Crash ​– Zuhanás (Zuhanás 1.) 521 csillagozás

Nicole Williams: Crash – Zuhanás

Lucy nem éppen arról álmodott, hogy új iskolában kezdje az utolsó évet. Arról pedig pláne nem, hogy a gimi rosszfiúja, Jude Ryder leribancozza az első napon. De csak a céljára összpontosít. Balerina szeretne lenni, s nem hagyja, hogy bármi az útjába álljon ennek megvalósításakor. Egészen addig, amíg újra Jude-ba nem botlik.
Jude-nak priusza van – igazi priusza – ami hosszabb, mint egy végzős záró dolgozat, és hangulatingadozása, ami kellemes társaságból hirtelen veszélyessé változtatja. A nevét isten tudja, hány lány sóhajtotta, kiabálta és átkozta. Olyan, mint egy halálos betegség, amit arra teremtettek, hogy tönkretegye a Lucy-féle lányok életét. És ezt el is mondja neki. De míg a pletykák féktelenül terjednek, és jó hírnevek tipródnak a sárba, Lucy nem figyel Jude figyelmeztető szavára. Tragédia készülődik?

Nicole Williams: Crash

Eredeti mű

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Rubin pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2016
328 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633990179 · Fordította: Sándor Alexandra Valéria
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2015
328 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633990179 · Fordította: Sándor Alexandra Valéria
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2015
328 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633992647 · Fordította: Sándor Alexandra Valéria

2 további kiadás


Enciklopédia 12

Szereplők népszerűség szerint

Jude Ryder · Lucy Larson


Kedvencelte 69

Most olvassa 29

Várólistára tette 270

Kívánságlistára tette 233

Kölcsönkérné 6


Kiemelt értékelések

ZitussKa>!
Nicole Williams: Crash – Zuhanás

Az élet lassacskán egy óriási katyvasszá vált, én pedig nem tudtam, hogy vajon azért-e, mert valamiféle átok ül rajtam, vagy csak alapból ennyire szar.

Nos, kérem szépen alássan ez tipikus olyan mondat amivel szerintem mindenki tudott már azonosulni. Őszintén bevallom én azért is szeretem ezeket a történeteket mert noha lehet, hogy nem arra hivatottak, hogy elolvasásuk után filozofikus taglalgatásba kezdjek az élet értelméről és rendkívül intelligensnek próbáljak látszódni, de szórakoztatnak. Ha pedig nem jó életszakaszomat élem, kevésbé érzem magam különösnek. Reményt adnak arra, hogy mindenből van kiút, és megéri küzdeni, változtatni.
Nálam ez a történet maradandó kedvenc és örülök, hogy az alacsony százalék ellenére egy hét és a kezemben lehet a folytatás :)

KönyvMoly_1989>!
Nicole Williams: Crash – Zuhanás

Drága Könyvmolyképző!

Azt hiszem, itt az ideje, hogy váltsunk néhány szót!
Megismerkedésünk 2011 tájékán, egy borongós délután kezdődött, egy Alkonyat című könyvvel, s azóta, cirka 4 éve – szinte- töretlen szeretettel vagyok feléd, de úgy érzem, az utóbbi időben megingott a kapcsolatunk… Már nem hozod azt a színvonalat, amit megszoktam tőled, és ez elkeserít.
Azt hiszem ez a könyv egy ok, hogy újraértékeljem, ami köztünk van és beiktassak egy hónap szünetet, hogy eldönthessem, hogyan tovább.
Pozitívum, hogy az Arany Pöttyös sorozatodat imádom és nyomós érvként szól melletted 3 név ( Jennifer L. Armentrout, Colleen Hoover és Zakály Viktória) , de ez a kötet majdnem válóok. :(
Csakis azért tudtam másfél csillagosra értékelni, mert szemrevaló a külseje és szeretem a The Beatles zenekart. ( Hey, Jude 4ever <3 )
Kérlek, ne adj ki több ilyen kötetet, ha azt akarod, hogy minden a régi legyen, és működjön a kapcsolatunk! Szeretném újrakezdeni veled, de egyelőre meg kell emésztenem az olvasottakat.

Addig is maradok tisztelettel:
@KönyvMoly_1989 :)

21 hozzászólás
Viktória_Erdei >!
Nicole Williams: Crash – Zuhanás

Sok értékelést olvastam, akiknek nem tetszett, de úgy tűnik, most is tévedtem.
Jude – igazi rosszfiú, verekedésbe keveredik, lopott. Imádtam és nem kedveltem is egyben. Imádtam, mert rosszfiú, ki nem szereti a rosszfiúkat. Imádtam, mert ahogy Jude megvédte Lucyt, minden nő ezt szeretné, ezt a biztonságot. De persze a verekedés nem megoldás. Nem kedveltem, mert féltékeny túlságosan, és ez nem jó hosszútávon. Jude ballagási beszédét imádtam, mosolyognom kellett végig.
Lucy kedves, szeretetreméltó csajszi. Nagyon jó olvasni, hogy küzdd az álmaiért. Kíváncsi vagyok a következő részre.

9 hozzászólás
Naiva P>!
Nicole Williams: Crash – Zuhanás

Nem hibátlan, de szerintem ez a könyv nagyon alul van értékelve.

22 hozzászólás
Wello_Book>!
Nicole Williams: Crash – Zuhanás

Imádtam.! Mindenestül imádtam.!
Nekem amúgy is bejönnek az ilyen rossz-fiú-vagyok-de-érted-megváltozom féle pasik, szóval nálam már nyert ügye volt a könyvnek. Hirtelen nem s tudok mit mondani rá, csak azt, hogy : Csodálatos.! :)

2 hozzászólás
kiruu P>!
Nicole Williams: Crash – Zuhanás

Őszinte leszek és kegyetlen. Ez a könyv egyszerűen rossz. Nincs kidolgozva, ugrál össze-vissza, a szereplők komplett idióták. Igazából, még csak rendes, bő értékelést se tudok írni erről a könyvről. Holly az egyetlen szereplő, aki ér valamit. Talán Lucy apja is kedvelhető. Ez a kapcsolat, ami Lucy és Jude között volt valami borzalom. A hormonok irányítottak, és nem értem, hogy lett ebből szerelem, amikor azon kívül, hogy egymásnak esetek, szakítottak, egymásnak estek, szakítottak, Lucy átpártolt egy idiótához, arról kiderült, hogy egy pöcs, jön a megmentem a lányt jelenet, kibékültek, egy nap múlva szakítottak, semmi nem történt. És persze ott a happy end. Egy év eseményei, teljesen kidolgozatlanul. A másik dolog ami tetszett, az a tánc. De ez édes kevés egy jó regényhez. Őszintén bánom, hogy elolvastam, illetve pénzt adtam ki érte…

14 hozzászólás
DarknessAngel>!
Nicole Williams: Crash – Zuhanás

Nem kellett csalódnom. Valami azt súgta, hogy ez a könyv nagyon is fog tetszeni, és igaz lett. Nemcsak, hogy tetszett, hanem nagyon-nagyon-nagyon tetszett.
Jude tényleg egy rosszfiú, az a fajta, aki már számtalanszor megjárta a börtönt. Indulatos, könnyen elveszíti a fejét, és nem hisz magában. Mikor találkozik Lucy-val, rájön, hogy ő különleges, és mindent megtesz azért, hogy megvédje.
Lucy legszivesebben az egész világot megmentené, ezért ő nem úgy látja Jude-ot, ahogy mindenki más. Tetszett, ahogy folyton bátorította, és mellette állt.
Később ezért is gondolkodtam el, hogy ne vegyek-e el fél csillagot. Mivel Lucy csinált egy pár igen nagy hülyeséget. Persze az elején Jude is, de akkor is.
Viszont a történet, meg ahogy a végén alakult a cselekmény annyira jó volt, hogy el is felejtettem a picit gyöngébb részeket.
Imádtam, hogy Lucy táncol, balettozik. És imádtam, hogy végül Jude is megtalálta a maga útját.
Dráma az bőven kijutott a könyvben. Mikor az egyik probléma megoldódott, jött a következő.
Aki szereti az ilyen nehéz sorsú fiatalokról szóló történeteket, annak mindenképpen ajánlom, mert iszonyatosan szuper.
A végén pedig még egy bónusz fejezet is vár a következő részből. Már alig várom.

Lovas_Lajosné_Maráz_Margit P>!
Nicole Williams: Crash – Zuhanás

Zuhanás 1

Még mindig nem szeretem a rubin pöttyös könyveket, ettől sem voltam elragadtatva.
Nem az én műfajom a kortárs romantika és nem szeretem a rossz fiú imázst sem.
A női főszereplő is idegesített, sok volt a tini nyűglődés.
Kidolgozatlan, unalmas, a szereplők idióták, kár volt az időért, amit ráfordítottam az olvasására. Elmondhatom, ha kérdezik, mit olvastál? Semmit.
Egyetlen pozitívum, hogy pár kihívásnál fel tudtam használni.

4 hozzászólás
ƨɔɴом P>!
Nicole Williams: Crash – Zuhanás

Az in medias res kezdet sose zavart, de itt….hat kb olyan volt mintha a konyv felenel kezdtem volna bekapcsolodni a sztoriba. Valahogy osszecsapott es elkapkodott volt az egesz. A szereplok nincsenek kidolgozva, a felszint kapargatjuk veluk, de igazi melysegekig nem jutunk el. A tortenet fo problemaja is ez, egyszeruen minden elkonyvelt benne, nincs meg az, hogy szepen építkezik, hanem a kepedbe tolja az egeszet, hogy fogadd el.
Mondanam, hogy kar erte, de igazabol ez alapbol is egy tucatsztori, amibol meg mindig lehetett volna jobbat kihozni.

1 hozzászólás
Csoszi>!
Nicole Williams: Crash – Zuhanás

Az elejét picit untam, és azt hittem, hogy ez is egy újabb átlagos, csinibaba – dögös rosszfiú love story. Nos, ennél azért egy kicsivel több volt.
Lucy új iskolában kezdi az utolsó évét. A tánc a mindene. Balerinának készül. És mellékállásban bármikor kész megmenteni a világot, legyen szó akár egy elaltatásra ítélt menhelyi kutyáról, vagy éppen Jude-ról, aki a gimi balhés, indulatkezelési problémákkal küszködő sráca, javítóintézetben él, hosszú priusszal „büszkélkedhet”, és saját magát rákos daganatnak tartja, akitől jobb, ha távol tartja magát az ember lánya. Ám Lucy nem hallgat rá, ad neki egy esélyt, majd még egyet. Szép lassan egymásba gabalyodnak. A családi hátterük nagyon eltérő. Lucy szülei elég furák, és ellenszenvesek: anyuka egy igazi jégkirálynő, a Beatles rajongó apuka meg él a saját kicsiny világában. Azért akadt egy-két pillanat, amikor egészen emberinek tűntek. Eleinte csak annyit tudunk, hogy valami tragédia történt, amitől életük teljesen kifordult a normálisból. Jude-ot elhagyta az anyukája, az apja pedig börtönben ül. Amikor kiderül, hogy a szülők miért olyanok, amilyenek, illetve, hogy mi köze van ehhez Jude-nak, kissé kiakadtam. Hiába no, az élet gyakran produkál meglepetéseket.
Nem értettem, hogy Lucy miért ejti a fiút anélkül, hogy meghallgatná a magyarázatát. Pedig annyira hangoztatja, hogy mindenki megérdemli, hogy esélyt kapjon. Ez nem tűnt túl logikusnak. Valahogy hiányzott a bizalom, meg az őszinte beszélgetés. A Sawyer vonal nem jött be és fogalmam sincs, hogy Lucy miért kezdett el vele járni szinte azonnal a szakítás után, amikor nem is igazán kedvelte.
A rövid ízelítő a következő részből felcsigázta az érdeklődésemet, és ha lehetne azonnal olvasnám!


Népszerű idézetek

zsiina>!

A hírnevünk nem tükrözi, hogy kik vagyunk valójában. Csak azt, hogy mások mit
mondanak rólunk.

142. oldal

Kapcsolódó szócikkek: hírnév · Lucy Larson
2 hozzászólás
Csoszi>!

– Lépésenként haladunk, mielőtt száguldani kezdenénk.

236. oldal

7 hozzászólás
DarknessAngel>!

– Megtaláltam a fülbevalódat – húzta elő az ezüstkarikát a zsebéből.
– Hol volt? – vettem el tőle, hogy visszarakjam a fülembe.
– Az alsógatyámban.
– Hogy az ördögbe került oda? – olvadtam el az alsógatyája gondolatától.
– Nem´tom – válaszolta, amint kisétáltunk a szinte üres udvarra. – De fogalmazzunk úgy, hogy majdnem lett egy piercingem odalent.

205. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jude Ryder · Lucy Larson
zsiina>!

– Sosem hallottad még a mondást, miszerint a múltad nem kell, hogy meghatározza a jövődet?

14. fejezet

DarknessAngel>!

– Ne bámuld már, Jude! – (…) – Túl jó nő, még neked is. És mivel könyv van nála, valószínűleg tud olvasni, szóval van annyi esze, hogy elkerülje a magadfajtákat.

9. oldal

pirimano>!

– Kétféle csaj létezik, Al – állapította meg olyan hangosan, hogy a fél tornaterem hallotta. – Olyan, akit megdugsz, és olyan, akit elveszel feleségül. A világ így működik, szóval ne Luce-on tölsd ki a haragod. amiért te az első vagy, ő meg a második.

139. oldal

Harmonya>!

– Jude Rydernek hívnak, ha már úgy nyáladzol utánam, mint egy veszett kutya. Nálam nincs barátnő, nincs párkapcsolat, virágok meg rendszeres telefonhívások. Ha ez így okés, szerintem összedughatnánk, amink van.

12. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jude Ryder
_Enii_ P>!

A fagyi minden élethelyzetet legalább ötven százalékkal jobbá tesz.

151. oldal

DarknessAngel>!

Nem azért hordott szürkét, mert az a kedvenc színe – hanem mélyfilozófiai okból.

101. oldal

Csoszi>!

Lehet, hogy nem akarom, de a dolgok mégis elcsesződnek körülöttem.

84. oldal

1 hozzászólás

A sorozat következő kötete

Zuhanás sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Gina L. Maxwell: Elcsábítani Hamupipőkét
Ella Maise: Első pillantás
Kendall Ryan: Szeress és akarj
B. N. Toler: Lélekvesztők
Rebecca Donovan: Boldogító lélegzet
Christine Anne Colman: Elveszetten
Ruby Saw: Kertvárosi pletyka
Carly Phillips: Forró szívek