Crush ​– Kattanás (Zuhanás 3.) 44 csillagozás

Nicole Williams: Crush – Kattanás

Focista dicsőség. Egy hatalmas gyémánt. Egy zavarba ejtő tekintet. Jude és Lucy boldog vőlegény és menyasszony… de ez nem jelenti azt, hogy az életük habos torta.

Jude-ot és Lucyt megint elszakítja egymástól a foci – meg egy nyári munka, ami újabb feszültséget okoz közöttük. A történések ezúttal Jude bizalmát ássák alá. Vajon Lucy bejelentése, ami az egész életükre kihat, megint összehozza őket, vagy örökre véget vet a kapcsolatuknak? Győzhet-e végül a szerelem?

Nicole Williams: Crush

Eredeti mű

Eredeti megjelenés éve: 2013

Tagok ajánlása: 14 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Rubin pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
320 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634573814 · Fordította: Sándor Alexandra Valéria
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
320 oldal · ISBN: 9789634573838 · Fordította: Sándor Alexandra Valéria
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
320 oldal · ISBN: 9789634573845 · Fordította: Sándor Alexandra Valéria

1 további kiadás


Kedvencelte 4

Most olvassa 4

Várólistára tette 40

Kívánságlistára tette 61

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Hddorka P>!
Nicole Williams: Crush – Kattanás

Már itt az elején leszögezném, hogy egy kicsit elfogult lesz a véleményem ezzel a könyvvel kapcsolatban. A sorozat első két kötete nagy kedvencem lett, függetlenül a kapott %-tól.
Szóval ennek fényében a sorozat záró részét leginkább azoknak ajánlom, akik hozzám hasonlóan szeretik Jude és Lucy történetet!!
A könyv nem sokkal ott folytatódik, ahol a Clash véget ért. Jude álma valóra válik, bekerül az NFL ligába és ezzel Kaliforniába költözik, míg Lucyt a suli New Yorkhoz köti. És ezzel újabb megpróbáltatásokat, nehézségeket gördít közéjük az élet. A legfontosabb pedig, hogy kapcsolatuk hogyan alakul egymástól ilyen messze. Lucy és Jude folyamatosan a saját aggodalmaival küszködnek. Veszekednek, harcolnak egymással, de ennek ellenére ugyanolyan hévvel szeretik egymást.
Lucy és Jude egyszerűen imádni való páros volt most is.
Már a második rész végén is kaptunk egy lezárást, ami szerintem méltó volt a sorozathoz. Ezt én egy olyan bónusz könyvnek tekintem, amit a sorozat kedvelői szerintem szeretni fognak.

2 hozzászólás
Pati28 P>!
Nicole Williams: Crush – Kattanás

”Nem számít, miért rohantam el. Mert visszajöttem… Mindig vissza fogok jönni, Luce.”

Tavaly olvastam először a Zuhanás sorozatot, és már nagyon vártam, hogy a befejező kötetet is a kezemben tarthassam.
Nagy elvárásaim nem voltak a könyv felé, mégis jó volt olvasni arról, hogyan alakul Jude és Luce története, hogyan sikerül az álmaikat megvalósítani.
A sors megpróbáltatások elé állítja őket, hiszen a vágyaik, álmaik külön városokba szólítja őket. Ez részben több vitát és nézeteltérést szül közöttük, mégis olyan akadály nem létezik, amelyet a szerelmük és a köztük lévő kötelék ki nem bírna.
Mindkét szereplő bővelkedik hibákban, és a problémák megoldását sem teszik a legjobban kivitelezhetővé.
Bevallom Luce kifogásai már a könyv közepe táján eléggé idegesítettek, hiszen ha nagyon szeretünk valakit, nem teszem ezt vele. De Jude is okozott megdöbbentő pillanatokat, különösen a végén, amikor fény derül Lucy titkára, ott mérhetetlenül csalódtam benne.
Szerencsére a végére mindegyikük feje lágya benő, és sikeresen felnőnek ahhoz a feladathoz, amely számukra eldöntetett.

turanett P>!
Nicole Williams: Crush – Kattanás

A második rész tökéletes lezárást adott a történetnek. De azért kíváncsi voltam, hogy mi is történhetett ez után. Az elején egy kicsit csalódott voltam ,mert Jude nekem sok volt. Ő eltervezett mindent, ő akart irányítani, de Lucyt nem kérdezett meg semmiről. Mind ha az ő véleménye, álmai nem számítanának. Lucynak meg is volt a véleménye. Nekem kicsit sok volt a hiszti. Főleg akkor csalódtam Judeban mikor kiderült Licy titka. Elég gyökér volt. Viszont nagyon tud kompenzálni az írónő. A történet vége baromi cukira sikeredett. :) A kedvencem ifjabb Jude, azaz K.J volt. Irtó cuki krapek. Na meg persze Holly. Jól helyre rakta néha a társaságot. :)

Trice29>!
Nicole Williams: Crush – Kattanás

Vegyesek az érzéseim. Ugyanaz volt a problémám vele, mint a második részben. Lucy viselkedése számomra felfoghatatlan és ellenérzést keltő. Egyszerűen nem fogadja el az agyam, hogy ekkora szerelem esetén így bánjunk a másikkal. Még azt mérlegelve sem, hogy önbizalom hiányban szenved. Jude esetében jóval ritkábban, de ott is előfordulnak érthetetlen tettek (reakció Lucy nagy bejelentésére). Ennek következtében nem túl szimpatikusak a főszereplők és ugrik az egész történet bája.

2 hozzászólás
Hópárduc P>!
Nicole Williams: Crush – Kattanás

Nem volt rossz, de nem is kerül a kedvenceim közé.
Lucy néha idegesítő volt, hogy nem tudta eldönteni, hogy mit szeretne.
A házasságuk halogatása is….
Jude sokkal szimpatikusabb volt.
A történet egy kicsit lapos.

Szende84>!
Nicole Williams: Crush – Kattanás

Jó kislány, aki még táncolni is tud és persze a gimi huligánja utálják egymást, majd szerelmesek lesznek. Az ilyen tini románcok már megszokottak, mégis lekötik az embert. Nekem tetszett a könyv, és a folytatásai is.

a_gabiii>!
Nicole Williams: Crush – Kattanás

„– Megtennéd? – fújtam ki lassan a levegőt. – Feladnád az álmodat, hogy én megvalósíthassam a sajátomat?
– Bébi, nekem nem a foci az álmom – puszilta meg a homlokomat. – Hanem te.
Ajjaj! Fuldoklós bőgés a láthatáron.
– Ne érts félre, szeretem a focit – folytatta Jude. -Nagyon. De össze sem tudom hasonlítani veled, mert semmi nincs, ami hozzád hasonló lenne. Azért írtam alá a szerződést, mert jól csinálom, és olyan rohadt sok pénzt fogok vele keresni, hogy három év múlva meg lesz alapozva az életünk. A világ bármelyik és összes színpadán táncolhatsz, ahol csak akarsz. Soha nem kell majd aggódnod a pénz miatt."

Már régóta vártam erre a könyvre. Kíváncsi voltam, hogy ér véget Lucy és Jude története. Nem csalódtam. Nagyon szerettem ezt a sorozatot, minden volt benne, ami egy romantikus könyvbe kell. Itt is voltak hullámvölgyek, ahogy az előző két kötetben is. Megértettem Lucy érzéseit a korai házassággal kapcsolatban, de Judeot is meg tudtam érteni, amiért minél hamarabb el akarta venni élete szerelmét.
A mellékszereplők még mindig nagyon szimpik.
Tetszett, ahogy az írónő befejezte a trilógiát. Judeék nem is kaphattak volna boldogabb lezárást.
Mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a sorozatot, aki szereti a rubin pöttyös könyveket!

Csirik_Adrienn>!
Nicole Williams: Crush – Kattanás

Valószínűleg elfogult leszek, de 5 csillag a könyv utolsó 80 oldala miatt. A 4,5 se lett volna rossz, de a végére kiérdemelte az ötöt is.

Az eleje se volt rossz. Kicsit túl sok tesztoszteronnal spékelve. Viszont a folyamatos szócsaták Lucy és Jude között ezt ellensúlyozták.
Mondjuk valóban kissé egészségtelennek hat a kapcsolatuk, ahogy ezt Anton is megfogalmazta, de ők egymásnak lettek teremtve és kész.
Thomas és Holly kettősnek is örültem, hogy végül nekik is boldogan ért véget a történet.
K.J.-t egyenesen imádtam. :)

Mistaking>!
Nicole Williams: Crush – Kattanás

Nem fogom tagadni, odavoltam Jude-ért, ami szerintem érthető miért.
Nagyon vártam a 3. részt, de így visszagondolva, annyira nem okozott meglepetést, mint mondjuk a 2. rész, ezért adok csak 4,5 csilagot.
Lucy egy kicsit idegesítő volt, de megértettem azt is, hogy miért, bár néha csak túlagyalta a dolgokat.
Ami tetszett, hogy Jude álmai valóra válnak és a rosszfiúból átalakul valaki olyanná, akinek van jövője, álmai és tervei.
Oké, kiszámítható volt, hogy mi is fog történni velük, de azért megható is volt. Ez az egyik kedvenc sorozatom lett.


Népszerű idézetek

Könyvmolyképző KU>!

Hányingerem van attól, hogy az emberek szerint nem vagyunk egymáshoz valók. Csak azért, mert te is így látod, még nem lesz kevésbé valódi a kapcsolatunk.

Pati28 P>!

A pénz képes megváltoztatni a dolgokat. Képes megváltoztatni az embereket. Tartottam tőle, hogy az a sok pénz mennyire változtathat meg minket. Pont úgy szerettem őt, magamat és minket, ahogy éppen voltunk.

15. oldal

Könyvmolyképző KU>!

Jude megígérte nekem, hogy nem fogja megváltoztatni őt a pénz és a hírnév. Igaza lett. Még mindig tornacsukában és farmerban lógott, és olcsó sört ivott, de ami a legfontosabb: még mindig úgy nézett rám, mintha én jelenteném neki az egész világot.

Könyvmolyképző KU>!

Nem számít, miért rohantam el. Mert visszajöttem… Mindig vissza fogok jönni, Luce. Mindegy, hogy milyen eget rengető veszekedéseink vagy félreértéseink vannak. Mindig vissza fogok jönni, mert hozzád tartozom.

Könyvmolyképző KU>!

Nem számít, miért rohantam el. Mert visszajöttem… Mindig vissza fogok jönni, Luce. Mindegy, hogy milyen eget rengető veszekedéseink vagy félreértéseink vannak. Mindig vissza fogok jönni, mert hozzád tartozom.

Hópárduc P>!

Amúgy meg, miért számít tabunak a vonzalom nyilvános kifejezése? Elvégre senkinek sem kötelező nézni.

30. oldal

a_gabiii>!

– Megtennéd? – fújtam ki lassan a levegőt. – Feladnád az álmodat, hogy én megvalósíthassam a sajátomat?
– Bébi, nekem nem a foci az álmom – puszilta meg a homlokomat. – Hanem te.
Ajjaj! Fuldoklós bőgés a láthatáron.
– Ne érts félre, szeretem a focit – folytatta Jude. -Nagyon. De össze sem tudom hasonlítani veled, mert semmi nincs, ami hozzád hasonló lenne. Azért írtam alá a szerződést, mert jól csinálom, és olyan rohadt sok pénzt fogok vele keresni, hogy három év múlva meg lesz alapozva az életünk. A világ bármelyik és összes színpadán táncolhatsz, ahol csak akarsz. Soha nem kell majd aggódnod a pénz miatt.

268. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Jen Klein: Rád hangolva
Cassandra Clare: Éjsötét Királynő
Rachael Lippincott – Mikki Daughtry – Tobias Iaconis: Két lépés távolság
Joss Stirling: Misty
Morgan Matson: Páratlan nyár
Erin Morgenstern: Éjszakai cirkusz
Estelle Maskame: Ne is említsd
Holly Black: The Queen of Nothing – A semmi királynője
S. J. Kincaid: A kárhozott
Kiera Cass: The Selection – A Párválasztó