LX-IR (Shadowrun 4.) 22 csillagozás

Nigel D. Findley: LX-IR

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

LX-IR, A LEGJOBB HALUCINOGÉN CHIP

Elixír – az utcákon élők csak így nevezik, mielőtt az végleg elpusztítaná az agyukat.

Dirk Montgomery azt hiszi, jól ismeri ezeket az utcákat. Látta a világ megváltozását, és látta, a mágia megerősödése hogyan borította fel az addigi hatalmi egyensúlyt. Úgy véli, ismeri a leggonoszabb fortélyokat, és belelát a legsötétebb szívekbe is. De téved.

Mert felbukkan valami, amit ő sem ismerhet. Valami gonosz és idegen. Valami, aminek a legelővigyázatosabbak is áldozatul eshetnek. Akár maga Dirk is.

Eredeti mű: Nigel D. Findley: 2XS

Eredeti megjelenés éve: 1992

>!
Beholder, Budapest, 2006
330 oldal · ISBN: 9638428201 · Fordította: Serflek Szabolcs
>!
Beholder, Budapest, 1995
334 oldal · puhatáblás · ISBN: 9638545410 · Fordította: Serflek Szabolcs · Illusztrálta: Joel Biske

Kedvencelte 3

Várólistára tette 2


Kiemelt értékelések

>!
Noro MP
Nigel D. Findley: LX-IR

Az LX-IR a Raymond Chandler-féle hardboiled krimit vegyíti a 90-es évek klasszikus kiberpunkjával, miközben világhű Shadowrun regény tud maradni. Sajátos ízt ad neki, hogy a főhős a maga cinikus stílusában narrálja az eseményeket. A történet természetesen úgy kezdődik, hogy egy csinos nő pisztollyal a kezében besétál egy magánnyomozóhoz… majd fokozatosan átmegy kiberpunkos sötét összeesküvésbe, hogy később ráerősítsen az urban fantasy vonalra is (apró spoiler beütéssel :) Helyenként talán egy kicsit szószátyár, de ez egyrészt a hasonló krimik sajátossága, másrészt aki először olvassa, annak alighanem szüksége is lesz az információkra.
Ha valakinek már megvolt a világba bevezető regény, és olvasna még, annak ez a könyv alighanem a legjobb választás. Akit pedig érdekel, hogy mire is fut ki végül a Nigel Findley által felépített összeesküvés, annak Tom Dowd: Vakító fény c. könyvét is ajánlom, nem sokkal marad el ettől.

2 hozzászólás
>!
Shinzo P
Nigel D. Findley: LX-IR

Hát mit ne mondjak, 10 év után is ugyanolyan élvezetes volt elolvasni újra :) Kedvelem az író stílusát, főleg ahogy ezt a különleges világot képes volt ötvözni egy kis 30-40-es évekbeli Bogart-os beütéssel, mert nekem bizony egyből Ő jutott eszembe. Izgalmas és lebilincselő olvasmány, remek karakter kidolgozással. De aki nem ismeri ezt a világot, az ne ezzel kezdje, mivel csak felületesen említ meg dolgokat.

>!
kissakos I
Nigel D. Findley: LX-IR

A legjobb Shadowrun regény. A főhős Dick sokkal eselenebb mint az átlag szupertápos Shadowrun főhősök. Ez ad a regénynek egy nagyon eredeti ízt a többi hasonló kiadványhoz képest. Ráadásul a sztori is sokkal agyalósabb..


Népszerű idézetek

>!
Noro MP

Azt hiszem Karl Marx mondta az a vallásról, hogy „a nép ópiuma”. Persze az öreg Karlnak még nem lehetett trideója.

119. oldal

>!
Baki P

Ha lehet azt mondani, hogy az egésznek volt valahol egy kezdete, akkor azt gondolom, egy kezében pisztolyt tartó nő volt az.

(első mondat)


A sorozat következő kötete

Shadowrun sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Nalini Singh: Vonzódás
Marissa Meyer: Scarlet
Stephenie Meyer: A burok
Rob Reger – Jessica Gruner: Emily the Strange – Különös különcségek
Diana Wynne Jones: A trónörökös
Dmitry Glukhovsky: Metró 2033
China Miéville: Armada I-II.
Charles Stross: Pokoli archívum / A Betontehén-akció
László Zoltán: Nulla pont
Roger Zelazny: Amber hercegei