Könyvünk mesésen egyszerű mégis csodás gyorsételeivel, zseniális időspóroló ötleteivel megoldást kínál az örök problémára: hogyan varázsoljunk pompás fogásokat az asztalra, amikor levegőt is alig van időnk venni. Számos ínycsiklandó, ugyanakkor gyorsan elkészíthető és könnyen bevethető recept könnyed és szórakoztató stílusban.
Nigella expressz 14 csillagozás

Nigella Lawson: Nigella expressz 81% Finomat gyorsan
Hazudnék ha azt mondanám, hogy elolvastam az egész könyvet az első betűjétől az utolsóig, mert ez nem igaz.
Viszont nagyon sok receptet kipróbáltam, megfőztem-sütöttem így bátran állíthatom, hogy a véleményem a könyvről megalapozott.:-)
Csak ajánlani tudom, na de nem mindenkinek. Aki diétázik, vegetáriánus vagy könnyen emészthető ételeket keres, felejtse el ezt a receptgyűjteményt!
Imádom Nigella ételeit, tényleg egyszerűek, gyorsak és még a hétköznapokba is beépíthetőek, de nem kalóriaszegények. (Mondjuk a fiaim nagyon örültek, hogy szinte minden nap temérdek húsmennyiség van az asztalon, én már kevésbé.)
A hozzávalók között vannak olyan alapanyagok amiket nem kapunk meg a sarki kisboltban, de nem kell kétségbe esni. Jó az otthon található vörös és fehérbor, a karamellizált hagymát a saját konyhánkban is el lehet készíteni, azt a pár igazán különleges hozzávalót pedig bármelyik szupermarketben meg lehet találni.

Nigella Lawson: Nigella expressz 81% Finomat gyorsan
Sok jó szakács publikál és szerepel körülöttünk. Az én stílusomhoz és lelkivilágomhoz Ő áll a legközelebb. Szeretem, ahogyan az ételről beszél és ír, hogy sallangmentesen nyúl a főztjéhez és ízig vérig nő, aki istenieket főz, egyszerűségre törekszik.

Nigella Lawson: Nigella expressz 81% Finomat gyorsan
Feltétlenül ki kell próbálnom a holdfényben szárított paradicsomot és a müzlis kenyér receptet, esetleg a hagyma lekvárt nagyobb mennyiségben.
A tévében elviselhetőbb a sok fecsegés, mint elolvasni, viszont át lehet ugrani, ha nem vagy kíváncsi rá :)

Ez a Nő ! … :)
Mindig örülök egy gyorsan elkészíthető, ízletes receptnek… de mostanában arra jöttem rá, hogy méginkább örvendek a szerző saját megjegyzéseinek, írásainak… sőt…már csak azt keresem, a receptek csak bónusz. Persze, a tévéből ismerjük milyen érzéki, de ez a szellem a közvetlenségével teljesen elvarázsol. Hogyan is szólíthatna meg, ha ennél formálisabb …
A gondolat, ami a fejembe motoszkál a könyv kapcsán – nem biztos, hogy értem a kettő közti kapcsolatot – , hogy mindig adassék meg a humor, amivel a balgaságainkra tekinteni tudunk :)

Nigella Lawson: Nigella expressz 81% Finomat gyorsan
Nigella műsorainak lelkes nézője vagyok, de a szakácskönyvétől nem ájultam el. Gyorsan az összeset lepakoltam a kívánságlistámról, és inkább Jamie Oliverekkel töltöttem fel.

mindig is viszolyogtam azoktól a húsoktól, amelyeket szinte kizárólag az alacsony zsírtartalmuk miatt dicsőítenek (micsoda dolog azért szeretni egy ételt, mert hiányzik belőle valami!)
Nigella Lawson: Nigella expressz 81% Finomat gyorsan

Nehéz megszabadulni a berögződéstől, hogy egy sztéknek muszáj olyan nagynak és vaskosnak lennie, hogy az ember alig tudja átharapni – ráadásul én még kimondottan rajongok is a véres húsért. Amikor megkérdezik tőlem egy étteremben, hogy hogyan kérem a sztékemet, mindig azt válaszolom: csak kólintsák fejbe, és hagyják, hogy magától idesétáljon.