Nigella ​expressz 14 csillagozás

Finomat gyorsan
Nigella Lawson: Nigella expressz

Könyvünk mesésen egyszerű mégis csodás gyorsételeivel, zseniális időspóroló ötleteivel megoldást kínál az örök problémára: hogyan varázsoljunk pompás fogásokat az asztalra, amikor levegőt is alig van időnk venni. Számos ínycsiklandó, ugyanakkor gyorsan elkészíthető és könnyen bevethető recept könnyed és szórakoztató stílusban.

>!
Szukits, Szeged, 2008
210 oldal · ISBN: 9634971764 · Fordította: Szalai Judit · Illusztrálta: Lis Parsons

Kedvencelte 1

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 17


Kiemelt értékelések

Horváth_Szabó_Angéla>!
Nigella Lawson: Nigella expressz

Hazudnék ha azt mondanám, hogy elolvastam az egész könyvet az első betűjétől az utolsóig, mert ez nem igaz.
Viszont nagyon sok receptet kipróbáltam, megfőztem-sütöttem így bátran állíthatom, hogy a véleményem a könyvről megalapozott.:-)
Csak ajánlani tudom, na de nem mindenkinek. Aki diétázik, vegetáriánus vagy könnyen emészthető ételeket keres, felejtse el ezt a receptgyűjteményt!
Imádom Nigella ételeit, tényleg egyszerűek, gyorsak és még a hétköznapokba is beépíthetőek, de nem kalóriaszegények. (Mondjuk a fiaim nagyon örültek, hogy szinte minden nap temérdek húsmennyiség van az asztalon, én már kevésbé.)
A hozzávalók között vannak olyan alapanyagok amiket nem kapunk meg a sarki kisboltban, de nem kell kétségbe esni. Jó az otthon található vörös és fehérbor, a karamellizált hagymát a saját konyhánkban is el lehet készíteni, azt a pár igazán különleges hozzávalót pedig bármelyik szupermarketben meg lehet találni.

lha>!
Nigella Lawson: Nigella expressz

Sok jó szakács publikál és szerepel körülöttünk. Az én stílusomhoz és lelkivilágomhoz Ő áll a legközelebb. Szeretem, ahogyan az ételről beszél és ír, hogy sallangmentesen nyúl a főztjéhez és ízig vérig nő, aki istenieket főz, egyszerűségre törekszik.

G_Andi>!
Nigella Lawson: Nigella expressz

Feltétlenül ki kell próbálnom a holdfényben szárított paradicsomot és a müzlis kenyér receptet, esetleg a hagyma lekvárt nagyobb mennyiségben.
A tévében elviselhetőbb a sok fecsegés, mint elolvasni, viszont át lehet ugrani, ha nem vagy kíváncsi rá :)

B_Bori>!
Nigella Lawson: Nigella expressz

Ez a Nő ! … :)

Mindig örülök egy gyorsan elkészíthető, ízletes receptnek… de mostanában arra jöttem rá, hogy méginkább örvendek a szerző saját megjegyzéseinek, írásainak… sőt…már csak azt keresem, a receptek csak bónusz. Persze, a tévéből ismerjük milyen érzéki, de ez a szellem a közvetlenségével teljesen elvarázsol. Hogyan is szólíthatna meg, ha ennél formálisabb …
A gondolat, ami a fejembe motoszkál a könyv kapcsán – nem biztos, hogy értem a kettő közti kapcsolatot – , hogy mindig adassék meg a humor, amivel a balgaságainkra tekinteni tudunk :)

katacita I>!
Nigella Lawson: Nigella expressz

Nigella műsorainak lelkes nézője vagyok, de a szakácskönyvétől nem ájultam el. Gyorsan az összeset lepakoltam a kívánságlistámról, és inkább Jamie Oliverekkel töltöttem fel.

Sara_Harka I>!
Nigella Lawson: Nigella expressz

Szeretnivaló, ötetes és őszinte. Hmm!


Népszerű idézetek

psn>!

mindig is viszolyogtam azoktól a húsoktól, amelyeket szinte kizárólag az alacsony zsírtartalmuk miatt dicsőítenek (micsoda dolog azért szeretni egy ételt, mert hiányzik belőle valami!)

psn>!

Nehéz megszabadulni a berögződéstől, hogy egy sztéknek muszáj olyan nagynak és vaskosnak lennie, hogy az ember alig tudja átharapni – ráadásul én még kimondottan rajongok is a véres húsért. Amikor megkérdezik tőlem egy étteremben, hogy hogyan kérem a sztékemet, mindig azt válaszolom: csak kólintsák fejbe, és hagyják, hogy magától idesétáljon.

3 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

Hugh Fearnley-Whittingstall: Három jó dolog… a tányéron
Hugh Fearnley-Whittingstall: Zöldséget minden napra!
Paul Hollywood: Kenyér
Hugh Fearnley-Whittingstall: Jobbat enni, jobban élni
Paul Hollywood: Süssünk együtt!
Hugh Fearnley-Whittingstall: Könnyű és egyszerű
Hugh Fearnley-Whittingstall: River Cottage minden napra
Vanessa Kimbell: Kovásziskola 2.
Steiner Kristóf: Kristóf konyhája
Bernáth József: Így főz Bernáth József stílusosan, lezseren