alacsony zsírtartalmuk miatt dicsőítenek (micsoda dolog azért szeretni egy ételt, mert hiányzik belőle valami!)

>!
psn

Nehéz megszabadulni a berögződéstől, hogy egy sztéknek muszáj olyan nagynak és vaskosnak lennie, hogy az ember alig tudja átharapni – ráadásul én még kimondottan rajongok is a véres húsért. Amikor megkérdezik tőlem egy étteremben, hogy hogyan kérem a sztékemet, mindig azt válaszolom: csak kólintsák fejbe, és hagyják, hogy magától idesétáljon.

3 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

Horváth Ilona: Szakácskönyv
Polcz Alaine: Főzzünk örömmel!
Péter Jánosné: Süteményeskönyv
Vrábel Krisztina: 160 grammos szénhidrátdiéta
Csörgő Anikó: Főzzetek velünk!
Anne Tüllmann: Mit főz ki Pettson és Findusz?
Joanne Harris – Fran Warde: A francia konyha
Stahl Judit: Gyors házias ételek
Jamie Oliver: Jamie belevág
Tóthné Libor Mária: Limara Péksége